Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Meneer Maaiveld’ pakt Justin Kluivert aan: ‘Van Sjaak Swart mag dat niet’

Laatste update:

Begin deze maand kwam Jos Hooiveld goed weg in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Scheidsrechter Dennis Higler spaarde de verdediger van FC Twente na een drieste tackle op Justin Kluivert. Het incident kwam Hooiveld op kritiek te staan van Sjaak Swart, die hem omdoopte tot Meneer Maaiveld. Zelf kan Hooiveld daar wel om lachen.

"Ik snap het wel", reageert de 34-jarige stopper in gesprek met Voetbal International. "Sjaak Swart is een Ajacied en van hem mag je de jonkies van Ajax niet aanraken. Maar dat doen we toch, omdat we er niet rooskleurig voor staan." Volgens Hooiveld is zijn felheid een van de redenen waarom het huidige Twente hem nodig heeft, "Het is toegestaan, hoor, stroop die mouwen maar op."

Vlak voor tijd stelde Twente een punt veilig voor eigen publiek. Na afloop genoot Hooiveld van de samenkomst in de kleedkamer. "Voetbal is ook een vorm van kameraderie. Met een stel kerels iets uit het vuur slepen. Het was tegen Ajax niet altijd sprankelend, het was niet altijd goed, maar er was wel een over-mijn-lijk-mentaliteit. Dat moet bij Twente een soort ondergrens worden." Woensdag neemt Hooiveld het in het bekertoernooi opnieuw op tegen Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja naja... wij komen ook wel eens weg waar we rood hadden kunnen krijgen. Vooral blij dat Justin er niets aan overhield. Hij, Hooiveld, zal er volgende week weer in kletsen... kan je vanuit gaan..en we zijn al flink gehavend. Laten we hopen op iedereen fit houden die dit is tot aan winterstop...

Tuurlijk. Als een speler als Hooiveld Kluivert bijna de wedstrijd uit schopt, valt het allemaal wel mee. Volgens velen.
Dan is dat “de enige en juiste manier om Ajax te bestrijden”.
Maar als Veltman een harde wedstrijd speelt, had hij opeens dieprood moeten hebben.
Klopt natuurlijk geen hol van.

15 december 2017 om 08:54

Hoe kom je daar nou bij ? Volgens mij waren de meeste mensen het er wel over eens dat Hooiveld een directe rode kaart had moeten hebben. Heb bijna niemand gehoord over dat het wel mee viel. Ik vond Veltman geen harde wedstrijd spelen, maar geniepig aan het zuigen en irritant wezen. Ik kan zeker genieten van gewoon fair hard en fel spel, maar dat was het van veltman allerminst. Nu doe je net alsof iedereen vindt dat tegen Ajax alles kan en Ajax zelf niks mag.

15 december 2017 om 09:06

Ja, dat ben ik wel met je eens ja. Als je dat geen rood vind en het gedrag van Veltman tegen PSV niet irritant, dan ben je wel erg gekleurd.

15 december 2017 om 09:09

Dit dus! Helemaal eens met jouw post!

15 december 2017 om 09:53

We hebben woensdag de o zo onschuldige Lozano weer aan het acteren kunnen zien tegen Groningen. Het theatrale gerollebol over de grasmat en zijn vele imitaties van stervende zwanen waren weer talrijk van dit Latijns-Amerikaanse lieverdje.

Dat zette het zogenaamde geniepige spel van Veltman weer in een meer realistisch daglicht. Je hoeft maar te blazen of de Mexicaan een aaitje te geven of hij stort zich ogenschijnlijk zwaar aangeslagen en dodelijk verwond ter aarde. Die Lozano liet zich tegenover Veltman zeker ook niet onbetuigd in onsportiviteit zondag.

Zo gaf hij Veltman na een duel om de bal een verdekte tik in het gezicht uit het zicht van de camera. Ik zag het op de tribune voor mijn ogen gebeuren. Blom ontging het doordat zijn blik intussen op het volgende duel gericht was en op tv zag ik het niet terug en werd het niet besproken, heel vreemd.

Men zet de toch al besmette Veltman wellicht liever neer als de bad guy en Lozano als de good guy. Belle and the beast. Komt dat zien in theater de Eredivisie.

Uiteraard speelt Veltman op het randje en is hij soms op z’n Zuid-Amerikaans superirritant, maar doen spelers als Hooiveld of gisteren Koolwijk niet hetzelfde voor hun club?

Bij van Hooiveld zijn de meeste mensen het er blijkbaar over eens dat hij een rode kaart had moeten krijgen en is het daarmee afgedaan, Koolwijk speelt bij het nietige Excelsior en het is daarom blijkbaar eveneens gerechtigd om Ajax op het randje te bestrijden.

Maar Veltman daarentegen hoort èn rood te krijgen, èn publiekelijk aan de schandpaal te worden genageld, èn hoort alsnog een schorsing van minimaal vijf wedstrijden te krijgen en is natuurlijk in veler ogen als Ajacied de vieste, geniepegste, misselijkmakende, smerigste speler van Nederland en omgeving.

Dat noem ik pas meten met twee maten. En dan heb ik het nog niet eens gehad over wat onze vriend Guardado allemaal in het verleden liet zien tegen Ajax, achteraf bedekt onder de mantel de liefde. De scone schijn regeert.

15 december 2017 om 09:59

Zowel Hooiveld als Veltman hadden volgens mij rood moeten krijgen, maar goed de scheidsrechter beslist anders. Ik snap overigens niet dat Sjaak Swart afgelopen jaren een persoon is geworden waarvan teksten door de media worden opgepikt. Hij heeft nooit een zinvolle mening. Gewoon gezwets van een Ajacied die niet kan reflecteren. Als je dan toch een Ajacied iets wil laten vertellen, doe er dan één beetje op redelijk niveau. Daar zijn er genoeg van.

15 december 2017 om 14:31

Ik snap niet helemaal waarom je op mijn post reageert, want je maakt alleen maar aannames van dingen die ik nooit en te nimmer ergens heb gezegd. Wie heeft er gezegd dat ik Lozano onschuldig vind of dat ik vond dat Veltman een rode kaart verdiende. Waarom betrek je Koolwijk erbij, terwijl ik Ajax Excelsior niet gezien heb en daar niks over kan vertellen. En dan tot slot nog denken dat je met je relaas over Guardado een punt maakt, omdat hij één flinke overtreding heeft gemaakt tegen Ajax.

15 december 2017 om 17:50

Wie beweert dat ik zeg, dat jij dingen hebt beweerd over Lozano of dat Veltman een rode kaart verdiende dan? Dat beweer ik toch nergens?

Mijn reactie gaat over het meten met twee maten als het over het spel van Veltman en hoe er tegen aan wordt gekeken in vergelijking met spel van spelers als de eerder gememoreerde Hooiveld en geef Koolwijk en Guardado, die vaak hetzelfde op het veld uitvreten als aanvullende voorbeelden in algemene zin.

En geef aan hoe het irritante spel van twee kanten kwam zondag in duels tussen Veltman en Lozano. Is dat zo moeilijk te snappen?

Ik noem Lozano, Guardado en Koolwijk als vergelijkingen. Mag ik ze niet betrekken in mijn argumentatie, omdat jij hen in je stukje niet noemt? Ik doe geen aannames, ik beweer geen dingen over wat jij gezegd zou hebben, daarmee leg je mij zelfs eerder dingen in de mond. Als jij mijn punt niet snapt, dan houdt het verder op.

15 december 2017 om 09:25

Tja, ja kan het ook omdraaien. Volgens veel Ajacieden was het professioneel wat Veltman deed en is Hooiveld een smeerlap... Aan beide kanten genoeg mensen met boter op het hoofd.

Overigens vind ik dat de scheids gewoon bepaalt wat is toegestaan. Spelers die het randje opzoeken vind ik geen enkel punt. Wel vond ik het bij Veltman jammer, dat hij zijn tegenstander naast hard bespelen ook probeert een kaart aan te naaien met getreiter en gerol. Daarvan kun je ook zeggen dat een scheids moet optreden, maar dat gebeurt gewoon minder.

15 december 2017 om 10:27

Er zit natuurlijk wel een verschil tussen het plegen van een aanslag en tot het irritante aan toe zuigen.

Wat dat betreft heeft iedereen in Nederland boter op het hoofd. Wanneer een Italiaan een aanvaller uitschakelt door 'm op dezelfde manier als Veltman compleet uit de wedstrijd te spelen is dat geweldig, mediterraans temperament, hadden we dat in Nederland maar, et cetera. Maar wacht, er staat Veltman op z'n shirt, haal 'm door de mangel!

Over dat gerol, laat ik zeggen dat ik daar ook niet van houd. Maar ik had nu wel het idee dat dit was om Lozano terug te pakken, die dit daarvoor in een duel met Veltman zelf deed. Ze zijn de kuilen in het gras van die trappelende beentjes nog aan het herstellen, maar even later wel weer vrolijk sprintend over het veld. Dan snap ik wel dat hij 'm na zo'n stoeipartij een keer terugpakt. Ik keur het niet goed, onvoorstelbaar dat hij zonder kaart van het veld ging, maar ik snap het wel.

15 december 2017 om 10:33

Ik heb bijna niemand gehoord die vond dat het geen rood was. Zelfs Twente supporters gaven aan dat het rood had kunnen zijn. Dit is wel em groot verschil met de meningen over veltman. Op dit forum heb ik toch veel reacties gelezen dat zijn gedrag normaal is.

15 december 2017 om 12:54

Janssen, hetzelfde werd gezegd over Guidetti, Toivonen, Kramer, Kazim et cetera. Spelers die goud waard kunnen zijn in je team omdat ze net even die ene beslissende provocatie kunnen uitdelen, maar walgelijk als je ze tegen je hebt. Zo werkt dat gewoon. Dat is wat anders dan normaal gedrag maar zoals ik hierboven ook al zeg, volgens mij gaf Veltman een koekje van eigen deeg aan Lozano.

Verschil is alleen dat Veltman niks deed waarvoor direct rood gegeven kan worden volgens de reglementen, bij Hooiveld was dat wel het geval. Ik begrijp dan ook niet waarom iedereen er zo op gebrand is om die 2 met elkaar te vergelijken.

15 december 2017 om 09:26

Dat is hetzelfde dat alle Ajacieden riepen dat Hooiveld vuurrood had moeten hebben en de stijl van Veltman tegen PSV vervolgens goedkeuren.

Beide hadden in de desbetreffende wedstrijd niet meer op het veld mogen staan, simpel.

15 december 2017 om 12:55

Maar de een deed iets waar je direct rood voor kunt geven, de ander niet. Waarom zou je dat dan in godsnaam vergelijken?

15 december 2017 om 09:35

@mmarkez
Swart, en menig Ajacied, volgen precies de tegenovergestelde redenatie en dus verwijt de pot de ketel dat hij zwart ziet.

Swart over Hooiveld: "hij heb iedereen onderuit gemaaid die er was"
Swart over Veltman: "gezeur over Veltman alleen om Ajax te krenken"

Als je objectief kunt vaststellen dat beiden dondersveel geluk hebben gehad dat de scheidrechter niet oplette, dan moet je niet achteraf daar toch een draai aan geven in je eigen voordeel.

15 december 2017 om 11:17

Dus kunnen we vaststellen dat alle voetbalsupporters hypocriet zijn. Het zijn net mensen...

Ik denk niet dat FC Twente Jos Hooiveld nodig heeft hoor. Moet zeggen dat ie heel weinig toevoegd voorlopig. Als felheid je grootste toevoeging is zegt dat ook weer voldoende lijkt mij. Daar haal je niet per definitie een 34 jarige routenier voor.

15 december 2017 om 09:11

Tsjah, noem eens een beter alternatief in de Twenteselectie dan? Ik denk dat Hooiveld zelf ook wel dondersgoed weet dat hij tekort komt op dit niveau. In eerste instantie is Hooiveld natuurlijk ook alleen gehaald voor "in de kleedkamer" , die rol heeft hij zijn eerste 2 seizoenen vervuld. Verbeek stelt hem op, Hooiveld probeert zijn taken zo goed mogelijk uit te voeren.

15 december 2017 om 09:56

Raulduke

Je bent vast met me eens als medesupporter dat Hooiveld echt niet kan. Ik ben het niet met je eens dat er geen alternatief is.

Ik zou als Verbeek zijnde sowieso niet 5 verdedigers opstellen maar Lam naast Bijen opstellen centraal achterin met Ter Avest en Cuevas als backs. In de wedstrijden dat Lam naast Bijen staat is laatstgenoemde een stuk beter vind ik, en die heeft naast Thesker en Hooiveld niet altijd lekker gespeeld. Ik heb juist het gevoel dat 3 centrale verdedigers alleen maar voor meer onrust gezorgd heeft, dan wordt het zoneverdedigen wat ik persoonlijk gewoon dikke ruk vind. Gewoon een man pakken, hoeft niet moeilijk te zijn. Gebruik dan 4 verdedigers en zet er een verdedigende middenvelder met loopvermogen voor. Of desnoods Vd Lely ervoor op het middenveld, die heeft geen loopvermogen maar had vorig jaar niet voor niets de meeste onderscheppingen en staat dus vaak goed. Zet je voor Vd Lely Holla en Jensen voor de creativiteit op het middenveld en Tighadouini, Boere en Assaidi voorin.

Man, man, man, eindelijk een speler die er een beetje op klatst en gelijk iedereen weer boos. Natuurlijk was het een erge overtreding met een (verdiende?) rode kaart, maar eerlijk gezegd mag dit van mij vaker gebeuren (als er geen speler geblesseerd raakt).

Ook tegen NAC maakte hij een smerige ovetreding op ambrose van achter maar die blinde scheids vond het alleen maat geel uiteraard, hoor je niemand over omdat de speler niet geblesseerd is geraakt maar was ook gewoon een rode kaart

15 december 2017 om 09:39

Van achteren??? was gewoon poging voor de bal. En geblesseerd? Kluivert had geen blessure! Allebei stevige tackles en volgens nederlandse standpunten rood, maar als een kluivert of wie dan ook mee willen komen in de top competities kunnen ze deze tackles verwachten en wanneer ze dan jankend op de grond liggen en niks krijgen snappen ze er niks van. Ten tweede gaat Hooiveld voor de bal en mis hem volledig maar dat is een verschil met een keeper (bertrams) die alleen voor de man gaat! Die gast mag net zolang geschorst worden als de blessure van Slagveer duurt.

15 december 2017 om 09:54

Geloof me, die schorsing voor bertrams is meer dan terecht natuurlijk, maar het is onzin om iemand te bestraffen op basis van een blessure. Bijvoorbeeld die tackle op veldwijk toen van die spartaan, daar had veldwijk net zo goed maanden eruit kunnen liggen maar die speler kreeg maar 3 wedstrijden dus geef ze dan of allebei 6 of allebei 3. Verder bevestig je mijn punt door te zeggen dat kluivert geen blessure had, deze had hij zomaar wel kunnen oplopen na die tackle en het zelfde geld voor de tackle op ambrose. De overtreding op ambrose had hooiveld nooit de bal kunnen spelen en was zeker bedoeld om gewoon de man te raken van achteren en met gestrekt been, dus gewoon rood. Mocht je het terug willen zien: https://twitter.com/patrick_nijs/status/941049612869296128

15 december 2017 om 09:40

En, liet NAC zich onbetuigd? Het is geen ballerinawedstrijd he, het was een pot uit de onderste regionen van de eredivisie. Gezeik altijd achteraf met selectieve verontwaardiging, als jij je lijstje maakt over dingen die de scheidsrechter niet zag van Twente dan maak ik een lijstje van wat hij niet zag bij Nac. Dan strepen we die vervolgens tegen elkaar weg en komen we tot de conclusie dat beiden evenveel benadeeld/bevoordeeld zijn.

15 december 2017 om 11:54

Tja, scheidsrechters in Nl.. Mannelijke duels fluiten ze meteen af, maar als het moet bestraffen ze niet kordaat.

Nee Jos, dat mag alleen Veltman, want dan is het gogme. Als jij het doet is het smerig en uit onvermogen om mee te voetballen met de godenzonen.

Ot:
Beetje een lompe speler die dat goedmaakt door inzet en soms over het randje gaan. Dat zie je vaker bij degradatiekandidaten. Supporters van de eigen club vinden het strijdbaar en getuigen van winnersmentaliteit en supporters van de tegenstander vinden het stom.

Ik snap hooiveld in zoverre dat hij vindt dat Twente niks op gebrek aan inzet mag laten liggen. Hij neemt daarbij alleen wel erg veel risico, met een charge als op Kluivert tot gevolg. Daar hoort dan gewoon een schorsing op te staan, verder niet teveel gezeur van beide kanten.

Ik mis toch oude tijden zeg. Vroeger kon die hooiveld maar beter niet meedoen met de bekerwedstrijd die zou hij namelijk niet heel beëindigen. Dan had die namelijk een paar flinke cakejes te pakken. Nu hebben we Sjaak die van alles roept na de wedstrijd. Beetje jammer dat Neres dat geniepige van Suarez mist. Dan had je Kluivert en Neres voor de beker ff 20 minuten van plek laten wisselen. Was het ook klaar. Nu is er meer gemiep na de wedstrijd dan aktie tijdens.

15 december 2017 om 10:33

Ik denk dat je Hooiveld in deze onderschat, hij heeft immers ook ervaring op Premier League niveau tegen een Suarez. Die laat zich niet makkelijk in de luren leggen door Neres. Verder eens met je opmerking, het geeft eens temeer aan dat we in Nederland steeds meer vervreemd raken van het internationale voetbalniveau.

Tuurlijk mag je alles eruit halen en moet je het Ajax lastig maken echter moet de scheidsrechter wel de juiste straf geven en ook een tweede geel als iemand dat verdiend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren