Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Memphis Depay: ‘Ik verwacht meer van hem dan hij vandaag heeft laten zien’

Laatste update:

Memphis Depay is dolblij om terug te zijn in het Nederlands elftal. De spits van Atlético Madrid maakte vrijdag bij zijn rentree in de oefeninterland tegen Schotland 77 speelminuten. "Stap voor stap kom ik dichter bij mijn topvorm", aldus Memphis voor de camera bij de NOS.

Het was niet de meest gelukkige wedstrijd van Memphis, zo beaamt hij. "Ik hoop ook dat anderen meer van mij verwachten", zegt de voormalig PSV'er, die na maandenlang blessureleed vooral blij is om weer topfit te zijn.

"Met minuten in mijn benen zal het vertrouwen komen. Ik geniet ook van het spelletje en van dat ik fit ben. Ik denk dat iedereen dat ook kan zien, ook op trainingen. Het vertrouwen groeit."

Ook Georginio Wijnaldum maakte zijn rentree in het Nederlands elftal. De middenvelder vormde jarenlang een succesvolle tandem met Memphis, maar volgens laatstgenoemde kwam dat er tegen Schotland niet helemaal uit.

"We hebben elkaar niet heel vaak gevonden, misschien één of twee keer", zegt Memphis. "Gini is er ook heel lang niet bij geweest. Er is een discussie: moet hij erbij zijn of niet? Ik denk dat hij heeft laten zien dat hij nog belangrijk kan zijn voor het team."

Wijnaldum maakte met het hoofd de 2-0, maar kon niet volledig overtuigen, zo vindt ook Memphis. "Ik verwacht veel van hem. Dat weet hij. Ik denk dat hij het team kan helpen met zijn loopvermogen. Ik ben blij dat hij scoort. In de zestien komen is een van zijn krachten."

Memphis krijgt de vraag of Wijnaldum geslaagd is voor zijn 'examen'. "Ik zie het niet als een examen, gezien het aantal interlands dat hij al heeft gespeeld. Hoeveel goals heeft hij wel niet gemaakt? Dat raak je niet zomaar kwijt."

"Het is uiteindelijk aan de trainer", vindt Memphis. "Ik verwacht meer van hem dan hij vanavond heeft laten zien, maar hij is belangrijk voor het team. Het is alleen maar goed dat je meer van elkaar verwacht."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor Koeman zal dat ongetwijfeld niet zo zijn. Maar Memphis en Gini zijn wat mij betreft de grootste aanvallende twijfelgevallen. Gini loopt nog prima tegen de bal aan, Memphis had met iets meer geluk ook gescoord maar beide brengen veel te weinig dreiging. 1 schot op doel he eerste helft, die van Reijnders. En ja, er stond ook nog een Schot op doel 😛

23 maart 2024 om 00:00

Gini zijn genoeg vervangers voor, zonder twijfel. Alle andere spitsen zijn ook twijfelgevallen, er is geen enkele spits bij Oranje onomstreden. Dan is een fitte Depay die in vorm is (helemaal fit is hij nog niet), gewoon onze beste optie. Benieuwd wat Weghorst of Brobbey/Zirkzee dan als wissels kunnen laten zien. Maar dit lijkt me de juiste volgorde.

23 maart 2024 om 10:05

In de rol die Wijnaldum heeft bij Oranje kan je hem moeiteloos vervangen door Zirkzee (indien beschikbaar). Kan goals maken, en ongelooflijk sterk aan de bal. Kwalitatief is dat enkele niveaus hoger dan Wijnaldum.

23 maart 2024 om 10:28

Opzich geen slecht idee, maar je hebt zoveel opties daar en in de spits juist zo weinig dat dit me niet echt logisch lijkt. Xavi, Koopmeijners, Reijnders zouden allemaal op 10 kunnen spelen.

23 maart 2024 om 13:44

Doe mij maar Reijnders op 10 met Frenkie en Veerman daarachter. Koopmeiners laat het gewoon nooit zien in Oranje. Zelfde geldt voor Xavi, lekker op het bankje, wachten op je beurt.

23 maart 2024 om 10:07

Dat is nu heel het probleem bij Wijnaldum in Oranje' "zo lang hij scoort". Er wordt dan zo makkelijk vergeten dat de beste man totaal niks toevoegd aan het spel, wat ertoe heeft bijgedragen dat je bij vlagen gewoon overlopen werd door die Schotten op het middenveld waar meerdere honder procent kansen uitkwamen.

Loopvermogen in de middencirkel, zal Depay bedoelen. De zoveelste miskleun van Koeman in deze wedstrijd.

Zonder Memphis is Oranje beter. Wijnaldum kunnen we nog goed gebruiken in de selectie. Beide zie ik als invalers.

23 maart 2024 om 00:10

Memphis is straks super fit voor het toernooi let maar op, die komt net terug van blessure.
Super belangrijk bij Atleti momenteel, en het toewerken naar de basis daar voor Cl.

Wijnaldum zit straks gewoon thuis in Saudi-Arabië op de bank te kijken. Dit was gewoon netjes van Koeman om hem te gunnen, maar er zijn op zijn positie minstens 3 spelers beter,

23 maart 2024 om 07:52

Eens. Hij maakt het als team gewoon zwakker. Brobbey of Zirkzee in de spits hopelijk. Niks geen Wout of Memphis. Maar ja, we weten allemaal dat daar een flut-EK en exit van Koeman aan vooraf moet gaan

23 maart 2024 om 08:02

Wat heeft een Brobbey bewezen om Depay daarvoor te laten banken? De jongen faalde hopeloos in het buitenland en heeft de boel net in orde qua scoren en zijn spel. Een Zirkzee die zich nu bewijst om echt een team sterker te laten te spelen, zie zijn ploeg mag je van me een kans geven. Die maakt een ploeg sterker in de Serie A!

23 maart 2024 om 09:32

Da’s waar ook, Memphis is zo fantastisch geslaagd in het buitenland…

23 maart 2024 om 10:07

Fantastisch zeg jij, maar jij vind dus van niet? Daarom gewoon 60+ goals in Ligue 1, in je eerste seizoen bij Barça legt die er 12 in. Zelfs bij minimale minuten bij Atletico legt die er paar in.

23 maart 2024 om 13:48

Memphis heeft een prima carrière, mooie ploegen op zijn CV. Komt te kort voor de absolute top maar al met al zeker wel geslaagd in het buitenland hoor.

Waar is loopvermogen nou precies goed voor als je uit de buurt van de bal blijft? Mooi om te zien dat Oranje eindelijk weer eens (vooral op het middenveld) voetballend vermogen heeft gekregen, maar je moet ook het lef hebben om met zo'n team aanvallend te willen spelen. Depay & Wijnaldum werkt voor mij niet. Simons heeft tot dusver echt slecht gespeeld, maar in potentie 1 van de beste spelers. Die zou ik echt graag een middenveld zien vormen met de Jong & Reijnders.

Als ze jou gaan vragen wie er geselecteerd moet worden, dan speelt Promes straks ook in Oranje.

On: gini hoort gewoon niet in oranje. En nee niet omdat ie in saudi speelt, maar omdat hij sinds zijn exit bij Lpool gewoon heel slecht is. Leuk die loopvermogen maar wat heb je er aan als iemand hele tijd heen en weer rent

Ik kom steeds dichter bij mijn topvorm? Zo zo, ik wil ook die glazen bol hebben!

23 maart 2024 om 02:11

Dat is een vrij normale uitspraak wanneer je net terug bent van een blessure.

23 maart 2024 om 04:04

Ja ja de hattricks gaan eraan
Komen

Memphis ik word er nooit blij van, is vaste bankzitter Atleti. Fit of niet. Tuurlijk mag hij mee naar EK maar wordt te belangrijk genaakt door Koeman . Bij gebrek aan beter en deels ook doordat hij zo vol is van zichzelf. Zit bovenop de rots bij oranje en slaagt er dus ook in Wijnaldum teruggehaald te krijgen. Dumfries heeft mazzel dat Koeman Frimpong laat spelen in een systeem wat hem niet past en faalt want ook Dumfries zit vooral op de bank bij Inter. Tegen Duitsland gaan we voorlopige basis zien van Koeman.

Het blijft voor mij toch een groot raadsel: dat eindeloze krediet dat Memphis schijnt te hebben bij Koeman en zelfs bij de toch redelijk bij zinnen zijnde Rafael van der Vaart. Een of twee keer per seizoen gooit hij er een aardige actie uit en mag vervolgens weer een jaar lang rondlopen als een kip zonder kop, kansen verprutsen, vrije trappen opeisen en ze vervolgens in de muur of over knallen. Dat ie zo vaak scoort (tegen voornamelijk zwakke clubs) is vooral te danken aan die onbegrijpelijke ‘alle ballen op Memphis’ taktiek van Oranje en het feit dat hij alle penalties mag nemen (die hij overigens best vaak mist). Flikker die flapdrol er toch es uit. Je kunt wel een surplus aan geweldige middenvelders hebben, maar zodra ze de bal bij Memphis inleveren is het uit met de pret.

23 maart 2024 om 10:38

Als je van der vaart redelijk bij zinnen noemt dan stop ik met lezen. Die man vind Gravenberch beter dan Bellingham

Memphis is echt een goede voetballer. Kun je zeker niks van zeggen. Maar vertraagd altijd het spel, wil soms onmogelijke dingen doen. En dat gezegd te hebben, die acties leveren vaak ook verrassing in het aanvalspel op. Maar te vaak gewoon niet. Als hij een stuk simpeler zou spelen dan zou je veel meer aan hem hebben. Bal vasthouden, afleggen en weer door. Jammer dat Zirkzee en Brobbey er nu niet bij zijn. Wou ze wel eens zien. Beide nog niet klaar voor basis denk ik. Maar Brobbey kun je sowieso prima mee nemen, kan ook als pinchitter mee. Als je die het laatste kwartier brengt om iets te forceren dan heb je wel een wapen er bij denk ik.

23 maart 2024 om 11:05

Dat is ook een beetje het probleem.. bij Atletico heeft hij Griezmann die het spel maakt en bij het Nederlands elftal heeft hij het gevoel dat hij het moet doen.

Zolang Joshua Zirkzee of op langere termijn Julian Rijkhoff of Jason van Duiven niet de spitspositie voor zich opeist blijft Memphis onze beste optie voorin, ook ten opzichte van Brobbey vind ik. Als backup in de spits zijn er voldoende opties met Malen, Gakpo of breekijzer Weghorst. Wat Wijnaldum betreft denk ik dat er wel meer en inmiddels betere middenvelders met loopvermogen en scorend vermogen zijn, ik denk dan bijvoorbeeld aan Reijnders, Veerman en Timber.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren