Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester United laat buurman City nog hard werken voor landstitel

Laatste update:

Manchester United geeft Manchester City de landstitel niet cadeau. De ploeg van Sir Alex Ferguson zag zondagmiddag hoe haar steenrijke buurman met 0-2 van Newcastle United won en zorgde ervoor dat de kampioenswedstrijd van City nog erg spannend zal worden, door zelf met 2-0 te winnen van Swansea City. Op de laatste speeldag hebben United en City evenveel punten, maar het doelsaldo spreekt in het voordeel van the Citizens, die thuis tegen Queens Park Rangers spelen. United gaat volgende week nog op bezoek bij Sunderland.

/

Op de zege van United op Swansea viel niet veel aan te merken. De thuisploeg probeerde Swansea direct na het eerste fluitsignaal onder druk te zetten en had veel balbezit, maar kreeg pas na twintig minuten spelen de eerste serieuze kans. Michel Vorm pakte een inzet van Patrice Evra, maar kon de bal niet klemmen, waardoor ook Wayne Rooney nog een kans kreeg. Zijn inzet resulteerde echter slechts in een hoekschop. United bleef zoeken en was zeven minuten later wel succesvol, toen Paul Scholes vlak voor Vorm een schot van Michael Carrick van richting veranderde: 1-0.

Voor Scholes, die afgelopen zomer eigenlijk zijn loopbaan beëindigde maar op verzoek van Ferguson terugkeerde, betekende het zijn vierde doelpunt van dit seizoen: zijn hoogste aantal sinds het seizoen 2006/07, toen hij er zes maakte in de Premier League. United bleef na de openingstreffer de betere ploeg en na twee mogelijkheden voor Javier Hernández, verdubbelde Ashley Young kort voor rust de marge. Een schot van Rooney kon nog gekeerd worden door een verdediger, maar Young was er vervolgens als de kippen bij om de 2-0 binnen te schieten.

/

United zat op rozen, maar Swansea probeerde er in de tweede helft toch nog wat van te maken. Gylffi Sigurdsson (die in de belangstelling van United zou staan) zette David De Gea aan het werk met een schot vanuit de tweede lijn en de keeper moest even later opnieuw handelend optreden bij een poging van Danny Graham, waardoor Nathon Dyer niet kon binnentikken. De behendige vleugelaanvaller kreeg later nog een mogelijkheid en ook Sigurdsson liet nog van zich horen, maar De Gea liet de aansluitingstreffer niet toe en hield zijn doel schoon.

Aan de overkant had Rooney het duel een kwartier voor tijd in het slot moeten gooien. De aanvaller (de belangrijkste concurrent voor Robin van Persie in de strijd om de topscorerstitel in Engeland) werd gevonden door Carrick en kon binnenschieten, maar raakte de bal niet goed en zag de kans verloren gaan. De topschutter van United blijft zodoende op 26 doelpunten staan, terwijl Van Persie er na zaterdag dertig heeft. United speelt volgende week tegen Sunderland en Arsenal tegen West Bromwich Albion.

Bekijk hier de samenvatting van Manchester United - Swansea City:

Ik zie Manchester United nog kampioen worden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed gespeeld door United. We hadden er wel wat meer mogen maken maar ach, de titel lijkt naar city te gaan.. Hopen op een stunt van Qpr volgende week...

Gaan nog 2 moeilijke matchen worden voor de ploegen uit Manchester. QPR moet vechten voor het behoud, en O'neill wilt zichzelf met Sunderland bewijzen tegenover Manchini omdat die blijkbaar had gezegd dat de ploegen die United tegen kreeg de laatste 2 matchen na de derby veel makkelijker zijn dan die van City.

6 mei 2012 om 19:02

Sunderland is wel moeilijk, maar QPR is zelfs door Chelsea met 6-1 verslagen, ik neem aan dat City dat ook wel moet kunnen toch?

6 mei 2012 om 19:06

Het is City die tegen QPR moet, en United tegen City.
QPR heeft de kans om te stunten tegen City, hoewel deze wel erg klein is. Dus City maakt naar mijn inziens meer kans dan United.

6 mei 2012 om 20:19

Op zich moet het wel kunnen alleen de andere clubs uit London hebben punten laten liggen tegen het kleinste broertje, met Adel Taraabt als motor

Ik denk dat City kampioen word ik schat Sunderland hoger in dan QPR

ook dan zul je de 3 punten moeten pakken. Ook al heb je zoveel geld erin gepompt. Het beste rijkste elftal geeft geen garantie voor 3 punten en vooral niet dat je tot het eind streep kan komen.

Ik vind die kompany de beste verdediger van de wereld en ik vind manchester city ook wel een hele sterke ploeg dus ik denk dat ze kampioen worden

ik geef het toe manchester city was beter dit jaar en ze haden veel meer kwaliteit en manchester united moet verjongen op het middeveld maar met hazard kawaga n moderic komt het volgend seizoen weer goed

Als Utd met 6-0 o.i.d. had gewonnen had je kunnen zeggen dat City er nog hard voor had moeten werken. Nu wordt het een makkie tegen Qpr. Ben geen Utd fan, maar alles beter dan een club die de titel koopt met andermans centjes. Da's nauwelijks een verdienste.

6 mei 2012 om 19:24

Ik had eigenlijk verwacht dat United hier eens keihard aan het doelsaldo zou gaan werken. Op die manier hadden ze City flink onder druk kunnen zetten voor het laatste duel. Natuurlijk heeft City het nog steeds niet makkelijk maar met een bijna gelijkopgaand doelsaldo zou de spanning nog hoger zijn. Bovendien zou United die doelpunten goed kunnen gebruiken.

Goed ik heb de wedstrijd niet gezien en United heeft vast geprobeerd om de score uit te breiden, ik had enkel een grotere uitslag verwacht.

6 mei 2012 om 20:05

arsenal101

De ontwikkelingen van al dan niet uitgeleende jeugdspelers zullen vast goed zijn en ik moet eerlijk zeggen dat ik ze niet allemaal volg. Over Afobe en Aneke heb ik veel gehoord en ik ben zeer benieuwd.

Arsenal zie ik voorlopig nog als een koopclub met een fantastische financieel beleid. Misschien is de definitie van 'koopclub' per persoon verschillend. Koopclub zijn is in mijn ogen ook niet per definitie iets slechts, het is gewoon een manier van werken. Ik vind een koopclub een club die een groot deel van de selectie gekocht heeft en waarbij die spelers ook geen of een klein of zelfs verwaaloosbaar deel van hun opleiding bij een die desbetreffende club hebben genoten. Ik vind het mooier wanneer er veel jongens van eigen bodem spelen en de eigen jeugd goed wordt gebruikt zoals bij Barcelona. Ondertussen weet ik wel dat dit voor Arsenal moeilijker is gezien de regelgeving, terwijl het voor Barcelona door de wetgeving in spanje moeilijker is om jonge spelers vast te houden (zie gevalletje Cesc). Maar dat Arsenal een fantastisch financieel beleid voert is het belangrijkst.

Hoop dat City kampioen word maar het word zeker weten nog spannend!

Ik ben erg tevreden over Manchester United. Ze begonnen 't seizoen goed, maar toen ging 't weer slecht door al die blessures, maar uiteindelijk ging 't weer beter nadat al die spelers langzamerhand weer terug kwamen.

Hopelijk wordt ferguson ff wakker en gaat hij wat aan zijn selectie doen. We missen momenteel echt een goede CM! Modric? Ook zou ik een defensieve middenvelder halen, aangezien scholes niet zijn hele leven lang kan blijven voetballen. Martinez? Ik zou toch wel een Linksback gaan kopen. Evra is niet meer hetzelfde als van 2-3 jaar terug. Dus een goede, jonge linksback kan ook geen kwaad. Jordi alba?

Anyways, Gefeliciteerd City fans.

Als City dit nog weggeeft.. Titel is uiteindelijk wel verdiend. United begon het seizoen goed met onder andere een 8-2 overwinning op Arsenal, maar zakte rond de winterstop iets in, waardoor City bij kon blijven. En als je 1-6 wint op Old Trafford ben je denk ik gewoon de betere van de 2. City alvast gefeliciteerd!

dan kunnen we thuis tegen qpr kampioen worden met een galavoorstelling waar balotelli een hatrick gaat maken haha

man utd gaat het nog lastig krijgen in sunderland en city zal met ruime cijfer winnen van qpr. City Champions

Yessssss City wordt kampioen !!!! zo zie je maar dat geld wel degelijk tot succes leid. Real Madrid is kampioen, Man City wordt kampioen en Chelsea wint de Champions League. Ook Anzhi staat er goed voor, naar waar zij vandaan kwamen. Om nog een voorbeeld aan te halen kijken we weer naar de Spaanse competitie, zie Malaga !!! staan keurig 4e !!! Lang leve de clubs met het geld

6 mei 2012 om 20:41

Bayern gaat de Cl winnen. En PSG is er ook nog niet. Geld my ass.

Hoog gloryhunter gehalte dat je nu opeens clubs zonder historie en identiteit gaat aanhangen.. terwijl we je voorheen nooit hoorden.

Je kunt alleen maar concluderen dat de spelers van United meer dan ooit de fans hebben teleurgesteld dit seizoen.

Door soms onooglijk voetbal te laten zien werden alle mogelijkheden op prijzen eigenhandig ongedaan gemaakt.
Het seizoen begon geweldig, met onder andere een monsterzege op Arsenal, maar al gauw bleek dat dit spel incidenteel was.

Na schandalige vertoningen in de Champions League en de Europa League leken de spelers te beseffen dat ze vol voor de competitie moesten gaan.
Er kwam een goede reeks en City werd geëvenaard en uiteindelijk ingehaald.
United stond na het verlies van City bij Arsenal met 8 punten(!) voorsprong op de eerste plek.
Als je het dan zo weg durft te geven na afschuwelijke wedstrijden (met als dieptepunt de wedstrijd tegen City) waarin je zo ongeïnspireerd voor de dag komt, dan is het duidelijk dat deze spelers niet meer kunnen vechten voor iets.
En als je ergens niet voor vecht, verdien je geen prijs!

Naast het feit dat er een gebrek is aan kwaliteit, is het gewoon verschrikkelijk om te zien dat de mentaliteit van de spelers beneden alle peil is. United staat bekend als een club met een geweldige mentaliteit, maar niets is minder waar bij deze groep...

City pakt de titel, ik heb geen vertrouwen in de kansen van United. QPR zal geen probleem zijn voor City.
Een uiterst teleurstellend en pover seizoen!

6 mei 2012 om 21:42

Je hebt op veel punten gelijk, maar de laatste zinnen zijn onzin. Hoe slecht Man Utd heeft gespeeld sommige wedstrijden, je moet altijd hoop in je club houden en aartsrivaal City de titel niet gunnen.

6 mei 2012 om 22:40

@manunited,

Het punt is alleen dat je voor een groot deel juist meer moet hopen op een verlies / gelijkspel van City, United heeft het immers niet in eigen hand.
En, hoewel ik hoop heb op een goede afloop bij Sunderland, heb ik geen vertrouwen in het feit dat QPR weet te stunten in het Etihad Stadium. Als je kijkt naar het doelsaldo, is City zwaar in het voordeel.

Ik gun City absoluut de titel niet, maar United heeft er onnodig voor gezorgd dat die derby van afgelopen maandag cruciaal werd. Vervolgens werd er ontzettend slap en waardeloos gespeeld, op basis daarvan verdient United de titel niet.
Een maand geleden leek het kampioenschap zo goed als binnen en vervolgens laat je een voorsprong van 8 punten verdampen. Dood- en doodzonde!

7 mei 2012 om 16:02

Daar kan ik je alleen maar gelijk in geven! ;

Ik hoop op City, temeer omdat dit altijd de clup was van Manchester. Veel meer fans van City te vinden in Manchester dan United. United is meer de clup van buiten Manchester. En een prachtige babyblauwe kleur. Niemand in Manchester maalt erom dat er een grote financier is.

7 mei 2012 om 08:54

Dat is ook beter dan hoe united het doet. Die staan 500 miljoen in t rood bij de banken. Dat is dus gewoon geleend geld.
Gezeik over geld is altijd zo negatief tegen city, terwijl united minstens net zo erg is.

7 mei 2012 om 18:17

@koning2

Vertel er wel bij dat het geld dat United in de schuld staat bij de banken, van de aankoop van de club is door de huidige eigenaren.
Er worden gigantische bedragen afbetaald aan de banken en met een jaar of 3 is de club schuldenvrij.
Dan wordt Man Utd een echte cashcow bij verkoop of beursgang. De eigenaren laten de club gewoon zijn eigen aankoop door de huidige eigenaren terug betalen.

Want bedrijfstechnisch is Man Utd een hele gezonde club.

jammer dat united die voorsprong die ze hadden op zo'nmanier hebben vergooit. anders waren zij nu al kampioen geweest.. dat het man City nog moeilijk gemaakt word is dan wel leuk om te zien.. dat team heeft zo ontzettend veel en groot talent erin staan voor nog meer geld en dan niet zo makkelijk de titel grijpen als gedacht is eigenlijk een goed voorbeeld aan andere clubs. je kan nog zo veel spelers aankopen die op zichzelf individueel erg goed zijn maar dat hoeft nog geen team te vormen. je kan de titels alleen maar pakken als er een hecht en goed team staat. ik gun het man united wel. feit blijft wel dat city heeft weten te winnen waar united het heeft laten liggen dus zouden ze wel terecht de titel pakken. ze hebben er hard voor gestreden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren