Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mason Mount wil salaris verdrievoudigen: ‘Niet vergeten hoe geweldig hij is’

Laatste update:

Joe Cole heeft een lans gebroken voor Mason Mount. De middenvelder van Chelsea, die nog vastligt tot volgend jaar zomer, is nog altijd geen nieuw contract overeengekomen met de Londense grootmacht. Chelsea zegt zich eerst te willen focussen op het behalen van resultaten, voordat de gesprekken worden hervat. Liverpool hoopt ondertussen te profiteren van de impasse en ziet Mount graag naar Anfield komen. Cole hoopt dat het niet zover komt.

Als het aan Cole ligt, legt Chelsea de hoogste prioriteit bij het verlengen van Mount. De middenvelder ligt nog ruim een jaar vast op Stamford Bridge, maar heeft van de clubleiding nog geen voorstel ontvangen waar hij warm van wordt. Cole is echter van mening dat the Blues niet moeten vergeten hoeveel impact hij de afgelopen jaren heeft gemaakt. "Mount zit waarschijnlijk te denken: Ik heb nu drie of vier jaar voor deze club gespeeld, ik heb de Champions League gewonnen en ben in elk seizoen naar voren geschoven als belangrijke kracht...", vertelt Cole bij 90min.

Cole is er heilig van overtuigd dat Mount zijn oude vorm weer weet te herpakken. De middenvelder wist dit seizoen tot dusver drie keer te scoren, waar hij vorig jaar elf competitietreffers noteerde. "Hij is een leider, hij offert zichzelf op voor het team", vervolgt Cole zijn lofzang. "Hij wil bij Chelsea blijven, dat weet ik zeker. Ik begrijp het niet. Waarschijnlijk liggen ze qua financiën te ver uit elkaar. Ik ken de exacte details niet. Maar hij denkt waarschijnlijk: Wat doe ik hier? Hij speelt nu niet, wat een gevaarlijke situatie betekent voor hem en Chelsea. Het voetbal is erg wispelturig."

Mount zou graag op Stamford Bridge willen blijven, maar heeft er op aangedrongen om zijn huidige salaris van 90.000 euro per week te verdrievoudigen. De middenvelder verdient ongeveer een kwart van wat landgenoot Raheem Sterling verdient. Volgens Cole moet niet vergeten worden 'wat voor geweldige speler Mount is'. "In deze tijd worden spelers al vergeten als ze drie of vier wedstrijden niet spelen. Ik denk dat Chelsea moet onthouden hoe geweldig hij is. Het komt allemaal goed. Een contractverlenging zou bovenaan mijn lijstje staan. Ze moeten een middenweg zien te vinden om het op te lossen."

De komende weken moet blijken of het tot een akkoord gaat komen tussen Chelsea en Mount. De club wil eerst de focus op de resultaten. Chelsea staat op een dramatische tiende plek in de Premier League en verloor vorig week het heenduel in de achtste finale van de Champions League met 1-0 van Borussia Dortmund. Zondag gaat de ploeg van Graham Potter op bezoek bij Tottenham Hotspur. De achterstand op the Spurs, die als nummer vier op een virtuele Champions League-plek staan, bedraagt elf punten. Chelsea speelde wel een wedstrijd minder.

Moet Chelsea verlengen met Mason Mount?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hele overschatte voetballer vind ik dit. Hij had in het CL jaar een heel goed jaar. Daarna nooit meer dat niveau gehaald. Kreeg heel veel aandacht omdat hij Engels was uiteraard.

Werkt hard en doet het niet slecht bij Chelsea. Maar het is wel een beetje een dertien in een dozijn middenvelder waar Chelsea er momenteel al veel te veel van heeft. Als ik Chelsea was zou ik ook niet alles op alles zetten om met hem te verlengen.

25 februari 2023 om 11:06

Dit idee krijg ik ook altijd bij Mount. Kijk veel Engels voetbal, maar Mount is nu niet die middenvelder die het grote verschil maakt in de premier.

Het probleem is niet het salaris, het probleem is de duur van het contract. Onder de nieuwe eigenaren wordt ingezet op lange contracten en Mount wil zich liever niet verbinden voor 7 of 8 seizoenen. Iets wat je je volledig kunt voorstellen als je de aankoopdrift ziet van Chelsea in de afgelopen 9 maanden. Er zijn nu al veel spelers gehaald die Mount uit de basis kunnen drukken en ik verwacht dat het er nog meer kunnen worden, we weten niet of Potter het maximale uit Mount gaat kunnen halen en denk zo maar door.. Ik vind het persoonlijk belangrijker dat hij bij Chelsea speelt en dat hij belangrijk is voor het team, ik ben echter bang dat Chelsea hem aankomende zomer gaat verkopen.

In de volgende onderhandelingsronde is het do or die, komen ze er dan niet uit dan zal hij vertrekken.

25 februari 2023 om 11:21

Het is een jongen van de club die iedere wedstrijd alles geeft, maar 270k in de week is wel teveel geld naar mijn idee. Helemaal met een kortdurend contract die hij na 3/4 jaar nogmaals flink opgehoogd wil zien worden. Hij blinkt ook niet bepaald uit op een bepaalde positie, wat hem wel eens een basisplaats kan gaan kosten. Als hij niet genoegen neemt met minder, dan zou ik hem laten gaan.

25 februari 2023 om 11:41

Ik vind dat hij op het middenveld zijn beste wedstrijden gespeeld heeft en daar zeker heeft uitgeblonken. Ook met die andere spelers zal op den duur over een nieuw contract onderhandeld gaan worden, let maar op. Spelers zijn niet content met 6 seizoenen hetzelfde verdienen als ze (hopelijk) de prijzen aan elkaar rijgen. Als je ze in eerste instantie zo lang vastlegt is dat helemaal prima, maar de jongens die al bij Chelsea spelen moeten (in mijn ogen) ook de optie krijgen om voor 3 jaar bij te tekenen.

25 februari 2023 om 11:55

Als we met 3 man op het middenveld gaan spelen is het wel een ideale speler. Maar dat is toch bijna onmogelijk met alles wat aangetrokken is. Het wordt lastig om zonder een 10 te gaan spelen en de 2 defensievere posities daar past hij niet.

25 februari 2023 om 13:01

Maar dat red hij sowieso toch niet dan? Nkunku speelt het best als nummer 10. En ik neem aan dat Nkunku absoluut basis gaat spelen. Dan heb je op rechts als genoeg spelers die beter zijn dan Mount. Op 10 heb je dan Ziyech, Havertz en Mount. Is te veel.

25 februari 2023 om 15:15

Volgens mij zijn die contracten uitgedeeld om aan de ffp regels te voldoen. Langer de tijd om transfersommen af te betalen.

25 februari 2023 om 11:37

Waarom zou je als club uberhaupt zo'n lange contracten uitdelen bij verlengingen van 24-jarige spelers? Bij aankopen begrijp ik nog wat de bedoeling is (al vind ik het gewoon slecht beleid maar dat terzijde) maar wat is in deze situatie daar het nut van?

25 februari 2023 om 11:44

De club wil baas in eigen huis zijn. Mount’s contract loopt nu in 2024 af en zal dus aankomende zomer al verkocht moeten worden als je wil voorkomen dat hij transfervrij vertrekt. De nieuwe eigenaren willen spelers niet meer transfervrij laten vertrekken aangezien ze dat zien als kapitaalvernietiging. Ik vind het ook niet helemaal passen, maar dat is de nieuwe koers.

25 februari 2023 om 12:55

Dat klinkt onzinnig. Niet jij hoor maar hoe de club het dus blijkbaar ziet. Een speler die 8 seizoenen vastligt kan toch net zo goed transfervrij vertrekken als een die 5 jaar vastligt? Dat lost toch weinig op? Gewoon 2 zomers voor einde contract orienterende gesprekken voeren, doorheen het seizoen concreet in gesprek gaan en 13 maanden vooraf ofwel pen op papier of op de transferlijst. Zat teams die nooit ongewild een sterkhouder gratis zien vertrekken en die teams doen ook niet aan zulke lange contracten.

25 februari 2023 om 13:05

Ik ben het met je eens. Ik vind het ook vreselijk irritant dat ze het wiel opnieuw uit proberen te vinden. Je juicht voor het shirt, de geschiedenis die je voelt met een club en voor de spelers op het veld, maar de binding met de club heeft echt een knauw opgelopen de laatste maanden.

Vond Mount vorig seizoen misschien wel de beste van Chelsea, maar dit seizoen is die matig (net als de rest van Chelsea). Ik snap goed dat Chelsea zijn contract niet zomaar verlengt en een hoog salaris uitdeelt met de huidige prestaties van Mount. Hij zal zichzelf eerst weer moeten bewijzen voordat hij zulke eisen gaat stellen.

25 februari 2023 om 11:10

Hij was vorig jaar ook matig. Statistieken kun je ophemelen, maar bijna alle goals en assists waren tegen degradatieploegen

25 februari 2023 om 11:18

Ik kijk ook niet alleen naar goals en assists. Ik vond hem tegen Arsenal bijvoorbeeld ook echt goed voetballen vorig seizoen. Hij heeft echt wel een goeie trap/pass in huis hoor. ik vind Mount wel een speler met flair maar hij is gewoon erg inconsistent. Maar hij is nog jong dus zou hem zeker nog niet afschrijven.

25 februari 2023 om 13:00

Kampioen wordt je tegen de kleintjes hé. Die goals tellen ook.

Is deze jongen serieus zo onrealistisch dat hij 270k per week wil gaan verdienen. Saka gaat nu een langdurig contract tekenen bij de koploper voor 200k per week en hij is 3 klassen beter..

25 februari 2023 om 11:12

Volgens mij is dit een quote van Joe Cole.
Wat hij zelf wil verdienen, staat nergens in het stuk genoemd.

25 februari 2023 om 11:35

Neen dat is wat de media melden dat hij wil verdienen. Heeft zich zelf uiteraard niet uitgesproken.

Mag overigens wel een 'naar verluid' oid tussen @VZ. Nu loop je het als een feit te verkondigen jongens. Zwak staaltje journalistiek weer.

25 februari 2023 om 14:38

Hij moet toch vergeleken wat spelers bij dezelfde club verdienen. Niet wat ze bij een andere club verdienen. Als je weet dat jouw werkgever veel meer salarissen uitgeeft dan andere. Dan ga je toch niet zeggen dat een betere werknemer bij een ander bedrijf minder verdient.

Hoe hij dit seizoen speelt is hij dat bedrag absoluut niet waard. Laat eerst maar eens zien dat je dat bedrag waard bent en als hij van dat bedrag niet afwijkt, dan maar verkopen.

25 februari 2023 om 12:25

Geen enkele voetballer is dat bedrag waard.

Wanneer mensen hem geweldig vinden, een onverfijnde draver is het. Met kwaliteiten maar het is een speler die in stelling moet worden gebracht.

Krijg je ervan als je spelers als Sterling tegen de 300k gaat geven.
Vind Mount zelf overschat, zijn statistieken verbloemen veel maar zou hem er graag bijhouden.

Ik vind Mount echt een uitstekende speler en ik ben van mening dat vele mensen hier op vz hem onderschatten omdat we in Nederland helemaal idolaat zijn van technische balkunstenaars en spelers met werkethiek, longen, positionering etc altijd onderschat worden. Toch lijkt 270.000 euro per week mij ook wel absurd voor zijn kwaliteiten. Dat is meer dan het dubbele van wat jongens als Pedri, Valverde, Musiala, Bellingham etc verdienen die imo stuk voor stuk verder zijn dan hij.

25 februari 2023 om 11:34

Ja heb je gelijk in. Het is de Engelse davey klaassen.

25 februari 2023 om 12:46

Ik vind hem helemaal niks. Heeft geen speciale kwaliteiten wat hem een topspeler maakt. Heeft een leuk half jaartje gehad onder Tuchel maar daarna is het helemaal niks meer. Ik zou nooit zo’n contract geven aan een speler zoals Mount…

25 februari 2023 om 12:57

Tja dat beweren sommigen ook over pakweg Valverde. Mount is wel heel allround. Nogmaals, het salaris dat hij zogenaamd eist loopt de spuigaten uit hoor maar ik vind hem wel degelijk een prima speler.

25 februari 2023 om 13:28

Valverde kan nog verdedigen en heeft het loopvermogen om de hele wedstrijd door te blijven gaan. Zulke spelers heb je inderdaad nodig maar dat is Mount totaal niet. Die faalt keer op keer als die als centrale middenvelder mag spelen. Is een leuke speler voor de middenmoot maar meer niet.

25 februari 2023 om 13:15

Alles wat je hier zegt geldt ook voor Mount. Het zijn allemaal dezelfde mediakanalen die deze bedragen melden dus dat lijkt me in deze irrelevant.

Dit soort spelers worden altijd zo overhyped in Engeland maar in Spanje loopt er bij elk team wel 1 van dit niveau.

Moet Chelsea ook helemaal niet doen voor een dertien in een dozijn speler zoals Mount. Heeft een leuk half jaartje onder Tuchel leuk gedraaid bij die UCL eindzege maar voor de rest is het helemaal niks. Zet hem bij Southampton en Ward Prowse bijvoorbeeld bij Chelsea en je merkt amper verschil.

Ik vind Havertz beter dan Mount. Als je Havertz en Ziyech al op de 10 hebt dan kun je Mount verkopen daaag.

Toen Chelsea goed draaide was hij 1 van de beste. Hij heeft uiteindelijk ook niks gekost omdat hij van de jeugd is, dan kan je hem automatisch toch al meer geven.. Volgens salarysport hangt hij ergens onderaan qua verdiensten van het hele team. Ze hadden hem al twee jaar op een gemiddelde verdienste moeten zetten. Zelfs loftus cheeck zou 174k per week hebben, dat is meer dan 9 miljoen per jaar! Nu wilt Mount direct heel veel, maar dat is om de andere jaren wat te compenseren.

90.000k per week is echt een minimum loon natuurlijk, zou er mn bed niet voor uitkomen…. Of ik het verdien? Zeker in een jaar tijd als het allemaal voor de wind gaat, hoezo?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren