Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marquinhos kent heerlijk debuut voor Arsenal; minuut stilte ingelast na rust

Laatste update:

Arsenal is de groepsfase van de Europa League begonnen met een moeizame overwinning bij FC Zürich. De B-formatie van Mikel Arteta werd bij de hand genomen door debutant Marquinhos, die een doelpunt en een assist op Eddie Nketiah voor zijn rekening nam. Tussendoor scoorden de Zwitsers uit een penalty: 1-2. In de rust van de wedstrijd werd bekend dat de Britse koningin Elizabeth op 96-jarige leeftijd is overleden. De tweede helft werd daarom voorafgegaan met een minuut stilte. Arsenal en FC Zürich zitten in Groep A bij PSV, dat gelijktijdig niet kon winnen van Bodø/Glimt (1-1).

De Europa League-wedstrijd was voor Arteta een gelegenheid om sterspelers als Martin Ødegaard, Gabriel Jesus en Bukayo Saka rust te gunnen. De Spanjaard maakte liefst zeven wijzigingen ten opzichte van de verloren topper tegen Manchester United (3-1 verlies): Doelman Matt Turner en rechterwingback Marquinhos maakten hun debuut, terwijl ook Rob Holding, Takehiro Tomiyasu, Kieran Tierney, Fábio Vieira en Eddie Nketiah in het elftal kwamen.

Arsenal had in de eerste helft liefst 75 procent van de tijd de bal, maar wist het compact verdedigende Zürich daarmee niet in enorme problemen te brengen. De enige keer dat Arsenal voor rust het net wist te vinden, kwam dan ook voort uit een counter. Nketiah bracht de bal laag voor het doel, waarna de opgestoomde Marquinhos er alleen nog tegenaan hoefde te lopen: 0-1. De negentienjarige Braziliaan, die de hele rechterflank bestreek, kwam deze zomer voor een kleine vier miljoen euro over van São Paulo.

Die voorsprong hield geen stand tot aan de rust: Nketiah tikte vlak voor rust Fidan Aliti aan na een doorgeschoten hoekschop, en moest toezien hoe Mirlind Kryeziu de daaruit voortkomende penalty binnenschoot: 1-1. Ook in de tweede helft imponeerde Arsenal nauwelijks, maar dankzij Nketiah werd de zege alsnog over de streep getrokken. De spits kopte na een uur spelen een voorzet over grote afstand van Marquinhos binnen: 1-2.

Arteta bracht in het laatste half uur Oleksandr Zinchenko, Ødegaard, Saka en Jesus alsnog in. Laatstgenoemde dribbelde zich in het strafschopgebied naar een behoorlijke schietkans, maar zag Yanick Brecher redding brengen. Arsenal kwam in blessuretijd goed weg toen Ivan Santini een vrije kopbal recht op het doel af stuurde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Arsenal gaat deze groep sowieso winnen en PSV moet tweede worden. Anders is het echt schandalig.

8 september 2022 om 20:49

Zal je net zien dat PSV volgende week wint in Londen 😅

9 september 2022 om 09:31

Ik heb PSV gisteren mogen meemaken, ik denk dat het in Londen 13-0 wordt. Wat een omsamenhangend triest zooitje, daar heeft Arsenal echt niks van te vrezen. Ja misschien die snelle jongens van voren op de counter, maar dat is ook wel echt het enige. Ik ben overigens voor PSV.

9 september 2022 om 10:05

Mooie testcase om te zien of ze geleerd hebben van de fouten tegen Utd dan.

8 september 2022 om 20:49

Je moet aardig vertrouwen hebben dat dit psv tweede wordt. Vooralsnog lijkt het namelijk helemaal nergens op.

Marquinhos speelde goed en volwassen. Tomiyasu aan de rechterkant zorgt voor veel meer voetbal. Marquinhos kwam door hem vaak op 1op1 situaties. Tomiyasu schuift naar middenveld en schuift ook weer terug naar een back three en dan weer als rechtsback. Je ziet duidelijk dat zijn vooropleiding van La Masia komt. De Japanse variant.Martinelli, Eddie en Jesus graag veel schietoefeningen doen. Ze komen in goede posities maar maken het niet af.

9 september 2022 om 09:30

Marquinhos kan mij ook wel bekoren tot nu toe inderdaad (in de jeugdwedstrijden viel hij mij ook al positief op). Hij speelde inderdaad goed en volwassen. Eigenlijk sober, maar dan op een goede manier. Niet onnodig flashy als het ware. Misschien komt dat omdat hij er ook totaal niet uitziet alsof hij 19 is ?

Ik hoop dat Arteta nu Tomiyasu in de PL ook in de basis gaat zetten. White deed het niet slecht als rechtsback de eerste paar wedstrijden, maar je ziet gewoon direct dat Tomiyasu je veel meer brengt. White blijft een CV die in nood wel op rechtsback kan. Ik hoop dat Arteta dan de keuze durft te maken tussen Saliba en White.

Je laatste 2 zinnen helemaal mee eens trouwens! Overigens ligt dat niet alleen bij die 3 spelers, maar eigenlijk bij alle aanvallende spelers. Ook Saka en Odegaard mogen wel gaan trainen op schieten. Natuurlijk komt met de leeftijd daar ook verbetering in, maar ik denk ook echt wel dat je dit kan verbeteren door middel van training. Met name het herkennen van wanneer je wel of wanneer je niet moet schieten en of je moet plaatsen of met kracht moet schieten. Daar ontbreekt het bij ons aan vind ik.

9 september 2022 om 10:13

Ik ben ook erg gecharmeerd van Marquinhos. Die gaat nog genoeg minuten maken in de bekertoernooien en hopelijk kan hij volgend seizoen concurreren met Saka (en wellicht Martinelli als LB). We missen namelijk echt nog alternatieven voorin.

9 september 2022 om 10:29

Ja dat zou mooi zijn Walcott16! Het zal ook wel moeten overigens, aangezien we gewoon geen enkele back-up hebben voor zowel Saka als Martinelli. Reiss Nelson verwacht ik namelijk niet van dat hij minuten gaat maken eerlijk gezegd. En tja, Smith-Rowe kan op links in plaats van Martinelli. Maar dan moet hij eerst fit worden en dan nog zie ik hem liever centraal.

Echt een enorm saaie wedstrijd gekeken. Zoveel balbezit maar haast geen kansen. Het scheelt dat zurich er gewoon niets van kan, anders speel je hier gewoon gelijk. Verder leuk debuut voor marquinhos en vieira matig.

9 september 2022 om 11:04

Meer dan genoeg kansen en letterlijk niks weggeven buiten een ongelukkige penalty. Weet niet welke pot je hebt gekeken. Ook weer een xg van 2.6

9 september 2022 om 13:25

@futureboss.

Die xG moeten we alleen wel een keer gaan waarmaken.. De afgelopen wedstrijden zijn we echt flink verspillend met de kansen. Tegen 'betere' ploegen loop je tegen de lamp dan, zoals we tegen United al zagen.

Nketiah van de 19 keer dat die mocht starten 14 goals. Had gewoon 0-4 moeten zijn.

8 september 2022 om 21:04

Zou ik ook graag een lijstje willen zien van welke teams. Hij staat namelijk 9/10 in de basis in de EL of in bekertoernooien tegen zwakke tegenstanders.

8 september 2022 om 21:08

Was zijn brace tegen Chelsea uit niet indrukwekkend genoeg?

8 september 2022 om 21:15

Waren de kansen die hij mistte, waardoor we mede top 4 hebben misgelopen niet genoeg? Net zo'n onzin toch? Uiteindelijk moet Nketiah gewoon beter leren afmaken, want hij verprutst echt teveel kansen.

8 september 2022 om 21:20

Chelsea, leeds, everton bournemouth, West ham en leister om een paar te noemen.

8 september 2022 om 21:26

Het zijn prima stats voor Nketiah. Groeit nog steeds en prima backup voor Jesus.
Zijn veldspel wordt ook steeds indrukwekkender en je ziet dat hij een aantal dingen overneemt van Jesus die hij eerder niet deed.

Wat vorige seizoen gebeurde op het einde is vergeven. Het waren gemiste kansen onder grote druk. Eerste echte seizoen voor hem met minuten.

Hij kan nu groeien onder de schaduw van Jesus. Ik zag liever een lange spits als backup. Maar Nketiah vind ik beter om erbij te hebben. Klaagt niet met weinig speeltijd.

9 september 2022 om 09:24

@somagunner

Met je eens dat zijn veldspel beter wordt. Alleen heb ik haast dat die verbetering weer ten koste is gegaan van zijn productiviteit. Gechargeerd gezegd kon hij eerst geen bal aannemen, maar wel scoren. En nu kan hij goed meevoetballen, maar nauwelijks meer een bal in het net schieten. Nogmaals, gechargeerd gezegd maar je snapt mijn punt denk ik wel.

Die grote druk vond ik nog wel mee vallen vorig seizoen, aangezien er ook gewoon wedstrijden bij zaten waar we nog niet onder druk stonden. Dat kwam pas op het eind. Maar dat was overigens mijn punt ook niet.

Mijn punt was dat 1 brace tegen Chelsea Nketiah niet direct indrukwekkend maakt, net zoals dat zijn gemiste kansen hem niet in één keer waardeloos maken.

Uiteindelijk is het nu zaak voor hem om die dingen samen te brengen. Het veldspel plus de goals. En misschien ben ik wat streng voor hem hoor, dat kan best. Ik zie gewoon graag dat Arsenal het als geheel goed doet en dat wij veel kansen niet af maken hindert ons daarin. En daar is Nketiah een onderdeel van.

Het lastige is dat het alleen invalbeurten zijn in de PL, waardoor je niet kan eisen dat hij per sé scoort. Maar als je 6x ingevallen bent en best wat echte doelkansen hebt gehad, vraag ik dan heel veel van hem als ik toch wel minimaal 1 goal had verwacht?

Heel matige wedstrijd en hier had je makkelijk 0-4 moeten winnen zeker als je ziet hoe het Zurich het afgaat in eigen competitie.
Lichtpuntje was Marquinos. Hopelijk kan die uitgroeien tot een serieuze concurrent van Saka zodat Saka ook af en toe in de competitie wat rust kan krijgen want die jongen gaat het niet redden een heel seizoen als je 1 op 1 kunt afwisselen is dat perfect om zolang mogelijk blijven mee te doen voor een plek bij de top 4

Matige pot. Er zat te weinig tempo in het spel van Arsenal om dit tamme FC Zürich volledig weg te tikken. Veel balbezit, maar veel te laag baltempo.

Verder zag je dat er andere spelers waren ingepast, al snap ik niet dat een Odegaard, Jesus en Saka nog erin moeten komen. Met name Saka, die kan echt wel een potje rust krijgen hoor.
Ze kwamen volgens mij ook pas erin, toen het al 2-1 stond. Breng dan zo'n Cirjan die terug is van een blessure of een Smith. Kan je een Xhaka ook nog wat nodige rust gunnen (smith ipv hem).

Verder ook wel positieve punten gezien. Marquinhos met een meer dan prima debuut. Heeft een goede voorzet in die linker. Daarnaast oogt hij ook aardig snel.
Tomiyasu toont aan een topback te zijn. Dendert eroverheen, komt in het middenveld terecht met zijn tweebenigheid en verlegt het spel en daarnaast zakt hij ook vaak genoeg terug als RCV, als een Tierney de benen naar voren neemt.

Vieira bij vlagen prima, maar dit was nog niet de Vieira die ik verwacht. Je zag wel dat hij voldoende risico in zijn passing en spel wilt leggen, maar dat tegen dit ultra defensieve Zurich echt heel erg moeilijk was.

2 goede goals verder gezien.

Enige die ik dus geen indruk vond maken, was Turner. Ik snap best dat Leno geen tweede keeper wilde zijn, maar Turner lijkt op een verbeterde versie van Runnarson. Runnarson kon er echt geen klote van.

Turner oogde vrij onzeker aan de bal en had daarnaast ook 2 ballen die nergens op sloegen. Die bal die hij uiteindelijk corner verwerkt en die corner die hij gewoon kon laten gaan. Toont met deze wedstrijd (en de pre-season game) wel aan dat hij geen echte concurrent is voor Ramsdale. Erg jammer, want ik had wel wat meer verwacht.

9 september 2022 om 13:57

Ik gok dat ze erin kwamen omdat ze nu een hele week niet spelen omdat het weekend afgelast is...en misschien wel langer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren