Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Meerdere arrestaties en gewonden na rellen FC Twente; ook minderjarige opgepakt

Laatste update:

Er zijn naar aanleiding van de rellen na het duel tussen FC Twente en Hammarby IF donderdagavond (1-0) tien aanhoudingen verricht. Dat melden onder meer het Algemeen Dagblad en de NOS. Volgens het laatste medium gaat het daarbij ook om één minderjarige. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging, mishandeling en belediging. Daarnaast raakten meerdere mensen gewond.

Het ging na afloop van het duel in de voorronde van de Conference League mis op de hoofdtribune. Daar zaten volgens Tubantia zo’n tweehonderd fans van de Zweedse club. De harde kern van Twente zou de confrontatie met die supporters hebben gezocht, waarna er vechtpartijen ontstonden. De ME moest daarop ingrijpen, waarna het ook buiten het stadion nog misging. Volgens de politie was het uiteindelijk rond 01.00 uur weer rustig.

Er zijn vanwege die rellen dus tien aanhoudingen verricht. De minderjarige persoon die werd gearresteerd, werd in de loop van de nacht weer vrijgelaten. Daarnaast zijn er ook gewonden gevallen. Paul van der Kraan, directeur van Twente, meldde donderdagavond al dat een supporter van Hammarby na een val van de tribune naar het ziekenhuis is vervoerd. Volgens de politie zijn er echter nog meer gewonden gevallen, al is het vooralsnog onduidelijk om hoeveel het gaat. “We hopen daar vrijdag in de loop van de dag meer duidelijkheid over te hebben”, citeert het AD een woordvoerster van de politie.

Na afloop van de ongeregeldheden reageerde Van der Kraan middels een persconferentie. "Het is net gebeurd, dus verder is het te vroeg voor conclusies. We gaan dit evalueren", zei de beleidsbepaler daarover. Mogelijk hebben de incidenten ook gevolgen voor de supporters van FC Twente. De club speelt volgende week donderdag de return in Stockholm, maar de kans bestaat dat het het dan zonder zijn supporters moet stellen. "Geen fans meenemen is een mogelijkheid", aldus Van der Kraan. "Er wordt nu om maatregelen gevraagd. Maar dat gaan we eerst doornemen, terwijl we analyseren wat er fout is gegaan. We kijken uiteraard naar de uitwedstrijd volgende week. Als ons besluit helder is, zullen we ons melden."

Sponsoren
Volgens Richard von Yxkull, directeur van Hammarby, zaten er in het vak dat werd aangevallen alleen maar sponsoren. Dat vertelt hij in Aftonbladet. "Het was echt verschrikkelijk. Die tweehonderd kaarten waren gegeven aan onze sponsoren. Ik zat niet tussen die groep, maar in een vak daarnaast. De sponsoren werden aangevallen door de fans van FC Twente. Het regende flessen bier. Dit zijn onze belangrijkste mensen. Het liep compleet uit de hand." Daarbij raakte een van de sponsoren gewond, volgens Von Yxkull. "Hij werd geschopt en geslagen voor hij naar beneden viel. Hij is flink geraakt en is met nare verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als dit gedoe zo door gaat dan wordt er binnenkort zonder supporters gevoetbald.
Het lijkt de afgelopen jaren steeds erger te zijn geworden met vechtpartijen en andere ongeregeldheden.

28 juli 2023 om 07:08

De wereld is met name de laatste jaren een stuk minder sociaal geworden. Korte lontjes alom, voor het minste of geringste gaan we met z’n allen van 0 naar 100. Voor dit soort dingen schaam ik me kapot. Ik hoop dat het bij dit ‘incident’ blijft…

28 juli 2023 om 07:44

Ja heb je de overheden te danken. Nog wat meer rotzooi door onze strot heen duwen. Mensen 2 jaar lang van een leven beroven wat nu uiteindelijk totaal onterecht is gebleken. Mensen zijn gefrustreerd! Gebroken en de verbinding verloren

28 juli 2023 om 08:08

Volgens mij zijn het nog altijd de mensen die de keuze maken om rotzooi te trappen. Ik ben ook geen fan van onze overheid maar om hen de schuld te geven van de korte lontjes vind ik veel te makkelijk..

28 juli 2023 om 08:11

Klopt Ronaldinho.
Ik en nog een aantal anderen riepen dit al vanaf het begin. Dit heeft me destijds heel wat boze en negatieve reacties opgeleverd.
Dolblij ben ik dat ik altijd mijn eigen koers heb gevaren en niet iemand anders het roer gaf of de oplossing buiten mezelf heb gezocht.
Er zit helaas ook een duidelijk programma (doel) achter om de mensheid in het nauw te drijven. Angst en frustratie te zaaien.
De elite spint hier garen bij.
Aan de mensheid om bewust te worden en zichzelf te leren kennen. (Waarom wordt ik boos of bang, wie ben ik?)

Dus niet enkel onze overheden treft blaam. Wij kunnen zelf bewust worden en keuzes maken ipv een ander te volgen. 1 of andere regering of leider die zgn weet wat goed voor je is en waar het leven over gaat. Nee dat weet ik zelf het beste. Ik heb dit voor mezelf bestudeerd en ik verschil behoorlijk met het standaard beeld wat vaak geschetst wordt. Dus ik volg mijn eigen pad en niet die door een ander voorgeschreven.
Pak ook je eigen roer weer en maak keuzes uit liefde ipv angst of boosheid.

Onze overheden en zgn leiders gaan je hier niet in helpen. Je naaste medemens die ook zoekende is, eerder. Uiteindelijk legt ieder zijn pad hier op aarde alleen af.

28 juli 2023 om 08:24

Dus het ligt aan de overheid dat hooligans de hele boel kort en klein slaan. Ik zal je gerust stellen, in de jaren 80 was het nog een stuk erger.

28 juli 2023 om 08:55

Ja stel je voor dat je eigen verantwoordelijkheid hebt. Dat je iets van fatsoen in je donder hebt om je gewoon normaal te gedragen. Altijd alles afschuiven op de overheid wanneer iets niet loopt zoals iemand wil of om kutgedrag goed te praten. Of wanneer iemand grote problemen in de wereld simpelweg niet kan bevatten..

28 juli 2023 om 09:00

Romaldihno88, van een leven beroven? Waar heb je het over. Onterecht? Heb je enig idee wat de consequenties waren geweest als er geen maatregelen waren getroffen? Als ik in mijn omgeving kijk, zie ik weinig gefrustreerde, gebroken mensen. En daar zitten alle lagen van de bevolking bij. Ik zeg niet dat het leuk was, verre van, maar het is niet alsof de hele samenleving kapot is nu.

28 juli 2023 om 09:15

Heb precies hetzelfde, het lijkt me eerder een groep mensen die al sowieso gefrustreerd zijn en de overheid de schuld geven om dit gevoel te verklaren en met zijn allen één gemeenschappelijke vijand te hebben. Het afvoerputje van de samenleving dat zich al heel lang niet kan gedragen, maar dat ligt allemaal aan die persconferentie van Rutte en De Jonge in maart 2020 pff

28 juli 2023 om 09:29

@romaldinhno88,

Daarvoor misdroegen mensen zich nog niet zeker? De mensen die dit doen zijn mensen die al op allerlei vlakken problemen hebben en een uitlaatklep zoeken.

Achteraf is alles altijd makkelijk. Je wilt ook niet te makkelijk ergens mee omgaan en dat er veel doden zouden vallen.

Dit vraagt voor deze mensen vooral om reflectie ipv een ander de schuld geven

28 juli 2023 om 09:32

@toss,

Hier valt niet op te reageren, want elke regel bevat wel wat onzinnigs

28 juli 2023 om 09:49

Natuurlijk Ronaldinho... Lekker verschuilen achter de regering en doen alsof Corona en een lock down een goeie reden is om je daarna compleet te misdragen.

We hebben met z'n allen in die lockdown gezet he....procentueel gezien is er nog steeds maar een klein groepje hersenlozen die zich op deze manier gedraagt. Het ligt niet aande regering, het ligt niet aan Corona, het ligt aan tuig dat een reden zoekt om ff lekker te rellen.

28 juli 2023 om 11:34

Tuurlijk Calimero gedrag en schuld afschuiven op de overheid . Lekker makkelijk

28 juli 2023 om 13:26

De debielen van voor covid zijn nog steeds dezelfde debielen. Allen misbruiken ze nu de coronamaatregelen om hun debiliteit goed te praten.

28 juli 2023 om 07:19

Het is een neerwaartse spiraal waarin we zijn terecht gekomen. Alles wordt erger, gevaarlijker en minder leuk. Het is echt een zorgelijke ontwikkeling en het lijkt niet te stoppen.
Ik hoop echt dat mensen gaan nadenken, denk na voordat je besluit om een gevecht aan te gaan.
Ook voor mezelf slaat de twijfel enorm toe. Wil ik nog wel naar voetbalwedstrijden toe? Mezelf blootstellen aan agressie en gevaar? Ik neig steeds meer naar nee.

28 juli 2023 om 07:37

Ik sla (risico)wedstrijden ook over. Normaal had ik best naar de Johan Cruijf schaal willen gaan of PSV-Graz, maar er kleeft gewoon een risico aan. Heb maar een grotere 2e hands TV aangeschaft voor komend seizoen. Daarbij roepen mensen vaak dat sport en politiek gescheiden moeten blijven, maar dat is natuurlijk niet zo. Een stabielere regering, beter beleid (op het gebied van veiligheid e.d,) zal ook zorgen voor wat meer rust in het land waardoor frustraties minder vaak voorkomen denk ik ook bij het voetbal.

28 juli 2023 om 07:38

Als je het (toenemende) aantal wedstrijden afzet tegen het aantal wedstrijden waar ongeregeldheden zijn, dan valt het allemaal echt reuze mee. We hebben wel vaker gediscussieerd over het feit dat dit soort agressie juist aan het afnemen is. Moeten we die cijfers en discussies weer oprakelen?

28 juli 2023 om 08:12

Ik weet niet hoe oud je bent Prem maar het is zeker niet erger dan vroeger. Sterker nog, het is al veel minder dan in de jaren 80 en 90. Rellen en vechtpartijen zijn er altijd geweest en zullen nooit helemaal verdwijnen

28 juli 2023 om 09:34

@prem_93,

Het probleem is veel groter en helaas niet op te lossen met nadenken voordat je gaat vechten. Dit zijn mensen die op meerdere vlakken problemen hebben (zonder dat ze zich er bewust van zijn). En ze praten dit bizarre gedrag goed met drogredenen

28 juli 2023 om 09:50

@pieterpost

Wordt Feyenoord - PSV tegenwoordig gezien als risico wedstrijd dan?
Ik ga zeker en ga er blind van uit dat de wedstrijd zonder ongeregeldheden verloopt. Heb voor zover ik me kan herinneren nooit rellen mee gemaakt als PSV naar de Kuip kwam.

28 juli 2023 om 17:39

Minderjarige , iedereen is even vaak jarig.
Maar je ziet het vaker dat die jonge gasten over de scheef gaan. Jonge geleerd is oud gedaan. Als dat maar goed komt met die jonge gastjes.

28 juli 2023 om 08:11

Het supportersgeweld of hooligangeweld lijkt de laatste tijd te zijn toegenomen. Maar ik denk wel de nadruk op lijkt... In de laatste jaren komen er steeds meer beelden van. Mensen filmen hey met hun telefoon en zetten het op Twitter of Instagram. Daardoor komt er aandacht voor. Als er iemand door middel van cijfers aan kan tonen dat het geweld per wedstrijd toeneemt, dan neem ik het graag aan. Ik ben echter opgegroeid in de tijd dat Feyenoordaanhangers en Ajaxaanhangers elkaar massaal op een afgesproken plek te lijf gingen. Met een dode als gevolg (Carlos Picun ofzo?). Dat is denk ik ook alweer ruim 25 jaar geleden. Toen was het ook al schering en inslag, maar je zag er gewoon veel minder van. De extreme verhalen werden verteld. Ik geloof niet zo dat het vroeger beter was, maar ik laat mij graag overtuigen door cijfers.

28 juli 2023 om 08:14

Carlo Picornie, opdat wij niet vergeten.

28 juli 2023 om 08:22

Dank je wel voor de aanvulling. Dat was hem inderdaad.

28 juli 2023 om 09:52

Klinkt barbaars, maar ik heb liever dat zo'n groep idioten ergens in een weiland of bos met elkaar afspreekt om elkaar de harses in te slaan. Die gasten gaan lekker op geweld en zullen dat altijd blijven opzoeken. Dan maar zo met alle gevolgen van dien. Dan heeft de "normale" maatschappij er iig het minste last van.

Heel erg natuurlijk wat er met bijv. zo'n Picornie gebeurt is....maar die gozer was daar ook niet voor een picnick.

28 juli 2023 om 11:57

@bizzlad: het is een populaire gedachte. Laat ze allemaal naar een weiland gaan en de laatste die overblijft is de winnaar. Dat heb ik zelf ook lang geroepen. Maar nu vind ik het geen geschikte oplossing meer, omdat ik simpelweg niet wil oproepen tot geweld. Maar goed, ik snap de redenering wel goed en veroordeel ook niemand die deze redenering er op nahoudt.

28 juli 2023 om 12:07

Opdat dat stuk verdriet zo snel mogelijk uit het collectief geheugen wordt gewist zal je bedoelen.

28 juli 2023 om 14:49

Ik wil ook absoluut niet oproepen tot geweld. In tegendeel...i'm a lover not a fighter
Maar ALS die gasten dan zo nodig moeten knokken, doe het lekker waar normale weldenkende mensen er geen last van hebben.

28 juli 2023 om 16:00

@bizzlad: Wij begrijpen elkaar. Dank nog voor je toelichting.

28 juli 2023 om 08:26

Welke supporters begonnen zijn maak niet uit. Zo jammer dat je met je kinderen niet naar een voetbalstadion durft te gaan . Helaas gebeurt het bijna overal.

28 juli 2023 om 08:48

Ik heb me de afgelopen jaren nog nooit zo veilig gevoelt in de stadion. Eerder (begin 2000) ging het er veel erger aan toe. Maar goed toen hadden we nog stewards die preventief wat deden. Nu zijn het alleen roc studentjes die niks doen tegen uit supporters alleen het thuis publiek vermanend toespreekt. Maar goed je kunt voor mij gaan staan en vragen om een klap voor je bek en dan gebeurt er niks. Doe dat bij iemand anders en ja je krijgt klappen. Dat is wat er gebeurt is. Geen spugende provocerende uit publiek in de thuis vakken. Geen familie van pinas ergens dan ook meer. En uitvakken dichtplakken met plexi en dan is alles rustig.

28 juli 2023 om 15:37

Twente gewoon uitsluiten van verdere deelname aan Europees voetbal. Schandalige vertoning! Twente kan veiligheid in eigen stadion niet borgen, wat een aanfluiting voor ons land! Alle onder- en bovenstaande excuses slaan helemaal nergens op. KNVB zou voortouw moeten nemen en Twente terugtrekken uit Europese competitie. Daarnaast vijf wedstrijden zonder publiek! Schande!

Het is een kwestie van tijd voordat er helemaal geen uitsupporters meer aanwezig mogen zijn, en ik vind dat helemaal niet erg, want de vlam slaat vaak in de pan dan ook bij het thuispubliek

28 juli 2023 om 07:34

Het is misschien maar goed ook, want sinds corona zijn de ongeregeldheden rond wedstrijden veel erger geworden. Het lijkt wel alsof mensen die twee jaar dubbel en dwars willen inhalen of zo. Te gek voor woorden.

28 juli 2023 om 07:48

Moeten ze mensen nog meer rechten ontnemen, rare beslissingen als een avondklok noem maar op. Mensen zijn de weg kwijt! 2 jaar lang lag voor velen het sociale leven op een gat. Is voor de een makkelijker mee om te gaan dan de andere

28 juli 2023 om 08:01

De crisis van onze generatie. Heel veel generaties maken wel zoiets absurds mee. Nucleaire dreiging van de koude oorlog, alle preventieve fouilleringen tijdens de ISIS dreigingen of wijken die verboden worden. Corona was onze crisis en aan het einde van de rit viel dat nog best mee. Je kan dat soort biologische dreiging (virus) toch ook helemaal niet voorspellen, dus dan krijg je ook wat probeersels als een avondklok. Niks mis mee en geen reden om te gaan rellen. Ligt overigens ook alweer ver achter ons om als excuus te gebruiken. Dat is ook alweer ruim 2 jaar geleden.

En wat het voetbalgeweld betreft is het globaal ook weer niet zo heftig als 10-20 jaar geleden.

28 juli 2023 om 08:26

Romaldihno88, ik geloof dat je niet veel buiten komt, maar er is geen avondklok.

28 juli 2023 om 10:08

Het begint toch ook al ver voor de aanvang van deze wedstrijd, al weken is bekend dat Hammarby met meer mensen naar Enschede komt dan er binnen kunnen. Het provoceren begon toen al. Dan moet de UEFA of desnoods de lokale driehoek gewoon zeggen geen uitfans mee!

28 juli 2023 om 15:07

@romaldihno88,

Voor mensen zoals jij zou een avondklok nog steeds een goede oplossing zijn!

Mensen werden vooral met zichzelf geconfronteerd, dat was het grootste probleem

28 juli 2023 om 07:35

Ik ben net in Brazilië naar Fluminense vs Flamengo geweest. Lokale derby.
Hier zitten de thuis en uit fans gebroederlijk naast elkaar.
De grote vraag is, waarom kan dat hier niet?

28 juli 2023 om 07:48

Uh, in Brazilië heb je vrij extreem supportersgeweld, dus wellicht toeval?

28 juli 2023 om 07:51

Ligt aan de hand wedstrijd. Bij Excelsior Feyenoord kan je ook prima naast elkaar zitten.

28 juli 2023 om 08:38

9 vd 10 keer zijn het de thuis supporters, jammer ik gunde het Twente wel . Ben wel bang dat je soort dit soort gevallen zo je kansen verspeeld in europa

28 juli 2023 om 08:40

Door dit soort gevallen*

28 juli 2023 om 10:40

Mensen die vinden dat er geen uitsupporters bij horen, bezoeken zelf geen wedstrijden. Het is helemaal niet erger dan in de jaren 80/90, dit lijkt alleen maar zo door andere social media

28 juli 2023 om 14:52

Ik zit iedere thuis wedstrijd in De Kuip, maar vind nogsteeds dat als uitsupporters zich niet kunnen gedragen, ze dan maar lekker thuis moeten blijven.
Zo ook mijn "mede supporters" die er in Europa regelmatig een grote pest bende vanb maken om vervolgens met smoesjes te komen dat het wordt uitgelokt door ME en meer van dat soort onzin. Het zijn gewoon herrieschoppers die uit zijn op een rel. Weg er mee!!!

"mensen die vinden dat er geen uitsupporters bij horen, bezoeken zelf geen wedstrijden." is dus per definitie onzin.

Natuurlijk horen die Hammarby supporters daar niet. Maar waarom moet je als Twente supporter zo opgefokt reageren? Sta er gewoon boven zou je zeggen.

28 juli 2023 om 07:13

Dat kunnen heel veel mensen wel, maar dit kleine clubje kneuzen blijkbaar niet.
Triest om je club zo te duperen. Na winst notabene.

28 juli 2023 om 07:17

Het afsteken van fakkels, vuurwerk en het zingen en springen tijdens een minuut stilte helpt aardig mee om sommigen op te fokken, zonder dat ik het goedkeur

28 juli 2023 om 08:43

Alleen waren deze mensen sponsoren van de club... sjaals gestolen van een vrouw, een oudere man het ziekenhuis in gemept, kinderen dit in dat vak zitten. Dit waren niet 200 ultras maar gewoon 200 normale fans die hoopten een leuke avond mee te maken. Wat die idioten in het uitvak doen maakt niet uit. Nederland heeft echt een hoog apengehalte als het om voetbalsupporters gaat hoor.

28 juli 2023 om 08:57

Deels waar. Er is een sjaal gestolen van een vrouw. Echter was het grootste deel geen normale supporter als je de verhalen moet geloven. Zie bijvoorbeeld reactie van FcTukkers hieronder. Play stupid games win stupid prizes.

28 juli 2023 om 09:12

Nee, dit waren allemaal supporters met capuchon die graag provoceren en de confrontatie aangaan.
Nee, dit waren plekken bedoeld voor sponsoren maar bij heel andere mensen terechtkwamen. Als je het vuurtje opstookt kan je helaas in de huidige maatschappij een dergelijke wanorde verwachten. Compleet doorgeslagen gedrag van onze en hun supporters.Twente was ondertussen naïef en heeft veel te laat integrepen.

28 juli 2023 om 09:17

Mooi bericht, rechtstreeks gekopieerd van de media en beelden van Twitter.

De "oude man" die het ziekenhuis in werd gemept probeerde zelf iemand de gracht in te gooien. Hij is vervolgens zelf aangepakt. Dit waren niet 200 normale fans, minimaal 100 van hen zochten de gehele wedstrijd al de confrontatie en stonden uit te dagen.

Ze zijn door stewards en beveiliging aangesproken om te gaan zitten en te stoppen met zingen. Tot aan de 90e minuut hebben ze richting P gebaard en gezwaaid om te komen. Ze hebben dit over zichzelf afgeroepen. Sneu voor de 100 man, waaronder die dame, die er in terecht zijn gekomen.

Twente + politie Twente hadden dit moeten voorkomen. Net zoals tegen Fiorentina had het vak geleegd moeten worden.

En zo krijgen burgemeesters als Sybrand Buma alle munitie gratis en voor niets aangeleverd. Dank aan deze Twente fans. We zijn het seizoen weer lekker begonnen.

Dit zijn geen supporters maar hooligans oproerkraaiers. Jammer we gaan een tijd zonder supporters bij het voetbal ben ik bang.

28 juli 2023 om 08:04

Dat is altijd zo’n populistische uitspraak, want die hooligans zijn uiteindelijk wel gewoon onderdeel van je (supporters)schare. Ze zitten in het stadion en komen op dit soort wedstrijden af: dus is het er onderdeel van. Zodra je dat gaat accepteren kunnen de clubs er misschien eens een keer (preventief) iets tegen doen, in plaats van elke keer verbaast roepen dat het een enkeling is. Want al die enkelingen en incidenten bij elkaar opgeteld laat toch een leuke trend zien

Ik weet dat Twente best af en toe best wel met een jaloers oog naar Alkmaar kijkt, maar dit zou ik nou niet overnemen. Begint wel triest te worden. Bij de laatste 3 Europese wedstrijden waarbij een Nederlandse club betrokken is worden de supporters op de hoofdtribune lastig gevallen.

28 juli 2023 om 08:21

Klopt, blijkbaar was er wel een verhaal vooraf maar praat niet goed. Politie had preventief Hammarby in het thuisbasis moeten verbieden.

Net als toen AZ familie in London aangevallen werd door WH fans terwijl er daarna toch WH hooligans op AZ hoofdtribune liet, confrontatie was bijna voorspelbaar.

Ik zat gisteravond in het vak direct naast deze Hammarby supporters in het thuisvak. Het begon al tijdens de minuut stilte waarin ik nog niet eerder heb meegemaakt dat ze uit volle borst doorzingen. Vervolgens staan ze de gehele wedstrijd in een business / familie tribune, er worden 90 minuten lang provocerende gebaren gemaakt naar Twente spelers en supporters waar niet op wordt gereageerd, na de wedstrijd lopen de irritaties vervolgens alleen maar verder op met een massala vechtpartij tot gevolgd. Er waren echt niet alleen maar "hooligans" van Vak P in deze vechtpartij betrokken geraakt, maar ook mensen uit de familievakken die er helemaal klaar mee waren. ( Tot slot; het is echter begonnen bij de familie van Pinas, deze hele familie stond onderin de tribune en wilden supporters van Twente die in de gracht stonden aanvallen. )

28 juli 2023 om 08:06

Het is allemaal de schuld van anderen. Dat laat je wel merken met quotes bij het woord hooligans.

Zolang er niet tegen die kneuzen opgetreden wordt door de overheid én de goedwillende supporters, zal dit gezeik blijven.

Aangezien er vast wel weer allerlei excuses zijn waarom de thuissupporters er niet zelf tegen optreden (fluit ze uit, gooi tomaten naar je eigen supporters, gooi je bier over de schreeuwende kneus heen, spuug ze onder wat mij betreft, doe iets!), mag wat mij betreft bij elk minuscuul opstootje het hele vak ontruimd worden en de volgende paar wedstrijden niet welkom zijn.

Het wordt eens tijd dat er harder tegen opgetreden wordt. Oprotten met die beledigende spreuken, oprotten met 'in je eer aangetast worden door X', oprotten met dat opgefokte gedoe.

Mocht het nog niet duidelijk zijn: ik ben er echt klaar mee. Dan maar harde maatregelen, verban alle uitsupporters maar.

28 juli 2023 om 08:16

@mutsaers78; Gevoelsmatig had jij gisteravond vooraan gestaan na het provocerende gedrag van de supporters van Hammarby, gezien de hoogte van emotie waarin jij verkeert.

Het is van mijn kant meer een tegenbericht op alle nieuwsberichten die in de media worden geplaatst. Als je er niet bij bent geweest en je leest op verschillende media het nieuws, dan is het logisch dat je voor jezelf een beeld schetst. Het is niet dat ik daarmee wil aangeven voor 100% de schuld bij Hammarby te leggen. Maar ik vind het ook te kort door de bocht dat de scheidsrechter de wedstrijd afluit en daarna vanuit het niets Twente supporters de Zweden hebben aangevallen, zo is het namelijk niet gegaan.

Houd je taai en werkse vandaag.

28 juli 2023 om 08:28

Nee Fctukkers, ik had achteraan gestaan want ik was als eerste weggelopen bij de eerste de beste schermutseling. Ik kom om naar voetbal te kijken; als dat mij onmogelijk gemaakt wordt door een stel kneuzen, ben ik als eerste weg.

En de Twente supporters hebben wel degelijk de Zweden aangevallen; zij zaten in het ene vak en liepen vervolgens naar het andere vak om 'verhaal te halen'. Dan val je aan. Punt. Klaar. Of Hammersby daarbij heeft zitten provoceren, doet er dan niet toe. Zij vallen aan. Punt. Klaar.

En ja, ik reageer er geprikkeld op omdat ik dit soort voetbalgeweld echt spuug- en spuugzat ben.
Ik zit mij dan ook echt te ergeren aan alle 'ja maar hunnie'-reacties. Zolang dit soort reacties blijven, zal er ook veel te weinig gebeuren in de stadions. Trek een boetekleed aan en geef aan wat je (niet jij persoonlijk) zelf fout hebt gedaan en meld dat je het nooit meer zal doen en er alles aan zal doen het de volgende keer te voorkomen. Maar nee, 'hij stak zijn middelvinger op, hij noemde mijn moeder een !@#@, hij schold mijn neefje uit, hij gooide een biertje naar ons vak toe'. Daar moet op gereageerd worden.

Hoe onvolwassen zijn een groot deel van de voetbalsupporters wel niet tegenwoordig?

28 juli 2023 om 08:29

Oh, en jij ook: werk ze nog vandaag!

28 juli 2023 om 09:03

Inderdaad dat praat natuurlijk alles goed; een groepje roept iets wat je niet aan staat en je kunt openlijk heel het vak aanvallen. Ik snap niet dat het niet meer gebeurd. Meer dan terecht lijkt me

28 juli 2023 om 09:21

Mutsears, het is naïef te denken dat wanneer een supportersgroep provoceert dat er geen tegenreactie komt. Ik ben ook de eerste die een stap achteruit doet, maar weet wel dat er altijd een harde kern is die juist het tegenovergestelde doet. Dat keur ik enorm af en snap die emoties niet, maar iedereen weet volgens mij hoe het helaas gaat. Als nette supporter kan je daar denk ik weinig aan doen (we komen immers gewoon voor het voetbal en support) maar het is de club wel aan te rekenen dat er niet eerder actie is ondernomen gisteravond.

28 juli 2023 om 10:19

@jansen, daar ligt volgens mij ook een probleem, wie heeft wat wel en wat niet gedaan. Vanuit Twente is getracht die supporters te kalmeren wat helaas niet gelukt is. Er gingen tijdens de wedstrijd ook berichten rond dat Twente het vak al leeg wilde halen maar dat dit afgekeurd is door de Uefa. Dus ik ben heel benieuwd naar het hele verhaal.

28 juli 2023 om 08:14

Exact hetzelfde bij het uitvak waar ik vlak naast zat. Ze zijn op het laatst door de netten heen gebroken en wouden het thuisvak in gaan. Grote paniek omdat iedereen zo snel mogelijk weg wou. Een gast vloog stond op de doeken en als hij één rake tik kreeg vloog hij van 2 hoog naar beneden! Ben er zelf snel weggegaan

28 juli 2023 om 08:21



FC Twente heeft dus duidelijk haar zaken niet op orde. Ze kunnen niet de veiligheid garanderen in het stadion, dus uit het toernooi zetten.

28 juli 2023 om 08:25

@seanafc; Welke informatie heb jij van waaruit je deze conclusie kan trekken? Algemeen directeur van FC Twente heeft aangegeven dat de thuisclub verplicht is om 200 kaarten op deze business tribune beschikbaar te stellen aan de uitclub. Deze kaarten zijn bestemd voor familie en sponsoren. Je gaat er niet vanuit dat daar vervolgens 200 Hammarby supporters uit volle borst staan te zingen en de hele wedstrijd blijven staan en provoceren. Het is namelijk niet de eerste Europese wedstrijd van Twente, als daar gewoon familie van spelers aanwezig is met sponsoren van de club en deze mensen juichen bij wijze van een keer bij een doelpunt of iets dergelijks, dan was er echt niets aan de hand geweest.

28 juli 2023 om 13:11

Ik haal mijn informatie uit de beelden die overal te zien zijn. Maar wil je zeggen dat ze de situatie onder controle hadden dan? Veiligheid staat voorop, als je ziet dat er mensen met vlaggen etc de hoofdtribune opgaan moet je ze weren.

Tijd voor een enorme boete en flink wat stadionverboden.

28 juli 2023 om 08:34

Ik kan me voorstellen dat het behoorlijk irritant en respectloos is als men doorzingt. Evenals het provoceren. Maar dat men zich zo laat opnaaien door zoiets, hoe simpel ben je dan? Je wint de wedstrijd, iets met wie het laatst lacht. Ze moeten er boven staan i.p.v. de confrontatie zoeken. Ik heb meegekregen dat het in aanloop na deze wedstrijd ook online al over en weer ging. FC Twente moet harder acteren op dergelijke signalen en de veiligheid waarborgen. Dat is hier gisteren compleet mislukt. Zo kansloos, grotendeels volwassenen mensen die zich zo laten gaan en gaan matten in een stadion. Echt, mijn bek viel open... Het gaat echt de verkeerde kant op, zulke avonden horen juist een feestje te zijn...

28 juli 2023 om 11:24

Kaws, helemaal mee eens. Ik vind dat de organisatie gefaald heeft. Vanaf de eerste minuut wist je al, dit gaat straks fout met die gasten. Die gasten wilden zelf na aanspreken niet weg. Dan moet je ze als Twente zijnde gewoon het stadion uit Bonjouren, want echt iedereen wist dat het fout zou gaan. Helaas zijn er dan altijd van die halven die zo'n avond verpesten. Ik baal hier echt van.

Je wordt toch moe van al die kansloze/simpele figuren in onze maatschappij..

Iemand slaan omdat het voor een andere club is, triester wordt het bijna niet. Uitsupporters maar lekker mee kappen, kunnen dit soort simpele ook niet verleid worden.

28 juli 2023 om 07:37

Precies dit. In het begin leek het alsof mensen hun frustraties kwijt moesten na de lockdowns, maar het wordt alleen maar erger. Geen idee wat mensen überhaupt bezielt om te gaan lopen rellen, maar het is een kwestie van tijd tot overheid en KNVB niets anders kunnen dan rigoureus ingrijpen.

Dit gedrag is nooit goed te praten.
Die burgermeester gaat natuurlijk zeggen dat die t juiste heeft gedaan. Ik denk juist dat elke beslissing alleen maar olie op t vuur heeft gegooid.
Mochten maar weinig supporters komen.
De avond er voor alles dicht gooien, dat heeft die mensen alleen maar op lopen fokken.. volgens mij als je mensen als beesten behandeld gaan ze zich als beesten gedragen..

28 juli 2023 om 09:00

Er mochten maar weinig mensen komen? Je weet dat een club 5% van de stadion capaciteit als uitvak moet aanbieden? En dat de Grolsch Veste 30.000 plekken heeft en met 1500 kaarten dus gewoon heeft voldaan aan daar regel?
Dat zij vervolgens zelf aankondigen met duizenden te komen + stoer doen op socials dat ze de stad gaan slopen en op oorlogspad zijn maakt het dat deze burgermeester prima heeft gehandeld!

Het lijkt mij heel simpel. Je zorgt er als club voor dat er niet een vak van 200 uitsupporters bij elkaar kunnen zitten buiten het uitvak. Uitsupporters mogen alleen nog maar in het uitvak. Als je dat zo regelt dan ben je een heel eind.

28 juli 2023 om 08:01

Tja, schijnbaar mocht Hammarby 200 kaarten voor de business seats weggeven aan fanatieke aanhang. Superdom dat Twente tijdens de wedstrijd niet beter heeft opgetreden en het vak heeft ontruimd, want dit zag iedereen aankomen. En die kneuzen van Vak P wil ik geen woorden aan vuil maken.

28 juli 2023 om 08:10

Dan is het te hopen dat dit de laatste keer was dat zij 200 kaarten aan business seats verkopen aan de uitclub. Volgens mij is dit al de 2e keer in korde tijd dat het daar mis gaat. Bestuur Twente mag wel wakker worden.

28 juli 2023 om 08:29

Is een regel van de Uefa.

Stoppen met die relschoppers supporters te noemen!
Daar gaat het ook fout! Dat zijn geen supporters maar dat is hét gif van elke club en zo moet er ook over gepraat worden!
Ik ben een supporter en mij zul je nooit in naam van mijn club zien rellen! Dat doen supporters namelijk niet. De supporter wilt er juist zijn voor de club en de club een warm hart toedragen en niet de club beschadigen door achterlijk gedrag!
Iedereen die betrokken was voor eeuwig een landelijk stadionverbod en de kosten op hen verhalen!
En elke imbeciel die vanaf nu nog relt ook flink aanpakken!

28 juli 2023 om 08:11

Het gaat fout als je die gasten supporters noemt? Het gaat juist fout bij het feit dat clubs blijven ontkennen dat die gasten gewoonweg onderdeel van je clubs zijn, waardoor ze geen serieuze pogingen wagen het tegen te gaan. Het zit in je stadion en komt op je wedstrijden af: dus het zijn ook je supporters of je dat nou leuk vind of niet.

@VV Staphorst
'Ver-romantiseer' het Braziliaanse publiek aub niet, want er zijn voldoende beelden te vinden dat het daar tussen rivaliserende supporters groepen volledig uit de hand loopt.
Over de rellen bij Twente op de tribune, ik benieuwd naar de aanleiding van deze knokpartij. Zijn de Twente supporters in hun eigen stadion uitgedaagd of bedreigd tijdens de wedstrijd?

28 juli 2023 om 08:04

Over de aanleiding, het rommelde sowieso al voor die tijd door de berichten. Daarnaast zongen ze door een minuut stilte heen, zette ze het stadion in de fik met de fakkels en probeerden ze de fakkels door de netten heen te drukken. Tel daar een aantal hersenloze Tukkers bij op en je krijgt dit.

28 juli 2023 om 10:59

Uitvak gedroeg zich zoals het hoort, 90 minuten kabaal!
Ik denk dat ze die minuut stilte niet eens mee hebben gekregen.
Er is geen fakkel in een ander vak beland.

Ik vond het een TOP uitvak.

28 juli 2023 om 12:18

Jij vind het dus "horen" dat je door een minuut stilte heen schreeuwt? En blijlbaar is het voor jou ook normaal om te trachten fakkels door de netten te duwen zoals hierboven is aangegeven, of ze er nou wel of niet door komen, in mijn ogen ben je dan compleet fout.

28 juli 2023 om 12:51

En dus moet je maar gaan inslaan op een groep die op de hoofdtribune zit en daar niets mee te maken heeft?

28 juli 2023 om 12:56

Ze gooiden van alles naar beneden en spuugden ook naar beneden. Daarnaast meerdere fakkels gebruikt om door de netten te branden. Echt fantastisch publiek uit Zweden..

28 juli 2023 om 17:43

Ik denk dat ze er niet van op de hoogte waren.
In was erbij, heb niks gezien van wat er verder over geroepen wordt.

Als alle deugpunten, open deuren en oneliners gepasseerd zijn even wat lokale info.

Er broeide al weken vanuit Zweden dat ze hier die “Nederlanders” wel even wilden kapotslaan, stad in brand steken, massaal afreizen zonder kaarten etc. Er is door Hammarby zelfs gedreigd om een rechtszaak aan te spannen tegen Twente, de gemeente Enschede en KNVB omdat er niet meer kaarten kwamen. Al 2 dagen is het kat en muis spel tussen Hammarby fans en politie die van Rijssen, naar Borne naar Hengelo begeleid worden omdat ze Enschede niet in mogen ivm dreigementen. Dit hebben ze toch gedaan met wederom veel politieinzet en noodverordening in Enschede woensdag en uiteindelijk ook in Hengelo.

Iedere ! Club in Nederland is verplicht om minimaal 200 kaarten beschikbaar te stellen aan spelers, vrouwen, sponsoren en bestuur. Al zolang ik bij Twente kom (ruim 35 jaar) is dit bij Twente goed gegaan. Bij Feyenoord en Ajax, Utrecht en AZ ging ook mis. In dit geval heeft Hammarby ervoor gekozen om ruim 150 harde kern hooligans de kaarten te geven die zichtbaar met speciale witte shirts 95 minuten lang aan het provoceren waren, uitdagen en ruzie aan zoeken waren op de hoofdtribune. Toen er een supporter onder deze groep een klap kreeg bij de 1-0 werd er door de harde kern van Twente overlegd en gewacht tot na de wedstrijd. Na het fluitsignaal begon de groep van Hammarby met bier te gooien naar spelers en kinderen van Twente die er ook naast zaten. Toen kwam de harde kern van Twente keihard in actie en heeft ze gegeven waar ze die Zweden op uit waren. Ook normale fans deden mee die het spuugzat waren.

Die Zweden kwamen voor ellende en dat hebben ze gekregen. En gelukkig kwamen ze de goede groep tegen die ze een lesje hebben geleerd en niet weerloze groepjes.

28 juli 2023 om 08:13

En wat is er mis met gewoon weglopen? Waarom verlaag men zich zo tot het reageren op provocatie en kleine schermutselingen?

Ze gooien wat dat betreft hun eigen glazen in. Hebben die Hammersby supporters alsnog bereikt wat ze wilden: irritaties alom.

Nou, goed gedaan hoor, Twente fans. Hier zijn jullie allemaal beter van geworden.

28 juli 2023 om 08:20

Waarom wordt iemand boos als hij thuiskomt en zijn vrouw ligt met een ander in bed? Je kan ook accepteren dat ze voor een ander kiest en omdraaien toch?

Waarom zou je boos worden als je kind een beker bier over zijn hoofd krijgt en huilt? Je kan afkeurend naar de dader kijken!

Waarom zoveel doden om een stukje grond in Oekraïne? Je kan het toch gewoon schenken aan Rusland?

On:
Ik denk dat jij nog niet goed snapt hoe de wereld en mens in elkaar steekt. En met die simpele deugpunten en open deuren kom je ook heel simpel over. De wereld is niet perfect en ieder mens reageert anders.

28 juli 2023 om 08:31

Afgezien van die rare opmerking over Oekraine: waarom moet dat allemaal per se met geweld beantwoord worden? Leg mij dat maar eens uit.

Waarom dan op zo'n moment de onvolwassen manier kiezen?

28 juli 2023 om 09:01

@mutsaers78
U speelt Hockey of Golf? Voetbal is een volksport, men gaat nu eenmaal geen theologische discussie aan met iemand die provoceert. Die krijgt gewoon klappen.

28 juli 2023 om 09:03

Dat noemen ze emotie Mutsaers! Maar ben idd zeer benieuwd hoe jij reageert in situaties waarbij je zeker geïrriteerd raakt, gok overal ja en amen op…

28 juli 2023 om 09:35

@raulduke: die krijgt 'gewoon' klappen. Right. Dus omdat het een volkssport is moet er geknokt worden? Serieus, dat je het zonder lachen je strot uitkrijgt na tig duizend jaar beschaving is te lachwekkend voor woorden.

28 juli 2023 om 10:10

Ja Nick, zo werkt dat. Dat jij voor de deugpuntenbokaal gaat is prima, maar dat is niet hoe de maatschappij dagdagelijks werkt. Play stupid games, win stupid prices.

28 juli 2023 om 10:21

Als jij graag mensen over je heen laat lopen dan moet je dat vrolijk doen maar bij de meeste werkt dat zo niet. Ik ben trots op de Twente supporters die toen het pas echt niet anders kon ingegrepen hebben. Want wie zijn billen brand....

28 juli 2023 om 10:26

Inderdaad. Ik ben namelijk op een volwassen manier opgevoed; ik zoek dat soort emoties niet op en als ik er mee wordt geconfronteerd, laat ik de oplossing over aan de mensen die daarvoor zijn opgeleid (politie, ME, stewards, etc.).

Ik ga geen kinderlijke discussie (fysiek of mondeling) aan met simpele zielen; dat gaat Nooit positief voor jou uitpakken.

28 juli 2023 om 10:39

@mutsaers78
klinkt alsof je moreel superieur bent (of in elk geval voelt) aan de rest van Nederland. Vooral de typering "simpele zielen". Het siert niemand om zich beter te voelen dan een ander.

Wat ik constateer is dat het nogal wiedes is dat je ellende krijgt als je jonge kerels vol met testosteron voorzien van nodige drank (en god weet wat nog meer) gaat provoceren. Het is nogal naã¯ef om te verwachten dat zoiets zonder geweld opgelost kan worden. Dat is niet hoe de mens geprogrammeerd is.

28 juli 2023 om 11:28

Noem het moreel superieur; wat jij wilt. Als dat jouw gedachte is, die daar bij hoort. Dan is dat maar zo.

Maar je vindt het nogal logisch dat jonge kerels reageren; ik niet. Ik ben nooit in de verleiding gekomen om provocaties met geweld op te lossen. Die jonge kerels schijnbaar wel. Dat maakt hen simpele zielen in mijn ogen ja. Dat jij dat maar accepteert(want ja, 'het is nu eenmaal zo', vind ik belachelijk.

Er zijn voldoende middelen om dat tegen te gaan, maar dat wil men niet: bang om de 'sfeer' (hahaha) te verliezen, bang dat je eigen supporters tegen je in opstand komt....zo ga je nooit die problemen oplossen.

28 juli 2023 om 08:16

Dit vind ik nou een mooi stuk en ook zeer geloofwaardig. Als de supporters erop uit waren, dan hebben ze gekregen wat ze wilde. Hulde! Soms is het blijkbaar nodig, ook al vond ik rellen envechten niks

28 juli 2023 om 09:08

@tactus: Je beschrijft precies wat er mis is met de wereld en deze mensen: wraak, wraak, wraak. Want oh, oh, oh wat is eer toch ontzettend belangrijk in het leven.

Een slimme Chinees zei ooit: waar de eer wordt verdedigd, is harmonie ver te zoeken.

28 juli 2023 om 12:24

Nick ik ben blij voor je dat je zo deugt jongen! Vooropgesteld; ik ben ook tegen geweld, daar bij voegend; in sommige gevallen snap ik de agressie en de reactie die daar dan op volgt. 90min lang provoceren in een voetbal stadion kan gewoon niet, dat weet iedere "simpele ziel".

28 juli 2023 om 12:45

Boeit me niet wat jij van mij vindt, ik vind mensen die geweld rechtvaardigen primitief. Als je begrip hebt voor agressieve reacties op zoiets onbenulligs dan ben je gewoon geen haar beter en onderdeel van het probleem.

Maar nogmaals: het boeit me verder niet. De dag dat uitsupporters niet meer welkom zijn komt met rasse schreden dichterbij. Kunnen al die kneuzen weer als kleine meisjes janken dat alles van ze wordt afgepakt.

28 juli 2023 om 18:08

Hoe het leest zijn het dus allemaal sukkels bij Twente die 'ze gegeven hebben wawr ze voor kwamen'. Hoe dom ben je. Iemand scheld je uit en is aan het provoceren, oh nee wat erg..... dom volk

Als je bij een "harde kern" zit van een voetbalclub moeten ze sowieso je stemrecht ontzeggen.

Flessen bier gegooid? Als dat waar is verdiend Twente een mega straf.

Beste straf zou uitschakeling zijn volgende week, door Hammarby want dit wordt hooguit een geldboete.

28 juli 2023 om 08:17

Denk even na hoe kan Twente flessen bier gooien? Ze verkopen daar alleen plastic bekers met bier

28 juli 2023 om 08:47

Precies. Dat bestuur van Hammarby is ook schuldig. Dit soort kaarten geef je weg aan sponsoren en niet aan mensen van de Harde kern.

Ik ben zelf niet eens voor Twente maar je ziet ze zitten met witte shirtjes aan en ze zijn volop aan het zingen springen en uitdagen. Dan krijg je dit. Voor de duidelijkheid Hammarby staat niet bekend als lieverdjes

28 juli 2023 om 08:50

Hoezo zijn er glazen flessen in een stadion was meer de verbazing… is overigens een quote van hammerby directie dus een korreltje zout vooralsnog maar toch…

28 juli 2023 om 09:05

Ik ben in veel stadions in Europa geweest maar heb nog nooit 1 fles bier ( of wat dan ook ) gezien!
Geen korreltje zout dus naar volstrekt ongeloofwaardig…

Hier zijn door de lokale drie hoek wel echt veel fouten gemaakt. Waarom zaten er zoveel fanatieke supporters van Hammarby op de thuistribune, waarom is er gedurende de wedstrijd niet ingegrepen om deze supporters vast naar buiten te begeleiden, waarom worden de hekken/poorten tussen de tribune van de harde-kern Twente en de hoofdtribune na de wedstrijd open gezet, waarom niet meteen na de wedstrijd ME de tribune op om de Hammerby supporters te isoleren. Echt dit is zo amateuristisch gedaan, dat ik haast corruptie vermoed.

Kappen met die kaarten voor bobo’s, familieleden en andere figuren van een uitclub op de thuistribunes. Ook deze mensen horen in het uitvak. Die kaartjes vallen veel te vaak in verkeerde handen en er is altijd gelazer. Zie het bij Ajax Europees ook altijd gebeuren. Er zijn ALTIJD incidenten hierom, hoe klein ook. Gewoon in een hermetisch afgesloten vak proppen.

Iitsupporters en harde kernen zijn wel de doodsteek voor he moderne voetbal. Sommige groeperingen zou je eigenlijk uit de maatschappij willen verbannen omdat ze ongeschikt zijn.

Twente gelijk uit Europa flikkeren met hun harde kern gezeik. Oeh kijk mij ik ben stoer want iemand anders heeft een grote bek, misschien is het een idee om geweld niet met geweld op te lossen stelletje ongemanierde boeren. Een schande voor Nederland en alle Nederlanders. We staan er super goed op met dat gezeik met AZ en nu dit erachter aan. Nog even en de Uefa ziet Nederland als risico land en wordt je uitgesloten voor Europees voetbal. Denk nou eens na..!!

28 juli 2023 om 09:07

Welk “risicoland” is momenteel uitgesloten dan ???

Sommige clubs en supportersgroepen zijn er gewoon op uit om all maar rotzooi te trappen. Laatste Europese wedstrijd die ik heb gezien was met Vites tegen AS Roma. Toen zat ik naast het uitvak. Dan reis je helemaal vanuit Rome naar Arnhem. 2000 KM Om vervolgens een spandoek op te hangen. De eerste 5 rijen van AS Roma konden letterlijk niets van de wedstrijd zien. Hebben ze ook niet gezien. Want ze waren alleen maar aan het provoceren en kijken hoe ze zo snel mogelijk bij ons vak konden komen om te knokken. Echt bizar. Wat mij betreft kunnen ze beter dit soort groepen gewoon verbieden. Dan maar geen uitsupporters. En die lui die roepen dat de goeden onder de slechten moeten leiden hebben een punt. Maar supporters moeten dit dan maar onderling regelen. Wil je de wedstrijd zien. Moet je je als heel vak gedragen. Doe je dat niet dan maar geen supporters meer.

En weer ligt de schuld niet bij FC Twente. Steek de hand in eigen boezem en onderzoek hoe het mis is gegaan want jullie supporters vielen de Zweden aan.

28 juli 2023 om 08:59

Paul van der Kraan: "het is net gebeurd, dus verder is het te vroeg voor conclusies. We gaan dit evalueren",

Hoe rijm je deze woorden met hetgeen dat je boven aangeeft?

28 juli 2023 om 09:40

Begrijpend lezen is blijkbaar niet z'n sterkste kant, vandaar noemt hij zichzelf al droadnagel.

28 juli 2023 om 11:22

Lees de reacties van de supporters hier er op na en waar ligt dan de schuld ?

28 juli 2023 om 12:27

Gemeente, politie, Fc Twente en Hammerby hebben allen schuld lees ik in de reacties, of lees jij alleen wat je wil lezen?

Je weet vooraf dat die supportersgroepen elkaar online tot en met opgefokt hebben.

Dan ga je als club Hammarby de kaarten die voor sponsoren zijn doorsluizen aan mensen die in vol tenue luidruchtig staan te provoceren. Je laat je eigen uitsupporters wel 20 fakkels meenemen het uitvak in. Dan zie je dat gebeuren als club Twente en neem je daar geen passende maatregelen tegen.
Na de wedstrijd zorg je ook niet dat er even een peloton ME klaarstaat om hetgeen wat je weet dat gaat gebeuren in de kiem te smoren.....sterker nog, je zet even de poort naar de tribune open.

Tuurlijk: het zijn eencelligen die daar staan te knokken, maar het zijn ook vooral stoere jochies. Zag je wel toen 80 op de loop ging toen er een paar Me'ers stonden.
Gewoon slecht stadionmanagement van Twente, weer een boete.

N.B. "daarbij raakte éã©n van de sponsoren gewond, volgens Von Yxkull. "Hij werd geschopt en geslagen voor hij naar beneden viel." Ah, dat was die sponsor in de lichtblauwe trui die even daarvoor alles en iedereen om zich heen aan het neerslaan was. Het was inderdaad heel jammer dat hij tegen een vuist aanliep.

Oké, ik lees dus dat Hammarby kaarten aan mensen heeft gegeven die duidelijk in het uitvak hadden moeten zitten en niet op een tribune tussen families. Ik lees dat ze vanaf de minuut stilte tot de laatste minuut hebben kunnen provoceren. Hoe is dat mogelijk? Waarom is daar niet tegen opgetreden? Zijn de aanwezige vertegenwoordigers van Hammarby aangespoord om een oplossing te vinden? Ik snap niet dat je dit als besturen van beide clubs 90 minuten lang apathisch blijft aankijken tot het moment dat je weet dat gaat komen.

Dit is natuurlijk volledig te wijten aan Twente. Die supporters hadden daar in eerste instantie al niks te zoeken. Kleine moeite om als beveiliger aan iedereen de vraag te stellen: Wat kom je hier doen vandaag? Spreek je geen Nederlands dan kom je er niet in. Het is allemaal zo makkelijk.

28 juli 2023 om 09:45

Tja, ik begrijp dat de uefa een club verplicht 200 kaarten aan sponsoren te geven. Dan volstaat de vraag “ spreek je Nederlands “ ook niet, want een Hammarby zullen weinig Nederlandse sponsoren hebben

28 juli 2023 om 11:01

Sure.. je bent gewoon verplicht als club om dit te doen.

28 juli 2023 om 11:32

Enschede is een universiteitsstad en ligt vlakbij de grens. Zullen genoeg fans zijn die geen Nederlands spreken

Wat een droevenis, uitvak gedroeg zich geweldig, wat een mooi vak, geen onvertogen woord, geen gerel en geen gedoe. En dan die 18 jarige capuchonnetjes die massaal op de hoofdtribune, omdat ze weten dat daar geen doorgewinterde Hammarby supporters zitten, stoer gaan doen.
Stadionverbod voor het leven, om je kapot te schamen dit.

De Jantjes en Keesjes kunnen zich alweer niet gedragen! Altijd ligt het aan een ander. Asociaal pauper volk!

28 juli 2023 om 12:29

Jantjes en Keesjes? Verklaar je nader Sandro..

Beste Nederlanders,

Het moet van mijn hart.
Jullie komen de laatste jaren gewoonweg marginaal over...
Van toeristen tot voetbalfans

Doe er iets aan met strenge straffen

28 juli 2023 om 12:04

Beste belg, zoek een eigen forum. Xoxo

Geen uitsupporters meer, ben je van het hele gedonder af.

28 juli 2023 om 12:04

Uitvak was prachtig, geen onvertogen woord over, raar dat je die dan zou willen straffen

Zo. Dus eerst allemaal de schuld leggen bij de Zweden en nu blijkt het dus toch anders te liggen? Maar dan nog steeds legt men de schuld bij de Zweden. Ik lees zelfs dat zelfs gezinnen mee gingen vechten tegen de Zweden omdat ze zo aan het provoceren waren…
Ik was er niet bij, maar ik vind het wel gemakkelijk allemaal.

Om je voor te schamen was het. Wat een wanvertoning. Met dit soort excessen ga je er toch naar toe dat de stadions drooggelegd worden en op termijn wellicht geen uitfans meer worden toegestaan.

Voortaan maar stoppen met uitpubliek. Het kan schijnbaar niet meer normaal gaan.
Voor de zomerstop bij AZ en nu direct de 1e wedstrijd erna bij Twente. Jammer voor de goedwilligen.

Ik vind de reactie van de directeur van Hammarby ontzettend raar. Hoe kunnen de fans met flessen bier hebben gegooid? Ze verkopen in Nederlandse stadions alleen bier in plastic bekers. Dat laat mij zien dat deze directeur blijkbaar totaal niet op de hoogte is. Ik vind het klinken alsof deze directeur zijn eigen straatje aan het schoonvegen is. Ook denk ik dat dat erop wijst dat er in Zweden echt iets fout is gegaan met de 200 kaarten voor familie en sponsoren en dat die kaarten zijn gegeven aan mensen die dat helemaal niet horen te krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren