Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Meest ervaren Eredivisie-speler op de bank gezet: ‘Ik was ook verrast’

Laatste update:

Willem Janssen was zelf ook verrast over zijn reserveplek woensdagavond op bezoek bij NEC (0-3). De 35-jarige centrumverdediger is als aanvoerder normaliter een vaste waarde bij FC Utrecht, maar werd in Nijmegen gepasseerd door zijn trainer René Hake. "Dat klopt, ik was ook verrast. Ik zag het gewoon niet aankomen. Dinsdag hoorde ik het na een gesprek met de trainer en Rick (Kruys, assistent red.)", aldus Janssen tegenover Voetbal International.

Janssen staat op 391 gespeelde wedstrijden in de Eredivisie en is daarmee de meest ervaren nog actieve speler op het hoogste Nederlandse niveau. De routinier, die Lasse Schöne (360 Eredivisie-duels) en Jens Toornstra (357 duels) voorblijft, speelde tot voor kort bijna alle wedstrijden van FC Utrecht volledig mee, maar werd zaterdag tegen RKC Waalwijk (2-2) al in de rust gewisseld. "Willem speelde gewoon niet zo goed", zei Hake toen. "Dan kan ook hij worden gewisseld."

Tegen NEC moest Janssen het vervolgens doen met een korte invalbeurt van zeven minuten. "Ik zag op de training dat hij niet helemaal fit was", aldus Hake. "En op basis daarvan heb ik keuzes gemaakt. En uiteindelijk, en daar heb ik het ook met hem over gehad, wil ik hem daar ook voor beschermen. Als hij niet topfit is, dan kan hij er ook heel slecht uitzien. Dat moeten we niet willen. Willem Janssen, fit en fris, is een uitstekende speler voor FC Utrecht en dat heeft hij al jaren bewezen. Alleen nu was het moment er niet."

Janssen was verrast met het besluit om hem op de bank te zetten, maar zette de knop al snel om. "De motivatie daarbij was prima", aldus de verdediger, die voorheen ook als middenvelder speelde. "Uiteindelijk heb ik ze helemaal gelijk gegeven. Weet je, als 35-jarige speler denk je bijna als een trainer. Het teambelang staat voorop. Bovendien kunnen we altijd op Mark bouwen", doelt hij op zijn vervanger Van der Maarel.

Aan afscheid nemen moet Janssen ondanks de tegenslag totaal niet denken. "Het einde van Willem Janssen? Néé man", klinkt het met overslaande stem. "Nee natuurlijk niet. Tegen Feyenoord, drie weken geleden, was ik nog de Man van de Wedstrijd. Alleen moet ik accepteren dat ik sommige dingen op een andere manier in moet gaan vullen. Ik ben 35 jaar maar ik voel me echt nog een jonge hond. Ik ben mezelf echt tegengekomen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

MOB van de Marel. Mooie is dat hij altijd op de bank begint elk seizoen. Vroeger of later staat hij weer in de basis. Heerlijk.

23 september 2021 om 12:54

Dat was met Klasse Schone in het begin bij Ajax ook altijd het geval. Elk seizoen startte hij weer als bankzitter, maar gedurende een paar maanden speelde hij zich altijd in de basis. Of ja, dat is het gevoel dat ik bij hem heb, weet niet of dat ook echt zo het geval is haha.

23 september 2021 om 12:58

@kjhuntelaar09,
"hij kwam bij Ajax in de wetenschap dat hij moest knokken voor een basisplaats."

"door de hevige concurrentie op de aanvallende posities werd Schöne een aantal maal ingezet als verdedigende middenvelder. Deze rol beviel hem goed[4], maar met het aantrekken van landgenoot Christian Poulsen was hij geen eerste keuze meer als controleur."

"in seizoen 2015/16, het laatste seizoen onder trainer Frank de Boer, was hij in de eredivisie even vaak invaller als basisspeler, en zat hij ook regelmatig op de bank. Zijn positie was meestal rechtsbuiten. Schöne was niet tevreden met zijn beperkte rol, maar besloot de plannen van de nieuwe coach af te wachten."

"na de komst van Peter Bosz raakte Schöne in het begin van seizoen 2016/17 zijn basisplaats bij Ajax kwijt, maar kort hierna won hij de concurrentiestrijd met Jairo Riedewald en maakte hij zijn rentree in het elftal als controlerende middenvelder."

Klopt dus inderdaad, alleen de laatste jaren was hij steevast basisspeler.

23 september 2021 om 14:02

Dat Ajax en ''klasse Schone'' van jou boeit ons niet, dit stuk gaat over FC Utrecht.

23 september 2021 om 14:36

Wat een onaardige tekst. Nb zonder zelf iets toe te voegen. Nu is vd Maarel wel echt een beperkte die het puur op winnaarsmetaliteit doet. Lasse schone heeft natuurlijk wel echt specifieke kwaliteiten. Bij Ajax veranderde het spel dan ook een beetje. Bij Utrecht verandert vd Maarel in positieve zin alleen de intensiteit waarmee gevoetbald wordt.

Aardig aantal wedstrijden, hopen dat hij de 500 haalt! Soms is het beter dat een coach ingrijpende keuzes maakt in belang van het team

23 september 2021 om 12:56

Denk dat je bedoelt 400 want bij 500 zal die toch nog zeker 2/3 jaar door moeten gaan.

23 september 2021 om 13:02

Ach ja, met 3 jaartjes 1e divisie, beker en Europese wedstrijden voor Twente en Utrecht toch 514 wedstrijden achter zijn naam.
Die 400 eredivisie wedstrijden is een kwestie van tijd.

23 september 2021 om 13:01

De 500? Dan zal hij de komende 3 seizoen nog bijna alles moeten spelen, plus wat van dit seizoen. Ik acht de kans klein voor een 35 jarige

23 september 2021 om 13:07

Ik bedoel 500, is misschien niet haalbaar maar het is hartstikke leuk als zo'n speler kan komen tot zo'n aantal bij. Vind het gewoon een leuk persoon, en daarbij er zijn genoeg wedstrijden alleen niet in Eredivisie omdat te halen. (Zie Douwe zijn reactie, niet op de hoogte daarvan)

Althans tenzij het gene gebeurd wat jij zegt, maar eerst de 400 halen!

Jammer voor Willem maar je merk dat hij steeds meer moeite krijg om de spitsen bij te houden en heeft er steeds meer ovetredingen voor nodig. Misschien een idee om Willem verdedigende middenvelder te zetten zodat hij niet in de laatste linie staat en toch van waarde kan zijn. Voetballend zit het wel goed alleen op de lange meters is hij niet de snelste.

ach ja, zo af en toe wat rust kan geen kwaad voor Willem, zal vast nog genoeg aan spelen toekomen.
en met vd Maarel hebben we een meer dan goede vervangen

Willem is een sieraad voor de club. Zijn hele instelling en leiderschap werkt positief op de ploeg. Ik hoop dat hij voor altijd aan de club verbonden blijft. Ook de reactie dat de ploeg altijd op vd Maarel kan bouwen getuigd van een bepaalde klasse.

23 september 2021 om 14:28

Grappig om te zien hoe mensen verschillend naar spelers kijken. Ik vind em vaak nogal opgefokt overkomen. Verder wel een prima verdediger maar het beste is er imo wel vanaf.

Laten we wel wezen Jansen veroorzaakte een penaty tegen RKC en kreeg later een gele kaart. Is altijd kwaad als er tegem hem of Utrecht wordt gefloten . Dit gaat tegen je werken.
Komt wel weer terug, effe een een stap op de plaats.

23 september 2021 om 13:56

Die penalty vond ik wel redelijk makkelijk gegeven. En dat verontwaardigde na een overtreding doet zowat elke speler. Willem is gewoon een goede ervaren kracht alleen moet die niet met ruimte in zijn rug spelen, want dat kan die niet meer belopen. En wedstrijd per wedstrijd kijken wat er gevraagd word tegen de tegenstander.

23 september 2021 om 14:32

Ook het feit dat de trainer nodig was om de organisatie neer te zetten. Van Janssen verwacht je meer. Een half uur weggespeeld worden door RKC, omdat de defensie niet weet wat ze moeten doen tegen de tactiek van de tegenstander is niet ok.

Helaas Willem voor mij was het niet zo verassend gezien de laatste 2 wedstrijden . Je zat bijna overal naast en dekte niet fel genoeg .

Dus dat banken zal je best goed doen alles weer op scherp zetten en tegen zwolle je kans weer pakken .

Maar ben bang dat langzaam ook de jaren gaan tellen . .verder natuurlijk een prima aanvoerder en persoon

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren