Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mali is sterkste in foutenfestijn maar grijpt naast kwartfinales

Laatste update:

Mali strandt in de groepsfase van de Afrika Cup. In haar derde en laatste groepsduel op het Afrikaanse eindtoernooi werd Malawi met 3-1 verslagen, maar door de remise in het andere groepsduel tussen Angola en Algerije (0-0) grijpt de ploeg alsnog naast het ticket voor de kwarfinales. Angola eindigt met vijf punten, Algerije en Mali met vier, terwijl Malawi met drie als laatste eindigt.

/

Een beter begin van de wedstrijd had Mali zich niet kunnen wensen. Binnen vier minuten tijd had de ploeg van Stephen Keshi al twee keer gescoord. In de eerste minuut rondde Frédéric Kanouté een grove fout van Swadick Sanudi af. De doelman plaatste de bal in de voeten van de aanvaller, die met een volley de openingsgoal liet aantekenen. Een schitterend doelpunt van Seydou Keita, hoog in het doel, betekende even later de tweede treffer voor de Malinezen.

Mali was in de eerste helft heer en meester, en had nog drie goede mogelijkheden. Sanudi keerde de inzetten van Keita en Mamadou Bagayoko, en zag tevens hoe een kopbal van de laatstgenoemde naast zijn doel ging. Na een klein uur spelen verkleinde Malawi de achterstand, en weer had een keeper een belangrijk aandeel. Mahamadou Sidibe gaf Russell Mwafulirwa een niet te missen mogelijkheid.

Twintig minuten voor tijd schreef Mwafulirwa wellicht wel de grootste misser van het toernooi op zijn naam. Na een perfecte voorzet van David Banda kopte hij de bal via de grond over het lege doel. Vijf minuten voor tijd verzorgde Bagayoko doelpunt nummer drie van Mali. Na een goede wisselwerking met Modibo Maiga kopte de aanvaller de bal achter de geslagen Sanudi.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Erg jammer dit. Malawi had meer verdient.
Maar als underdog hebben ze een geweldige prestatie neergezet, waar heel het land trots op kan zijn.
altijd geprobeerd te voetballen, tegen teams die kwalitatief veel sterker zijn.

Well done flames

18 januari 2010 om 19:05

Malawi speelde als een in de hoek gedreven prooidier. Het werd getekend door wanhoopspogingen en oppertunistisch spel. Soms wel grappig maar niet heel boeiend.

18 januari 2010 om 20:23

Dus je wilt zeggen dat het opportunistisch speelde maar het toch niet boeiend was? Malawi kan ook bijna niks anders. Je zou eens moeten zien op welke velden de teams uit de nationale competitie trainen.

Het was ook wel te verwachten dat Mali zou winnen. Ik vind het voetbal over het algemeen dramatisch daar is Afrika. Ik geniet er niet van, Maar het was Mali wel gegunt om door te gaan. Daarom is het jammer dat de anderen gelijk speelden.

18 januari 2010 om 19:45

Je snapt er ook weinig van. Afrikaans voetbal kijk je ook niet voor de kwaliteit, maar voor het spelplezier dat er van afstraalt en de levensvreugde die op de tribunes en in al die landen voelbaar is. Het is gewoon een cultuur op zich, en ik vind het prachtig om naar te kijken. Ik vind het juist geweldig als sport het puur het spelletje zelf overstijgt.

Maar echt goed voetbal, tsja, dat moet je ergens anders zoeken.

18 januari 2010 om 19:47

Nouja Miegster zegt letterlijk dat hij er wel van geniet maar dat het niveau dramatisch is. In feit precies hetzelfde als wat jij zegt.

Mooi, zo is Keita snel terug in Barcelona.

heel mooi sissoko gaat juventus weer op de rails moeten helpen jammer voor mali mooi voor juventus

Best gunstig dat Keita nou terug keert! Ook voor Sevilla trouwens met al die blessures

God! Wat een drama die keepers zeg, de Afrika Cup is zeker vermakelijk, maar wat een fouten!

Zoals ik al d8 keita zal snel trug keren in Barcelona

is toch grappig om te zien hoe erg supporters van de clubs die spelers moeten afstaan zo erg hopen dat het nationale team van die spelers zo snel mogelijk wordt uitgeschakeld zodat die spelers terugkeren naar hun club :P Bij Chelsea hopen ze ook helemaal dat Ivoorkust wordt uitgeschakeld al is dat vergeefse hoop denk ik.

18 januari 2010 om 20:25

Dat is ook het geval bij de supporters van jouw clubie Ajax. Ajaxieden stonden ook te popelen dat Kameroen er even snel uit kon vliegen zodat Enoh weer met Ajax mee kan spelen.

Ik heb nu een aantal wedstrijden van de Afrika Cup gezien en ik ben er van overtuigd geraakt dat je maximaal twee Afrikanen in je team moet hebben. Heb je er meer dan is verzorg en tactisch vernuftig voetbal uitgesloten. Veel fysieke power en wilskracht, maar geen finesse en geen tactische discipline.
Het gaat nog heel lang duren voordat een Afrikaans land de wereldtitel gaat behalen.

18 januari 2010 om 19:35

Viel mij ookal op. Fysiek en de mentaliteit hebben ze wel maar ze zijn technisch ver onder de maat en hebben nauwelijks tot geen inzicht in het spelletje. Daarom kunnen ze niet op tegen de Europese landen die vooral technisch vele malen beter zijn dan de Afrikaanse en zelfs de verdedigers over meer techniek beschikken dan de gemiddelde Afrikaanse nummer 10. Als ze daar aan zouden kunnen werken zouden ze veel sterker worden mede vanwege hun ongelofelijk sterke mentaliteit.

18 januari 2010 om 19:48

Maar tijdens het wk gaat het om meer dingen als voetbal alleen. dan gaan alle europese teams het lastig krijgen, het verleden gaat zich met het heden mengen.

18 januari 2010 om 19:55

''het verleden gaat zich met het heden mengen''

Mag ik vragen wat je daarmee bedoeld? Volgens mij gaat het bij het WK wel over vooral over voetbal of praat jij over een ander WK dan ik?

18 januari 2010 om 20:07

over het Europese koloniale verleden, De Afrikaanse teams zullen er alles aan doen om revanche te nemen!
Geloof me, Nederland en Engeland gaan het zwaar krijgen daar!

18 januari 2010 om 20:15

Als dat de drijfveer moet zijn op het WK, dan hou ik mijn hart vast. Onderling maken ze de ene idiote overtreding na de andere, laat staan tegen de "oude overheerser en slavendrijvers."
We kunnen ons opmaken voor een bloedbad. Als we de bal tussen de rampzalige tackels door nog ff drie naar elkaar toespelen, staan we tenminste nog met 3 - 0 voor.

18 januari 2010 om 20:22

Ze gaan het fysiek zwaar krijgen, maar als teams zijn europese landen een stuk verder dan afrikaanse. je ziet toch dat 1 of 2 stervoetballers die in europa uitkomen een heel team niet kunnen trekken. Dat gaat zeker op het WK niet lukken..

18 januari 2010 om 20:25

Ik mag inderdaad hopen dat dat niet de drijfveer is voor het WK, zou sonde zijn.
Daarbij zelfs al zijn de Afrikaanse teams nog zo fel maar met alle respect die worden toch vierkant weggetikt door teams als Spanje, Engeland en Brazillie.

18 januari 2010 om 23:23

Egypte werd toch echt niet weggetikt door Brazilie en Italie en dat is niet eens een afgevaardigde op het WK

Ik hoop dat Kameroen zo snel mogelijk wordt uitgeschakeld. Ivoorkust, Nigeria en Ghana mogen van mij op zich wel doorgaan.

Ik vindt het jammer dat Mali niet door is! fantastische spelers zitten erbij, maar de beste gaan nou eenmaal door, (over het algemeen).

Real Madrid,juventus,barcelona,sevilla was de middenveld + aanval. Hoe kan je het dan weggeven tegen Rio Ave,dinamo Boekarest,vallodolid,leeds Utd en Maritimo Funchal(angola) vraag ik me dan af!!

Ik kan niet zeggen dat ik dit erg vind. Keita is toch heel beslissend geweest lijkt me en hij kan Barcelona nu weer voorzien van meer opties. Ik vind het wel spijtig voor Mali, maar Angola en Algerije zijn zeker teams die verdienen om door te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren