Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City lost Liverpool af als koploper na zege op Everton

Laatste update:

Manchester City is de nieuwe koploper van de Premier League. De ploeg van manager Josep Guardiola heeft woensdagavond op bezoek bij Everton optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Liverpool. City op Goodison Park met 0-2 te sterk voor the Toffees. Manchester City en Liverpool hebben evenveel punten, maar the Citizens hebben een beter doelsaldo. De ploeg van manager Jürgen Klopp heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Manchester City had zich afgelopen weekend goed hersteld van de nederlaag tegen Newcastle United. Arsenal werd zondag met 3-1 opzij gezet dankzij drie goals van Sergio Agüero. Een dag later was er nog meer goed voor de Engelse topclub, want koploper Liverpool was tegen West Ham United niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Bij een overwinning op Everton zou de koppositie overgenomen worden van the Reds. Guardiola hield Kevin De Bruyne en Gabriel Jesus op de bank, terwijl aan de kant van Everton Richarlison niet aan de aftrap verscheen.

City zocht de aanval in Liverpool en was na een kwartier spelen dicht bij de voorsprong. Aymeric Laporte kreeg een goede kans, maar zijn kopbal ging naast. Een paar minuten later kregen de bezoekers opnieuw een goede mogelijkheid, maar deze keer was het de lat die redding bracht op een inzet van Ilkay Gündogan. Everton wist aanvallend amper dreigend te worden. Na een halfuur voorkwam Kyle Walker dat Theo Walcott gevaarlijk kon worden. Op slag van rust kwam Manchester City op 0-1. Het was Laporte die nu wel raak kopte. David Silva had een afgemeten voorzet in huis, waarna Laporte het hoogste sprong en Jordan Pickford het nakijken liet.

Everton had zich in de eerste 45 minuten vooral bezig gehouden met verdedigen en zou met oog op een goed resultaat na de thee wat meer risico moeten nemen. Grote kansen bleven uit, terwijl Agüero weinig geluk had toen hij een poging waagde vanuit een omhaal. De Argentijn plukte de bal uit de lucht, maar schoot naast. Everton slaagde er niet in om het City moeilijk te maken en ook in de zeven minuten blessuretijd hielden de bezoekers uit Manchester stand. City kwam zelfs nog op 0-2 via Gabriel Jesus. In de laatste minuut van de blessuretijd bepaalde de invaller de eindstand. Door de zege mag het team van Guardiola zich de nieuwe koploper van de Premier League noemen. Komend weekend wacht Manchester City de thuiswedstrijd tegen Chelsea, terwijl Liverpool bezoek krijgt van Bournemouth.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"manchester City en Liverpool hebben na 26 speelronde evenveel punten, maar the Citizens hebben een beter doelsaldo."

Ehm, nee? Liverpool heeft er 25 gespeeld. Slordig zeg.

6 februari 2019 om 22:49

Inderdaad, in feite is er weinig veranderd. Liverpool heeft nog steeds de minste verliespunten. Als ze zaterdag gelijk spelen of winnen staan ze gewoon weer eerste.

6 februari 2019 om 22:59

Iedereen gunt het liverpool, ik zelf ook. Maar iedereen weet diep van binnen dat Liverpool meer punten gaat verspelen dan City. Voor Liverpool wordt de druk te hoog zoals de afgelopen jaren

6 februari 2019 om 23:02

City is wel aardig ingelopen op Liverpool dus er is zeker wel wat verandert. Ook de druk zal nu groter zijn op Liverpool dan ongv 2 weken geleden.

6 februari 2019 om 23:24

Nja, ik had zelf weer niet verwacht dat City onlangs diverse punten zou laten liggen tegen bijv. Palace. Echt alles kan nog gebeuren denk ik en ga eigenlijk echt uit van een spannende race tot aan het slot.

Liverpool heeft nu z'n mindere periode en denk dat ze dalijk weer op volle scherpte zijn.

7 februari 2019 om 07:20

Iedereen ja? Ga eens een kijkje nemen in Engeland zelf stel ik voor.

7 februari 2019 om 07:55

Er zullen ook een hoop mensen het de Spurs gunnen. Maarja...
Liverpool laat het altijd wat afweten in de maand januari februari. Dat is de afgelopen jaren wel zo gebleken.
Of het om het kampioenschap ging of om een plek bij de eerste 4.
Waar dat dan aan ligt dat ze dan een dip hebben?? Toch het drukke programma en de druk waar ze niet mee om kunnen gaan???

Terechte overwinning van City. Ze hebben niet super gespeeld, maar waren wel beter dan Everton. Ik vond Bernardo Silva heerlijk spelen, wat een speler is dat zeg. De Bruyne viel ook heerlijk in met een mooie assist. De spelers die mij tegenvielen waren Walker en Sane. Vooral die Walker is aan het kloten de laatste tijd en maakt het zijn team soms onnodig moeilijk. De druk wordt nu alleen maar hoger bij Liverpool en ik zie ze wel choken als City zo doorgaat. Verschil tussen City en Liverpool is dat City de wedstrijden overtuigender wint en niet afwijkt van hun spel, in tegenstelling tot Liverpool. Daarnaast heeft City ook een bredere selectie. Ben benieuwd naar City-Chelsea!

Niet de beste wedstrijd van City, maar ze hebben de wedstrijd prima dood gemaakt. Sommige spelers waren zichtbaar vermoeid. Ik ben erg benieuwd naar de wedstrijd tegen Chelsea! Het moet echt beter straks!

Daar waar veel mensen er van uit gingen dat Tottenham af zou haken in de titelstrijd na de blessures van Kane, Alli en de (korter dan verwachte) afwezigheid van Son lijken zij toch nog gevaarlijk dichtbij te komen. De focus ligt met name op Liverpool en City waarbij Tottenham zomaar nog kan verrassen. Liverpool of Tottenham zouden beide historische kampioenen zijn dus ik gun het hen stiekem meer dan City. Zou fantastisch zijn wanneer Tottenham de titel zou pakken en volgend seizoen in het nieuwe stadion zouden beginnen als landskampioen.

City heeft deze wedstrijd terecht gewonnen waarbij ik Laporte en Bernardo Silva sterk vond spelen. In de eerste helft had Everton toch mogelijkheden om wat te creeeren met name Wallcot had af en toe veel ruimte aan de rechterkant maar deed er helaas weinig mee.

6 februari 2019 om 23:20

Wat het nog mooier zou maken is het feit dat Alli en Kane er ook lang hebben uit gelegen. Van mij mag Spurs ook de titel pakken, maar ze zullen uit naar Stamford Bridge, Anfield en Etihad nog moeten gaan. Laten we hopen op een mirakel, maar voor alsnog genieten van deze titelstrijd!

7 februari 2019 om 08:58

Ik gun het Liverpool en Tottenham ook meer, maar denk toch dat het weer City wordt. Op een paar slippertjes na spelen zij gewoon weer het beste voetbal. Liverpool heeft moeite om het spel te maken de laatste tijd en Tottenham trekt de wedstrijden ook met moeite over de streep en zij ook wel vaak dom punten verspelen tegen de kleintjes.

Degene die dit artikel heeft geschreven heeft overduidelijk geen idee dat dit een vervroegde inhaalwedstrijd was. City heeft vandaag helemaal nergens van geprofiteerd. In de 25e speelronde (afgelopen weekend) heeft City gewonnen (3-1 tegen Arsenal) en Liverpool gelijkgespeeld (1-1 tegen West Ham). Daar is City 2 punten ingelopen op Liverpool. Vandaag heeft City alvast een wedstrijd gespeeld van een speelronde die nog gaat komen (in het weekend van de League Cup finale) en die wedstrijd moet Liverpool dus nog spelen. Pas als ze daar punten verspelen, heeft City geprofiteerd. Tot die tijd zijn ze geen stap dichterbij de titel gekomen en hebben ze enkel en alleen een grotere achterstand weten te voorkomen, aangezien ze nog steeds op twee verliespunten meer staan dan Liverpool.

6 februari 2019 om 23:51

Mooie uitleg en theoretisch gezien heb je gelijk. Maar City staat nu wel bovenaan en Liverpool niet meer, waar het er een paar weken geleden heel anders uitzag. Vooral mentaal heeft City dus een boost gekregen en Liverpool een knauw. Vanuit dat perspectief zou je dus kunnen stellen dat City optimaal heeft geprofiteerd van het puntverlies van Liverpool.

7 februari 2019 om 00:01

Dat denk ik ook, ja, maar ik weet niet of de redacteur dat bedoelde. Zou natuurlijk best kunnen, maar ik betwijfel het. Vooral omdat er net nog stond: “na 26 speelronden hebben City en Liverpool evenveel punten...” weet ik vrijwel zeker dat de schrijver dacht dat City nu gewoon in alle opzichten de nieuwe koploper is, wat dus niet helemaal waar is. Beetje slecht geinformeerd dus. Vandaar mijn reactie.

Kan er mij iemand vertellen waarom de Bruyne steeds op de bank zit?
Die is ondertussen toch fit en hij blijft toch een van de betere spelers daar. Ik versta er duidelijk geen fluit van!

7 februari 2019 om 12:17

Hij had hiervoor 5 basisplekken oprij. Is gewoon rouleren volgens mij en misschien kan het iets met de tegenstander te maken hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren