Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Medeleven met Van ‘t Schip: ’Ik ken hem goed: je ziet verdriet op z‘n gezicht’

Laatste update:

Zaakwaarnemer Rob Jansen heeft te doen met John van ‘t Schip. De trainer van Ajax begon in oktober ijzersterk aan zijn klus in Amsterdam, maar inmiddels is de klad er flink ingekomen.

Ajax wist de afgelopen vier competitiewedstrijden, tegen PSV (1-1), sc Heerevenveen (3-2), NEC (2-2) en AZ (2-0), niet te winnen. Hierdoor is plek drie nu echt helemaal uit zicht. De achterstand op FC Twente bedraagt liefst elf punten, terwijl AZ als nummer vier ook al zes punten voorsprong heeft.

“Ik denk niet dat Van ‘t Schip na dit seizoen trainer van Ajax blijft”, zegt Kees Jansma in de podcast KieftJansenEgmondGijp. “Ik denk ook niet dat hij er op dit moment veel lol in heeft.”

Jansen kan zich wel in die woorden vinden. “We kennen Johnny allemaal heel goed. Het is een vriend van mij en je ziet verdriet op zijn gezicht. Ik heb wel met hem te doen en vind het heel erg voor hem. Hij is moe.”

“Heel veel mensen zijn alweer vergeten dat hij net na het overleden van zijn vrouw Danielle is ingestapt bij Ajax”, vervolgt de zaakwaarnemer. “Het is fantastisch dat hij dit heeft gedaan, maar ik lees wel van zijn koppie af: ‘Potverdomme, jongens. Ik heb het moeilijk.'”

Jansma denkt dat het voor Ajax nog ‘knap lastig’ wordt om voor komend seizoen een nieuwe trainer te vinden en breekt een lans voor Van ‘t Schip. “Misschien ben ik er ongeveer de enige in. Ajax krijgt van alle kanten kritiek, maar normaal hebben ze een voorhoede met Bergwijn, Brobbey en Berghuis. Dat is toch een prima voorhoede? Nu moet Van ‘t Schip Bergwijn en Berghuis missen en dan moet hij spelers opstellen die eigenlijk de derde keuze zijn. Daar kun je hem toch niet op afrekenen?”

Van der Gijp heeft vooral te doen met de aanvallers van Ajax. “Als voorhoedespeler ben je het meest afhankelijk. Als Bergwijn bijvoorbeeld de bal krijgt, ga er dan maar aan staan. Dan staan er zes verdedigers voor je neus.” De aanvoerder van Ajax is overigens momenteel geblesseerd. De verwachting is dat hij nog enkele weken uit de roulatie is vanwege een bovenbeenblessure.

Jansen adviseert Ajax tot slot om nog een seizoen met Van ‘t Schip door te gaan. “Dat zou ik wel aandurven. Van ‘t Schip heeft veel krediet, en terecht. Misschien moet hij nog een keer goed naar zijn technische staf kijken. Ik zou hem nog wel een seizoen geven.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Altijd weer die hysterie als een trainer op meerdere cruciale posities blessures heeft. Als de bups straks weer volledig is ziet de wereld er al veel vrolijker uit.

26 februari 2024 om 19:24

Laat ons wel gewoon eerlijk blijven, voetballend is het nog steeds archislecht. En tactisch mogelijk nog zwakker.

26 februari 2024 om 19:31

Van t schip heeft ook gewoon de kwaliteiten niet. Die had hij nooit en heeft hij ook niet ineens nu het Ajax slecht gaat. Iedereen moet ook ophouden met net doen alsof hij zo’n groot offer brengt voor Ajax. Hij wil het zelf gewoon graag omdat dit zijn kans is. Een kans die hij anders nooit zomaar zou krijgen. We moeten hem gewoon beoordelen op de prestaties en die zijn dramatisch en er is geen zicht op verbetering.
Puur vriendjes politiek dat hij de trainer van Ajax is.

26 februari 2024 om 19:36

Je mag wel gewoon dankbaar zijn dat hij het wil doen vind ik. Vanzelfsprekend is het niet.

Maar dat moet inderdaad wel niet gewoon een rationele observatie in de weg staan. Hij had doorheen zijn carrière al aangetoond niet echt een speciale coach te zijn en dat heeft hij gewoon bevestigd.

26 februari 2024 om 19:40

Ik vind dat je dankbaar zou moeten zijn als een bewezen topper het wil doen. Voor deze gast is het gewoon een grote kans die hij anders nooit zou krijgen. Daarom zie ik niet in waarom dankbaar te zijn, van zijn niveau staan er zat te springen die het willen doen.

26 februari 2024 om 19:42

Omdat zijn vrouw net gestorven was en hij zelf gevraagd werd, het is niet dat hij zichzelf enorm kwam aanbieden (voor zover ik weet). Menselijkheid is ook toegestaan.

26 februari 2024 om 19:45

Tactisch niet zwakker, joh. Onder Steijn was de tactiek: linies zo ver mogelijk uit elkaar, en verstop je achter de tegenstander. Los Zand Deluxe. Steijns tactiek was nog slechter dan helemaal geen tactiek. Alles leek in het werk gesteld om de tegenstander zo snel en zo veel mogelijk te laten scoren.

Het voetbal is nog steeds slecht, maar dat zijn de spelers ook. De wissels nog dramatischer. Je kunt er gewoon weinig mee. Straks als Henderson, Bergwijn, Berghuis, en Van den Boomen allemaal tegelijkertijd fit zijn gaat Ajax gewoon weer winnen. Slecht spelen en winnen. Goed spel komt na wat kwaliteitsimpulsen wel.

26 februari 2024 om 19:46

Ja vond het heel zielig dat zijn vrouw is overleden. Zie alleen niet dat hij het voor Ajax heeft gedaan. Doet het vooral voor zichzelf volgens mij. Die twee dingen zie ik sowieso los van elkaar. Maar goed ieder zijn visie.

26 februari 2024 om 19:53

Ik zal t nog sterker vertellen. Vind t een ongelooflijke fout van ajax dat je iemand aanstelt die midden in/ of misschien zelfs wel omwille van een rouwproces zit. Heel nobel dat je een clubman de afleiding gunt. Maar in die positie zat ajax na steijn niet volgens mij

26 februari 2024 om 21:04

Laten we eerlijk zijn als van t schip afgelopen zomer was aangesteld als trainer ipv Steijn had iedereen die keuze ook afgekraakt. Door heel bijzondere omstandigheden zijn ze bij van t schip uitgekomen. Maar bij normale omstandigheden was hij nooit trainer van Ajax geworden.

26 februari 2024 om 21:15

Het is tactisch niet zwakker want dat was eigenlijk onmogelijk gezien het spel van Steijn. Het is inderdaad ook niks beter geworden. Een goede trainer kan hier veel meer uit halen.

Gerrard degradeerde bijna met Aston Villa terwijl Emery nu top 4 staat met veelal dezelfde spelers. Natuurlijk een andere club en andere situatie maar het is Emery toch gelukt om spelers zoals Mcginn (die er tijdens de periode Gerrard echt helemaal niks van kon) aan de praat gekregen.

26 februari 2024 om 22:21

John is een people manager, die kan motiveren en inspireren. Maar niet het tactisch meesterbrein.

En klopt, het is niet vanzelfsprekend dat ie dit voor Ajax doet. Helemaal niet gelet op de bestuurlijke wanorde. Dus mag Ajax hem dankbaar zijn

Ze hadden slim moeten zijn en een trainer in de winterstop moeten aanstellen. Dit was een prima tijdelijke snelle oplossing. Een nieuwe trainer had nu al een half seizoen kunnen werken aan systemen en automatisme. Nu zal er pas in juni iemand komen? En dan heb je weer krappe voorbereiding.

26 februari 2024 om 19:28

Ajax heeft momenteel nog niet eens een volledig management. Waarom moet je dan gehaast iemand aanstellen. Volgende week begint Alex Kroes en dan kan hij op een gestructureerde manier naar een TD zoeken. Die vervolgens de selectie en de trainer kan vernieuwen. Je moet niet overhaast en in volle paniek keuzes maken. Dat pakt bijna nooit goed uit.

26 februari 2024 om 19:29

En als die trainer ook 4x niet had gewonnen, werd hij ook zwaar bekritiseerd. Er is niemand die nu wil instappen. Trainers die goed genoeg zijn in ieder geval niet. Ajax moet nu gewoon heel goed overwegen wat ze deze zomer willen gaan doen, want dit wordt mogelijk de belangrijkste zomer in 10-15 jaar.Het feit dat van het Schip nu (terecht) wordt bekritiseerd, laat zien dat je bij Ajax simpelweg geen tijd krijgt van het publiek en de media. Een andere Trainer zou dus ook niet een half jaar de tijd hebben om rustig te bouwen.

26 februari 2024 om 19:44

Naast wat Juvedeef zei, heb je dan ook te maken met wat dan de 6e (interim)hoofdtrainer in twee seizoenen tijd gaat zijn. Met deze selectie aan systemen en automatismen werken heeft totaal geen zin.

26 februari 2024 om 20:07

@ahequalitatem

Waarom heeft het geen zin om aan automatismen te werken ? In een team dat niet draait en waarvan ook nog veel twijfels zijn of er voldoende kwaliteit is begin je toch juist zo snel mogelijk met het inbouwen van degelijkheid. vanuit daar ga je automatisme inbouwen (zeker in de winterstop waar je een paar weken hebt kunnen trainen). Wat zien wij daarvan terug ?

26 februari 2024 om 21:10

Omdat de achterban waarschijnlijk te kortzichtig is. Van t schip deed het tot de winterstop redelijk. Als een nieuwe trainer was gekomen om zijn systeem erin te slijpen en dan zelfde resultaten had neer gezet als va t schip nu had de hele achterban alweer geroepen dat die trainer moet opstappen. Met de slappe hap in de Rvc hadden ze daar waarschijnlijk ook nog naar geluisterd en was die trainer niet n de zomerstop ook alweer op straat gezet.

Je moet zeker niet onderschatten wat het verlies van een dierbare met je doet, rouwen kent geen einddatum. Als dan ook nog eens de club waarvan je trainer bent echt voor geen meter draait en er, terecht, veel kritiek is is het niet gek dat je er allemaal even geen trek meer in hebt lijkt me.

26 februari 2024 om 20:12

Je moet dat zeker niet onderschatten. Er waren dan ook bij velen genoeg vraagtekens of hij er wel verstandig aan deed. Van het Schip is een sympathieke man (die nu wel net zoals Steijn) de selectie af gaat vallen, maar of hij de juiste man op de juiste plek is is maar de vraag.
Tactisch oogt hij niet sterk en daarnaast lijkt het erop dat sommige spelers wel gestraft worden voor wanprestaties terwijl andere spelers dat niet worden. Dat maakt je als trainer wel kwetsbaar.

dit is precies waar ik en vele met mij bang voor waren toen hij werd aangesteld als trainer bij Ajax. wat als het niet goed gaat? dit gun je die man gewoon niet.

Nee Rob Jansen, er is helemaal niemand die vergeten is dat Van ‘t Schip vlak na het overlijden van zijn vrouw is ingestapt. Dat zal niemand vergeten en daarom is hij een held om Ajax te helpen in deze moeilijke periode voor hem. Dat blijkt dat hij technisch/tactisch onder de maat is, nemen veel Ajacieden daarom voor lief. Maar na de zomer mag hij wel een andere functie gaan vervullen, zoals in eerste instantie ook de bedoeling was.

Ik vraag me vaak af wat voor ‘vrienden’ dat zijn die de behoefte voelen om je in de media te analyseren.

Zijn persoonlijke omstandigheden wens je niemand toe, en kan je hem alleen maar veel sterkte mee wensen.

Maar als je trainer van Ajax bent, wordt je uiteindelijk gewoon afgerekend op je presteren. Hij heeft er ook geen probleem mee die Gaaei helemaal kapot te maken met weer zo'n vroege wissel. Terwijl die Hato wel twee of drie keer zoveel blunders mag maken het eerste half uur - en eigenlijk al weken.

Moeten we dan John wel opeens ontzien wanneer het op zijn functioneren aankomt?

Je wist sowieso wat je met Van t'schip ging krijgen. Heeft nooit een denderende loopbaan gehad als trainer. Vooral bij de wat kleine clubs en blonk nooit uit in het tactische gedeelte en de manier van spelen. Maar ja wat me wel verbaasd is dat hij niet eens beginnende trainers als Martens kan overklassen. Tegen AZ was een en al puinhoop. Maar goed Ajax moet hem alleen dit seizoen afmaken en daarna snel doorschakelen. Zou een enorme fout zijn als ze hem willen aanstellen voor de toekomst.

26 februari 2024 om 22:11

Ik vraag me daarom ook al een tijd af waarom je Steijn vervangt door weer een licht gewicht. Dat is toch lood om oud ijzer. Ja vraagt je echt af uit wiens koker dat is gekomen

26 februari 2024 om 23:52

Tja dat is het beleid in een notendop. Je had Bosz al kunnen hebben in januari 2023. En dat was de enige juiste keuze na het debacle met Schreuder en later ook Heitinga. Door een vete van Van der Sar heb je niet eens met hem kunnen praten. En nu sta je hier anno februari 2024. Nog slechter dan je was vorig seizoen...

Het overlijden van zijn vrouw moet los staan van zijn prestaties als coach. Altijd en overal wordt je beoordeelt op je prestaties en die zijn gewoon kut. Waarom John ook dacht dat hij zo kort na zoiets ingrijpends coach moest worden van Ajax is mij ook een groot raadsel. Die man heeft als coach nergens gepresenteerd en dacht het nu bij Ajax even recht te trekken. Ze spelen op dit moment tegen dezelfde tegenstander waar Steijn ook geen punten tegen pakte. Zometeen komt er weer een relatief makkelijk reeks en zal hij wel weer een paar puntjes pakken, maar er is toch geen basis om die man volgend jaar nog een poos te laten aanknooien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren