Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maurice Steijn verrast en gunt aanwinst basisdebuut voor Ajax

Laatste update:

Maurice Steijn heeft de opstelling van Ajax bekendgemaakt voor het duel met Olympique Marseille. De oefenmeester kiest ervoor om ten opzichte van de 3-1 nederlaag bij FC Twente Devyne Rensch, Sivert Mannsverk en Chuba Akpom te slachtofferen. Anton Gaaei, Kenneth Taylor en Carlos Forbs komen voor hen in het elftal. Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint om 21:00 uur en is te zien op Veronica en ESPN 2.

Jay Gorter verdedigt het doel van de Amsterdammers. De defensie bestaat uit Gaaei, Josip Sutalo, Jorrel Hato en Borna Sosa. Taylor vormt met Benjamin Tahirovic het blok op het middenveld, terwijl Steven Berghuis op 10 staat. Vleugelspelers Forbs (rechts) en Steven Bergwijn (links) flankeren spits Brian Brobbey.

De enige remedie tegen de sportieve en bestuurlijke crisis bij Ajax lijkt een zege te zijn. Zeker met het oog op de nu al cruciaal lijkende Klassieker van zondag zou een overwinning in de Europa League meer dan welkom zijn. Daarvoor zal het beduidend beter moeten dan tegen Twente, weet ook Steijn. “De onderlinge afstand en afstemming klopten niet. Je moet de tactiek iets aanpassen aan je eigen wapens en aan de tegenstander. Dat zal morgen (donderdag, red.) anders zijn dan tegen Twente.”

‘Voordeel’ voor Ajax is dat het ook bij Marseille crisis is. Woensdag maakte de club bekend dat trainer Marcelino is opgestapt, twee dagen nadat hooligans van de club dreigden met een ‘oorlog’. Marseille speelde drie van zijn laatste vier Ligue 1-wedstrijden gelijk en ook in de play-offs van de Champions League ging het mis, daar er na strafschoppen werd verloren van Panathinaikos en de Europa League resteerde. L’OM moet het tegen Ajax bovendien stellen zonder Pedro Ruíz (geblesseerd) en Pape Gueye (geschorst).

Opstelling Ajax: Gorter; Gaaei, Sutalo, Hato, Sosa; Taylor, Tahirovic, Berghuis; Forbs, Brobbey, Bergwijn.

Opstelling Olympique Marseille: Pau López; Clauss, Mbemba, Gigot, Renan Lodi; Ounahi, Rongier, Kondogbia, Harit; Ndiaye, Aubameyang.

Ajax - Olympique Marseille:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Goeie opstelling. Ik zeg 1 - 0 winst Marseille.

21 september 2023 om 19:53

Een goeie opstelling maken is niet mogelijk met deze selectie. Taylor hoeft van mij niet meer in de basis te starten, en Forbs op rechts is ook niks. De flanken switchen ook amper in voorgaande wedstrijden helaas. Bergwijn op rechts lijkt me beter dan Forbs die echt alleen buitenom kan en een voorzet met links kan afleveren. Dat kan die overigens best goed.. maar vanaf rechts wordt het lastig

21 september 2023 om 19:56

Gorter
Sutalo - Hato - Avila
Gaaei - Tahirovic - vd Boomen - Sosa
Berghuis
Brobbey - Bergwijn

Je hebt nog een uur Steijn, verander 't snel! 😏

21 september 2023 om 19:59

Het belangrijkste doel vanavond is om vooral niet te verliezen. Zodoende begrijp ik niet waarom hij niet voor 442 kiest. Zo hou je het middenveld compact en wordt je minder snel overlopen. Veel snelheid voorin met Brobbey en Bergwijn. Berghuis op 10 daarachter. Bij Akpom en Forbs heb ik namelijk sterke twijfels.

21 september 2023 om 20:01

@ErikTenHag, ja laten we nog ff lekker een systeem gaan wisselen. Laat de spelers nu eerst maar een aantal wedstrijden in hetzelfde systeem met grotendeels dezelfde namen en dan kun je de schakels aanpassen.

21 september 2023 om 20:11

Ajacieden die een ander systeem willen dan 4-3-3. Ik zou bijna gaan denken dat de wereld inderdaad rond is

Volgens de data kan Forbs uitstekend op rechts uit de voeten en gaat hij een toekomstige sensatie worden.

Opstelling is vrij simpel:

Gorter
Gaaie of Rensch (om het even) - Sutalo - Hato - Sosa
Mannsverk (6) - Misehoey (10) - Berghuis (8)
Godts (7) - Brobbey - Forbs (11)

21 september 2023 om 20:19

@4fredondo ik heb een paar weken terug onder een ander topic wel eens geroepen dat het mij niet zo verbazen wanneer Ajax het seizoen uit gaat spelen met Vos, Misehoey, Taylor en Godts in plaats van veel aankopen. Die kans zie ik helaas steeds groter worden.

21 september 2023 om 20:25

Als je bergwijn op het veld staat speel je met een man minder

21 september 2023 om 20:25

@4fredondo
Ik zou sowieso even terug gaan naar zoveel mogelijk vastigheid en vooral naar spelers die ook met elkaar kunnen communiceren.
Gorter
Rensch-Hato-Sutalo-Sosa
Berghuis-Taylor-vd Boomen
Bergwijn-Brobbey-Forbs
Het is al lastig genoeg op het moment. Zorg dan in ieder geval dat men elkaar kan corrigeren in het veld. En geef Berghuis in de opbouw een vrij rol. Die wilt altijd de bal en is altijd in beweging.

21 september 2023 om 20:30

EricTenHagPrecies zo moeilijk is het niet , waarom zien wij dat wel maar Steijn niet 🫣

21 september 2023 om 20:39

Helemaal eens met jou opstelling maar Vos er nog in voor mannsverk en dan heb je een goede toekomstige basis 11 voor dit Ajax

21 september 2023 om 20:50

@LondonCalling, Ik roep het ook al weken en dan ben ik nog wel dan van de aartsvijand. Maar vrij logisch als je ziet wat er is gekocht en wat er op de toekomst rondloopt.

@Kink84,

Volgens mij spreken Misehoey en Godts gewoon Nederlands. Desnoods zet je Vos of Taylor op het middenveld ipv Mannsverk. Jeugdelftallen en Jong Ajax spelen allemaal hetzelfde systeem als Ajax 1, dat moet dan geen probleem zijn. De enige die het systeem niet kennen zijn Sutalo, Sosa en Forbs. Die spelen op posities dat het vrij makkelijk aanpassen is.

Bergwijn moet je laten banken. &€£ van de 35 miljoen. Maar je speelt met een man minder. Daar moet je afscheid van nemen i.p.v. aanvoerder maken.

21 september 2023 om 19:56

Onderlinge afstand was te groot en dat verwacht Steijn oo te lossen met Taylor.... Hij kent zijn spelers nog steeds niet

21 september 2023 om 20:11

Wie dan?
De roep om vd Boomen begrijp ik bijvoorbeeld in dit opzicht totaal niet. Die heeft geen loopvermogen en is langzamer dan Blind. Dat is ok de reden dat hij nooit door is gebroken bij Ajax en het in de Eredivisie bij Heeremveen ook niet redde. Als hij tijd een ruimte krijgt om die fantastische trap techniek (die had hij in de jeugd ook al) te gebruiken ie hij een leuke aanwinst, in een wedstrijd waarin hij dat niet krijgt heb je niet zo veel aan hem.

Mannsverk hebben we vorige week gezien, die heeft nog wel even nodig voor hij zich staande kan houden in dit Ajax, los van of hij technisch mee kan werd hij ook fysiek door Twente volledig afgetroefd, en Marseille is fysiek nog sterker.

Dan blijven er buiten Taylor niet veel opties over.

Zou leuk zijn als Ajax gaat verrassen… heb er een hard hoofd in. Come on Ajax!!

Goeie opstelling 2-0 Ajax, verwacht vandaag gretig Ajax

21 september 2023 om 19:54

Verwacht een zielloos ajax zonder plan en zonder vertrouwen. Nederlaag ligt in de lijn der verwachtingen.

21 september 2023 om 20:34

Nu zelfs dinges wint van AZ, zou Ajax zomaar punten kunnen pakken tegen Marseille

Een van de problemen is ook het blijven wijzigen van de basis langzamerhand. Zijn al niet van gewenst niveau en blijft maar wijzigen tussen middelmaat.

21 september 2023 om 19:54

Ja klopt alleen is natuurlijk nog zoeken aangezien je selectie pas compleet was op de laatste dag. En door het falende transferbeleid geen echte goeie rechtsbuiten hebt. Wel blij dat Gaai nu de voorkeur krijgt nu mag hij het laten zien.

21 september 2023 om 20:03

Steijn kan helaas niet anders aangezien Ajax nog vol in de voorbereiding zit.. klinkt belachelijk maar zo is het wel natuurlijk

Forbs weer op rechts , ik snap dat er niemand is die daar goed uit de voeten kan. Maar deze jongen moet op links

21 september 2023 om 20:01

Er moet in ieder geval iemand op rechts met een actie. Dan blijven Forbs en Godts over. Als je zoals zondag alleen Bergwijn opstelt die (in theorie) een man voorbij kan is het te makkelijk om hem dubbele dekking te geven.

Ik zou Forbs of Godts gewoon 10 wedstrijden het vertrouwen geven op rechts. Dan kunnen ze wennen aan die rol.

21 september 2023 om 20:06

Godts dan , ik geloof in het talent van Forbs, gezien zijn acties en buitengewoon snelle voeten gecombineerd met het overzicht voor de goal kan dat vanaf links echt een gevaarlijke speler zijn. Maar vanaf rechts niet. Forbs is geen Robben achtige buitenspeler, maar wil buitenom voor de voorzet.

Het feit dat Forbs weer rechtsbuiten staat geeft het falende transferbeleid al aan, om dan maar te zwijgen dat er voor 30 miljoen aan spitsen op de bank zit

21 september 2023 om 19:54

het is bijna eind september en jij hebt het nog steeds over het falende transferbeleid maar dat weten we toch al ? waarom steeds in herhaling blijven.

21 september 2023 om 19:55

Ik zeg het al vaak, er is veel te veel gekocht en te weinig kwaliteit, Vos Godts Misehouy bij de selectie zag ik jou straks zeggen. Dat, plus Ziyech, Donny, Lang. Dan was je en goedkoper uit en je had een betere en bekendere selectie.

21 september 2023 om 20:04

Falende transferbeleid was toen Ajax Bergwijn kocht voor 32.5 miljoen.

We zitten met hem in de maag. Je kan hem niet passeren omdat hij zo duur is en aanvoerder.

Maar hij levert ook niet. Verdedigt niet goed mee en aanvallend matig.

Brobbey is ook 1 chagerijn. Ben fan maar moet echt anders. Was ook bijna 20 miljoen

Dit heeft Ajax lam gemaakt.

21 september 2023 om 20:46

MrKrillin Begrijp wat je zegt maar ben het niet volledig met je eens. Je hebt een back nodig die de linkerkant kan bestrijden met daar een sterke middenvelder voor zodat Bergwijn dichter bij de punt zestien kan spelen. Beetje zoals David Villa deed bij Barcelona. Op die positie heeft Bergwijn ook bijna al z’n goals gemaakt dus als trainer moet je er dan voor zorgen dat hij daar veel ballen krijgt en veel aan de binnenkant speelt. Aan de lijn heb je niet veel aan hem.

Verder ben ik het met je eens. Persoonlijk vind ik dat de kern Nederlands talig zou moeten zijn. Met een Bosz als coach, Dest die bekend was bij Ajax, Ziyech in een Tadic rol, Schouten op 6 en daaromheen nog wat ervaring want er zijn genoeg jonge gasten.

21 september 2023 om 23:05

Speelde anders wel gewoon een heel goede wedstrijd!

Redelijk logische opstelling! Ik heb er ondanks de zure maanden weer zin in. Slechter kan haast niet. In voetbal kan t snel compleet omdraaien. Let’s go!!

Ben ook wel benieuwd naar ounahi als die speelt was met het Marokkaanse elftal een genot om te zien voetballen. Had ik graag gezien als creatieveling op het middenveld

Wij gaan duimen, kan wel leven met deze opstelling.In deze crisis zou het mooi zijn als Ajax wint en als extra met mooi voetbal.

Dus voor veel centjes Akpom en Mikautadze gehaald en ze mogen beide plaats nemen op de bank want ze zijn blijkbaar slechter dan Brobbey en Bergwijn, waarom heeft Ajax ze dan eigenlijk gehaald?

21 september 2023 om 19:55

Opzich prima dat je posities dubbel bezet houdt alleen waarom is er niet gekozen om eerst een rechtsbuiten te halen, en dan pas te kijken naar een Akpom of Mikautadze. Dat vind ik er vooral onlogisch aan.

21 september 2023 om 19:59

Ajax had maar 1 spits, dat je er dan nog een bij haalt lijkt me niet raar. Ze waren beiden niet goedkoop, maar Feyenoord en PSV geven ook gewoon 9 en 11 miljoen uit aan hun reserve spits.

Akpom wordt denk ik eerder de stand in van Berghuis. Hij speelde zijn beste wedstrijden meer als 10 of schaduw spits.

Ik had ze alleen niet beiden gehaald en bijvoorbeeld eerder een rechtsbuiten.

21 september 2023 om 19:59

Mika snap ik opzich wel, vaardige speler die op meerdere posities kan, Akpom heb ik nooit gesnapt. daar heb je betere opties voor kunnen halen.

21 september 2023 om 20:00

brobbey en bergwijn waren allebei duurder dan de spelers die jij noemt.

21 september 2023 om 20:01

Ok dus jij vindt dat Ajax wel alleen Brobbey kan hebben voor de spits en niets daarachter. Brobbey krijgt gewoon het vertrouwen omdat die andere 2 er net zijn. Als hij straks wekenlang niets meer laat zien dan is ook Brobbey richting het bankje. En Bergwijn...ja die heeft de Tadic rol overgenomen en kan blijkbaar niet gewisseld worden.

21 september 2023 om 20:04

Ik hoop dat Brobbey ondertussen iets meer krediet heeft dan dat. Hij is letterlijk de enige aanvaller die de afgelopen weken kansen heeft opgezet en ook de enige die er een paar (wellicht te weinig) heeft afgemaakt.

Weer een hoop gewissel. Dat zorgt er ook voor dat je minder snel vastigheden krijgt in een elftal. Eerlijk is eerlijk, dit waren wel de drie minst goede spelers tegen FC Twente dus op basis van dat zijn de wissels wel terecht.

Veel plezier vanavond Ajacieden en winnen he!

Opstelling waar ik wel mee kan leven, rechtsbuiten blijft een probleem maar zal zo blijven tot minimaal de winterstop. Ben benieuwd hoe gretig “we” zijn. Hoop op in ieder geval een punt. Als we zo spelen als afgelopen zondag, wordt het weer een lijdensweg.

Gelukkig een opstelling met wat vertrouwde namen. Hopen dat dit wat vertrouwen geeft en dat ze van hieruit kunnen gaan bouwen. Ik durf niks te voorspellen, maar ik hoop op een leuke pot qua voetbal waar we wat mee kunnen.

Tevreden over de verdediging, Taylor en Tahirovic lijkt mij geen goede match dat is een gatenkaas. En Forbs rechtsbuiten is in ieder geval beter dan Akpom. Denk dat Ajax snel afscheid zal nemen van of Akpom of Mikautadze aangezien beide toch echt spitsen zijn.

Prima opstelling denk ik. Mooi dat Rensch eindelijk is op de bank zit. Laat Gaaei daar maar staan voor de komende wedstrijden en zie hoe het gaat. Want Rensch heeft genoeg kansen gehad. Forbs dus rechtsbuiten maar goed je hebt zowat geen opties als Berghuis op 10 moet spelen bij Steijn. Hopelijk dat Ajax hier kan winnen maar het wordt moeilijk.

Geen Rensch...woohooo!!! Dit is de beoogde basisopstelling. En in ieder geval een vleugelspeler op rechts. Alleen weet ik niet of Forbs in combinatie met Gaaei wel een match is. Gaaei is toch een speler die de hele vleugel bestierd en dan zou een naar binnen trekkende Berghuis beter zijn maar ja die hebben we nodig op 10. Wat een gepuzzel.

21 september 2023 om 20:10

Denk dat dit wel het uitgangspunt moet zijn. Wellicht dat je op een of twee plaatsen nog wat bij moet schaven maar gewoon de spelers die er nu staan gewoon het vertrouwen geven en als dan een Mannsverk of Mikautadze op de training laat zien beter te zijn kun je ze nog altijd inpassen.

21 september 2023 om 20:24

Dat je een voorkeur hebt voor Gaaei is prima, maar dat je Rensch op deze manier afvalt is m.i. onnodig. Deze jongen speelt al heel zijn leven voor Ajax en ook al komt hij tekort hoef je hem niet zo te behandelen. Hij is wel een echte Ajachied. Hetzelfde gold eigenlijk destijds voor Veltman, die kreeg ook geen fijne behandeling van menig supporters.

Verder ben ik het wel met je eens dat Berghuis op rechtsbuiten die naar binnentrekt met Gaaei die de vleugel bestierd een interessante optie is. Ik weet niet wie je dan op 10 kan zetten. Wellicht Taylor? Dat heeft ie ook Jong Oranje gedaan. Of Misehouy een kans geven? Akpom ben ik niet zo van overtuigd, het is mij bovendien ook onduidelijk of hij nou een 9 is, een valse 9 of misschien op 10 uit de voeten kan. Misschien dat jij daar een betere kijk op hebt. Een andere optie is wellicht Bergwijn op 10. Dan kan op linksbuiten Forbs of een keer Godts de kans geven.

Voor Feyenoord zou het best gunstig kunnen zijn als Ajax het slecht doet in Europa. Natuurlijk is het slecht voor Nederland, maar met het oog op het WK voor clubs in 2025 kan het gunstig zijn.

Europa mag daar 12 teams voor uitzenden, maximaal 2 teams per land. Als het Feyenoord lukt om Ajax in te halen om de Europese ranglijst, kan dat ervoor zorgen dat zij mee mogen doen.

Overigens is het voorlopig alleen duidelijk dat de CL winnaars van 2021 - 2024 mee mogen doen, hoe de andere 8 teams worden aangewezen is nog onduidelijk. Maar Feyenoord of Ajax zouden eventueel voor zo'n plek in aanmerking kunnen komen.

Ik vind het geen verrassing. Was pas verrassend geweest als Rensch zijn basisplaats had behouden na de afgelopen wedstrijden die hij gespeeld heeft.

Ik zou graag eens een andere spits willen zien dan brobbey. Brobbey wordt continue aangespeeld met zijn rug naar de goal, gaat dan het fysieke gevecht aan, maar dat haalt wel de snelheid uit het spel. Ook vind ik hem zo met een verdediger in ziin nek hijgend en de bal aan zijn voet niet geweldig.

Die jongens zullen allemaal vast wel kunnen voetballen. Het zijn veelal jonge jongens, die ook nog eens aan de club moeten wennen. Het kan best wel eens zo zijn dat als het gaat draaien dat alles goed komt dit jaar, laten we hopen dat dit de eerste wedstrijd is waarin we daar naartoe kunnen kijken.

Is het geen optie om met Mikautadze te starten ipv Forbes op rechtsbuiten en dan in een soort Ziyech rol te laten spelen? En dan samen met Berghuis een beetje switchen. Krijg je ook lopende mensen etc ipv al dat statische van de laatste tijd...

Waarom nu niet eens iemand op rechtsbuiten zetten die dat ook kan? Zet Berghuis daar gewoon neer, dat is de enige die daar kan spelen. Dan kan je die Georgische speler op 10 zetten en Bergwijn op rechts. Dan heb je Godts en Forbs als wissel voor de vleugels. Wel onbegrijpelijk om te zien waarom eigenlijk die Georgische speler en Akpom gehaald zijn. Die heb je eigenlijk totaal niet nodig en wat je wel nodig had (rechtsbuiten) die heb je nu niet. Maar goed uitzingen tot de winterstop en dan maar de miskleun goedmaken.

Waarom zet hij Berghuis niet rechtsbuiten en Taylor op 10 en vd Bomen erbij .
Hij blijft maar kutten met die rechtsbuiten positie , wat een eigenwijze man

Ounahi eindelijk basis. Als hij het op z'n heupen heeft....

Hou toch is op met die Taylor en gooi Mannsverk voor hem in de basis want die vent bakt er niks van... Blijkbaar wil Steijn er eerder bij Ajax uitvliegen dan Mislintat want hij is aardig op weg om daar een realiteit van te maken!

22 september 2023 om 01:22

Je zal ook wel weer een reden klaarhebben voor zijn wedstrijd vandaag.

22 september 2023 om 04:21

Dat heb ik zeker: hij Speelde iets beter dan hij normaal deed toen hij in balbezit kwam en mee combineerde in sommige van de aanvallen bij Ajax maar hij mistte in de eerste helft twee 100 procent kansen die ik zelfs met een blinddoek om had kunnen scoren en kwam als er druk op het middenveld was steeds met zichzelf vaker wel dan niet in de knoei net zoals de rest van Ajax dus ik ben nog verre van overtuigd van hem ondanks dat er een lichte progressie in zat tegen Marseille... Overigens is het wel fijn dat hij goed vrijstond bij de 3-2 om hem vervolgens zelf te maken ondanks het feit dat er meer geluk dan wijsheid in dat doelpunt zat want als de keeper ook maar 1 millimeter meer zijn benen kon sluiten dan was die bal nooit erin gegaan (tenzij hij op een andere manier het doel in ging) en dan stonden de Amsterdammers niet op voorsprong.

22 september 2023 om 12:12

Heb je toch weer wat gevonden! Had misschien goed gespeeld als hij een hattrick had gemaakt

Ol. Marseille speelt 4-4-2. Middenveld van Ajax wordt overlopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren