Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Matchwinner Éder: 'Ronaldo zei me dat ik de winnende zou maken'

Laatste update:

De EK-finale kreeg zondagavond een verrassende matchwinner. Éder mocht eerder dit toernooi slechts twee keer kort invallen en scoorde voor de wedstrijd tegen Frankrijk pas drie keer in de nationale ploeg. Fernando Santos gaf de spits van Lille het vertrouwen en zag Éder in de verlenging het enige doelpunt van de wedstrijd maken. Met dank aan Cristiano Ronaldo.

/

Ronaldo was al na 25 minuten spelen uitgevallen, maar bleef zijn ploeg inspireren. “Hij vertelde mij dat ik de winnende goal zou gaan maken”, zei Éder. “Hij gaf me het vertrouwen dat ik nodig had, maar het hele team heeft hard gewerkt voor dit doelpunt. We waren geweldig tijdens dit EK en het is prachtig om nu bejubeld te worden.”

Éder speelde voor zondagavond dus nog niet veel op het EK: “Maar ik wist vanaf het moment dat ik werd opgeroepen dat mijn kans wel zou komen”, beweerde de aanvaller. “Fernando Santos weet wat mijn kwaliteiten zijn en hij vertrouwde in me.” Éder was de zesde invaller die scoorde in een EK-finale, na Olivier Bierhoff, Sylvain Wiltord, David Trezeguet, Juan Mata en Fernando Torres.

Santos concludeerde dat Portugal is veranderd van ‘een lelijk eendje in een mooie zwaan’. “Ik heb altijd geloofd in wat ik toen op mijn eerste dag zei, dat we dit EK konden gaan winnen”, stelde de bondscoach. “We hebben een geweldige toekomst voor ons. Maar eerst gaan we dit succes vieren.”

Vind je Portugal de verdiende winnaar?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een coach die wint heeft natuurlijk altijd gelijk

Oh jeej...krijgen we deze verhalen weer. Dat het ronaldo tegen bijna elke speler gezegd om ze te motiveren/vertrouwen te geven. Alleen van de rest hoor je het nu niet.

11 juli 2016 om 07:34

Ja, en? Zijn taak was inderdaad om iedereen te motiveren om het maximale resultaat te behalen. Als dit werkt, doet Ronaldo het goed.

11 juli 2016 om 08:13

Dat is nou wat een echte leider doet.

11 juli 2016 om 12:01

Wat een gelul zeg, als Ronaldo tegen je zegt: "jij gaat scoren", dan geloof je dat en ben je gemotiveerder? Het is een EK finale. Geloof niet dat je daarvoor door Ronaldo gemotiveerd hoeft te worden.

11 juli 2016 om 20:57

Voor de gemiddelde Nederlander is het lastig in te leven in sporters die op het allerhoogste niveau moeten presteren. Wat ik van topsporters weet is dat op het moment suprême alles je kan maken en breken. Ronaldo weet dat natuurlijk als geen ander en hij heeft daarom zoveel energie in de wedstrijd gelegd

11 juli 2016 om 09:03

Je hebt het over Eder die het heeft over het aandeel van Ronaldo. Natuurlijk heeft Ronaldo dat tegen elke speler gezegd. Dat doet een goede coach toch ook; motiveren. En als voetbalkijker kon je gewoon zien dat Ronaldo dat ook echt deed langs de zijlijn. Niet zo druk maken om alles.

11 juli 2016 om 11:21

Babymongo,

Jij bent werkelijk een zure persoon zeg, heb medelijden met jouw 'soort'

Fijne dag he!

Wat ben ik blij dat Portugal heeft gewonnen zeg. Frankrijk heeft vaak genoeg op valse manieren meegedaan aan eindtoernooien en nu hebben ze te maken met karma, prachtig! Ook mooi voor Ronaldo zijn prijzenkast dit. Eindelijk een prijs met portugal. Gunde het Messi ook zo erg maar tenminste heeft 1 van de 2 er eentje gewonnen!

Ik vond het schitterend om Ronaldo aan de zijlijn te zien als coach. Een klein beetje een Cruijff-momentje, alhoewel Ronaldo meer bezig leek met motiveren dan het tactische plaatje. Ik zag de emotie, het kleine kind, weer in hem opbloeien. De Ronaldo die ik mij voor het laatste herinner in een United-shirt: puur, menselijk en een absolute winnaar. Bij Real Madrid zag ik meer een machine. Mooi om te zien dat die kleine jongen er nog in zit.

11 juli 2016 om 09:56

Zo zie ik hem ook graag en ik kan er ook van genieten wanneer een man zich zo durft te laten zien en niet de stoere vent uit te hangen

11 juli 2016 om 11:03

Hahha op een gegeven moment zag ik hem ook gewoon om zich heen schreeuwen, hij werd helemaal gek. Prachtig voor ze, maar ik zag liever Kos en Giroud terugkomen als kampioenen.

Ze doen net of het een god is die Ronaldo..
Hij heeft niks laten zien en geen inbreng gehad in de finale.

11 juli 2016 om 07:45

Donkers dat is het leuke aan zulke reacties mensen moeten altijd eenmaal haten...

11 juli 2016 om 07:50

Helemaal gelijk donkers , als Ronaldo zegt je gaat scoren dan krijg je meer vertrouwen . Dan heeft die eder weinig vertrouwen

11 juli 2016 om 09:57

Dan snap je de hersens spinsels niet, zeker zou eder vertrouwen in zijn eigen hebben, maar dit geeft juist nog net beetje meer.

11 juli 2016 om 08:13

Jij bent heel raar tuurlijk dat hij wel invloed had in de finale ik weet niet of jij voetbal speelt of ooit heb gespeeld maar als iemand je zo een boost van zelfvertrouwen geeft kan het heel veel impact hebben.

Op basis ven het voetbal spel zelf is het normaal dat Ronaldo niets heeft laten zien, hij werd al na 10 minuten neergehaald door een blinde paard genaamd Payet moest je dit vergeten zijn...

11 juli 2016 om 08:13

Het maakt op voetbalzone helemaal niet uit wat er gebeurt, goed of slecht. Maar er moet altijd gehaat worden op Ronaldo...

11 juli 2016 om 09:01

Hoge bomen vangen veel wind toch? Snap sowieso niet als je van voetbal houdt dat je kan haten op Ronaldo. Toch een topsporter in alles. Prachtige speler. Helaas uit de finale getrapt maar daarna probeerde hij op een andere manier belangrijk te zijn.

11 juli 2016 om 09:17

Ik zie geen haat voorbij komen in mijn reactie.
Prachtig wat die doet, maar waarom moet Eder iets over Ronaldo zeggen.

Eder is de gevierde man en hij kan ook gewoon zeggen dat die het vertrouwen en het gevoel had om te score ipv Ronaldo te bekronen.

11 juli 2016 om 09:39

Nee jij ook niet perse, al is hij voor de Portugezen wel een god. In Nederland zijn wij te nuchter voor dat soort uitspraken maar in andere landen niet. Daar krijg je zo'n status als je presteert als Ronaldo. En in het toernooi is hij wel belangrijk geweest vind ik.

11 juli 2016 om 09:46

Om even op je vraag hieronder in te gaan

Waarom moet Eder iets over Ronaldo zeggen?

Hij werd door een verslaggever na de wedstrijd gevraagd "wat zei Ronaldo tegen jouw toen hij je aan de kant apart sprak?". Eder zei: Dat Ronaldo tegen hem zei dat hij het moest gaan doen, dat hij moet scoren.

Toevallig gebeurde dat ook. Dat interview was nog op de TV te zien ook. Dus het was niet helemaal zo, zoals het hier staat. Maar voor de rest bekroont hij Ronaldo toch niet?

11 juli 2016 om 09:56

Nou een god nog net niet, maar voor vele niet ver er van af.

11 juli 2016 om 11:24

Dat gaat nogal moeilijk als je na een aantal minuten al geblesseerd raakt en vervolgens jezelf helemaal aan het spel onttrekt omdat je niets meer kan. Hoe moet hij dan iets laten zien? Ronaldo stond er wanneer Portugal hem het hardst nodig had en dat is genoeg geweest om in ieder geval de finale te halen. Drie goals en drie assist in 7 wedstrijden zijn gewoon prima cijfers. Daarnaast heeft Ronaldo, zelfs als hij niet speelt, zoveel invloed op een spelersgroep; dat kan je je gewoon niet voorstellen.

Dit is wel het verschil tussen een Ronaldo en een andere topspeler, doelend op de allerbesten. Ronaldo beseft dat zulke finales niet altijd zijn weggelegd en juist daarom zet hij alles op alles om ze te winnen. Niet weglopen van je verantwoordelijkheden, maar juist deze aangaan. Hoe je hem aan de kant zag, vol passie en liefde voor zijn land. Andere topspelers die zouden rustig in dug out zitten en even bankrekening checken of de premies zijn gestort. Hij heeft het 100 procent verdiend. Ook met 2004 heeft hij afgerekend. Misschien een finale (die verloren ging) die hem qua karakter ijzersterk heeft gemaakt.

11 juli 2016 om 15:37

Je hebt toch gelijk gehad, he. Portugal is kampioen. Ik heb gisteren niet stil kunnen zitten tot het doelpunt. Toen die viel, dacht ik gelijk, waar is bkorkmaz:D

12 juli 2016 om 16:39

Haha, zei ik het of niet! Mijn voorspelling was gebaseerd op niks. Enige wat ik weet, is dat Portugezen roofdieren zijn. Toernooimensen. Géén hoogstandjes, maar wel vechten voor elkaar!

Haha volgens mij zij die dat tegen iedereen.

11 juli 2016 om 11:01

Wat is het nou? Volgens mij of volgens zij? Haha.

Wat mij aangaat het slechtste EK ooit, maar ja, die telt ook mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren