Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi aast op revanche: ‘De wereldbeker voorbij lopen was vreselijk’

Laatste update:

Op clubniveau heeft Lionel Messi zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt, maar met Argentinië wist hij nog geen eremetaal te veroveren. Finales van het WK in 2014 en de Copa América in 2015 en 2016 leverden geen succes op voor de aanvaller. Messi beseft dat komende zomer mogelijk de laatste kans wacht op een wereldtitel met de Argentijnse ploeg.

“De wereldbeker voorbij lopen was vreselijk. We willen die vieze smaak graag wegspoelen en het WK winnen. Om zo dicht bij prijzen te zijn en die niet te winnen, is voor iedereen een enorme teleurstelling geweest. We zijn als spelers onszelf iets verschuldigd. Het is niet zo dat we de fans iets verschuldigd zijn, want we geven altijd honderd procent. We hebben drie finales gehaald”, zegt Messi in gesprek met FOX Sports Argentina.

“Het is nu of nooit, zo ervaren we het. Dit zou ons laatste WK met deze spelersgroep kunnen zijn”, vervolgt de aanvaller van Barcelona. “Ik heb de WK-finale tegen Duitsland (1-0 nederlaag, red.) niet teruggekeken. Ik herinner me dat ik een kans had om te scoren, maar ik leverde een vreselijk schot en plaatste mijn voet niet goed. Op dit moment horen we niet bij de favorieten om het WK te winnen.”

“Er zijn betere teams, zoals Frankrijk, Brazilië, Duitsland en Spanje”, aldus Messi. Paulo Dybala liet in december weten dat hij het lastig vindt om met hem samen te spelen bij de Argentijnse ploeg. “We hebben over zijn uitspraken gesproken en hij heeft gelijk. Bij Juventus speelt hij op dezelfde positie als waar ik in de nationale ploeg speel. Hij is niet gewend om aan de linkerkant te spelen, dat is een stuk lastiger. Ik snap wat hij bedoelde, dus hij hoefde het verder niet duidelijk te maken.”

Denk jij dat Argentinië de halve finales van het WK gaat halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Komende zomer heb ik twee favorieten, Argentinië en België. Argentinië gun ik het niet alleen om Messi, maar om de geweldige generatie aanvallers die wel eens hun laatste WK kunnen gaan spelen. Ik betwijfel wel of ze goed genoeg zijn, wat Messi zelf ook al zegt zijn er betere teams. Maar met Messi, Aguero, Dybala, di Maria en Higuiain in je team kun je natuurlijk iedereen verslaan. Hopelijk spelen ze niet zulk saai voetbal als vier jaar geleden, dat zou ik jammer vinden.

27 maart 2018 om 11:05

België is gebaseerd op? Verder is dit indd de laatste kans voor veel spelers. Generatie Ronaldo Messi iniesta etc. Dit is hun kans de wk te kunnen behalen. Al zie ik Messi op zijn 34e ofzo als eens oort riquelme nog deelnemen aan nog een wk, maargoed.

27 maart 2018 om 12:19

Sorry, vond het gezien het onderwerp van dit topic niet relevant om toe te lichten waarom ik het ook België erg gun. België is naast Argentinië mijn favoriet omdat ik het juist zo gaaf vind dat de Belgen zo'n fantastische lichting hebben. Allemaal (top)spelers in dezelfde leeftijdscategorie die al jarenlang samen voetballen. Dat vind ik de charme van voetbal, waarin je dat hedendaags in clubverband helaas niet meer ziet.

27 maart 2018 om 12:49

Dat je het België het gunt is wat anders dan dat ze favoriet zijn. Ik eerlijk gezegd helemaal niet onder de indruk van de vorm van de Belgen, buiten De Bruyne en Dembele is eigenlijk niemand in vorm. Daarnaast kan die verdediging me absoluut niet bekoren, ze missen echte backs van hoog niveau, Alderweireld ligt er al het hele seizoen uit met een blessure, Vertonghen viel geweldig door de mand tegen Juventus, een van de beste controleurs (Naingolan) wordt zelden geselecteerd. Ik zie ze er eerlijk gezegd tegen het eerste de beste topteam al uitvliegen. Argentinië heeft de beste aanval ter wereld en ook de rest van het team is van een redelijk niveau en zijn ook bijna allemaal in vorm, echter heeft die trainer er een enorme kluif aan om de juiste balans te vinden in zijn ploeg, om de aanval zo goed mogelijk te laten renderen. Als dat lukt zie ik Argentinië wel ver komen, maar voor mij zijn Spanje en Duitsland de torenhoge favoriet om deze zomer wereldkampioen te worden.

27 maart 2018 om 13:00

Mwah, het woord favoriet heeft natuurlijk meerdere betekenissen. Als ik zeg dat Voetbal Inside mijn favoriete voetbal talkshow is dan zeg ik daarmee toch ook niet dat het de beste voetbal talkshow is? Of als ik zeg dat de komkommer van Albert Heijn mijn favoriet is, dan zeg ik daarmee toch ook niet dat die van Jumbo minder is? De betekenis was anders geweest als ik bijvoorbeeld had gezegd, komende zomer zie (in plaats van heb) ik twee favorieten. Begrijpend lezen is een kunst.

Ik hoop oprecht dat Messi de wereldbeker wint. Voor mij de afgelopen jaren de beste van de wereld geweest. Zijn dribbels, techniek, snelheid, inzicht en scorend vermogen zijn allemaal van ongekend niveau en daar geniet ik van. Vooral in zijn beginjaren wilde ik hem altijd nadoen. Toen was hij bescheidener en gleed hij langs iedereen op het veld met die lange haren, haha geweldig tijd.

Nu Nederland er toch niet is, gun ik het Messi van harte om de wereldbeker te winnen. Voor mij hoeft hij deze overigens niet te winnen om als beste ooit te worden beschouwd, maar is wel de prijs die nog voor hem ontbreekt. Kwaliteit hebben ze zat in Argentinie.


27 maart 2018 om 11:06

Messi is de beste speler tot nu toe. Ooit kan en mag niet gezegd worden. Verder klopt de rest van jouw verhaal wel

27 maart 2018 om 11:12

Je hebt wel gelijk. De beste ooit is een lastige discussie waar je nooit uit gaat komen. Ik ben 24 jaar en heb grote spelers als Maradonna, Pele en Cruijff (helaas) nooit zien spelen. Alleen is het ontbreken van een prijs met Argentinie vaak het onderwerp waarover het gaat als mensen hier toch over gaan discussieren, vandaar.

27 maart 2018 om 11:18

Ach, de beste ooit is een onzinvergelijking. Je kan het voetbal van nu niet vergelijken met het voetbal van de R9 Ronaldo, Zidane, Cruijff, Pele of Eusebio.

Het zijn leuke discussies, maar objectief is het niet. Het voetbal is anders, randvoorwaarden zijn anders, techniek en tactiek is anders, opleidingen zijn anders. Onmogelijk om te bepalen wie er de beste ooit is of was.

27 maart 2018 om 11:24

Tja, dat ontbreken van een landenprijs is ook gewoon echt een non-argument. Duitsland en Spanje zijn de laatste twee WKs bijvoorbeeld gewoon een goed collectief geweest. Messi had in een dergelijk elftal geschitterd en er ver bovenuit gestoken.

Niet dat Argentinië nou echt armoede heeft qua voetbaltalent, maar in de nationale ploeg kun je de 'pech' hebben. Ik bedoel maar te zeggen, een George Best had als Noord-Ier nooit een WK kunnen winnen, maar werd in zijn tijd toch als een van de beste spelers ter wereld gezien.

Als Messi het WK niet wint, is hij alsnog gewoon de beste speler van deze generatie, hij drukt een stempel op het voetbal. Daar komen de criticasters die over prijzen beginnen na Messi's loopbaan heus wel op terug.

3x hielp hij zijn team naar de finale. Vooral de laatste Copa America was hij geweldig. In de finales ontbrak het aan geluk; drie keer schonk Messi een medespeler een wereldkans in een finale maar faalden zij. Hopelijk pakt hij nu de wereldbeker alsnog waardoor er weinig tegenargumenten gegeven kunnen worden tegen het feit dat hij de beste ooit is.

Het beloofd een gigantisch spannend eindtoernooi te worden waarbij ik denk dat Spanje, Duitsland, Brazilie, Argentinie en Frankrijk de vijf favorieten zijn. Ik denk dat Belgie het leuk gaat doen, maar op een of andere manier zie ik ze niet als favoriet. Daarbij zal er ook wel één verrassing zijn, zoals Wales op het vorige EK.

Ik heb er absoluut zin in, maar leef er toch veel anders en minder naartoe dan wanneer Nederland aanwezig zou zijn. Voelt toch niet goed en hoop dit niet vaak meer mee te maken.

27 maart 2018 om 11:42

Belgie is geen favoriet inderdaad. En dit omwille van enkele redenen:

- Martinez houdt vast aan zijn lievelingen. Iedereen met een klein beetje voetbalverstand ziet dat Moussa Dembele op dit moment de pannen van het dak speelt bij de Spurs. Toch kiest onze goede Spaanse vriend voor 'tik em breed' Witsel, die in China voor de poen is gaan voetballen.

- De coach heeft nog altijd geen manier gevonden om KDB en Hazard te laten draaien. Beiden fenomenaal bij hun eigen team, maar het blijkt gewoon niet te werken in dit systeem. Martinez is klaarblijkelijk ook niet van plan om wat te sleutelen aan het systeem, om beide heren wel te doen schitteren.

- Belgie oefent tegen Saudi Arabie, Egypte en Portugal. Die twee laatste zijn nog 'redelijke' tegenstanders, maar andermaal geen echt topland. Ik zie de laatste dagen affiches als Spanje-Argentinie, Duitsland-Brazilie, Engeland-Italie... Dat zijn wedstrijden waar je uit leert.
Ik kan me het al zo inbeelden voor komende zomer: Op cruise control door de poulefase (als eerste of als tweede na Engeland), vervolgens een sterk land tegenkomen in de knockout fase en er weer meteen uit omdat er in het verleden nooit tegen zo'n kaliber is geoefend.

Als ik het voor het zeggen had, speelde ik met de opstelling die ik heb bijgevoegd.
Indien Lukaku andermaal niet zou presteren, zou ik Mertens of Batshuayi in de punt van de aanval posteren. Vooral Mertens bewijst al geruime tijd dat de spitspositie hem wel ligt.
Carrasco is er ook nog, al weet ik niet hoe zijn vorm zal zijn nu hij naar China is verkast.

Courtois
Meunier
Alderweireld
Kompany
Vertonghen
Nainggolan
De Bruyne
Dembele
Mertens
Lukaku
Hazard
27 maart 2018 om 17:12

Hopen op een sterk Kroatie en Denemarken. Zijn wel ploegen waar ik sympathie voor heb. Met Eriksen en Modric ook 2 geweldige spelmakers.

Argentinië of België zie ik niet als top favoriet ik schat France Spain en Duitsland echt wel hoger in hoor geweldig selectie hebben zij, vooral France

27 maart 2018 om 11:31

Ik schat brazil en germany toch wel hoger in dan france. Maar denk dat argentina ook wel kan verrasen.

27 maart 2018 om 11:49

Ik denk dat de selectie van Duitsland wel te kloppen is. Ik vind dat ze een wereldspits missen. Ik schat Spanje, Frankrijk en Brazilie in als de landen met de beste selecties. Zij kunnen op elke positie 2/3 spelers kwijt zonder aan kwaliteit in te boeten.

Ach het zijn enkel de criticasters die vinden dat Messi nog een wereldbeker moet winnen om de beste genoemd te worden.
Wat mij betreft dikke onzin. Hij heeft een WK-finale verloren na verlengingen. Te absurd om te zeggen dat moest het balletje toen per toeval aan de andere kant zijn gevallen, hij wel de beste genoemd kan/mag worden. Voor mij is het winnen van een internationale prijs geen must en wel om de volgende reden: Op zo een tornooi, dien je als ploeg bij wijze van spreke een handvol goede wedstrijden te spelen om de eindzege te pakken. Dus een team dat per toeval leuk piekt op het juiste moment, maakt kans op de beker.
Voor mij ben je een goede (de beste) speler, als je jaar na jaar op een torenhoog niveau presteert, maar ook verschillende aspecten van het spel tot in de perfectie beheerst. En dat is voor mij Lionel Messi.

En ja, ik gun het hem misschien nog wel harder dan mijn eigen vaderland, die trofee komende zomer in Rusland, gewoon omwille van het feit dat er nog steeds mensen zijn die zijn prestaties naar beneden praten door het gebrek aan een internationale prijs. En dat terwijl het bij hem al drie keer aan dat tikkeltje meer geluk ontbrak.

27 maart 2018 om 12:59

Ja en dat zijn dan die zelfde mensen die dan zeggen dat Ronaldo Portugal wel een EK heeft gebracht, terwijl hij in die finale na 10 minuten geblesseerd afhaakte en vervolgend Eder met een zondagsschot in de verlenging Portugal de zege bezorgd dat had ook net zo goed de andere kant op kunnen vallen, maar is zeker niet omwille van Ronaldo. Messi heeft dan wel pech gehad, maar heeft wel de WK finale gehaald en 2x de finale van de Copa, waarin hij steeds erg dwingend speelde in de weg ernaartoe, helaas in de finale steeds pech, telkens verloren in verlenging of na penals. Dat is geen voorwaarde om de beste genoemd te worden, voor mij is de voorwaarde dat hij al 15 jaar dingen met de bal doet, die niemand ooit heeft gedaan, en daarnaast een ongelooflijk rendement haalt en het hele elftal beter laat spelen, maar dat zal vooral duidelijk worden als hij eenmaal gestopt is.

Anyway, hoop voor jou dat je deze zomer kan genieten van je thuisland op het WK, gouden generatie van WK en als ze succesvol zijn dan is het ondanks Martinez wat ik van alle toplanden met afstand de zwakste coach vind.

27 maart 2018 om 14:44

Ja hij heeft de finale gehaald door middel van penalty's dusja. Argentinië had sowieso veel geluk op de weg naar de finale. In 1/8ste finales pas in de 118de minuut de 1-0 tegen Zwitserland en in de poule alles nipt gewonnen (Iran 1-0 in 91ste minuut). Tegen België met 1-0 in de kwartfinale en Nederland na penalty's...

27 maart 2018 om 15:51

Het lijkt het EK van Portugal wel, alleen die wonnen de finale ook nog met 1-0 😃

27 maart 2018 om 16:18

Heb daar ook niks over gezegd. Ben erg fan van Ronaldo maar vind Messi de betere voetballer en kan van allebei erg genieten.

Ik gun de Argentijnen het wel.. Vooral omdat Ronaldo's hoofd zal exploderen als Messi de wereldbeker optilt hahaha

Maar ik zie Frankrijk winnen of gewoon weer Duitsland. Spanje kan ook, maar die zijn nog niet helemaal klaar met de wederopbouw.

27 maart 2018 om 15:28

Loopt weer ongelooflijk veel talent rond bij Spanje. zullen veel speler niet meer bij zijn over 4 jaar zoals: (afgezien van een enkeling die misschien op zijn 35/36e nog steeds meedoet)

Pique
Iniesta
Busquets
Ramos
Silva
Monreal
Diego Costa
Pedro

Maar lopen nu genoeg talenten rond die de absolute top kunnen bereiken:
Kepa Arrizabalaga
Hector Bellerin
Nacho Vidal
Nacho
Carles Soler
Carles Alena
Mikel Oyarzabal
Marco Asensio
Inaki Williams

Daarnaast ook genoeg sterkhouders van nu die er over 4 jaar gewoon nog bij zijn zoals:
Koke
Isco
Thiago
Morata
Carvajal
Alba
Saul

Loopt genoeg talent rond in spanje, ik zie ze best wel eens zo spelen over 4 jaar.

Kepa/De Gea
Bellerin/Car
Vallejo?
Nacho
Alba
Koke
Alena/Thiago
Saul
Soler/Isco
Morata
Oyarzabal

Zolang Messi geen prijs wint met Argentinië zal hij nooit herinnerd worden als legendes zoals Pele, Maradona, Zidane, Del Piero, Cristiano Ronaldo etc.... Hij heb t enkel bij Barca laten zien.

27 maart 2018 om 14:05

Lachwekkend. Cristiano een levende legende omdat hij met Portugal een prijs heeft gewonnen? Pure onzin. Dit hele tijdperk draait om Ronaldo en Messi en ik vind Ronaldo echt geen grotere legende omdat ie met Portugal een EK heeft gewonnen. De discussie wie beter is boeit niet, maar dat dit het tijdperk Messi én Ronaldo is en altijd zal blijven, staat buiten kijf.

Cruijff wordt door velen als gezien als een van de besten ooit, hoeveel prijzen heeft hij met Nederland gewonnen? Del Piero wordt nóóit genoemd in het rijtje Cruijff, Zidane, Maradona, Ronaldo genoemd als legende en zeker niet omdat hij een landenprijs heeft gewonnen.

27 maart 2018 om 14:20

Klopt, daarom zijn voetballers als Cruijff, Di Stefano, Eusebio, Zico en George Best ook allemaal de geschiedenis ingegaan als een stel koekenbakkers.

27 maart 2018 om 16:05

Gaat Ronaldo de geschiedenis boeken in als een legende omdat Eder met een zondagsschot de enige goal maakte in de verlenging van de EK finale? Ik snap dat je fan bent van Ronaldo maar iedereen kan toch zien dat Messi voetbaltechnisch de allerbeste speler is die ooit heeft rond gelopen. Daarnaast is die ook gewoon topscorer bij Argentinië en heeft die meermaals Real Madrid in het Bernabeu vernederd. Daarnaast hoort is Del Piero eerder een legende dan Messi omdat hij het WK heeft gewonnen? Hij was tijdens dat WK niet eens een vaste basisspeler en heeft maar 1 goal gemaakt tijdens dat toernooi... En was op geen enkel moment de beste speler van zijn generatie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren