Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marseille en Galatasaray in evenwicht in door vuurwerk ontsierd duel

Laatste update:

Olympique Marseille en Galatasaray hebben donderdagavond de punten gedeeld in Groep E van de Europa League. De thuisploeg van trainer Jorge Sampaoli creëerde kans op kans, maar slaagde er uiteindelijk niet in om de ban te breken. Door het gelijkspel blijft Galatasaray koploper in de poule met vier punten uit twee duels, terwijl Marseille met twee punten de derde plaats bezet. Het duel in Frankrijk werd zo'n tien minuten onderbroken nadat beide supporters elkaar bekogelden met vuurwerk. Lazio rekende in dezelfde groep met 2-0 af met Lokomotiv Moskou. Het puntenverlies van l'OM is voor de coëfficiëntenranglijst gunstig voor Nederland, dat momenteel in directe achtervolging is op Frankrijk.

Trainer Fatih Terim had bij Galatasaray een basisplek ingeruimd voor onder meer Patrick van Aanholt en Halil Dervisoglu, terwijl Ryan Babel genoegen moest nemen met een plek op de reservebank. De kansen voor beide ploegen waren in de beginfase op één hand te tellen. Met een half uur op de klok stichtte Amine Harit het eerste gevaar in het Stade Vélodrome. De aanvallende middenvelder zette een goede combinatie op met Dimitri Payet, maar kwam vervolgens in kansrijke positie niet tot een schot.

Tien minuten voor rust was Cengiz Ünder alsnog dicht bij de openingstreffer. De buitenspeler dwong Fernando Muslera tot een uiterste redding met een geplaatst schot van een meter of 25. Hierna werd het spel kortstondig stilgelegd. Supporters van Galatasaray zorgden voor de nodige chaos door vuurwerk in de vakken met supporters van de thuisploeg te gooien. Scheidsrechter Pawel Raczkowski telde acht minuten blessuretijd. In de slotseconde van de eerste helft kreeg Kerem Aktürkoglu de kans om Cim Bom tegen de verhouding in op voorsprong te schieten. De aanvaller faalde echter oog in oog met doelman Pau López.

Bamba Dieng kreeg na rust de uitgelezen kans om de score alsnog te open. Ünder werd de diepte ingestuurd en gaf de bal breed op de meegelopen Senegalees, die vervolgens een teenlengte te kort kwam om de bal binnen te schuiven. Het regende in de tweede helft kansen voor Marseille. Na een uur slaagde ook Mattéo Guendouzi er niet in om de bal van één meter in een leeg doel te schieten. De middenvelder werd tien minuten voor tijd aangetikt door Victor Nelsson. Arbiter Raczkowski wees naar de stip, maar kwam hier na tussenkomst van de VAR alsnog op terug. Zo deelden Marseille en Galatasaray uiteindelijk de punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zit een beetje met een dubbel gevoel. Aan de ene kant trots op de inzet, maar aan de andere kant realistisch gezien is het dat we zonder spits en misschien ook aanvoer voetballen. Dit kan werken tegen aanvallende teams, maar zien we dan in de competitie dat het helemaal nergens op lijkt als Gala het spel wilt gaan maken. Daarnaast is Pogba Diagne de slechtste spits ooit die het tenue van Gala heeft mogen dragen. Hij is nog trager dan hoe Nonda was, dan weet je hoe traag ik bedoel. Al met al blij met een punt uit in Marseille. Man van de wedstrijd voor mij Cicaldau, wat verademing zeg. Ook zien we meteen hoe belangrijk Marcao is, alles staat meteen beter achterin. Hoop dat Boey uit voorzorg eruit ging en dat het allemaal wel meevalt, dat is ook een koopje gebleken zeg. Puik werk van de scouts, mag ook wel eens gezegd worden.

30 september 2021 om 23:23

Maat je vergeet Ali Lukunku..

30 september 2021 om 23:42

Lorfa niet vergeten he

30 september 2021 om 23:26

Als je al blij bent met één punt in Marseille, zegt genoeg over het niveau. Niks te zoeken in CL...

30 september 2021 om 23:28

Daarom spelen ze ook in de EL.

30 september 2021 om 23:42

Ik zeg toch ook niet dat ze in CL spelen? Iedereen wil CL en bijna ieder jaar spelen ze ook CL, maar met deze CL kunnen ze liever skippen en een andere turkse club de kans geven. Zelfs BJK met B/C team doet t beter.

30 september 2021 om 23:44

Maar met dit team/spel correctie

1 oktober 2021 om 00:22

Hoe doet Besiktas het beter als ze na 2 wedstrijden 0 punten hebben?

1 oktober 2021 om 06:36

Dortmund en Ajax kun je toch niet vergelijken met Marseille en Lazio? Psv》Galatasaray Ajax》Psv

1 oktober 2021 om 09:20

Thuis moet je jouw wedstrijden winnen en uit moet je ze niet verliezen in een Europese poule. Volgens mij doen we allebei die dingen en moet jij ergens anders je verdriet uiten.

1 oktober 2021 om 14:44

Ja klopt wel de punten inderdaad, maar het spel is ook belangrijk. 1e wedstrijd eigen doelpunt van tegenstander thuis en tweede één punt tegen een team die niet CL waardig is. Uefa kan Galatasaray met een beetje geluk ver komen, maar CL niet helaas

Wat ben ik blij met dit resultaat. Gala was niet heel erg goed en het was meer een knokpartij dan een echte voetbal wedstrijd, maar uit marseille 1 punt pakken en op dit moment koploper met nog lokomotiv te gaan. Gala is erg goed begonnen aan deze groep. Cimbombom

Wat een krankzinnige wedstrijd. Krankzinnige tribunes. Wel als leider terug naar Istanbul. Niet verkeerd als ik qua resultante importante ooghoek kijk.

Spel van Gala viel wel mee..

Galatasaray haalt de broodnodige punten binnen voor Turkije. We zijn nog nooit uitgeschakeld in de groepsfase van de Uefa Cup/Europa League en dat zal nu ook niet gebeuren, alle vertrouwen in.

In dit soort wedstrijden is te zien dat de Turkse amateurs uit het buitenland eigenlijk geen profvoetballer mogen zijn. Berkan en Halil werden telkens weggeduwd alsof het kleine kids waren.

Als laatst… Jammer van de Turkse supporters. Marseille fans zijn een van de meest mooie, diverse en trouwe supportersgroepen van de wereld. Ja die gasten lopen met kapmessen rond, maar dat moet wel om te overleven in de banlieue van La Castellane waar ze leven als beesten. Zonde.

30 september 2021 om 23:38

@Nederturk Nou die Marseille supporters begonnen toch met provoceren met Armeense en Griekse vlaggen waarna onze Turken zich letterlijk lieten horen en voelen met het vuurwerk!

30 september 2021 om 23:41

Een vlag laten zien is nou niet echt heftig hè. Als je daardoor al helemaal van het padje raakt. Dat je ook nog enthousiast bent over het vuurwerk gooien maakt het nog ietwat triester. Gedraag je eens als een volwassen vent en laat je niet uit de kast lokken door een lapje stof. Je bent geen stier.

1 oktober 2021 om 00:01

Arsenallz Ik praat ook niks goed. Het waren niet alleen lapjes stof maar ook geluidsbommen die constant door Marseille supporters richting de uittribune werden gegooid.

1 oktober 2021 om 00:46

Was (wat ik heb gelezen tenminste) niet alleen een lapje stof maar ook provocerende leuzen oa belediging van de Turkse vlag en Atatürk. Ze hadden (de supporters van GS) er niet op in moeten gaan maar goed. Ben wel hartstikke blij met de punt goed gedaan GS van harte gefeliciteerd..1 voor allen en allen voor 1 in Europa..trots op GS en hopelijk volgende de anderen met punten voor Turkije!

1 oktober 2021 om 00:50

Marseille fans begonnen zelf ook met vuurwerk te gooien. Zij begonnen zelfs als eerst. Het is dan normaal dat er terug gereageerd wordt.

1 oktober 2021 om 01:26

Ik vind je reactie over Turkse supporters minder omdat jij niet weet wat er afspeelt. Supporters van Gala zijn geprovoceerd. Als je iets zaait ga je dat oogsten.

Halil hoef ik nooit meer in een Galatasaray shirt te zien. Buiten een goede pass op Kerem was hij volledig onzichtbaar. Tweede helft zijn we helemaal weggespeeld met als ijs op de Kunefe Ryan Babel. Maar goed, een punt uit bij Marseille is niet slecht.

Marcao ongetwijfeld de meest waardevolle speler bij Galatasaray op dit moment. Man, wereld van verschil als hij aanwezig is!!Verder hebben we gezien dat Taylan niks te zoeken heeft op europees niveau en Berkan moet zwaar aan het werk in de sportschool.

wat een wedstrijd en wat een spektakel. Gala heeft gestreden als leeuwen voor die punt, maar wat is het toch weer vervelend dat we boey weer een tijdje zullen missen. Hopelijk valt het wel mee. We hebben gestreden voor een punt en hebben tot nu toe het maximale eruit kunnen halen. Wat is Marcao-Nelsson toch een heerlijk koppel achterin. Daar kom je niet makkelijk langs. En als je de boel echt op slot moet gooien dan komt Luyindama voor de verandering goed van pas door alleen op zijn verdedigende taken te focussen.

Gouden punt. Laatste half uur billenknijpen, maar dit punt gaat ons erg helpen in the long run. We hebben echt heel erg moeite met scoren, daar moeten we iets voor vinden. Ik ga niet teveel schrijven, Cicaldau, Berkan en Boey heel goed. Nelsson en Marcao absolute eindbazen, ik ben verliefd op ons verdedigingsduo. Enige smet is het uitvallen van Boey.

30 september 2021 om 23:32

Scheelt dat de interlandbreak weer aankomt. Met een beetje geluk missen we hem alleen tegen Rizespor en kan ie na de interlandbreak weer knallen

30 september 2021 om 23:33

Nelsson en Marcao de nieuwe Stam en Nesta. Change my mind

Taylan en Halil komen zwaaaaaaar te kort voor dit niveau. 1 punt uit bij Marseille is prima

Je merkt dat we in de voorhoede gewoon stootkracht missen, echt niemand die de trekker overhaalt. Bovendien spelen we eindelijk met jonge, rappe vleugelspelers maar blijkt dat ze hun tegenstander 1 op 1 niet kunnen uitspelen omdat ze met een schouderduw weg worden gezet. We hebben ook niet dat technisch vernufte spel van bv. een Ajax dat we met combinatiespel erdoorheen komen, zijn te afhankelijk van individuele acties. Hopelijk wordt het beter met de tijd. Het positieve dan: Muslera goede pot gekeept. Marcao en Nelsson ook gek bezig en Cica zoals altijd ruime voldoende, al mocht hij die kans laatste minuut er meteen in knallen. Mja werd ook duidelijk gehinderd door de scheids.

Gala begon goed maar na ongeveer 30 minuten werd Marseille sterker. De tweede helft waren we niks. Ik vond Terim weer laat met wisselen, ik snap niet waarom Kerem toch steeds zoveel speelminuten krijgt. Berkan en Taylan heel zwak vandaag. Hopen dat Sacha Boey niet geblesseerd is. We hebben weer een punt gered voor Turkije en zijn koploper in de poule. Als we dit maar kunnen voortzetten. De provocaties van het tuig van Marseille waren abnormaal, Armeense en Griekse vlaggen werden getoond puur om de Turkse supporters uit de tent te lokken en helaas zal de UEFA Galatasaray hiervoor beboeten.

Je merkt aan alles van Nelsson dat Marcao zijn partner is. Hij komt veel beter in zijn spel en kan zijn rug vertrouwen aan Marcao. Verder wil ik even aangeven dat Halil als enige spits niet efficiënt is. Die jongen raakt overbelast en vanuit origine is het geen doelpuntenmaker. Ik zou veel liever kiezen voor Diagne (1) en Muhammed (2) als ik 1 spits moet opstellen. Die twee zijn veel klinischer in de afronding of verwerking van kansen. Daar boven op heeft Diagne een hele belangrijke eigenschap; karakter. Hij toont karakter in duels en irriteert verdedigers die hem moeten dekken. Al met al een hele belangrijke punt in een lange marathon. 4 uit 2, zonder tegengoals.

1 oktober 2021 om 00:18

Belangrijke factor is ook dat Nelsson met Marcao naast zich op rechts kan spelen ipv op links.

De wedstrijd is begonnen in september en geëindigd in oktober. Bijna twintig minuten blessuretijd. Goed gestreden Galatasaray! Maximale eruit gehaald.

Hard bevochten gelijkspel van Gala! Vooral die redding van Muslera op Cengiz zijn schot was subliem. Eerste helft een goede Gala gezien en in de tweede helft een hardwerkende Gala.

Qua spitsen heeft Gala kwalitatief de minste opties van de Turkse topclubs. Halil was vooral irritant aan het wandelen in de 2de helft. Halil gaat zeker wisselvallige optredens vertonen, maar ik zie in hem echt wel potentie om een degelijke spits te worden. Hij moet echt wel wat werken aan zijn uithoudingsvermogen. Wat me vooral opvalt is dat zijn batterij na 60 minuutjes op is.

Fijn dat er 1 Turkse ploeg punten sprokkelt. Als ze tegen Lokomotiv een goed resultaat behalen, dan zie ik ze gewoon met gemak doorstoten.

30 september 2021 om 23:50

Inderdaad. Als Galatasaray wint van Moskou ben je zo goed als door. Wat hebben wij dat nodig als land zijnde. Fenerbahce idem dito. Besiktas 3e plek zou ook een sublieme prestatie zijn.

1 oktober 2021 om 00:19

Lees nu dat Griekenland ons ook heeft ingehaald. Noorwegen hijgt nu in de nek maar 'gelukkig' hebben die gasten nog maar 1 ploeg in Europa.

1 oktober 2021 om 10:05

@clutch
hoe hoog/laag staat Turkije nu? Bizar dat zo een groot voetballand, met veel voetbal supporters zo slecht doet. Zag samenvatting Fener en sloeg gewoon nergens op.

1 oktober 2021 om 12:54

19e plek, achter Servie, Tsjechie, Kroatie, Griekenland en zelfs Cyprus. Het is zeker niet bizar als je het een beetje volgt. De clubs vechten het met elkaar uit in de competitie en denken dat ze het goed doen, tot ze Europa in moeten. Maar de supporters kan het niks schelen, die denken alleen aan het kampioenschap.

30 september 2021 om 23:51

Je ziet potentie in Halil? Op basis waarvan? Hoop dat jij geen scout wordt later. Deze man bakt er echt helemaal niks van, hij maakt amper doelpunten en kan niet op het hoogste niveau mee. Dat zagen we tijdens het EK ook al. Beste man traint iedere dag maar heeft het lichaam van een kind van 12. Die verdedigers van Marseille vraten hem op vandaag man.

1 oktober 2021 om 00:10

Damn nu ga ik mijn droom opgeven om scout te worden hahhaha

Trust the process zou ik zeggen. Er wordt momenteel verwacht van Halil dat die de nummer 1 moet worden van Gala, maar daarvoor heeft die tijd nodig. Iedereen zei hetzelfde over Cenk Tosun destijds. Ik was een van de enige die zei dat Cenk de potentie had om de nummer 1 te worden. Dat die beter was dan Pektemek die constant de voorkeur kreeg. Niemand verwachte iets van Cenk destijds.

Ik ben het zeker eens dat die fysiek sterker moet worden. Halil gaat nog wel groeien hoor, maar daarvoor heeft die wat tijd nodig en een goede spits die druk wat van hem gaat afnemen. Als je zo snel de moed gaat opgeven aan wat jongere spelers, dan gaan ze het nooit maken. Het is ook normaal dat die het moeilijk gaat hebben tegen Marseille aangezien ze met 3 centrale verdedigers spelen.

Weer vuurwerk bij het andere publiek ingooien, net als gisteren. Misschien is het een idee dat. Turkije weer helemaal bij t midden oosten gaat horen ipv Europa. Hun normen, waarden en gedrag past daar veel beter bij

1 oktober 2021 om 01:30

Jij moet je mening voor je houden achterbakse vent

1 oktober 2021 om 09:54

waarom ben ik achterbaks?

1 oktober 2021 om 02:53

Laten we eens hakenkruizen gaan slingeren bij een Ajax wedstrijd, en dan pas praten over topografie, achterbakse droeftoeter dat je bent, als je met vlaggen van erkende terreurorganisaties gaat zwaaien die turkije veel hoofdpijn bezorgd, is een geluidbom nog te vergelijken met een roosje, ik had graag gezien dat er meer kruid in die bommen had gezeten

1 oktober 2021 om 09:52

tjonge wat een niveau. Die vlaggen gaan nergens over, maar het is maar een vlag. Daar kun je boven staan. Maar t zal vast met eer en respect te maken hebben, wat jullie van iedereen verlangen, maar nooit zelf hebben. Waarom altijd zo makkelijk uit de tent gelokt?
Ergens boven staan en iemand negeren komt vaak veel harder aan, dan gelijk bovenop de kast springen en in dit geval met vuurwerk gooien.

Je denkt toch niet dat ik me laat provoceren door een paar hakenkruizen in de Arena. Domme mensen kunnen mij niet beledigen, intelligente mensen doen het niet.
Daarvoor hangen er camera's in het stadion, zodat de juiste instanties een gepaste straf kunnen opleggen.

Weer vuurwerkngooien naar de tegenpartij. Als het bij nog een wedstrijd was gebeurt was het geen incident meer geweest. Hier moeten ze echt iets aan gaan doen bij de uefa. Er zijn teams voor minder erge acties van de eigen supporters gestraft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren