Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Marcus Berg noemde mij een aap, ik heb zoiets nog nooit meegemaakt’

Laatste update:

Marcus Berg was donderdagavond de grote man bij Panathinaikos. De aanvaller scoorde twee keer in de Europa League-voorrondewedstrijd tegen Bröndby IF (3-0), maar zou zich ook van een heel kwalijke kant hebben laten zien. Berg zou middenvelder Lebogang Phiri racistisch hebben bejegend.

/

“Berg liep langs mij en noemde mij een aap. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt, dit is totaal respectloos naar andere mensen toe. Ik ben geschokt dat dit heeft kunnen gebeuren en wil absoluut niet vergeleken worden met een dier. Dit is echt verschrikkelijk om mee te maken”, zei de Zuid-Afrikaan tegen Ekstra Bladet. De dertigjarige Berg kreeg na afloop de kans om zijn kant van het verhaal te geven.

“In het heetst van de strijd worden er veel dingen gezegd. Het was een zware strijd en dan probeer je een tegenstander wel eens uit zijn evenwicht te brengen. Maar na de wedstrijd vergeet je wat er gebeurd is”, zei Berg. Toen de journalist vroeg of hij Phiri een ‘aap’ had genoemd, zei de Zweed: “Dat kan ik mij niet herinneren, maar dit zijn zijn woorden.” Bröndby heeft de situatie aangekaart bij de UEFA.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De opmerking ''dat kan ik mij niet herinneren'' zegt natuurlijk al genoeg. Dit lijkt mij nou niet bepaald een opmerking waarvan je niet zeker weet of je hem hebt gemaakt. Flink schorsen die gozer.

In het heetst van de strijd ga je schelden? Dat zou dan die topsportmentaliteit zijn die ze bij ons amateurteam missen. Wij schoppen alleen, maar schelden nooit. Vind dat een beetje kinderachtig

19 augustus 2016 om 09:53

Jij hebt nooit tegen je directe tegenstander zitten praten tijdens een wedstrijd?
Ik praat dit overigens niet goed, want dit is beneden pijl, maar je kan best tegen iemand praten en een beetje steken onder water geven in de hoop m uit t spel te krijgen.

In de jeugd ging ik met enige regelmaat in gesprek met de spits, beetje uitmaken voor mietje en dat ie niet kan ballen, dat soort dingetjes. Lukte vaak en wanneer t niet lukte was ik zelf uit mijn spel hahahahaha.

on:
Dat hij zegt t zich niet te herinneren, zegt eigenlijk al genoeg imo. Je weet best wanneer je iemand uitmaakt voor aap, neger of zwarte. Die woorden zijn minder gebruikelijk dan bijv. motherfucker of son of a bitch, whatever.

19 augustus 2016 om 15:41

Ben er echt nooit mee bezig. Ik ben eigenlijk alleen fysiek . Maar heb (als verdediger) ook niet echt tijd om hele gesprekken aan te gaan. Dan haal ik mezelf alleen maar uit de wedstrijd. De 3de helft maak ik dan (soms) wel goed. Of ik moet het weer te bont hebben gemaakt....

Toch bijzonder (jammer) dat sportiviteit in het voetbal steeds minder aanwezig lijkt. Wat een bullshit om iemand woordelijk te beledigen tijdens een wedstrijd. Schelden of een kaart aannaaien of gaan klagen bij de scheidsrechter. Het is er echt ingeslopen in de laatste (15?) jaren en maakt de sport voor mij veel minder aantrekkelijk.
Keane, Stam, Vieira, Gattuso etcetc. Dat soort types komt steeds minder vaak voor. Mannen die konden uitdelen en incasseren. Mannen die zelf dingen regelden op het veld (lang niet altijd goed, ik weet het). Nu zie ik steeds vaker jongens vol tattoos rondlopen met een (semi) stoer uiterlijk die bij het minste of geringste doorrollen na een onschuldige tackle en met droge ogen na afloop van de wedstrijd voor de camera beweren dat dat erbij hoort.

Als iemand mij er onterecht van zou beschuldigen dat ik een donker iemand een "aap" heb genoemd, dan zou ik daar heel fel tegenin gaan en er alles aan doen om duidelijk te maken dat ik zoiets nooit zou doen. Als iemand in zo'n situatie "dat kan ik mij niet herinneren" zegt, dan weet ik eigenlijk wel genoeg...

19 augustus 2016 om 11:14

Er zijn meerdere dieren met lange armen waarom kies je hier specifiek voor aap?

On:
Als dit klopt dan verdient hij een schorsing. Schelden vind ik nooit erg(om iemand uit zijn spel te halen) maar je moet ook wel je grenzen kennen.

19 augustus 2016 om 11:21

Hier stond een reactie op een inmiddels verwijderde reactie. Mag weg

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren