Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Manchester City neemt besluit over toekomst van trainer Pellegrini’

Laatste update:

Het lijkt erop dat Manuel Pellegrini nog stevig genoeg in het zadel zit bij Manchester City. In de zomer van 2013 stelde de Engelse club de Chileen aan als trainer, nadat hij bij Málaga revanche had genomen voor zijn onsuccesvolle verblijf bij Real Madrid. Dit seizoen zal echter zonder prijzen eindigen voor the Citizens en dus wordt er aan de stoelpoten van Pellegrini gezaagd. De clubleiding lijkt echter nog genoeg vertrouwen in hem te hebben.

/

Sky Sports claimt woensdag te weten dat men in het Etihad Stadium nagedacht heeft over de positie van Pellegrini. De regerend kampioen van Engeland verloor in augustus de strijd om de Community Shield, werd in oktober uitgeschakeld in de Capital One Cup, vloog in januari uit de FA Cup en vond in maart zijn Waterloo tegen Barcelona in de Champions League. De landstitel prolongeren zit er hoogstwaarschijnlijk ook niet meer in en dus zijn er veel ‘minnen’ te noteren.

Toch gelooft men nog in de samenwerking met de 61-jarige Chileen. Zijn contract loopt nog tot medio 2016 door en het ziet er op dit moment naar uit, dat hij die verbintenis ook gewoon mag uitdienen. In de zomer zal er wel, zoals gebruikelijk, een evaluatie plaatsvinden, maar Manchester City stapt dat evaluatiemoment positief in. Het seizoen zonder prijzen zal Pellegrini waarschijnlijk niet noodlottig worden, in tegenstelling tot zijn voorganger Roberto Mancini.

Manuel Pellegrini moet...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer want deze man is niet voor niets prijsloos gebleven dit seizoen. Met zo'n selectie in alle competities uit geschakeld zijn is gewoon een schande.

8 april 2015 om 13:54

Zo goed is dit ploegje niet....

8 april 2015 om 13:56

Verliezen van Barcelona in de CL is tegenwoordig een schande? Juist.

Community shield is geen echte prijs, maar je kan een wedstrijd verliezen van Arsenal, ook geen schande. Thuis met 2-0 verliezen van zowel Newcastle als Middlesbrough in de beker kan een keer gebeuren, in de beker gelden andere regels dan in gewoon voetbal, maar het moet wel beter, dat klopt.

En City heeft gewoon niet de kwaliteit die Chelsea, en in mindere mate Arsenal en United, wel hebben.

8 april 2015 om 14:14

Klopt kan allemaal een keer gebeuren, maar vier maal in een seizoen is te veel. En om nu te stellen dat Arsenal meer kwaliteit heeft dan City vind ik wel heel erg ver gaan. ik zou niet 4 spelers op kunnen noemen van Arsenal die bij City in de basis zouden staan andersom daarentegen...

8 april 2015 om 14:33

Niet? Ik wel.

Hart sowieso op doel, geen vraag. Zabaleta en Kompany samen met Monreal en Koscielny. Dan Coquelin en Toure op het middenveld, Oxlade, Silva en Alexis daarvoor en Aguero in de spits.

Ik zeg niet dat alle spelers beter zijn bij Arsenal, ik bedoel dat Arsenal meer kwaliteiten heeft. Is een verschil. Ik bedoel meer verschillende kwaliteiten, niet betere kwaliteit.

8 april 2015 om 15:19

Ik vind özil net zo goot als silva

8 april 2015 om 15:19

Goed bedoel ik

8 april 2015 om 19:57

City is dit seizoen ook niet hongerig, uitgeblust. Kwaliteit hebben ze wel, net als Chelsea, Arsenal en United. Qua niveau verschilt het allemaal niet zo erg meer. Helaas is het ondanks dat geen spannend seizoen geworden.

9 april 2015 om 05:54

@silvacity

Dit ben ik niet helemaal met jou eens. Het klopt dat ze niet meer hongerig zijn, dat ze uitgeblust zijn (wat ik best frappant vind om eerlijk te zijn, een topteam hoort altijd voor het beste te gaan en de trainer zou zijn spelers weer op scherp moeten zetten), maar qua kwaliteit lopen bepaalde posities achter op de concurrentie hoor.

De volgende spelers hebben mijns inziens niet het niveau wat City wil na streven: Clichy, Sagna, Boyata, Milner, Jesus Navas, Jovetic en Fernando.
Van die spelers maken Clichy, Milner, Jesus Navas en Fernando maken nog veel minuten ook. Demichelis speelt goed, maar is volgend seizoen wel aan vervanging toe. Mangala speelt matig, maar zou je volgend seizoen pas mogen beoordelen. Touré speelt alsof hij de vedette is die alles kan en mag en dat heeft een slechte invloed op de rest van het team. Fernandinho speelt dit seizoen zeer matig vergeleken met vorig seizoen, ik vind het dan ook vrij moeilijk om in te schatten wat zijn niveau nou daadwerkelijk is. Silva en Aguero zijn absolute top. Nasri is als back-up goed genoeg, maar zou geen basis moeten staan. Jovetic is te licht bevonden en Dzeko scoort dit seizoen echt weinig. Bony vond ik een overbodige aankoop, maar hem kun je nu nog niet beoordelen vind ik.

City: Touré, Fernandinho/fernando, Silva, Jesus Navas, Aguero, Dzeko

Ter vergelijking:
Chelsea: Matic, Fabregas, Willian, Oscar, Hazard, Costa
United: Carrick, Herrera, Di Maria, Mata, Young, Rooney
Liverpool: Henderson, Allen, Markovic, Coutinho, Sterling, Sturridge
Arsenal: Coquelin Ramsey Alexis Ozil Cazorla Giroud

Dan ben ik toch van mening dat Willian, Di Maria, Sterling en Alexis beter zijn dan Jesus Navas. Matic, Carrick, Allen, Coquelin vind ik dit seizoen allen beter dan Fernandinho/fernando. Fabregas, Henderson, Ramsey vind ik dit seizoen beter dan Touré. Maar City komt vooral in de breedte tekort vind ik. Daar waar City een Milner inzet kan Chelsea een Cuadrado inzetten, Arsenal iemand als Ox en United iemand als Fellaini bijvoorbeeld. Zoals Stravven hierboven ook al zegt: De diversiteit van de spelers is bij City een stuk minder,

Bij Motd (bij de wedstrijd tegen Liverpool) sloegen ze wat mij betreft de spijker op zijn kop over waarom City dit seizoen niet goed speelt in hun 4-4-2 opstelling. Het kwam er op neer dat Touré verdedigend nauwelijks wat doet, Fernandinho vaak te ver naar voren gaat en dat er daardoor een grote afstand onstaat tussen Touré en Fernandinho en tussen Fernandinho en Kompany. Aangezien Silva, Aguero en Navas niet bepaald de beste verdedigers zijn (logisch) houdt je achterin weinig over. Zabaleta komt vaak mee op en Clichy ook. Omdat de tegenstander in de ruimtes tussen Touré en Fernandinho en Fernandinho en Kompany gaat spelen onstaan er problemen over wie welke speler oppakt. Kompany stapt dan bijvoorbeeld in om te onderscheppen maar laat daarbij de spits vrij. Op deze manier is City overal 1 stapje te laat en is het voor de tegenstander makkelijker om ze pijn te doen.

Ik zou in een 4-2-3-1 opstelling gaan spelen (zie opstelling). In deze opstelling ben je verdedigend veiliger, heb je aanvallend een betere verdeling van je spelers en is over het gehele veld de bezetting beter. Ook kun je in deze opstelling per wedstrijd variëren door bijvoorbeeld Silva op links te zetten, Aguero op 10 en Bony in de spits. Of in topwedstrijden een verdedigend blok van Fernando en Fernandinho.

City moet wingers kopen. Navas is als back-up goed, niet voor de basis. Idem voor Milner. Silva hoort wat mij betreft op 10, vandaar dat ik twee nieuwe wingers in de opstelling heb. Zabaleta en Kolarov zijn goed genoeg, maar er moeten 2 nieuwe back-ups voor hen komen. Er zijn 2 nieuwe cv's nodig aangezien Demichelis op leeftijd raakt en Boyata het niveau niet heeft. Fernando of Fernandinho zou ik weg doen, evenals Touré nu je nog geld een aardig bedrag voor hem kunt krijgen. Dzeko en Jovetic zou ik ook verkopen.

Dan houdt je dit over (als je Touré toch besluit te houden, evenals Fernando):
GK: Hart, Caballero
RB: Zabaleta
CV: Kompany, Mangala
LB: Kolarov
CM: Touré
Cvm: Fernando, Fernandinho
Ram: Navas, Milner
Cam: Silva, Nasri
Lam:
SP: Aguero, Bony

Zelfs als je de huidige spelers hier bij invult zal je tot de conclusie moeten komen dat de spoeling vrij dun is. Vooral in de verdediging en op de vleugels is de bezetting zeer krap. City zou bijvoorbeeld voor een Muniain, Reus, Pedro, Lucas of Lavezzi kunnen gaan voor op de vleugels. Op lb zou je Alex Sandro van Porto kunnen bekijken, of Ricardo Rodriquez van Wolfsburg. Op rb kan je denken aan Fabinho van Monaco, Coleman. Pogba zou de ideale vervanger voor Touré zijn, maar veel te duur. Witsel zou een goede aankoop zijn als vervanger voor Fernando. Helaas is dit allemaal vrij duur, en ik weet niet of City dit kan bolwerken met de FFP

Hart
Zabaleta
Kompany
Mangala
Kolarov
Touré
Fernandinho
Aankoop
Silva
Aankoop
Aguero
8 april 2015 om 15:42

Dat Bayern verslagen kan je ook met een korreltje zout nemen. Die waren in principe al uitgespeeld, het was de laatste wedstrijd van de groepsfase en genoeg steekhouders speelde niet. Tuurlijk, Bayern houd een prima team over maar niet de sterkste 11.

8 april 2015 om 14:10

Chelsea & Barca waren gewoon beter. Pellegrini verdiend nog een kans.

8 april 2015 om 15:18

Ze zijn de afgelopen 2 jaar kampioen geweest belachelijk als hij na 1 matig seizoen zou worden ontslagen. Hij verliest van barca in de cl zo wat een schande tja de rest is gewoon een pech jaartje heeft elke club wel weet united genoeg van. Off: ik denk dat ze dit weeked van united gaan winnen

Ik vind de selectie van city eigenlijk best wel matig, lang niet zo goed als die van een Arsenal of Chelsea. Pellegrini doet het niet eens zo slecht met die gedachte, zou een goede zet zijn om deze man langer aan te houden.

8 april 2015 om 14:20

Die selectie doet echt niet onder voor die van united chelsea of arsenal. Met spelers als Nasri, Touré, Aguëro, Silva, Hart, Kompany, Bony, Zabaleta en al die anderen hoor je gewoon mee te doen om de titel. Het punt is gewoon dat city op dit moment in een vormdip zit.

8 april 2015 om 14:35

Het probleem is dat er zeker wel goede spelers zijn, maar te veel dezelfde soort spelers. Arsenal, Chelsea en United hebben veel meer verschillende spelers. Arsenal kan een team helemaal wegspelen, maar net zogoed counteren. City kan dat eigenlijk niet. Met Milner en Navas op de flanken is het gewoon heel veel lastiger voetballen dan met Hazard en Willian/oxlade en Sanchez/mata en Di Maria.

8 april 2015 om 15:37

Probleem bij City is dat ze Silva en Aguero hebben die voor creativiteit zorgen. Touré af en toe ook, maar als hij al slecht in vorm is houdt het op. Navas, Milner en Nasri op de vleugels is het ook niet echt.

Wat overdreven. Paar mindere resultaten kan altijd gebeuren. Er mag ook gekeken worden naar de selectie en er zijn gewoon veel spelers die teleurstellen. Elke keer worden trainers er zo snel uit geflikkerd, onzin is het.

9 april 2015 om 05:58

Dat klopt, maar ook Pellegrini maakt fouten. Met name zijn opstellingen en selectie van bepaalde spelers geven toch wel reden voor onrust. Clichy speelt meer dan Kolarov bijvoorbeeld. Touré wordt er nooit naast gezet, ook al speelt hij als een zoutzak. En de 4-4-2 opstelling werkt niet voor dit elftal. Daar kun je Pellegrini op af rekenen dit seizoen. Ik ben het wel met je eens dat de spelers, met uitzondering van een enkeling, veel te weinig laten zien. Daarom vind ik het wel goed dat ze Pellegrini niet ontslaan, ik vind namelijk dat hij mooi voetbal heeft laten zien bij City en heeft bewezen dat hij resultaten kan boeken.

9 april 2015 om 10:37

Ja dat is ook waar, maar zo makkelijk is het daar niet lijkt mij. Je moet een opstelling maken met spelers waarmee je denkt te winnen. Als er dan maar 1/2 zijn die een fatsoenlijk niveau halen.. Hij kon ook niet weten dan Fernandinho, Fernando zo zwak zouden zijn en hetzelfde geldt in mindere mate voor Touré. Hierdoor is er ook amper creativiteit.
Je gaat dan dingen proberen en dat lukt niet altijd. Hij is wel kampioen geworden, alleen in de Cl loopt het nog niet zo mja steeds Barca/bayern is ook gewoon lastig.

Terecht. Gelukkig zijn er nog clubs die vertrouwen houden en niet gelijk na een jaar uitgooien. Mourinho had vorige jaar toch ook niets gewonnen? Geef de man de kans om iets op te bouwen want hij heeft city erg mooi laten voetballen. Kampioenschap weggeven aan waarschijnlijl chelsea en barca is geen schande. Fa cup ongelukkig net ale de andere toppers waaronder chelsea dat ook thuis verloor. De selectie van city is lang niet gebalanceerd. Zo goed vind ik ze niet op iedere positie zoals chelsea bijvoirbeeld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren