Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marc Overmars verrast met ontboezeming over situatie van Ajax

Laatste update:

Marc Overmars liet deze week in De Telegraaf in een lang interview weten te willen stoppen met de Eredivisie. De directeur voetbalzaken van Ajax concludeerde dat er momenteel veel belangrijkere zaken spelen in de maatschappij dan het afmaken van de competitie. Overmars liet daarbij weten dat de financiële positie van de Amsterdamse club ook afhankelijk is van transfers, een ontboezeming die verbazing wekte bij zaakwaarnemer Guido Albers.

"Wij worden keihard geraakt", aldus Overmars over de gevolgen van de coronacrisis. "Het allerergste is dat de transferopbrengsten verdampen. Van sommige clubs had ik de handtekeningen bijna onder het contract staan, maar die transfers zijn nu hoogst onzeker. Dit is geen klaagzang, maar wij hebben nu eenmaal de duurste huishouding, waardoor transfers nodig zijn. In absolute getallen worden wij het hardst geraakt van alle Nederlandse clubs."

Eredivisie-aanvoerders: 'Nu klappen wij voor jullie'

Albers is verbaasd over de uitspraken van Overmars, zo laat hij weten in gesprek met de Volkskrant. "Ik was verrast dat Overmars openlijk erkende dat Ajax afhankelijk is van transfers. Dat heb ik hem nooit eerder horen zeggen", aldus de zaakwaarnemer van onder anderen Donny van de Beek, de Ajax-middenvelder die de voorbije maanden vooral werd gelinkt aan een zomerse overstap naar Real Madrid.

De spelersmakelaar ziet veel pijnpunten ontstaan door de uitbraak van het coronavirus, onder meer bij de contracten van de voetballers. "Het is juridisch bijna ondoenlijk om spelers in dienst te houden die per 1 juli bij hun nieuwe club beginnen. Op 30 juni lopen contracten af, die termijn moeten we niet opschuiven", zegt Albers, die aangeeft dat de regels niet eenzijdig kunnen worden aangepast.

De belangenbehartiger spreekt van een zeer complexe situatie op de transfermarkt. "Stel dat in Engeland straks wel wordt gevoetbald in de zomer en in Nederland niet? Komt een nieuwe speler daar dan pas in september in dienst? Je moet per geval bekijken of compensatie mogelijk is. De transferregels vrijgeven staat garant voor chaos, dan zijn we verloren."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weet die Guido nu nog niet dat Marc slim is. Hij zegt dit alleen zodat hij er voordeel aan heeft.
En natuurlijk is Ajax op langere termijn afhankelijk van transfers

Wat een slecht verhaal. Één blik op de jaarrekening van welke club in Nederland dan ook leert dat zij allemaal afhankelijk zijn van inkomsten uit transfers. Zeker als zaakwaarnemer moet je dat toch weten?

3 april 2020 om 08:16

Blijkbaar leest Guido Albers de nieuwsberichten uit het de Boer tijdperk. Destijds gaf Ajax aan op EL te begroten en niet afhankelijk te zijn van transfers. Maar ja als je af en toe die zaakwaarnemers hoort praten, dan vraag je jezelf af wat voor kwaliteiten ze in hemelsnaam wel hebben..

3 april 2020 om 08:23

Ik vind Albers wel een punt hebben. Natuurlijk is Ajax afhankelijk van transfers in de zin van dat als ze nooit meer een speler mogen verkopen, ze een probleem hebben. Overmars deed het echter klinken alsof ze op korte termijn al lichtelijk in de problemen komen. Dat kan ik me met al die enorme inkomsten uit transfers, CL en overige niet goed voorstellen. Maar overmars heeft er natuurlijk belang bij dat Ajax op z'n minst een beetje zielig wordt gevonden, snap ik ook wel.

3 april 2020 om 08:31

Dus een ieder mag zijn verhaal delen over hoe hij/zij getroffen worden, behalve als je bovenaan in de pikorde staat? Waarom mag een RKC wel melden dat ze in zwaar weer komen, maar Ajax niet? Ajax zal er vast niet failliet aan gaan, maar de kans zit er dik in dat Ajax ook een aantal stappen terug moet maken. Dat zou bijvoorbeeld kunnen betekenen dat we straks geen enkele CL waardige club meer hebben, zou ik toch zonde vinden. Ajax was net bezig stappen vooruit te maken. Je zegt het zelf al "Overmars deed het echter klinken alsof ze op korte termijn al LICHTELIJK in de problemen komen". Bij die enorme inkomsten hoort sinds een aantal jaar ook enorme uitgaven, dat snap je zelf toch ook wel?

3 april 2020 om 09:08

@shorty Ajax mag zeker zijn verhaal doen graag zelfs.wat mij wel verbaast is dat Ajax de laatste jaren flinke gelden hebben binnengehaald. Dat je zou denken dat Ajax makkelijk zou overleven dat ze zo gezond zijn.maar toch liggen de kosten en de baten heel dicht bij elkaar. Ik vraag me dan af of je niet te veel risico's neem?wil ook zeggen als ze geen cl spelen dat de klap hard aankomt.en dat verbaast mij eigenlijk.ajax geeft dus op 1 of andere manier veel geld uit.

3 april 2020 om 09:30

@Bliek Volgens mij gaat het niet zozeer om CL geld, als wel om transfergelden die enorm dreigen te kelderen. Ajax heeft voor Nederlandse begrippen natuurlijk best een aardige schatkist, maar internationaal gezien valt dat wel mee. De laatste jaren zijn de internationale prestaties behoorlijk, iets dat Ajax vast wil houden en eventueel in door wil groeien, daar zijn grote bedragen mee gemoeid. Die 100-200 miljoen "reserve" is dan relatief niet zo heel veel. Je laatste zin vind ik wat apart, wist jij dan niet dat Ajax tegenwoordig flinke salarissen uitkeert en flinke transfersommen betaald?

3 april 2020 om 09:59

@shorty,die bedoelde ik niet zo. Tuurlijk ben ik daar van op de hoogte.wat ik wil zeggen is dat als je gezond wil zijn en dus ook met een bepaalde tegenslag moet je een goede buffer hebben. Dus als het goed is komt er veel meer binnen dan dat je uitgeef.

3 april 2020 om 10:13

Alleen zitten we nu in een situatie waarin inkomsten niet meer gegarandeerd zijn, maar de uitgaven nog niet navenant gedaald zijn. Daar hebben allerlei bedrijven, groot of klein, mee te maken. Dat betekent toch niet dat het beleid wat je voor deze crisis voerde onverantwoord is, of teveel risico met zich meedraagt zoals jij het suggereerde? Dit zijn gewoon zeer bijzondere omstandigheden en daar valt vooraf geen beleid op te maken.

3 april 2020 om 10:34

Is toch ook afhankelijk van hoe lang iets duurt?gezonde bedrijven hebben een redelijke buffer. Ajax zal die ook hebben. Echter geeft Overmars toch ook aan dat ze in de problemen komen.ik vind dat dus snel. Zeker na de bedragen die ze binnengenengeld hebben de afgelopen jaren. Als je de inkomsten van de cl en de transfers op ga tellen kom je boven de 300 mil.dan kan ik me niet voorstellen dat je dat zelfde geld ook uit geef toch? Ik kan me dus niet voorstellen dat Ajax niet een jaar zonder voetbal kan zeg maar zonder dat ze falliet zouden gaan.maar dat is wat ik denk. Ik heb geen inkijk in de cijfers en ik bekijk het jaarverslag ook nooit.

3 april 2020 om 11:01

Ik denk ook niet dat er iemand is bij Ajax die momenteel bang is voor een faillisement, dat betekent echter niet dat Ajax een pas op de plaats moet maken of zelfs een stap terug. Ik heb niet het idee dat er paniek heerst of iets dergelijks, gewoon realisme.

3 april 2020 om 11:19

We zullen het allemaal gaan zien. En nee ik verwacht ook niet dat er een hoop zorgen zijn.1 van de grootverdieners gaat sowieso weg.laten we hopen dat er snel duidelijkheid is. En laten we zeker hopen dat corona snel de wereld uit is. Denk dat we het daar samen wel over eens zijn

3 april 2020 om 11:25

@bliek Ajax heeft een gezonde buffer echter als er meer dan een jaar niet gevoetbald zou worden, dan komt ook Ajax in de problemen. Sponsoren betalen op een gegeven moment niet meer. TV gelden worden niet meer uitgekeerd. het grote probleem nu is dat Corona nog heel 2020 problemen gaat geven. Op zijn vroegst wordt een vaccin in 2021 verwacht. En voordat dan iedereen ingeent is, kost ook de nodige tijd. Kortom, alle organisaties moeten zich grote zorgen maken inclusief Ajax.

Het meest bijzondere dat ik lees is dat zij blijkbaar achter de schermen hard werken aangaande transfers die al voor een groot gedeelte rond zijn. Hier was nog niets over bekend omdat er blijkbaar amper gelekt wordt uit de organisatie. Hoe knap is dat!

En het blijkt maar weer dat wij, de massa, op internet erg goed zijn in "honderd meter dom lullen" met zijn allen terwijl we niks weten...de media voorop! En iedere scheet van de media levert weer voldoende poep voor de massa op...

3 april 2020 om 08:33

Volgens mij is er voldoende over Vd beek gezegd en geschreven.

3 april 2020 om 08:45

Ja, dat Madrid hem ging kopen. En waar speelt hij een jaar later nog?
Allemaal onzin waar wij niks van weten maar wel een mening over mogen spuien. Leuk en aardig maar in Amsterdam moeten ze zich toch de ballen uit de broek lachen bij zoveel onzin. Ik vind het knap dat ze blijkbaar zoveel binnenskamers kunnen houden terwijl iedereen hysterisch aan het speculeren gaat..media voorop!

Inderdaad. Er moet voor 30 a 40 miljoen verkocht worden om quitte te draaien. Dat is nog gebaseerd op vorig jaar. De salariskosten zullen dit jaar verder opgelopen zijn.

Het feit dat Overmars zo openlijk erover heeft gesproken maakt niet dat het nieuws is. Als je de jaarrekeningen van Ajax had bestudeert of andere analisten had gehoord wist je dat Ajax inderdaad ook afhankelijk van transfers is.

Nou Albers, onder welke steen ben jij vandaan gekropen? Dit is toch niet gek wat Overmars zegt..

Het probleem van Ajax is de veel te dure huishouding tov de (niet structurele) inkomsten. Dat viel me in de laatste jaarrekening al op. Toen draaide men door alle meevallers nog winst wat de zorgelijke ontwikkeling verbloemde. Natuurlijk is dat niet uitzonderlijk en ook niet zo’n ramp, in NL zijn immers de meeste clubs afhankelijk van transfers om de begroting jaarlijks sluitend te krijgen. Echter daar zit natuurlijk wel een grens aan en die is bij Ajax wel opgezocht danwel overschreden. Ajax zal gelukkig nu niet snel in problemen komen door hun spaarpotje en kapitaal in de selectie. Echter een pas op de plaats gaat er m.i. zeker komen. Bij veel clubs trouwens.

3 april 2020 om 11:13

Over welke zorgelijke ontwikkeling heb jij het....als ik vragen mag?

3 april 2020 om 17:48

De veel te dure huishouding en een heel duur salarishuis wat uit balans aan het raken is tov structurele ipv incidentele inkomsten. Ajax heeft momenteel jaarlijks ca. 100 miljoen aan kosten. Dat is erg veel.

6 april 2020 om 16:06

Dus groei is zorgelijk? Dus liever niet groeien volgens jouw En alles zo laag mogelijk houden.

Of als jij het zo goed weet, wat moet Ajax dan doen. Weet wel dat Ajax meer poen in kas heeft, dan welke club in Nederland dan ook.

Hoe zorgelijk is het dan voor andere clubs....met andere woorden. Weer een persoon die commentaar heeft op iets wat 1 en al positief is bij Ajax. Maar zelf nooit kunnen zeggen, waarom Ajax verkeerd bezig of iets....allemaal brléren voor niets.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren