Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Marcel Brands wees bod van tien miljoen af: ‘Ik denk dat het een goede zaak is’

Laatste update:

Marcel Brands is blij dat hij Johan Bakayoko afgelopen transferperiode niet naar Paris Saint-Germain heeft laten vertrekken. De Parijzenaren hadden een bedrag van tien miljoen euro over om de jonge Belg naar Frankrijk te halen, maar de algemeen directeur van PSV vond dat niet genoeg. Brands beschouwde het bedrag als niet in verhouding staande tot Bakayoko's leeftijd en potentie, zo vertelt hij in het radioprogramma The Friday Move van Wilfred Genee.

Twee dagen voor het sluiten van de transferwindow onthulde L'Équipe de interesse van PSG in Bakayoko. Het Eindhovens Dagblad voegde niet veel later toe dat de Fransen een bod van liefst vijftien miljoen euro hadden uitgebracht op de pas negentienjarige vleugelaanvaller, wat werd afgewezen door PSV. Brands spreekt de hoogte van het bod echter tegen. "Voor Bakayoko konden we geen vijftien miljoen krijgen, maar wel tien", aldus de directeur.

Die staat nog altijd achter zijn beslissing om Bakayoko in Eindhoven te houden. "Dit past niet alleen in de visie omdat hij nog vol in ontwikkeling is, maar ook omdat hij pas 19 jaar is, één geweldig jaar in de KKD heeft gehad en zich nu in het eerste elftal ontwikkelt", zegt Brands. "Het was niet het moment. Het was wel even lastig voor hem, want het is niet zomaar een club maar Paris Saint-Germain, maar inmiddels hebben wij zijn contract verlengd en ik denk dat dit een goede zaak is."

Bakayoko is sinds de misgelopen transfer steeds harder aan de weg aan het timmeren bij PSV. De tiener was in zijn laatste vijf duels binnen de landsgrenzen goed voor liefst vier treffers en twee assists. Wel maakt hij tot nog toe zelden de negentig minuten vol. Trainer Ruud van Nistelrooij liet Bakayoko dit kalenderjaar alleen nog tegen FC Groningen (6-0 winst) de hele wedstrijd staan. Bakayoko ligt nog tot medio 2026 vast in het Philips Stadion.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft zeker potentie. Vind hem nu al beter dan Madueke. Deze komt er wel.

11 maart 2023 om 11:07

Komt nog niet in de buurt van Madueke. Bakayoko komt vaak wat onzeker over in zijn beslissingen. Vaak die ballen terug naar de back als er druk gezet word zo van ‘als ik hem maar kwijt ben’.

11 maart 2023 om 12:32

Niet in de buurt? Madueke oogt misschien sensationeler, maar heeft over 2 seizoen 10 goals en 7 assist daar waar Bakayoko gelijkwaardige statistieken overlegt met dit seizoen 5 goals en 3 assists uit 10 wedstrijden. Daarbij heeft Bakayoko geen oogkleppen op en is miet zo vaak geblesseerd.

11 maart 2023 om 15:32

Hij heeft wel al veel wedstrijden op een rij gespeeld. Dat zag ik Madueke niet zo snel doen. Na 2x 90 minuten bijna gegarandeerd blessure in de volgende match.

12 maart 2023 om 13:02

"madueke oogt misschien sensationeler,"

Pieter, Madueke oogde dat niet alleen, die wás dat ook! Jij haalt alleen zijn goals en assists aan, maar Madueke had en kon gewoon veel meer dan Bakayoko. Sterker, Madueke kon met zijn snelheid, techniache bagage en geweldige schot soms gewoon drie, vier spelers voorbij lopen of ze er niet stonden. Dat is niet een kwaliteit van Bakayoko.
Bakayoko is een prima speler, maar die heeft beduidend minder potentie dan Madueke. Daar doen de genoemde cijfers gewoon niets aan af.

11 maart 2023 om 11:10

Potentie heeft hij, maar daarmee doe je Madueke wel tekort. Bakayoko is zeker nog niet net zo goed

11 maart 2023 om 11:47

Ik denk wel dat hij meer rendement heeft dan Madueke. Bakayoko begint de laatste weken te scoren en assistjes te geven. Madueke is geweldig in de 1 op 1, heeft ook een paar belangrijke en mooie goals gemaakt, maar goals scoren tegen Emmen en cambuur liet hij vaak na.

11 maart 2023 om 11:48

Hahaha, hij is veel te wild. En echt veel minder verfijnd. Madueke is nu beter en zijn potentie is veel hoger

11 maart 2023 om 12:10

Alleen was Madueke altikd geblesseerd

11 maart 2023 om 12:23

Dat wel, maar wel echt een stuk beter.

11 maart 2023 om 14:08

in de eredivisie leuk maar Europees stellen de meeste spelers van psv niks voor. Psv krijg geen grote bedragen voor hun spelers op dit moment

Leuk spelertje, maar vindt hem nog niet mega overtuigend. We gaan het zien.

11 maart 2023 om 11:54

Hij is 19 en staat na 14 wedstrijden (waarvan zelden 90 minuten) op 5 goals en 4 assists. Zijn geen verkeerde cijfers.

Prima gehandeld door PSV. 10 miljoen voor Bakayoko is peanuts. Helemaal voor Psg.
Goed ook dat zijn contract is verengd. Over twee jaar verkoop je hem voor veel meer.

11 maart 2023 om 11:48

Idd prima gehandeld van ons Marc, ik wil nog even genieten van Bakayoko je ziet echt wel afentoe de speler die hij zou kunnen worden, snap wel dat sommige zeggen dat hij beter kan worden dan Madueke.

11 maart 2023 om 11:53

Zo is dat Lampen. Ik vind Bakayoko ook een heerlijke speler om naar te kijken. Voor zijn leeftijd is het logisch dat hij soms te wild is en het overzicht mist, maar er komt zoveel gevaar van hem af. Ruw diamantje wat nog geslepen moet worden.

En Madueke kwam als een raket, maar had te maken met blessures. Daardoor zagen we steeds minder van zijn acties. Zou mooi zijn als Bakayoko blessurevrij blijft en zich zo verder ontwikkelt.

Eigenlijk bizar dat mensenhandel in de voetballerij als vanzelfsprekend wordt gezien. Alsof elke voetballer een stuk kapitaal is zonder gevoelens en dromen. Een speler zou gewoon moeten kunnen bewegen van club naar club zonder een batterij aan oude mannen die hier een slaatje uit willen slaan. Dan hebben we het over grensoverschrijdend gedrag. Vind dit anders ook aardig ouderwets en immoreel.

11 maart 2023 om 11:09

Alleen hebben ze dit zelf in de hand en verdienen ze bakken met geld. Als een speler geen zaakwaarnemer wilt dan kan en mag hij dat ook zelf doen bijv.

11 maart 2023 om 11:19

Hou eens op met bakken met geld verdienen als reden te gebruiken.
Wat je eigenlijk daarmee zegt is dat jij voor een bepaald bedrag een slaaf wilt zijn, dat is prima voor jou maar niet iedereen hoeft daar mee eens te zijn.

Daarnaast zijn er contracten geregeld je kunt ook een clausule erin laten zetten dat je voor 10 of 15 miljoen kan vertrekken, eigenlijk zouden veel meer spelers zo clausule erin moeten zetten.
Antony bijvoorbeeld had gewoon een clausule moeten nemen van 40 miljoen naar premier league dan was er ook niet op het laatste moment paniek bij Ajax.

11 maart 2023 om 12:59

Het hele idee van een slaaf is zegmaar dat je er geen geld voor krijgt, dus je 2e zin slaat al helemaal nergens op. Verder is het voor de clubs juist fijn dat spelers niet zomaar kunnen vertrekken als ze willen, anders krijg je zometeen dat clubs halverwege het seizoen met 10 spelers zitten omdat iedereen toch liever ergens anders wil voetballen. De spelers hoeven het ook niet te doen hé? Ze mogen ook best een opleiding doen en dan bij een 'normaal' bedrijf aan de slag waar ze ontslag mogen nemen hoe en wanneer het ze uitkomt. Kiezen ze ervoor voetballer te worden, dan zijn dit de consequenties.

11 maart 2023 om 13:00

"voor een bepaald bedrag een slaaf wilt zijn". Dat is het hem nou juist. Als je er een bepaalde vergoeding voor krijgt (en dan in veel gevallen nog een exorbitant hoge ook zelfs) ben je per definitie geen slaaf.

11 maart 2023 om 11:12

Hahah, als jij dit mensenhandel vindt, dan zijn alle doorsnee werkende mensen denk ik slaven

11 maart 2023 om 11:23

Ik kan elk moment vertrekken en een andere werkgever zoeken. Dat is een. Ten tweede vraagt mijn werkgever geen tranfersom. Het is in geem enkel opzicht vergelijkbaar en wat mij betreft absurd.

11 maart 2023 om 11:41

Een voetballer kan elk moment uit de voetballerij stappen, en ander werk gaan doen.

11 maart 2023 om 11:47

Het grootste deel van de transfersom is voor het afkopen vh bestaande contract. Geen contract, geen transfersom. Heeft dus helemaal niets met mensenhandel te maken, maar met het aangaan van een fanaciele overeenkomst voor bepaalde tijd. Als profvoetballers vrij willen zijn om elk jaar voor een ander team te spelen, dan moeten ze geen langdurige contracten tekenen.

11 maart 2023 om 12:06

Dan maak jij er van, maar in elk ander vakgebied is de duratie van het contract irrelevant mbt het wisselen van werkgever. Waarom moet een contract 'afgekocht' worden. Het wordt bij wisseling van werkgever tenslotte niet uitbetaald. Nee, het is een ouderwets systeem en een excuus om vreselijk veel miljoenen te kunnen rondpompen onder een select groepje super rijken figuren. Als je het aan mij vraagt zou ik ook een salarycap voor spelers aanhouden en concurrentie onderling clubs garanderen, maar deze hele setup is gemaakt om te zorgen dat een status quo wordt bereikt voor de rijken.

11 maart 2023 om 13:23

Nee hoor, ook bij artiesten, schrijvers, acteurs, CEO's, en andere hoog betaalde specialisten in het bedrijfsleven, geldt dat ze aan hun contract gehouden worden. Vaak zelfs nog met een non-concirrentie beding na afloop van het contract.

11 maart 2023 om 11:26

Tja want de clubs zijn tijdelijk en spelers gaan een levenlang mee als voetballer.

Clubs hebben continuiteit nodig voor hun voortbestaan, dat is lastig als er buiten de basis 11 steeds de reservespelers de kans krijgen om gezamenlijk weg te lopen bij de eerste de beste gelegenheid.

11 maart 2023 om 11:52

Dit is geen mensenhandel. Een speler gaat met zijn eigen goedvinden bij een club aan de slag, via een passend arbeidscontract die zij (ism zaakwaarnemer) hebben onderhandeld. Die transfersom is een bedrag om het contract af te kopen. Daarom bestaan er transfervrije spelers en dus ook lange arbeidscontracten.

Bij mensenhandel is het 1) niet via eigen goedvinden maar met dwang, 2) geen sprake van een passend arbeidscontract en 3) is de vergoeding van de kopende partij niet om een contract af te kopen, maar om een mens te kopen.

11 maart 2023 om 12:02

Klinkt voor mij als onzin en goedpraterij. Als ik van werkgever wissel hoeft niemand mijn contract af te kopen. Een prima alternatief is elke transferperiode kunnen wisselen van werkgever naar gelieve. Zo garandeer je een club een functionerend team gedurende het seizoen, en kan de speler kiezen waar hij wilt spelen. Ook ik heb een doorlopen contract voor onbepaalde tijd en dat maakt geen zak uit. Moet twee maanden van te voren mijn vertrek kenbaar maken en thats it. Die transfersom is puur en alleen om geld te verdienen en is totaal niet 'logisch'.

11 maart 2023 om 13:01

Hoezo garandeer je iedere club een functionerend team? Ik kan me prima voorstellen dat alle spelers van TOP Oss na een leuk seizoen weglopen, en dat er geen voetballer meer naar een club wil komen die het dan moet doen met amateurspelers. Je zal vast 11 spelers op kunnen stellen, maar functionerend zal het niet meer zijn.

13 maart 2023 om 11:41

Je zegt het precies goed. Als jij van werkgever wisselt. Als er een andere werkgever naar jouw baas komt en jou per morgen over wil nemen, dan kan jouw werkgever prima een bedrag vragen om te zorgen dat jij morgen over kunt stappen i.p.v. een opzegtermijn te hanteren.

11 maart 2023 om 12:17

Ik was inderdaad even vergeten een kaarsje aan te steken voor al die arme voetballers die als handelswaar op het schip worden gezet..

Goeie keuze was het om Bakayoko niet te verkopen, Bakayoko is de enige speler in de aanval met een goeie voorzet in huis, als je hem weghaalt dan zijn Luuk en Silva veel minder gevaarlijk.

Bakayoko komt er de laatste maanden steeds beter in. Hij maakt nu meer acties, pikt vaker een goal mee en lijkt ook net wat zorgelozer te spelen. Als hij gewoon die instelling blijft behouden denk ik dat hij de komende jaren belangrijker en belangrijker kan worden. We gaan zien waar zijn plafond ligt! Het zou wel handig zijn als hij wat meer gaat trainen op z'n rechter been want nu doet die nog echt wel veel met links.

Lastig om dat te weigeren maar je weet ergens dat hij als hij zich ontwikkelt hij het veelvoudige waard is. Nu hopen dat hij niets breekt of zo blessuregevoelig als Madueke.

11 maart 2023 om 11:57

Ik hoop niet dat het heel lastig was. Je 1e 2e en 3e buitenspeler verkopen in de winter gaat wel echt veel te ver.

Voor Bakayoko ook beter. Dat was echt een PSG aankoop geweest van 'bijna gratis, dus leuk voor erbij, en misschien wordt het ooit wel wat' . Bij PSV kan hij zich veel beter ontwikkelen. En ik moet zeggen dat hij na een zeer stroeve start wel de stijgende lijn te pakken heeft. Spelen is nou eenmaal de beste leerschool.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren