Martinez klaar met gepraat over horrortackle: 'Deze dingen gebeuren'

Donderdag, 28 maart 2013 om 16:53Bart Kruyt • Laatste update: 16:56

Na de interlandbreak gaat de bal weer rollen in de competities en dus ook in de Premier League. Massadio Haidara van Newcastle United zal deze speelronde aan zich voorbij moeten laten gaan: hij raakte twee weken terug geblesseerd aan zijn knie na een verschrikkelijke tackle van Callum McManaman. Haidara ontsnapte aan een zware blessure, maar kan dit weekend nog niet spelen tegen Manchester City. McManaman kan wél gewoon in actie komen voor Wigan Athletic.

/

De middenvelder van Wigan zette een horrortackle in op de knie van Haidara, maar kreeg niet eens een gele of een rode kaart. McManaman kon ook niet gestraft worden op basis van de videobeelden, omdat het moment was beoordeeld door de arbitrage. In Engeland sprak men hier in de afgelopen twee weken schande van, maar Roberto Martínez wil er niet meer over praten.

Volgens de manager van Wigan is er al teveel gezegd en geschreven over de tackle van McManaman. "Dit gebeurt op een voetbalveld", was de reactie van Martínez. "Wij zijn zelf Ryo Miyaichi kwijtgeraakt: hij moest geopereerd worden en kan dit seizoen niet meer spelen. Dat soort dingen komt nu eenmaal voor in deze sport. Callum had niet de intentie om zijn tegenstander zwaar te blesseren, het was een ongelukkig moment op een voetbalveld. Ik vind het oneerlijk om een jonge speler daar zo lang op aan te pakken."

Alan Pardew, manager van Newcastle United, werd donderdag geconfronteerd met deze uitspraken van Martínez. Hij sprak zijn verbazing uit: "Ik vind het een vreemde reactie en ik denk dat iedereen heeft kunnen zien dat dit een verschrikkelijke tackle was", zei hij. "Ik wil wel eens weten wat de mening van Roberto zou zijn als dit zou zijn gebeurd bij een tackle van Cheikh Tioté op bijvoorbeeld James McCarthy, die goede, jonge middenvelder van Wigan. Maar het is zoals het is en ik kijk nu naar de volgende wedstrijd."

Bekijk hier de tackle:Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door gsumutgs)

Dit is inderdaad een overtreding die gewoon buitensporig was.

Maar de FA heeft een beslissing erover genomen dus het ook maar tijd om te stoppen met het gepraat over die horror tackle.

28 maart 2013 om 17:10

Ja we kunnen erover ophouden maar als je naar Nederland kijkt wordt er al een kaart gegeven als een speler vies naar de scheids kijkt en dan ziet wat in Engeland nog niet eens een gele kaart 'waard is'..

Dan zullen er nog een hoop verontwaardigde gezichten zijn en dat is voor de media perfect

28 maart 2013 om 17:19

Het is niet dat het geen geel of rood is, het is gewoon dat de scheids poep is en mn oma beter fluit. Ik snap niet dat er zoveel slechte scheidsrechters kunnen zijn op het hoogste niveau. In competities als Spanje, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italie, Portugal, Turkije en Nederland moet een scheids hiervoor rood geven en 5 wedstrijden schorsen. Tegenwoordig beslissen de scheidsrechters 60 % van alle wedstrijden daar worden ik en jij strontziek van. Vroeger was dit niet zo erg hoor, maar de dag vandaag is dit gewoon het grootste probleem in de voetballerij.

28 maart 2013 om 17:50

Vroeger had je ook niet in elk mogelijke hoek een camera staan.

28 maart 2013 om 18:22

Ja tuurlijk worden we daar niet goed van maar ga jij er maar is staan..

Dat is zo'n beetje het hele probleem, niemand wil een scheidsrechter worden want iedereen zeikt alleen maar op je. Ik zou het ook niet willen doen.
Maar degene die het wél wilde doen zijn blijkbaar de beste van het land.. Ik zeg niet dat er geen betere scheidsrechters zijn maar dat deze er niet voor kiezen om een prof scheids te worden!

28 maart 2013 om 20:01

Maat voor 10.000 pond per wedstrijd zeikt de hele wereld mij maar af.. Het traject om daar naar toe is het probleem daar staan wil iedereen wel een praatje maken met Giggs of Gerrard niet verkeerd en dan ook nog 10.000 pond in je zak stekken hoezo geen animo?

28 maart 2013 om 20:34

Omdat het precies is zoals jij zegt..... 'even een praatje maken'.

Je bent geen vriendje van de spelers..

Mijn god, dat is in de herhaling echt een pijnlijk gezicht zeg. Nogal vreemde reactie van de coach ook, je spelers beschermen prima, maar dat hier over gepraat wordt is niet meer dan logisch en zelfs goed, want dit moet niet elke week gaan gebeuren.

Hij heeft gewoon gelijk, het is een afschuwelijke tackle maar daardoor hoeft zijn leven ook niet op zijn kop gezet worden.

Hij wilt de bal maar de bal op de laatste moment weg, hij kan er niet veel aan doen.

28 maart 2013 om 17:21

Ja vriend ik weet niet hoe jij voetbalt maar wie komt er nu zo hard in op een bal die in de lucht is? Oke hij gaat wel voor de bal natuurlijk maar zo inkomen hoort gewoon niet bij professioneel voetbal. Dat is pure onzin of vindt jij van niet? Hij kon ervoor zorgen dat Haidara nooit meer kon rennen....

Die jongen heeft geluk dat hij zijn knie nog heeft.

Is kijken wat meneer Martinez zegt als iemand zijn knieën bombardeerd.

28 maart 2013 om 17:13

Ja er zou wel een straf moeten volgen zo een tackle kan gewoon niet.

Ooo en omdat ze zelf .. Miyaichi zijn kwijtgeraakt moet van deze tackle maar niks gezegd van worden!? klopt dat er niet te lang over doorgezeurd moet worden maas slechte reactie van de coach

28 maart 2013 om 17:34

Idd niet slim. Hij had beter gewoon zijn mond kunnen houden over heel deze hebben en houden. Nu steekt hij het vuurtje gewoon weer opnieuw aan... Slim!

Hij heeft gewoon gelijk. Het is gebeurd en beoordeeld door de FA. Hij had zeker een schorsing verdiend, maar om er nou zo lang over door te gaan is overdreven.

Die reactie van Pardew vind ik trouwens ook raar. Als Tiote nou een trap verkoopt aan Mccarty...
Lijkt me ook geen normale reactie van die coach..

28 maart 2013 om 17:40

Er is helemaal niets raars aan de reactie van Pardew. Hij vraagt zich hier alleen af of Martinez ook zo zou reageren als er zo'n belachelijke tackle was geweest op een jonge speler van Wigan.

Wow, hij plant die noppen aardig in de knie van Haidara zeg. Schande dat de scheids dit niet correct beoordeelde. Ik zeur altijd over de scheidsrechters in Turkije, maar die Engelsen kunnen er ook wat van zeg, sjezus. Natuurlijk was het niet bewust, maarja. Dan kan je iedereen onderuit schoppen en zeggen dat het onbewust was.

28 maart 2013 om 18:50

Er is een ander camerastandpunt, waarbij te zien is dat echt precies op het moment van de tackle een andere speler voor het zicht van de scheids loopt en hierdoor het zicht belemmerd. Daarom twijfel ik of de scheidsrechter dit überhaupt wel heeft kunnen beoordelen, waarschijnlijk niet aangezien hij er niet eens voor floot. Niettemin blijft het vreemd dat de FA op basis van videobeelden niet een schorsing van 5 wedstrijden minstens heeft gegeven.

28 maart 2013 om 19:10

Dat gebeurt wel vaker. Als ik even heel cliche een voorbeeld van mijn eigen club mag geven: bij Fener kreeg eerder dit seizoen een speler een rode kaart omdat de scheidsrechter dacht dat hij hem uitgescholden had. Na onderzoek bleek dat het een speler van de tegenpartij was die schold. De schorsing werd niet opgeheven, omdat de scheidsrechter de situatie dusdanig beoordeelt had dat het niet meer veranderd 'mocht' worden.

28 maart 2013 om 19:19

Dat slaat natuurlijk ook nergens op. Ben je dus flink genaaid als speler en dat ze het niet eens terugdraaien..

Scheidsrechters blijven ook gewoon mensen, dus snap sowieso niet hoezo men zo strikt moet vasthouden aan dat als de scheids het al beoordeelt heeft er niks meer aan gedaan kan worden.

ik denk wel dat het een harde overtreding is maar dat hij absoluut geen slechte intentie's heeft.
zijn been is ook helemaal gebogen waardoor het toch wel meevalt. Ik vind het misschien nog wel lulliger dat hij daarna snel wil door voetballen terwijl hij had moeten zien dat het uiteindelijk een harde overtreding was en beter zijn armen op had kunnen steken en spijt betuigen.

Mhua dit kan je van twee kanten bekijken. Ja, de trainer heeft gelijk.. het is gebeurd, het is beoordeeld en het was niet zijn intentie. Punt! Aan de andere kant.. als dit andersom zo gebeurd was had hij niet zo gereageerd, maargoed daar is hij ook trainer voor.

Als dit nou een ultrasmerige overtreding was zoals onder andere Materazzi die maakte, dus met opzet, had de wereld niet groot genoeg geweest voor deze jongen. Dit was gewoon echt alles behalve opzettelijk en inderdaad, deze dingen gebeuren helaas.. Maar niet meer over praten..

gelul, dit is geen voetbal, en na de tackle wil die nog gewoon door voetballen , wat een walgelijke figuur., maar ik moet wel zeggen , als hij hem niet verkeerd had aangenomen dan was er niks aan de hand geweest, maar de aanname is van een zeer amateuristisch niveau, en dat gaf die kwal alsnog de kans om die tackle in te zetten van een halve meter in de lucht.

Als ik zo een tackle had gemaakt, per ongeluk of niet was ik naar de scheids toegelopen en had hem er op gewezen mij rood te geven. Het is een smerige overtreding, maar door voetballen vind ik smeriger.

29 maart 2013 om 00:49

Het is een harde overtreding, maar als je goed kijkt zie je dat hij vol voor de bal gaat en deze ook raakt. Hij had alleen geen oog voor zijn tegenstander, ik vind smerig niet het juiste woord.

29 maart 2013 om 08:29

Of hij nou de bal speelt of het per ongeluk doet doet er niet toe. Hij plant zijn noppen in de knie van zijn tegenstander en dat vind ik smerig.

Alsnog straffen aan de hand van de beelden, dit kan niet dit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Wigan Athletic

Selectie
SpelersPositieW
J. McCleanMiddenvelder463
M. PowerMiddenvelder451
W. KeaneAanvaller4312
T. NaylorMiddenvelder362
J. MagennisAanvaller361
C. LangAanvaller351
B. AmosKeeper290
Voor de complete selectie: Clubpagina Wigan Athletic.

9 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 6 juni
Calvin Stengs wordt opnieuw in verband gebracht met een overgang naar Feyenoord. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren