Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Messi is niet het type dat zijn teamgenoten echt beter laat spelen’

Laatste update:

César Luis Menotti en Lionel Messi hebben een aantal zaken overeenkomstig. Beiden werden geboren in het Argentijnse Rosario, speelden voor Barcelona en kwamen uit voor het Argentijnse nationale team. Zo succesvol als Messi het laatste decennium is geweest, was Menotti echter nooit. Niet alleen bleef de 75-jarige oud-spits ver uit de buurt van het aantal doelpunten dat Messi al maakte; ook won hij veel minder prijzen.

/

Menotti kijkt met veel bewondering en respect naar de prestaties van La Pulga in het internationale voetbal. In een interview met Al Primer Toque zegt de senior dat Messi de individuele kwaliteiten heeft om een wedstrijd te beslissen voor het team dat hij dient. Toch heeft Menotti, die in 1978 bondscoach was van Argentinië toen het ten koste van Oranje het WK won, ook een punt van kritiek.

“Messi is niet het type speler dat zijn teamgenoten echt beter laat spelen. Hij kan uit het niets drie keer scoren, maar hij heeft spelers om zich heen nodig die hem in de goede positie krijgen en die ervoor zorgen dat hij aan de bal komt”, vindt Menotti. Positief vindt hij het dat Messi zich niet inhoudt, nu het WK 2014 langzaam maar zeker in zicht komt. “Hij houdt zich geen moment in.”

Heeft César Luis Menotti gelijk?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo te lezen was Menotti ook niet het type dat zijn teamgenoten beter laat spelen..

20 maart 2014 om 21:49

Idd.. en hoeveel assists heeft ie wel niet

Ben ik het niet met hem eens.. Messi participeert juist ontzettend veel in het spel en zet medespelers vaak met een 'simpel' een-tweetje alleen voor de keeper.

20 maart 2014 om 15:32

t zit er tussen in.
T is natuurlijk niet de speler die het hele tempo van het elftal bepaalt.
Maar dat kan ook niet vanuit zijn positie..dan zul je iets naar achteren moeten staan op het veld.

maar hij creeert idd genoeg voor anderen en daarmee laat je een team ook beter spelen.

20 maart 2014 om 15:46

Maar dan moeten die spelers wel het een-tweetje aangaan. Messi is nu minder afhankelijk van het veldspel van zijn ploeg, maar hij is wel een speler wiens capaciteiten je perfect benut in de korte combinaties.

Als Messi bij bijv. Ajax doorbrak, waar het tempo veel lager ligt dan Barcelona, had je waarschijnlijk eenzelfde verhaal gehad als met Bojan. Dan zouden mensen na verloop van tijd gaan zeggen dat Messi er niks van kon, terwijl hij niet het juiste spel om zich heen heeft.

Zonder zijn teamgenoten was Messi nu veel minder goed, hij had zelfs in de vergetelheid kunnen raken met een verkeerde omgeving in het begin.

20 maart 2014 om 17:11

Deze man heeft het denk ik over het geval Neymar. Die komt niet tot zijn recht, omdat Messi alles zelf doet. Met dat een-tweetje zet hij mensen voor de keeper, maar als ik Messi in speel sta ik ook voor de keeper. Elke speler komt dan voor de keeper. Neymar kan veel beter, maar omdat Messi het mannetje is bij Barcelona speelt iedereen in dienst van hem. En dat gaat hem prima af, want hij is niet voor niets een van de beste spelers (al dan niet de beste speler) van de wereld ooit.

100 onzin.... Zoals Messi spelers vrij voor de goal kan zetten en kansen gunt.. Zo krijgt hij ze zelf niet eens van Iniesta en Xavi... Messi is een dodelijke nr 10 en naarmate hij ouder wordt zal hij daar komen te spelen. Dan zul je zien hoeveel assist hij zal geven (doet ie nu al veel). Messi is de beste spelverdeler die je maar kan bedenken, dat missen mensen vaak. Die denken hij kan alleen intikkertjes maken op passjes van Xavi en Iniesta... Het nunmer 1 argument voor anti-Messi aanhangers

20 maart 2014 om 15:08

Het is niet te ontkennen dat Messi 's spel minder goed is zónder Xavi en Iniesta dan met zo'n gruwelijk middenveld achter zich.

20 maart 2014 om 15:17

Ja tuurlijk maar dat is ook logisch, elke aanvaller speelt beter met 2 geweldige middenvelders achter zich

20 maart 2014 om 15:18

Joh. Maar dat is dan toch precies de reden waarom het zo goed werkt?

Bij een Man utd zou messi t minder doen. Neemt niet weg dat ie nog steeds heel erg goed is.

20 maart 2014 om 15:19

Integendeel Branus, Het is niet aan te tonen dat Messi's spel minder goed is zónder Xavi en Iniesta achter zich.

Vaak is het juist de omgekeerde wereld. Xavi en Iniesta profiteren juist van de aanwezigheid van Messi. Jouw stelling kun je wel gebruiken als je Xavi en Iniesta er neer zet, zo dus:
Het is niet te ontkennen dat Xavi's en Iniesta's spel minder goed is zónder Messi dan met Messi.

20 maart 2014 om 15:22

Elk team is weer minder zonder zijn beste spelers. En elke beste speler is weer minder in een goed team. Zo werkt het... Haters zeggen ene dag dat hij niets is zonder Xavi en Ine en volgende dag is Barca niks zonder Messi...

20 maart 2014 om 15:29

Tuurlijk is Messi een geweldige speler en de stelling kan inderdaad ook andersom gesteld worden.

Haters kun je het noemen, of onwetenden. Iedereen die Barcelona kijkt weet namelijk dat Messi Barcelona vaak aan de hand neemt. Dit seizoen is Messi veel geblesseerd geweest en daaropvolgend geeft Barcelona 10 punten weg.

De beste man heeft natuurlijk wel een punt. Een team presteert beter door de individuele klasse van Messi, maar niet door zijn leidinggevende kwaliteiten. Iets wat bijvoorbeeld Maradonna veel meer had. Daarom ben ik erg benieuwd naar Argentinië aankomend WK. Is het team in staat om in dienst van Messi te spelen? Als dat zo is zie ik de Argentijnen nog best ver komen op het WK.

Tijs om messi te kleineren in de media eerst zeggen messi is van ander planeet blabla, dan krijg je na tijdje negatief reacties van je eigen landgenoten of teamgenoten

Hij heeft zeker Barca - PSG niet gezien vorig seizoen.

20 maart 2014 om 15:47

Precies het perfecte voorbeeld, echter snap ik wel wat hij bedoelt want het is niet altijd zo, bv met Zidane in de ploeg speelde Frankrijk altijd 10x beter dan zonder al zette hij bv niemand vrij in een wedstrijd.
Ik denk zodra hij in de Xavi rol gaat spelen hij wel meer zo wordt.

20 maart 2014 om 17:22

Het was wel het eerste jaar dat Paris C.l speelde sinds lange tijd, dan kan je niet verwachten dat zo een team Barca uitschakelt, al deden ze het wel aardig tegen Barca.

Barca met of zonder Messi is toch wel een groot verschil moet ik zeggen. Dus ergens zal hij zijn teamgenoten wel beter doen presteren.

20 maart 2014 om 15:22

Op die manier kan je ook zeggen dat bendtner zijn team beter laat presteren wanneer hij op de bank zit

20 maart 2014 om 15:25

Gefeliciteerd. Je hebt de award voor meest onnozele reactie van de dag...

Arsenal met of zonder Bendter is een verwaarloosbaar verschil

20 maart 2014 om 15:40

Bendtner ? Seriously dude??

Bendtner geraakt zelfs niet aan een basisplaats in Arsenal. Zo hard zal hij dan wel niet gemist worden in Barcelona.

20 maart 2014 om 15:31

Ik zag het ook, vaak missen ze de man voorin en de angst die ze de tegenstander inboezemen wanneer iemand als Lionel aan de bal is.

20 maart 2014 om 15:39

Het klopt wat je zegt maar ik kan begrijpen wat Menotti bedoelt. Zidane bijv die zorgde er wel voor dat zijn teamgenoten veel beter speelden. Het gaat er niet om dat je een speler 1 op 1 met de doelman kan zetten maar meer om het spel.

20 maart 2014 om 15:56

Hoezo een groot verschil, zonder Messi won barca ook...je hebt gelijk dat Messi kan functioneren omdat iedereen in dienst speelt van hem.

Messi kan ervoor zorgen dat zelfs Tello een hattrick maakt. In de remuntada tegen Milan was het ook Messi die het team deed geloven in een comeback en tegen PSG de wedstrijd erna was het team zo ontzettend slecht, totdat een nota bene geblesseerde Messi het veld op kwam. Weet niet wat hij nog meer zou moeten of kunnen doen eigenlijk.

Dit is wel degelijk het geval. Met Bojan bij Ajax zie je eigenlijk precies hetzelfde, maar hij krijgt dan niet de bal en heeft natuurlijk lang niet zoveel talent als Messi. Het zijn precies dezelfde soort spelers in mijn ogen. Hierom had Messi het in het begin ook heel moeilijk bij Argentinië.

Messi en Bojan zijn beide valse spitsen die een goed overzicht, pass, dribbel en gevoel voor positionering hebben. Echter zijn het wel spelers die in eerste instantie afhankelijk zijn van de combinatie voordat ze zelf het spel gaan open leggen.

Bij Barca speelt het hele elftal in dienst van Messi. Bij de Argentijnen heb je nog meer grote meneren, dan zie je dat Messi wanneer ze niet in dienst van Messi spelen, Dat Messi zijn Land niet naar ene hogere niveau kan tillen en word hij ondergesneeuwd .

Logisch, Messi is ook het eindstation van het team. Terwijl bijvoorbeeld Ronaldo ook nog een veredelde vleugelspeler moet zijn richting de spits.

Niet mee eens,zonder Messi is het niveau van Barca totaal anders en is de inzet ook lager !

20 maart 2014 om 16:18

Volgens mij deed Barca het 2 maanden goed zonder Messi wel is het zo dat Barcelona in dienst van Messi speelt.

20 maart 2014 om 17:24

Goed?ik denk van niet...

20 maart 2014 om 17:26

Barca deed het wel aardig zonder Messi.

20 maart 2014 om 18:31

Wat lul je nou voor onzin jongen. Barca verspeelde meer punten dan ooit in de tijd dat Messi niet speelde... Schrijf je uit van deze site je zit alleen maar als een baby te provoceren en je hebt er de ballen verstand van

20 maart 2014 om 23:00

Ik zeg alleen dat Messi het zonder Messi ook goede deed 2 maanden, wat is er provocerend aan? dat is toch ook zo!

Messi is een fantastische voetballer maar laat niet een elftal beter spelen.
Hij is toch afhankelijk van het elftal wat in dienst speelt van hem, daarom komt hij in het argentijnse elftal niet uit de verf, omdat daar de spelers niet in dienst van Messi willen/kunnen voetballen.

Spelers als Cruijff, Maradonna, Zidane en last but not least Pirlo, dat zijn/waren spelers die een elftal beter kunnen laten voetballen.
Die kunnen het tempo van een wedstrijd bepalen en kunnen een minder 11 tal toch beter laten voetballen.

20 maart 2014 om 16:17

Waarom zouden de andere toppers in dienst van Messi moeten spelen, hij moet Argentinie naar een hogerplan brengen, maar dat doet hij ook niet.

20 maart 2014 om 16:31

Uhm misschien omdat Messi (1 van) de beste speler aller tijden is.. ?

Heb je niet meegekregen wat er de afgelopen 5 jaar op de voetbalvelden is gebeurd..?

Waarom zou je jn dienst van Messi spelen vraagt ie... Haha goeie wel!

Snap Menotti wel. Maar vindt Messi wat dat betreft ook niet veel vergelijkingsmateriaal hebben. Speelt al zijn hele leven voor Barcelona (en Argentijnse ploeg). Wanneer hij nog voor 2/3 andere ploegen had gespeeld, dan had je op basis daarvan beter een conclussie kunnen trekken.

Snap niet dat Barca supporters meteen zeggen dat hij er niks van weet. Kom op ik ben zelf ook voor Barca en vind Messi een geweldige speler maar hij heeft 100% gelijk en is niet de eerste wie het zegt Cruijf en Maradona zeiden zoiets ook al alleen dan anders hij bedoelt hier duidelijk nu de situatie tussen Neymar en Messi wat ook bij Argentinie is met de topspelers voorin.

Messi is een wereldvoetballer maar kan niet zijn mede spelers laten voetballen naar hun potentie dat is de rede dat Argentinie nog niet echt presteert terwijl ze een sterk team hebben. Het middenveld van Barca is belangrijk voor Messi omdat alles via hem gaat en niet over iedereen.

Kijk de maar na de wedstrijden dit jaar zonder Messi speelt Neymar geweldig in een vrijrol net als Sanchez maar met Messi spelen bijde niet op hun kunnen. Bij Argentinie net zo een Tevez en een Hiquain spelen anders dan waarneer Messi niet mee doet bij Argentinie.

Dit is geen haat maar een feit. Messi is de beste op dit moment maar hij kan moelijk met meer leiders in het team spelen dat is namelijk vaker mislukt Zlatan en Eto,o zijn bijde uit hun spits positsie toen de tijd gehaald voor Messi. Pas op de rechte kant kan Messi zijn mede spelers beter laten voetballen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren