Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester United denkt aan hereniging met beoogde assistent voor Ten Hag

Laatste update:

Indien Erik ten Hag wordt aangesteld als de nieuwe manager van Manchester United, moet Steve McClaren de zogenaamde No 2 worden. The Guardian schrijft dat de huidige trainer in een ideaal scenario moet gaan worden bijgestaan door een assistent met ervaring in de Premier League, aangezien hij dat zelf niet heeft. McClaren beschikt over die benodigde ervaring en is tevens niet bepaald een onbekende voor Ten Hag.

Ten Hag fungeerde in het seizoen 2008/09 namelijk juist nog als assistent van McClaren bij FC Twente. Ondanks dat de Tukkers een jaar later pas kampioen werden en Ten Hag toen al naar PSV was vertrokken, zei McClaren recent in gesprek met de Daily Telegraph dat die titel nooit zonder het werk van zijn voormalig assistent bereikt had kunnen worden. “Ten Hag was van onschatbare waarde in mijn eerste jaar bij Twente. Voor zowel het individu als het team was zijn werk het beste dat ik ooit heb gezien. Zonder hem had ik het niet overleefd. Ik dacht dat ik hard werkte, tot ik Erik leerde kennen.”

“Hij heeft een duidelijke filosofie over hoe hij wil voetballen en de omgeving die hij wil creëren”, zo gaf McClaren te kennen over de samenwerking met Ten Hag. “Carrièreplanning op maat voor elke speler was een belangrijk onderdeel bij Twente en dat heeft hij bij Ajax ook geïntroduceerd. Voor elke speler, van de jeugd tot het eerste elftal. Kijk maar naar Hakim Ziyech en nu naar Antony, een zeer goede speler die de volgende zal zijn die een stap gaat maken. Ik heb naar dit Ajax-team gekeken en het zit goed in elkaar.”

Mocht McClaren daadwerkelijk in het kielzog van Ten Hag bij Manchester United aan de slag gaan, keert hij na 21 jaar terug op Old Trafford. De zestigjarige Engelsman was tussen 1999 en 2001 actief als assistent van Sir Alex Ferguson bij Manchester United. Sindsdien werkte McClaren voor achtereenvolgens Middlesbrough, de Engelse nationale ploeg, FC Twente, VfL Wolfsburg, Nottingham Forest, opnieuw FC Twente, Derby County, Newcastle United, opnieuw Derby County en Queens Park Rangers.

McClaren is momenteel nog als adviseur verbonden aan Derby County, een functie die hij overigens eerder ook bij Maccabi Tel Aviv vervulde. Samen met Mauricio Pochettino, de huidige trainer van Paris Saint-Germain, geldt Ten Hag momenteel als de voornaamste kandidaten om na dit seizoen het stokje over te nemen van interim-manager Ralf Rangnick. Volgens the Guardian heeft Ten Hag voorlopig een uitstekende indruk gemaakt op de clubleiding van Manchester United.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

'Ervaring in de premier league' wat heb je daar nou aan. Klopp en guardiola hadden ook geen premier league ervaring en kijk eens aan, verloopt prima voor hun volgens mij.

5 april 2022 om 15:51

dat maakt ervaring nog niet overbodig

5 april 2022 om 17:41

Dat zijn echter trainers van de buitencategorie. Die hebben zich voordat ze naar de Premier League gegaan zijn al bewezen. Pep heeft zelfs de hele voetbalwereld op z’n kop gezet met zijn voetbal, dus vind het niet echt eerlijk om elke trainer met die 2 te vergelijken..

Ahhh vandaar het charme-offensief richting EtH van Mcclaren vorige week! Of het gunstig is om als leerling de meester te worden in een dienstverband weet ik niet.. Lijkt mij toch lastig dat je nu ineens moet luisteren naar iemand die je jaren geleden zelf opdrachten hebt gegeven.

5 april 2022 om 16:19

Tja, als je overal faalt, loop je natuurlijk het risico om gedegradeerd te worden tot assistent. Buiten een kampioenschap met FC Twente om (waarvoor ik altijd respect voor hem zal hebben) was het natuurlijk bitter weinig.

5 april 2022 om 16:23

Uiteraard, dat snap ik.. Maar is het voor de werkverhouding wenselijk dat de rollen nu omgedraaid zijn?

(overigens was dat echt een verschrikkelijk seizoen voor mij als Ajacied in het oosten)

5 april 2022 om 19:28

Dat is alleen maar lastig als je je oud leerling geen succes gunt.
Persoonlijk zou ik dat op zo'n leeftijd alleen maar mooi vinden.
Om maar een voorbeeld te geven, je wilt toch ook dat jou kinderen het beter gaan doen in het leven als jijzelf?
Mocht je hier echt moeite mee hebben dan ben je niet geschikt voor een teamsport denk ik, want dan zit je teveel in de "ikke" sfeer

6 april 2022 om 08:17

Haha niet een heel sterk voorbeeld imo. Er zit nl. wel een groot verschil in een kind van jezelf of voormalig assistent. Voor je kind zou je zelfs je leven geven, voor een oud werknemer ook?

Zou het eerder vertalen naar het bedrijfsleven waarbij weinig directeuren later voor een voormalig werknemer zullen willen/kunnen werken zonder dat dit problemen geeft (ook al zal het alleen in het begin alleen al aftasten zijn).

Ik sluit ook niet uit dat het kan maar het zal denk ik toch even aftasten zijn in het begin en hoeveel tijd is er om te wennen aan de nieuwe verhoudingen (zelfs incl. voorbereiding)?
Elke functie in het voetbal is onderdeel van een teamsport maar je positie vinden/bepalen in het team is toch gewoon een proces waarbij het altijd zoeken is (en afwachten of het past).

Persoonlijk hoop ik dat Ten Hag nog jaren bij Ajax blijft. Echter, mocht hij toch gaan dan is het hem van harte gegund.

Mcclaren als assistent zou mooi zijn. Ze kennen elkaar en Mcclaren kan (in het begin) wellicht de pers te woord staan ivm gebrekkig Engels van Ten Hag.

5 april 2022 om 16:18

Had je dit vorig jaar gezegd was ik het met je eens geweest. Echter zal ik er niet minder om slapen als Ten Hag na dit seizoen vertrekt. Heeft een mooie stap verdiend na de succesvolle afgelopen jaren. Echter merk je dit seizoen dat de rek er wel uit is. Komt toch vaak te laat met wissels en durft zijn oogappeltjes (Blind en Tadic) niet te passeren of wisselen. Wel word het enorm moeilijk om een gelijkwaardige trainer te vinden. Ben bang dat dat niet gaat lukken.

5 april 2022 om 16:26

Het snijdt zeker hout wat je zegt en ik begrijp je ook. Ik kan mij ook dood ergeren aan zijn wisselbeleid. Spelers die niet in vorm zijn en/of slecht spelen, durft ie niet te wisselen.
Vooral de uitschakeling tegen Benfica was onnodig en verwijt ik hem dat hij niet goed gewisseld heeft.

Maar ja, precies wat je zegt; het wordt ontzettend lastig om een waardige opvolger te vinden. Guardiola is nog niet klaar bij City

5 april 2022 om 17:46

Oh die is er, mits hij wilt. De beste opvolger is naar mijn mening toch wel HTC. Een coach met discipline, maar ook een fijne vent. Pak er twee goede veldtrainers bij en je kunt gewoon weer verder. Hij weet iig hoe je met mensen moet omgaan, dus dan ben je al een heel eind.

5 april 2022 om 18:52

Hij heeft al gezegd geen trainer of bestuurlijke functie in t voetbal te willen.

Ik blijf echt van mening dat een trainer in veel gevallen zo goed is als z'n materiaal. De huidige selectie van United is op enkele toppers na brandhout. En ten Hag heeft bij Ajax niet te klagen gehad natuurljik, maar laat ook nu wel heel veel steekjes vallen. Hij presenteert zich de laatste tijd ook erg slecht in de media, en ik ben bang dat ie nu echt een beetje door de mand gaat vallen. Velen plaatsen hem op een voetstuk, maar denk dat Ajax hem precies op het juiste moment kwijt raakt.

5 april 2022 om 16:12

Over United heb je zeker gelijk. Teveel individualisten en verkeerde spelers op bepaalde posities. Totaal geen team.

Over de rol van een trainer, verschillen we van mening. Kijk maar naar PSG. Hebben zoveel goede spelers, maar totaal geen team.
Zelfde gold eerder voor Barca onder Koeman en zie nu onder Xavi.

Of Klopp van Dortmund en Liverpool. En zie Dortmund na zijn vertrek.
Of Jaap Stam en Arne Slot bij Feyenoord. Een wereld van verschil.
Of Oranje onder Frank de Boer en Louis van Gaal.

Het was 4 jaar drama bij Ajax. En sinds de komst van Ten Hag de ene prijs na de andere. En Europees 14de en volgend jaar zelfs 10de, wanneer 2017/2018 wegvalt. Dit komt echt door Ten Hag.

En zo zijn er meer voorbeelden.

6 april 2022 om 10:00

PSG koopt namen/sterren. Daar krijgt niemand een team van gemaakt. Barca onder Koeman is ook totaal niet te vergelijken met het barca van Xavi. Koeman mocht bijna niets en moest met minimale middelen iets creeeren wat nooit kon slagen. En kijk wat Xavi in korte tijd allemaal heeft mogen halen/investeren. Na het vertrek van Klopp zijn er ook aardig wat steunpilaren bij Dortmund vertrokken, en het Feyenoord van Stam is in geen enkele wijze vergelijkbaar met het materiaal waar Slot nu over beschikt. Frank de Boer heeft nergens wat gepresteerd behoudens de 4 titels bij Ajax, maar dan kom je ook snel weer terug bij het materiaal. Kijk naar de concurrentie destijds, dat was op een enkeling na pure armoe. De aanstelling van ten Hag bij Ajax was op hetzelfde moment dat de knop om ging en de euro's eindelijk werden geinvesteerd op de transfermarkt en op het veld terug te zien waren. (oa Blind, Tadic, Antony, Haller).
Vind het erg makkelijk om dan alles op het conto van ten Hag te schrijven. Maar ik laat me graag verrassen bij z'n volgende stap. Ben alleen bang dat het een fiasco gaat worden, en stoor me ook mateloos aan de calimero houding van ETH jegens de media de laatste tijd.
Absoluut niet des Ajax.

Dat ten Hag gaat is zeker
Wanneer het bekend wordt.gemaakt hangt van.Psv af.
Ik ben wel benieuwd wie ten Hag opvolgt.
Luis Enrique .
Te hoog gegrepen voor Ajax?

5 april 2022 om 16:18

Wat denk je zelf? Beetje realistische namen kan ook wel hoor. Heb zelf namelijk ook al Guardiola en Poch voorbij zien komen. Allemaal totaal niet realistisch.

5 april 2022 om 18:23

Time will tell. Pochettino ajb niet zeg. Presteert nergens top.
Guardiola heeft ooit gezegd in welke landen hij trainer zou willen zijn. Hij heeft zijn doel bereikt.
Italie en Nederland noemde hij niet. Hij heeft nog een contract van 1 jaar. Daarom uitgesloten. Wat hij dan gaat doen weet zelf hij nog niet. Misschien zijn vrouw alleen

5 april 2022 om 18:55

Ineens denk ik eraan hoe vet het zou zijn als guardiola naar Real Madrid gaat haha. Dat zou geweldig zijn, guardiola vs Xavi. Extreem onrealistisch natuurlijk maar wel leuk om over na te denken.

5 april 2022 om 16:39

Luis Enrique zal vast niet haalbaar zijn. Zelf hoop ik eigenlijk op Michael Reiziger als hoofdtrainer, met Bogarde als assistent en zou dan ook nog een ervaren man ernaast zetten zoals Henk ten Cate, een beetje zoals PSV aankomend seizoen doet met van Nistelrooy en Rutten.

En natuurlijk heeft ten Cate al jarenlang vooral in het Midden-Oosten gewerkt, is al best op leeftijd en heeft als trainer zelf nou niet heel veel bijzonders gepresteerd. Maar hij lijkt mij wel echt een hele goede assistent-trainer en Reiziger lijkt mij een goede trainer, maar net iets te 'soft' als trainer en dan heb je wel felle assistenten als Bogarde en ten Cate nodig die het vuurtje aanstoken wanneer het nodig is.

En daar komt dan nog bij dat ten Cate op tactisch gebied best wel veel weet, terwijl hij dus ook hard kan zijn maar tegelijkertijd ook een soort vaderfiguur voor spelers kan zijn. Dat idee heb ik bij ten Cate altijd wel gehad en denk dat dit in combinatie met Reiziger en Bogarde echt wel een goed duo zal zijn.

Reiziger zelf heeft de laatste jaren natuurlijk ook al redelijk wat ervaring opgebouwd. Jeugdcoach geweest bij Sparta Rotterdam, daarna assistent-trainer geweest bij Sparta Rotterdam 1, daarna 2 seizoenen op eigen benen gestaan voor Jong Ajax in de KKD waarmee hij in zijn eerste seizoen direct kampioen werd en sinds de zomer van 2019 assistent van ten Hag bij Ajax 1, waardoor hij de afgelopen jaren mee heeft kunnen kijken in de keuken bij ten Hag.

Ik zie het wel zitten in Reiziger, zeker met Bogarde en ten Cate erbij.

5 april 2022 om 17:42

Zie liever HTC als hoofdcoach met veldtrainers erbij. Henk is iemand die juist het team moet aan- en toespreken. Bekijk maar eens interviews en je gaat je verbazen in positieve zin. Henk is iemand die met zijn fijne spraak een team kan motiveren, die ervoor zorgt dat een team voor hem door het vuur gaat (al wilt ie dat niet ). Het is een mensen-mens.

5 april 2022 om 18:31

Nee ik zeker niet. Iedereen kan trainer zijn. Ze weten het allemaal goed te brengen
Henk ten Cate verliest altijd veel punten in het begin van het seizoen. Hij zegt zelf dat zijn team pas na de winterstop vol gaat draaien: te laat
De andere twee hebben hun sporen alleen hier verdiend op een te laag niveau.
Reiziger had een jaar moeten meelopen met een buitenlandse club (die aanvallend speelt, anders heeft het geen zin)
Een goede trainer of top trainer is de man die zijn elftal in belangrijke wedstrijden zodanig kan laten ballen dat je de tegenstander verrast.
De staf (eenhoorn) en trainer die in Nederland mij dit jaar het meest hebben verrast vind je in Alkmaar

Clubs willen best de buidel trekken voor spelers, maar zonder een toptrainer is het weggegooid geld.
Bayern trok ooit Kovac of iets dat hierop lijkt (weet dit niet zeker). Hij faalde. Ze ontsloegen hem (kost wat) en stelden een ander aan. Vanaf dat moment onoverwinnelijk (geweest)

Lijkt er op dat TH echt gaat vertrekken. Ik heb een mooie rebus: draai die 2 letters om + C = beoogde Ajax-trainer. Jawel mensen, Henk ten Cate! Zat gisterenavond nog een YT filmpje te kijken van hem. Mooie humor heeft die vent en altijd een fijne spraak om naar te luisteren. Daarbij ervaring met absolute topspelers van weleer en kan goed omgaan met verschillende culturen. Hopelijk gunt Ajax hem nog 1 keer deze job en wilt HTC nog een mooi sluitstuk in zijn trainerscarriere! Kan nu al niet wachten op de persco's!

5 april 2022 om 18:45

Hoe vaak ga je in dit topic Henk ten Cate benoemen? Daarnaast heeft Ten Cate op 20 maart aangegeven te zijn gestopt en niet meer als trainer aan de slag wil (bij Goedemorgen Eredivisie op Espn), bij geen enkele club of land.

5 april 2022 om 18:52

Waar maak jij je druk om? Ik reageer gewoon op andermans reactie en had daarvoor al eentje zelf gemaakt. Dat ze zeggen te zijn gestopt, dat zei Advocaat ook altijd. Wie weet als er een mooie uitdaging op tafel ligt springt ie er alsnog in.

5 april 2022 om 18:57

Hah ik dacht al, wat willen er veel mensen Henk ten Cate. Maar het blijkt dus 3x dezelfde te zijn, was me nog helemaal niet opgevallen haha.

Nou, zie hier de reden van het onzin verhaal van Mcclaren van vorige week. Ik doel op het verhaal waarin Steve Mcclaren beweerde dat FC Twente zonder EtH nooit kampioen was geworden. Alleen in het kampioensjaar werkte EtH niet eens meer bij FC Twente.

Steve Mcclaren was natuurlijk al op de hoogte en vond het nodig om EtH nog even aan te prijzen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren