Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Makkelie speelt hoofdrol bij historisch moment tijdens WK voor clubteams

Laatste update:

Danny Makkelie heeft tijdens de halve finales van het WK voor clubteams voor een primeur gezorgd. De Nederlandse arbiter is in Japan aanwezig als lid van een team van videoscheidsrechters en in de wedstrijd tussen het Colombiaanse Atlético Nacional en Kashim Antlers uit het organiserende land wees scheidsrechter Victor Kassai op zijn aanraden naar de stip.

/

Orlando Berrío van Atlético maakte in de wedstrijd een overtreding op Daigo Nishi, waarna de Hongaarse leidsman aarzelde met het toekennen van een overtreding. Hij liep daarna naar de kant en was er na het bekijken van de beelden snel uit. Shoma Doi benutte daarna de eerste strafschop in het mondiale voetbal die werd toegekend na het raadplegen van videobeelden.

Het wereldkampioenschap voor clubteams is het eerste FIFA-evement ooit waar gebruikt gemaakt van een videoscheidsrechter. Makkelie was enkele maanden geleden zelf overigens ook betrokken bij een andere primeur. Bij de wedstrijd tussen Ajax en Willem II kreeg hij hulp van videoscheids Pol van Boekel en trok hij op diens aanraden een rode kaart voor Anouar Kali.

Historische beelden! Tijdens de halve finales van het WK voor clubteams in Japan vandaag is voor het eerst in de...

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 14 december 2016

Vind jij de invoering van videoscheidsrechters een goede zaak?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat het pas na 2 minuten besloten wordt, maar dit lijkt me toch een hele mooie eerste stap. Bewijst eens te meer dat dit een hele goede zet is!

14 december 2016 om 13:32

Zeker een goede zaak! Alleen over de invulling van de videoscheidsrechter heb ik nog mijn twijfels. Ik vind dat de scheidsrechter de baas is en niemand anders. Maar Door die videoscheidsrechter kan het gaan lijken of die de baas is en volgens mij moeten we dat niet hebben. Ik pleit voor een systeem zoals hockey of iets dergelijks. Dit gaat problemen opleveren denk ik

14 december 2016 om 13:36

Wanneer de scheidsrechter het spel bij twijfel stil zet dan heb je dit probleem niet. Nu kwam de beslissing laat en onverwacht uit de lucht vallen. Dit moet inderdaad anders want hier ga je alleen op de tribunes al problemen mee krijgen.

14 december 2016 om 13:45

En als er nu alle ruimte ligt voor een goede counter en deze is al ingezet...Het spel wordt vervolgens stilgelegd, de scheidsrechter bekijkt de video en beslist: geen penalty. Weg counter. Dat lijkt me ook niet de bedoeling.

14 december 2016 om 14:00

Hmmm... als scheidsrechter kun je vrijwel direct wel horen of er twijfel is. Dan kun je direct stil leggen. Je hebt gelijk dat dit zou kunnen gebeuren maar ik denk dat het een betere oplossing is dan wanneer je te lang doorspeelt.

14 december 2016 om 15:38

Daarom werkt het systeem zoals bij hockey wordt toegepast ook veel beter. De speler die neergeschopt wordt in dit geval vraagt de videoscheidsrechter aan. Doet hij dit niet wordt er gewoon doorgevoetbald. Dan kan er meteen worden besloten en hoeft er niet zoveel tijd tussen te zitten. Heeft de speler geen gelijk, gaat het spel verder en wordt het in principe niet meer onderbroken door de videoscheidsrechter.

14 december 2016 om 15:46

@samgooris. Dit is inderdaad gewoon de beste oplossing. In combinatie met de doellijntechnologie (die gewoon doorloopt) heb je dan een eerlijk spel zonder al te veel onderbrekingen.

Terechte penalty lijkt me, prima dat deze mogelijkheid er nu is.

Het absolute hoogtepunt van deze wedstrijd. Wat mij wel opvalt is dat er relatief veel tijd zit tussen de actie en het seintje van Makkelie. Het spel was al weer een behoorlijk eind verder. Voor de supporters in het stadion is dit moeilijk te volgen.

14 december 2016 om 13:49

In de grote stadions kan je de beelden meteen op de schermen tonen, waarmee het voor iedereen duidelijk is. De kleinere stadions hebben die schermen vaak niet dus daar is het wat lastiger.

14 december 2016 om 14:00

Dat is toch officieel niet toegestaan? Kan mij herinneren dat er met Ajax - FC Twente (?) een klein relletje mee was.

Het lijkt alleen wel op buitenspel. Zou grappig zijn als ze dan zelfs met video zo'n fout hebben gemaakt.

14 december 2016 om 14:03

Volgens mij is het ook buitenspel. De aanvaller staat al over de lijn van het strafschopgebied, terwijl de rest van de spelers er buiten staan. De penalty had dus niet gegeven mogen worden.
Dan denk je het goed te doen, maar blijkt het nog een foute beslissing.

Grappig om te zien het een verkeerde keuze is geweest aangezien het buitenspel was. Hahahah wat een faal..

14 december 2016 om 14:39

Leek inderdaad buitenspel. Pijnlijk, mocht dat zo zijn. Dan doet de video scheids precies het tegenovergestelde waar hij voor bedoeld is...

Dit is zeker een historisch moment; een videoscheids die buitenspel over het hoofd ziet. Wel vreemd dat de scheids het voorval zelf ook weer moet beoordelen en hierdoor het spel stil ligt. Als de scheids de videoscheids weer gaat overrulen ga je nog vreemde situaties krijgen.

14 december 2016 om 14:43

Precies, maar wat als het echt randje buitenspel is (zoals nu eigenlijk het geval is). Vanuit deze beelden is het moeilijk te zien, maar nu neig je zeker naar buitenspel. Als je er echt niet uit kan komen of het buitenspel is, wat doe je dan? Geef je dan de penalty met het risico dat het toch buitenspel was, of ga je doorspelen met het risico dat het gewoon een penalty had moeten zijn? Of ga je dan nog minuten lang wachten totdat er betere beelden beschikbaar zijn?

14 december 2016 om 14:46

In mijn optiek laat je doorspelen als de videoscheids het niet met een paar tel weet. Het is een hulpmiddel en geen vervanger. In dit geval lekker doorspelen.

Dit is niet het eerste penalty in het mondiale voetbal die is toegekend na het raadplegen van de videobeelden. In de Confederations Cup 2013 Braziliã« - Egypte krijgen de Brazilianen (in de laatste minuten van de wedstrijd) een penalty na hands van een Egyptenaar op de doellijn die eerst niet door de scheidsrechter werd gezien, maar wel na het raadplegen van de beelden bij de 4e scheidsrechter.

Ik raad iedereen aan een samenvatting van deze schitterende wedstrijd terug te zien waarin de Brazilianen bij vlagen werden weggespeeld.

14 december 2016 om 18:37

Colombianen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren