Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester United dient stadsgenoot City meteen eerste nederlaag toe

Laatste update:

Manchester United heeft de derde opeenvolgende overwinning ter voorbereiding op komend seizoen geboekt. In het kader van de International Champions Cup was het team van manager José Mourinho te sterk voor stadsgenoot Manchester City. De krachtmeting in Houston eindigde in 2-0, dankzij treffers van Romelu Lukaku en Marcus Rashford. Het was voor the Citizens de eerste vriendschappelijke wedstrijd. De zeventienjarige Phil Foden stond 74 minuten op het veld en liet op het middenveld van City een uitstekende indruk achter.

In de eerste helft ging het spel op en neer, met kansen voor beide teams. Ofschoon het voor het team van Josep Guardiola pas het eerste oefenduel was, maakte de ploeg een goede indruk en had Raheem Sterling tot tweemaal toe het scorebord in beweging kunnen brengen. Het was uiteindelijk Romelu Lukaku die in de 36e minuut uit een moeilijke hoek, en na een lange bal, het leer achter Ederson schoot: 1-0.

Twee minuten later verdubbelde Rashford de voordelige marge: na goed spel van Henrikh Mkhitaryan schoot de aanvaller de bal keurig in de hoek. Na de rust voerde Guardiola zeven wijzigingen door, maar United bleef de ploeg die het dichtst bij een doelpunt was. Rashford en Lukaku lieten kansen op de 3-0 schieten, terwijl Paul Pogba halverwege de tweede helft het zijnet raakte.

City kwam niet verder dan een inzet van Fernandinho in de slotfase, die zag hoe Sergio Romero de bal over de lat tikte. Dat was de laatste actie van een enerverend duel, waarin Manchester United vooralsnog een betere indruk maakte. Het nieuwe Premier League-seizoen start over drie weken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was te verwachten, Man U heeft een leuk elftal. Man U zal denk ik ook hoger eindigen dan Man City in de Premier League

21 juli 2017 om 12:12

City speelde zonder Gabriel Jesus, Bernardo Silva, David Silva, Stones, (Mendy), als die samen spelen kunnen we denk ik meer zeggen.

21 juli 2017 om 12:46

Op basis van wat baseer je dat? City speelde met 2 jeugdspelers en 1b speler. Terwijl Utd op volle oorlogssterkte ging spelen. Daarbij zijn ze bij Utd eerder aan de voorbereiding begonnen. En is de transfermarkt nog een maand open waar letterlijk van alles kan gebeuren. Ik zou daarom pas op 1 september beoordelen wie boven wie gaat eindigen.

21 juli 2017 om 12:56

Volle oorlogsterkte met Lingard en Smalling? Nee, denk het niet. Daarbij kan je toch weinig opmaken uit oefenpotjes.

21 juli 2017 om 14:50

Volgens mij was Smalling gewoon jarenlang de aanvoerder van Utd. En heeft Lingard toch ook heel wat minuten gemaakt het afgelopen seizoen. Maar inderdaad een vriendschappelijke wedstrijd gaat nergens over. En dat was ook meer mijn reactie op Anouar.

Zoals ik al in de livechat zei: City tactisch compleet overklast! Het spel leek echt nergens naar en United had overal een antwoord op. Maar goed, zulke toernooien dienen nimmer als indicatie voor het nieuwe seizoen, dus er is geen rede tot paniek bij City-fans.

Toch wel opmerkelijk dat Fellaini weer het hoogste cijfer heeft!

Het spel dat United vandaag liet zien zal denk ik (en hoop ik) het beeld worden voor komend seizoen. Niet dominant, niet het meeste balbezit, maar wel gewoon de hele wedstrijd de tegenstander onder controle en op efficiente wijze kansen gecreëerd en afgemaakt. Ook fijn dat Lukaku in de voorbereiding al aardig op schot begint te komen. Hopelijk trekt hij dit door tot de start van het seizoen. Morgen de voorbereidingswedstrijd waar ik het meest naar uit kijk: Real Madrid. Dat zal een goede graadmeter zijn voor hoe we er nu (met een schijnbaar incompleet team) al voorstaan, en bovendien de generale repetitie voor de eerste officiele wedstrijd van het seizoen, over 2 weken in de Super Cup. Hopelijk gaat Mourinho die wedstrijd op dezelfde manier spelen als vandaag tegen City, dan kunnen we zien hoe effectief die tactiek nu echt is. Als het ook tegen Real Madrid werkt, zie ik komend CL-seizoen met veel optimisme tegemoet.

Complimenten trouwens, naar de organisatie in Houston. Begin van de wedstrijd zag er spectaculair uit, en dat bij een oefenwedstrijd. De ceremonie voorafgaand aan de Champions League finale was er bijna niets bij...

Ondanks verlies tevreden met de eerste wedstrijd van het seizoen was United zijn 3rde dus die zijn verder en dat was wel te zien United speelde vrij goed voornamelijk Pogba.

Hele wedstrijd was een mix van eerste/tweede keus met basisspelers zodat iedereen minuten krijgt. Foden, Walker en Kompany waren zeer goed andere ok sommige minder maar dat heb je bij eerste wedstrijd.

Walker is echt verfrissend speelt alsof hij al jaren hier speelt veel beter dan wat we de afgelopen jaren hebben gehad.

Foden die net 17 was briljant echt een geweldige speler als je niet wist dat hij een U18 was zag je het zijn spel niet speelde alsof hij er thuis hoorde.

Je leest tot nu toe alleen maar overwinningen. (Oefen)potjes die niks zeggen. Maar toch

We kunnen dit seizoen nog wel eens veel van dergelijke goals van Lukaku kunnen zien. Afgelopen seizoen heeft Pogba al veel heerlijke en soms briljante passes over de verdediging gegeven, die door voornamelijk Zlatan niet benut werden. Voor Lukaku zijn dit soort passes met zijn snelheid natuurlijk perfect. Die 2 samen kunnen nog wel eens een dodelijke combinatie gaan worden.

21 juli 2017 om 10:23

Precies. lukaku is naar mijn mening een slimme, snelle maar ook sterke spits. Het belangrijkste alleen is wat we vandaag zagen is toch wel het neusje voor de goal. In de Bpl bewezen dus dat gaat samen met de naar mijn mening briljante pogba helemaal goed komen. Hopen op een kampioenschap zodat mou zn haters weer ongelijk bewijst.

Ik vond City bij momenten leuk voetballen, al zie je wel dat sommige spelers nog zoeken naar hun niveau wat niet meer dan normaal is. Foden is een ontdekking, wat een voetballer is dat. Die wedstrijden willen niet zoveel zeggen uiteindelijk, gewoon goed om ritme op te doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren