Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mattsson vertrekt voor recordbedrag bij NEC: ‘Niet te weigeren aanbod’

Laatste update:

Magnus Mattsson heeft NEC verlaten voor FC Kopenhagen, zo bevestigt NEC donderdagmiddag. De Nijmegenaren spreken over een 'recordbedrag'. Fabrizio Romano schreef woensdag dat NEC vier miljoen euro exclusief bonussen incasseert, terwijl het volgens De Telegraaf om vijf miljoen exclusief bonussen gaat. Björn Vleminckx, die in 2011 voor 3,3 miljoen vertrok naar Club Brugge, had het record tot woensdag op zijn naam staan.

“Het is een flinke aderlating dat we Magnus kwijt zijn", vertelt technisch directeur Carlos Aalbers op de clubkanalen. "Bij een aanbod dat je niet kán weigeren, moet je denken aan de lange termijn van de club. Magnus heeft de afgelopen dagen op mijn deur geklopt en aangegeven dat hij deze stap wilde maken. Hij kan bij Kopenhagen Champions League spelen en zijn familie komt daar vandaan. Wij wilden hem enkel laten gaan als we de hoofdprijs zouden krijgen. We kunnen trots zijn dat dat is gelukt.”

Mattsson is inmiddels al in de Deense hoofdstad, waar hij de medische keuring succesvol heeft doorstaan en een contract heeft getekend tot de zomer van 2028. De transfer kwam bepaald niet uit de lucht vallen. Zaterdagochtend meldde De Gelderlander al dat de Deense topclub zich in Nijmegen had gemeld.

Het regionale medium meldde toen ook dat NEC al een eerste bod had ontvangen, al was toen niet duidelijk om wat voor bedrag het precies ging. Wel was het zeker dat de Eredivisionist het bod had afgeslagen. De beleidsbepalers van NEC vonden de binnengekomen aanbieding niet interessant genoeg, schreef Voetbal International.

NEC wilde bovendien niet meewerken aan een transfer van de smaakmaker, maar is uiteindelijk toch overstag gegaan door het niet te weigeren bod. Mattsson had oren naar een transfer en naderde afgelopen weekend al een persoonlijk akkoord met Kopenhagen.

Eerder gaf de aanvallende middenvelder aan pas na dit seizoen te willen vertrekken. Mattsson beschikte bij NEC over een aflopend contract, maar de club had een optie om die verbintenis automatisch met een jaar te verlengen. Zijn huidige marktwaarde is volgens Transfermarkt drie miljoen euro, maar NEC ontvangt dus minimaal één à twee miljoen meer dan dat.

Bij Kopenhagen zal Mattsson binnenkort spelen in de achtste finales van de Champions League. De Deense topclub wacht komende maand een zware uitdaging tegen titelverdediger Manchester City. In de groepsfase van het miljardenbal werd Kopenhagen enigszins verrassend tweede in een poule met Bayern München, Galatasaray en Manchester United.

Mattsson was bezig aan een geweldig seizoen bij NEC. In 21 officiële wedstrijden was de 24-jarige Deen goed voor 12 doelpunten en 5 assists. Zijn vertrek is een grote domper zijn voor NEC, dat zich dit seizoen wil plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. De Nijmegenaren staan momenteel zevende.

Mattsson kwam in de zomer van 2021 voor enkele tonnen over van Silkeborg IF, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot en doorbrak als profvoetballer. Namens die club kwam hij voornamelijk uit op het tweede niveau van Denemarken.

Bij Kopenhagen kan Mattsson zich bewijzen in de Superligaen, het hoogste niveau in zijn geboorteland. De vijftienvoudig landskampioen staat momenteel derde in de competitie. Kopenhagen meldde zich eerder deze maand al bij Sparta Rotterdam voor doelman Nick Olij, maar de Haarlemmer veegde de interesse resoluut van tafel. Olij zag het niet zitten om tweede keus achter Kamil Grabara te zijn.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Jammer. Had hem liever bij NEC gezien. Zijn toch smaakmakers dit soort spelers. Voor hem een mooie stap omhoog! 4 miljoen klinkt wel wat weinig. Zeker in de wetenschap dat ze spelers als Schöne en Nuytinck toch forse salarissen bieden. Misschien gaat het wel wat knellen? Waarom anders in de winter verkopen voor 4 miljoen?

31 januari 2024 om 23:28

4 mln is voor NEC gewoon enorm veel. Ze hebben een omzet van 14 mln las ik dus dan is dit echt een bedrag wat voor NEC een enorme opsteker is.

NEC zag de omzet met vier miljoen euro stijgen naar veertien miljoen euro, maar de kosten stegen mee: van 13,2 miljoen euro in 2021/22 naar liefst 17,9 miljoen euro in het afgelopen seizoen. Het operationeel resultaat is zelfs 4 mln negstief. Kortom dit geeft ze weer wat lucht.

1 februari 2024 om 00:20

Ook Cissokho en Tavsan dit seizoen verkocht voor minstens 3,5 miljoen nog.

31 januari 2024 om 23:31

5 miljoen exclusief bonussen las ik net in de Gelderlander. Ik had hem gewoon liever behouden en vol voor de Play offs en beker gaan dit seizoen, waar kansen liggen om Europees voetbal te halen. Chery is binnen, dat is wel een goede vervanger. Maar dan nog is Mattsson wel een verlies voor NEC. Nuytinck, Schone en Cillessen hebben forse salarissen. Weet dat Boekhoorn een gedeelte betaald aan Cillessen, zou voor de andere twee wel niet anders zijn.

1 februari 2024 om 15:02

Die 5 miljoen euro (inclusief bonussen, volgens mij) is gewoon een niet te weigeren bedrag voor een speler die én weg wil én nog maar een jaar contract heeft. Die 5 miljoen euro is hard nodig zodat we straks Boekhoorn steeds minder nodig hebben.

Verder lever je met Mattsson op dit moment je speler met het hoogste rendement in, maar feit is wel dat dit pas dit laat zien. Vorig seizoen zag iedereen in De Goffert dat het een ontzettend goede voetballer was, maar miste hij veel te veel kansen en verloor hij de bal vaak genoeg op plekken waar dit eigenlijk niet kon of mocht.

Ik had hem liever zien verlengen en dan in de zomer zien vertrekken, maar ik kan hier ook wel mee leven. Helemaal omdat Chery al is gehaald als vervanger.

Hoe kan deze man voor 4 miljoen naar Kopenhagen gaan en driouech voor 3 naar psv is toch onbegrijpelijk

31 januari 2024 om 23:34

Dit is gewoon heel veel geld voor deze clubs. Dat vergeet men al snel. Ca. 30% van de begroting.

1 februari 2024 om 02:48

Misschien omdat hij een veel scorende middenvelder is met een enorm overzicht en passing.
Vraag me wel af of een Nederlandse club nooit aan hem heeft gedacht.
Was bijvoorbeeld de ideale opvolger voor De Wit bij Az.

1 februari 2024 om 07:33

Wel een totaal ander type dan de wit.

1 februari 2024 om 12:52

Ik snap wel dat Tinus hem graag bij zijn AZ ziet want Matsson is ook wel even een klasje beter en vermakelijker dan de Wit

1 februari 2024 om 17:43

Precies dat, iets meer voetballend vermogen en doelgerichter.

Had hem nog graag in de eredivisie gezien

Oei daar had NEC wel meer uit kunnen halen zo midden in het seizoen. Ter vergelijking, bij FC Utrecht is bankzitten Sagnan voor een kleine 4 miljoen vertrokken naar Montpellier. Zou toch zeggen dat een Mattson voor minstens het dubbele weg zou moeten

31 januari 2024 om 23:04

Dit is hoe het helaas altijd gaat bij nec valt nog mee dat hij niet transfervrij wegloopt. Dit is een mooi bedrag en met chery is er al een opvolger gehaald. Voor dit geld kan nec weer 1 of 2 spelers erbij halen aankomend seizoen

1 februari 2024 om 06:18

Die is ook voor 2,5 miljoen van Sociedad gekocht. Mattson is voor minder dan 1 miljoen vanuit het 2e niveau van Denemarken gekomen, dat is nog wel een verschilletje.

4 miljoen…
Ik begrijp de uitspraken van Aalbers echt niet, dit is niet de hoofdprijs die je zou verwachten.

Kwartfinale beker en grote kans op play-offs, had alsjeblieft de MVP gewoon behouden en hem in de zomer dan maar voor 3 miljoen verkocht

31 januari 2024 om 23:04

Verdedigers gaan altijd voor meer

1 februari 2024 om 08:23

Ik snap je punt echter heb je nu wel de zekerheid dat er geld over de brug komt . De transfersom zal tussen de 4 en 5 miljoen zijn . Als je hier dan ook een mooi doorverkoop percentage op hebt is dit gewoon een hele goede transfer. KNVB beker en de play-offs zijn een gok en absoluut geen zekerheid. NEC is nou eenmaal een club die moet verkopen om bestaansrecht te hebben zoals veel andere clubs in het rechter- en zelfs linkerrijtje van de eredivisie. Beter nu verkopen dan over een aantal jaar financieel aan de grond te zitten .. Daarnaast is er al een opvolger in huis en word er geïnvesteerd in een nieuwe aankoop die beduidend minder kost en hopelijk over een paar seizoenen voor een zelfde soort bedrag de deur uit gaat..

Jammer dat er geen club in Nederland was met interesse. Zou prima bij az passen en 4 miljoen is echt niet veel voor hem . Zo verliest deze week zowel Twente , nec en Vitesse hun sterspeler ..

31 januari 2024 om 23:44

En waarschijnlijk ook Excelsior zijn sterspeler. Uiteindelijk blijft de Eredivisie een opleidingscompetitie en leven we mede van die inkomsten uit transfers. Zou mijn club ADO eens wat slimmer moeten doen de komende jaren qua transferbeleid. Langere contracten en meer jongens uit bijv Scandinavië met transferwaarde lange contracten geven en elk jaar jaar 4 a 5 miljoen cashen uit transfers.

Flinke aderlating voor NEC en de eredivisie, benieuwd of ze zo kortdag nog een versterking/vervanger willen halen. Wel een mooi bedrag en voor hem een fantastische kans op Champions League voetbal. Had hem wel bij AZ willen zien. De eredivisie kent genoeg one season wonders maar Mattsson laat toch met regelmaat zien het verschil te kunnen maken en wel een gokje waard te zijn.

31 januari 2024 om 23:17

Ouissa van Roda moet overkomen. Geluk bij een ongeluk is dat je met Chery al wel een ander goed alternatief hebt.

Gelderlander en VI melden dat het om 5 miljoen + doorverkoop gaat. Lijkt me ook een stuk logischer, kreeg een halve hartverzakking toen ik las dat het 4 miljoen zou zijn. Dat zou echt schandalig zijn geweest en bijna reden voor direct ontslag van de technische eindverantwoordelijken.Verder vind ik 5 miljoen eigenlijk nog steeds erg matig uitonderhandeld. Je hebt dit seizoen een unieke kans op Europees voetbal en/of bekersucces, zit zo’n beetje op de laatste dag van de transferperiode en Mattsson heeft geweldige cijfers. NEC had m.i. voor elk bedrag onder de 6 miljoen de telefoon niet op moeten nemen. Maar ze zijn zoals ik al vreesde toch door de knieën gegaan, vermoed omdat er wat druk uitgeoefend zal zijn vanuit de kant van de speler. Hoe je het wendt of keert is het verkopen van je topscorer net op het moment dat je sportief kan gaan oogsten toch wel een behoorlijke middelvinger richting je supporters. Hadden gewoon Boekhoorn die onderhandelingen moeten laten doen, die had die Denen of echt laten betalen of met de staart tussen de benen terug naar Denemarken gestuurd.

Pfft.. Halen we weer veel te weinig uit, en al helemaal op de laatste dag van de transferperiode. Gewoon 7 mil vragen en al het andere eronder weigeren. Zijn bezig aan het beste seizoen in de afgelopen 10/15 jaar. Het is je MVP, vrij jonge speler en kans op Europees + beker. Hebben met Chery natuurlijk wel iemand die zijn positie kan opvangen, maar de selectie is veel te dun eigenlijk.

Daarnaast die gozer van Roda, 4 goals en 5 assist in 22 wedstrijden dit jaar. 2 goals en 1 assist daarvan tegen ons in de beker. Weet niet of hij nou zoveel indruk maakt in de KKD, maar voelt weer als een gevalletje 'die was goed tegen ons dus die halen we'.

1 februari 2024 om 00:21

Ik hoop dat hij blijft maar Ouaissa zou een prima aanwinst voor jullie zijn hoor. Heeft zich bij Roda in een jaar tijd van bankzitter opgewerkt tot een stabiele sterkhouder, en is nog altijd maar 19 jaar. Speelt daarnaast ook niet op zijn sterkste positie (daar speelt Ould-Chick).

Goede techniek, leest en ziet het spelletje goed en ondanks dat hij niet de grootste en sterkste speler is weet hij goed hoe hij zijn fysiek moet gebruiken. Zou een serieuze aderlating zijn als hij vertrekt.

1 februari 2024 om 01:33

Fijn dat je zo positief bent over hem. Alleen vraag ik me af of zo’n speler met deze statistieken een aanwinst is voor een ploeg die op de 7de plaats staat op een hoger niveau. Zeker als ik naar zijn statistieken kijk ben ik niet echt onder de indruk. Maar ach, Olden Larsen had fantastische statistieken bij een ploeg die in de voorronde van de CL zat en bakt er bij ons niet veel van. Het zegt ook niet alles.

1 februari 2024 om 17:06

Je moet je bij Ouaissa eigenlijk ook niet blindstaren op de statistieken. Waar Zauner en Ould-Chick in dezelfde linie veel doelgerichter zijn, is Ouaissa iets meer uitgebalanceerd. Daarnaast speelt hij door de aanwezigheid van Ould-Chick meer als een soort hangende rechtsbuiten terwijl hij meer een 'nummer 10' is. Desondanks speelt hij al heel volwassen en consistent. Hij moet inderdaad iets meer zijn stempel proberen te drukken qua goals en assists, maar daar mag hij het komend half jaar nog aan gaan werken.

Voetbaltechnisch zit het wel allemaal snor bij deze jongen. Zal uiteraard wat tijd nodig hebben om zich aan te passen maar ik twijfel er niet aan dat hij een meerwaarde kan worden in de Eredivisie.

Wanbeleid. Je had clubs tegen elkaar op moeten laten bieden. Aankomende zomer had er sowieso genoeg interesse geweest.

Jammer echt een leuke speler, maar wel mooi dat ze een recordbedrag ervoor krijgen. Toch het idee dat hij in de zomer nog een stuk meer waard zou zijn, maar hij zal wel graag naar Kopenhagen gaan als Deen.

Goede zet van Brugge. Daar gaan ze veel geld op pakken. Zonde dat onze topclubs hem niet hebben opgehaald voor dat bedrag.

Schande dat Ajax hem niet heeft gepolst. Ajax, mijn cluppie, zit wel vaker te slapen heb ik de indruk. Ook met die jongen van Excelsior. Ajax kan dat betalen, investeer daar dan in. Vijf miljoen is peanuts, want die jongen wordt voor minimaal vijf miljoen verkocht als hij niet presteert. Dat brengt het label Ajax nu eenmaal met zich mee. Ik heb toch serieus de indruk dat Feyenoord en PSV het beter doen qua scouting

En dan heeft Twente al 2x tegen nec gespeeld. Balen. Deze jongen maakte dat team echt 2x zo goed. Heerlijke speler.

Lol heb hem met footbalmanager 2020 gekocht voor 750.000, en zn zaakwaarnemer had 4 miljoen afkoopsom in zn contract laten zetten haha. Hele goeie speler heeft de scouting bij nec goed opgelet op footbalmanager 😜

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren