Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Matthijs de Ligt ontkent handsbal tegen Inter: ‘Ik vroeg nog om de VAR’

Laatste update:

Matthijs de Ligt won zondagavond met Juventus op bezoek bij Internazionale (1-2) en meldde zich maandagochtend na een kort nachtje bij het Nederlands elftal in Zeist. De verdediger blikt tegenover FOX Sports terug op zijn optreden tegen Inter, waarin hij een penalty veroorzaakte door een vermeende handsbal.

"Ik heb in totaal denk ik drie uur geslapen. Ik moest snel hierheen komen. Volgens mij kun je ook wel aan me zien dat ik aardig vermoeid ben", aldus De Ligt, die zijn vermoeidheid niet alleen aan de korte nacht toeschrijft. "Ik denk dat iedereen wel heeft gezien dat de wedstrijd een slagveld was. De intensiteit was hoog, je moest alles uit jezelf halen. Of het zwaarder was dan normaal? Ja, dat denk ik wel. De belangen waren heel groot, Inter stond natuurlijk op de eerste plek. Het is ook een derby in Italië."

De Ligt is van mening dat hij geen hands maakte bij het penaltymoment. "Ik heb een beeld gezien vanuit een hoek waarop ik de bal helemaal niet raak. Het is altijd vertekenend en het is maar net welke beelden de scheidsrechter krijgt. Ik voelde hem eerlijk gezegd niet op mijn arm. Ik had het idee dat-ie tegen mijn zijkant aan kwam. Daarom vroeg ik ook om de VAR, maar blijkbaar besliste de scheidsrechter anders."

Door het veroorzaken van de strafschop kreeg De Ligt opnieuw een lading kritiek over zich heen. "Dat is helaas het leven van een verdediger. Of je het goed of fout doet, je balanceert op zo'n dun koordje. Natuurlijk veroorzaak je liever geen penalty, maar het belangrijkste is dat je daar wint. Ik probeer te leren van de fouten die ik maak en te leren van de jongens bij Juventus."

Was de strafschop voor Internazionale terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahaha yeah sure.. Overduidelijke hands al.

7 oktober 2019 om 20:20

Als je beelden goed bekijkt zie je dat hij de bal zelf niet raakt, maar via het been van Martinez de arm van dezelfde Martinez raakt.

7 oktober 2019 om 21:05

Ik stel voor dat je de super slow mo beelden eens opzoekt. Het is heel duidelijk de Ligt die de bal raakt. Was live tijdens de match al duidelijk. Ik kan je wel een link bezorgen.

7 oktober 2019 om 21:49

Het lijkt de arm omdat die in dezelfde richting ging. Maar het is 100% het been van Martinez.

8 oktober 2019 om 00:08

Je hebt het dus gewoon niet opgezocht. De herhaling van de overhead cam is heel erg duidelijk. De bal raakt de Ligt op de arm alvorens hij Martinez raakt.

7 oktober 2019 om 22:13

In nog geen 100 jaar is dit hands van de Ligt

Precies dit dus. Als mijn ogen me niet bedrogen kwam de bal van de scheen tegen Lautaro zijn elleboog en zo leek het alsof de Ligt hands maakte want hij kwam wel dom in. Hij wou voor de aanvaller komen, maar was net te laat. Anyways, de Ligt speelde wel aardig. Snap de bakken kritiek niet, hij heeft toch wel wat krediet zou je denken. Heb het idee dat heel veel mensen erg op hem letten om te kunnen bekritiseren. Zelfde gebeurd met Donny.

7 oktober 2019 om 19:23

Aardig? 4-5 keer uitstappen en hem niet hebben waardoor Inter verder opstoomt en MDL centraal weg was, twee keer fout inspelen waardoor Inter gevaarlijk kan counteren, Bonucci één keer fel in de problemen gebracht en door de benen gespeeld door "Romelu ik speel nog met mijn schoendoos aan de voeten Lukaku". Ik ben de eerste die MDL zal verdedigen maar gisteren was gewoon niet goed, niet aardig, maar zeer zwak. Zijn begin was fenomenaal, lange bal op Ronaldo waar de goal van Dibi uit voortkomt, enkele keren zelfzeker gehandeld, maar net voor de penalty fase was hij het effe helemaal kwijt en daarvan heeft hij zich niet bepaald hersteld gedurende de wedstrijd. Gelukkig had Bonucci nog eens een ouderwetse goede dag, of je verliest die pot gewoon. MDL heeft tijd en krediet nodig, en dat krijgt hij ook, maar gisteren was gewoon niet goed.

7 oktober 2019 om 20:21

Een paar keer goede duels met Lukaku, afgepakt in het strafschop gebied, zijlijn een paar keer. Vijf wedstrijden op hoog niveau, dan moet je snel leren, is wat anders dan van “twee goede ooms” de kneepjes van het verdedigingsvak leren, nee nu moet hij in een keer die ene “oom” vervangen, is lastig hoor...

7 oktober 2019 om 20:45

@alexnou ik heb de wedstrijd gezien, en vond hem zeker niet onaardig. Natuurlijk speelt Bonucci met meer vertrouwen etc, maar die man heeft niet alleen bakken aan ervaring. Maar MDL speelt in zijn huis, de serie A. Het is ook niet alsof Juventus heel goed begon aan het seizoen, ze speelde bij vlagen dramatisch. Zoals Mathijs zelf al aangaf, niet alleen moet hij zich aanpassen, maar met een nieuwe coach de rest van de selectie ook. Ik snap niet dat mensen gelijk zo'n grote impact verwachtten. Ook met Ronaldo, nou Juventus was gelijk favoriet in de CL, weten allemaal hoe dat is afgelopen. Het is niet alsof hij die gelijk won met Real, moest ook eerst alles voor op zijn plek vallen. Zolang Mathijs een stijgende lijn laat zien vind ik het gewoon goed, en dat doet hij volgens mij tot nu toe wel. Dan is het gewoon een kwestie van tijd voor hij zijn potentie haalt.

Even een beetje een off topic vergelijking met frenkie.
Frenkie doet het toch echt heel erg goed in barca en is nu al min of meer een onbetwist basis speler dat heeft die zelf echt afgedwongen.
Ik had het persoonlijk voor de transfer andersom verwacht, ik dacht dat mathijs heel makkelijk een plekje zou veroveren.
Nou weet ik dat hij in de basis staat nu alleen komt het wel mede door de blessure van chielline

Moest wel een paar keer kijken, maar in de versie van het filmpje waar in dit artikel naar gelinkt wordt, zie ik toch echt Lautaro met zijn been zelf de bal tegen zijn eigen arm tikken. Bizar dat hij daarmee kennelijk een penalty kan versieren. Dan zeuren we hier in Nederland op de arbitrage, maar dit was toch wel iets dat de VAR eruit had moeten halen.

8 oktober 2019 om 00:09

Het filmpje geeft een foutieve indruk. Er is een herhaling met de overhead cam beschikbaar waar je duidelijk ziet dat het de Ligt is die de bal raakt met de arm.

Heel moeilijk te zien. Vanuit de ene hoek lijkt het hands en vanuit een ander hoek weer niet. Maar ik heb live de wedstrijd gezien en de scheidsrechter had de var geraadpleegd dus ze zullen het wel bij het rechte eind hebben gehad

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren