Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Machtsstrijd in de Eredivisie nog altijd gaande: hoofdrol voor Ajax en Feyenoord

Laatste update:

Onder de clubs in de Eredivisie heerst nog altijd een machtsstrijd, stelt Voetbal International. Als oorzaak wordt een conflict over macht en geld genoemd. De regeling dat topclubs in Nederland vijf procent van hun UEFA-opbrengsten dienden af te staan aan de andere clubs, leidde tot veel onrust. Afgelopen donderdag moest een vergadering oplossing bieden, maar veel voorstanders van een nieuw voetballandschap kwamen daarbij bedrogen uit.

De eerste problemen deden zich voor toen plannen werden uitgerold voor een nieuwe NL League. Grote competities als de Premier League en LaLiga hebben alle touwtjes zelf in handen. In Nederland gaat alle besluitvorming via de KNVB. Er wordt besloten dat één organisatie, met daarin vertegenwoordigers van 34 clubs, meer stootkracht kan bieden. Op de dag dat alles bezegeld moest worden, blijken echter twee clubs tegen te zijn: Ajax en Feyenoord. Met name het omzetten van de vijf procent van de UEFA-opbrengsten naar een structurele betaling zorgt voor wrijving.

Wat volgt is een tweestrijd, waarbij Ajax door de andere clubs wordt gezien als 'Hollebolle Gijs'. "Zij vinden dat Ajax en Feyenoord een voorbeeld kunnen nemen aan PSV en AZ, die wél bereid zijn om premies af staan", schrijft Voetbal International in het beschouwende stuk. "Zij spelen ook structureel Europees en zien wél in dat een aantrekkelijke competitie met spannende wedstrijden beter te verkopen is aan tv-zenders, supporters en sponsors. Ajax daarentegen stelt zich op als een soort multinational, zo vinden ze, een slokop die de binnenlandse concurrentie liever wegvaagt, om maximale zekerheid over Champions League-deelname af te dwingen."

Volgens het voetbalweekblad is na anderhalf jaar iedereen 'wel klaar' met de slopende politieke strijd die is ontstaan sinds de aankondiging van de NL League. De grootste spanningen lijken weggenomen, maar duidelijk wordt dat een samenwerking tussen de Eerste Divisie en de NL League niet voor handen ligt. "Sinds afgelopen donderdag lijkt er eindelijk zicht op een oplossing, maar niet de oplossing waarop de vele voorstanders van een nieuw voetballandschap hadden gehoopt. De beoogde historische beweging is vooralsnog niet meer dan een polderoplossing."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij Ajax gaat het ook wel om wat andere bedragen dan bij de andere clubs, de afgelopen jaren. Ik snap het wat dat betreft wel.

8 december 2022 om 09:38

Yup. Cl levert veel meer op dan paar euro tv inkomsten extra. En via de cl krijgt ajax wereldwijd veel meer aandacht dan de competitie.

Dus al worden ze elk jaar met 15 punten voorsprong kampioen dan nog is dat veel beter voor ze dan een spannende competitie waarin ze geregeld de cl mislopen

8 december 2022 om 09:47

Maar hoe kan je het model van Ajax op de lange termijn in stand houden als veruit het grootste gedeelte van de spelers van Ajax in de top mislukken? Op een gegeven moment is dat ook klaar. Je kan wel 60/70/80 miljoen blijven vragen, maar als die spelers het keer op keer niet waarmaken omdat ze structureel tegen dwergen voetballen in NL, dan worden die bedragen op den duur ook niet meer betaald. De topspelers uit de eredivisie hebben in 90% van de gevallen nog steeds een tussenstap nodig bij een subtopper of middenmoter in een topcompetitie, omdat de stap veel en veel te hoog is. In tegenstelling tot spelers uit bijvoorbeeld de Portugese competitie, die vaker meteen slagen in de Europese top. Je zal er dus wel iets aan moeten doen om het algehele niveau van de competitie te verhogen want deze trend is hoe dan ook niet houdbaar. Ik snap best dat elke club 'ikke, ikke, ikke' denkt, en Ajax heeft zichzelf in deze machtige positie gemanoeuvreerd door de goede sportieve en financiële prestaties de afgelopen jaren, en dan is het lastig om iets van je machtige positie cadeau te geven, maar ik vind het allemaal wel wat overdreven voor een paar miljoen meer of minder die voor Ajax echt niet ineens het verschil gaat maken. Tis niet zo dat Ajax die miljoenen aan PSV moet betalen en daardoor PSV direct versterkt.

8 december 2022 om 10:05

Volgens mij heeft Ajax tijdens de Corona periode flink in de buidel getast ten bate van andere noodlijdende clubs. Dus dat ikke, ikke, ikke, klopt niet helemaal. Daarnaast moet een BVO ook op eigen benen kunnen staan. Daarbij, met al die, veelal door Ajax, in de Europese toernooien bijeen geschraapte coëfficiëntie punten zorgen er ook voor dat andere Nederlandse clubs eerder toegang krijgen tot de lucratieve Europese competities. De huidige toestand van Ajax doet al blijken dat die zogenaamde onaantastbare koppositie in Nederland nooit werkelijkheid is en was. Wees jij als PSV supporter maar blij dat Ajax Schreuder de hand boven het hoofd houdt;-)). Over nivellering gesproken. Als deze coach aanblijft speelt Ajax volgend seizoen sowieso geen CL. Dus teren de inkomsten flink in. Dan zijn die deze zomer binnengehaalde transferbedragen - zo’n 200 miljoen - snel verdampt. Want ze hebben van die 200 miljoen al de helft over de balk gegooid aan mis investeringen. Dan een seizoen zonder CL. Blijft de rest over voor de torenhoge salarissen. Waarschijnlijk hebben ze in Amsterdam deze rekensom ook gemaakt, en houden ze ook nog rekening met het ophoesten van de ontslagpremie voor Schreuder - hij gaat, maar het tijdstip ligt tussen januari en komende zomer. Dus blijft er voor de Eredivisie clubs niks meer over;-))).

8 december 2022 om 11:56

@rubentje13

Grootste gedeelte slaagt niet zeg je, maar wat is slagen? Volgens mij spelen Frenkie, Matthijs en Martinez allen regelmatig bij hun club. Hoor ook weinig negatieve geluiden over Mazraoui. Dat Donny en Hakim het niet gehaald hebben is jammer. Maar laten we wel wezen. Zelfs een zekere Ten Hag is aan het slagen waar andere trainers het niet haalde.

Zou daarnaast je stelling inzake ikke ikke ikke omdraaien. Misschien moeten die andere clubs hun handje niet zo ophouden. Alles wat Ajax wil kan niet, gaan ze niet in mee, stemmen ze tegen. Maar vervolgens wel geld willen. Ajax neemt terecht de stelling in dat ze best willen kijken naar een andere verdeling van de tv gelden uit de competitie, maar dat ze niet de kas gaan spekken met de Europese gelden die de club zelf binnen harkt.maar dat wiillen die clubs natuurlijk niet. Die pot is niet zo groot en een andere verdeling heeft nauwelijks impact. Slimmer is het om die pot flink te spekken met gelden uit andere potjes. Dat, dat potjes zijn waar je niets aan bijdraagt verder doet er niet toe.

8 december 2022 om 15:05

@ninjakai waar benoem ik dat het alleen om Ajax-spelers gaat die niet slagen? Het gaat net zo goed om spelers van AZ, Feyenoord en PSV. Kijk eens naar Depay, Bergwijn en Vincent Janssen. De pool spelers die mislukt en verpietert is veel groter dan de pool spelers die wel op een of andere manier slagen (bij De Ligt ging het overigens met horten en stoten hoor, en nog steeds ben ik daar niet van overtuigd). Het hele idee is juist dat het niveau van de competitie omhoog moet. En de snelste manier om dat te doen, is door er meer geld in te pompen en de onderkant van de eredivisie ietsje rijker te maken. Dat kost de Europees spelende clubs nu misschien iets meer geld (maar wat is nou 5%?), maar levert op de lange termijn gewoon meer op (meer inkomsten, je kan betere spelers aantrekken, aantrekkelijker competitie). Ja, Ajax wil die 5% niet afstaan, maar waarom doen PSV en AZ daar minder moeilijk over? 5% is toch voor elke club hetzelfde? Ajax moet ook niet doen alsof dat een enorme kostenpost is waardoor de ontwikkeling van Ajax enorm tegengehouden was. Die ontwikkeling wordt bij PSV, AZ en Feyenoord evenveel tegengehouden door die 5%.

Het gaat mij daarnaast helemaal niet per se om Ajax. Het gaat erom dat we met z'n allen moeten stoppen met ikke ikke ikke. Als iedereen ikke, ikke, ikke doet, wordt er uiteindelijk helemaal niemand beter van. Soort gevangenendilemma. Werk je samen, dan bereik je meer resultaat. Op welke manier dat moet gebeuren, weet ik niet, maar ik heb er dan ook niet voor gestudeerd en weet niet alle ins en outs. Ik baseer me op het artikel hierboven en het artikel van VI waar het van afgeleid is (en die ook veel genuanceerder is).

8 december 2022 om 11:24

Klopt, maar dat kan je dus ook omdraaien. AZ en PSV krijgen al veel minder geld en moeten dan ook nog eens een deel afstaan. Iets wat zij dus wel bereid zijn te doen.

8 december 2022 om 11:33

Idd, ik kwam het volgende tegen;

Tussen 2019 en 2022 stond Ajax 10,2 miljoen euro af aan de Eredivisie.

Ajax hoofdsponsor van de Eredivisie
Het verschil met de andere clubs in Nederland is groot. PSV volgt op plek twee op geruime afstand. De Eindhovenaren, die het in de afgelopen jaren vooral moeten doen met voetbal in de Europa League, stonden 1,9 miljoen euro af aan de Eredivisie. Bij AZ (1,6 miljoen euro), Feyenoord (1,5 miljoen euro) en Vitesse (0,3 miljoen euro) lagen de UEFA-afdrachten nog een stuk lager dan bij Ajax.

Die 5 procent voelt natuurlijk ook niet lekker om af te staan. Dit geld hebben ze zelf verdiend met de prestaties in Europa. De clubs nemen ook een risico met het aankopen van dure spelers, salaris etc.

Misschien een idee om de tv gelden eerlijk te delen over de 18 clubs, dan voelt het niet als afstaan

8 december 2022 om 09:53

sta gewoon die 5% af, en als je CL speelt maak je het 3%. Zorg met dit geld dat alle ploegen een fatsoenlijk grasveld hebben, dan verminder je tevens ook de kans op blessures bij je eigen selectie wat weer waarde creëert.
Als een Ajax dan 60 miljoen pakt in de CL mogen ze 58,2 miljoen houden, en 1.8 (3%) gaat dan de eredivisie in. Feyenoord vorig jaar pakt 15 miljoen, mogen ze 14,25 houden en 0,75(5%) gaat dan naar de eredivisie. Met de verplichting dat dit geld alleen mag worden geïnvesteerd in het beter maken van het veld/materiaal/etc. heeft iedereen er voordeel aan.

8 december 2022 om 10:13

Wat ik niet snap is dat ze hier spreken van het omzetten van die regeling naar een structurele betaling. Dat zou inhouden dat wat jij beschrijft momenteel al van kracht is, en dat andere clubs willen dat, ook als je een jaar geen Cl/el/ecl speelt, je alsnog 5% moet afdragen.

Ik weet niet wat voor bedrag dat dan wordt, maar het klinkt mij als van de zotte dat je naast het mislopen van je beoogde Europese toernooi, je wel moet betalen alsof je eraan meedoet.

Ook ben ik het wel eens met wat anderen hier zeggen. Clubs buiten de top 4/5 schooien regelmatig bij topclubs. Nu met kunstgras wat naar normaal gras moet, maar ook tijdens corona. Het is niet alsof Ajax en Feyenoord alles voor zichzelf houden. Ze krijgen hun eigen begroting niet rond, krijgen hulp van topclubs en nu willen ze nóg meer. Klinkt mij vrij zwak in de oren.

Voordat er wordt geïnsinueerd dat Ajax hiermee geen financiële steun heeft geboden voor andere Eredivisie clubs in het verleden; dat hebben ze wel gedaan. Een van die keren was door Corona. In zeg daarmee niet dat ik niet vind dat ze die 5% mogen afstaan maar die kleine clubs hangen altijd wel hard aan de tepel te slurpen maar te jammeren dat Ajax voorgetrokken wordt als er, wegens Europees voetbal, een wedstrijd verschoven moet worden. Daarboven op las ik dat de kleine clubs met kunstgrasmatten hun grasmatten willen vervangen voor echt gras met de geldsteun van de top van de Eredivisie.

Alleen hierom al zijn we een Mickey Mouse competitie. Allemaal handjes ophouden, waar is de topsportmentaliteit? Betaal lekker je eigen zooi. Ook al die argumenten over betere grasvelden etc, dat zijn gewoon minimale eisen om een BVO te zijn joh. Als je dat zelf niet kan ophoesten begin je lekker een schaakvereniging ofzo.

8 december 2022 om 10:22

Iedereen ziet Ajax inmiddels als een pinautomaat.. Inspraak naar rato van inbreng lijkt mij dan ook redelijker! Wie betaald, wie bepaald!

Straks zijn er 8 bestuurders waarvan 1 van de topclubs en een bestuurder van Telstar (met alle respect) heeft hetzelde stemrecht. 3x raden welke club(s) straks meer mogen gaan betalen? En zodra Ajax een speler wil van een club ook nog eens een Ajax-percentage erop gooien.. Koekoek..

Zorg als club zelf maar voor een goed financieel beleid om aan je geld te komen.

8 december 2022 om 10:39

Heeft er natuurlijk ook mee te maken. Dat Ajax constant roept dat ze veel geld heeft. En dat ook laat zien doormiddel van grote transfers.
Daarnaast is het Ajax die graag grasvelden wilt zijn.
Ik snap wel dat een club die alle eindjes aan elkaar moet knopen dan zegt. goh ajax, jij wilt dat zo graag. Nou betaald dan maar lekker mee.

Los of vast of dat ajax dat moet doen is dat geen gekke gedachten.
Die clubs hebben de keuze gemaakt voor een kunstgras veld om goed financieel beleid te maken. Dus ja dat argument vind ik gelul

8 december 2022 om 10:43

Niet alleen Ajax wil af van kunstgras, wat een onzin.

8 december 2022 om 11:00

Prima Psvnec, maar dan gaat de zeggenschap ook naar rato... Zou toch van de zotte zijn dat 7 bestuurders (ervan uitgaande dat Ajax nr 8 zou zijn) even beslissen dat wij nóg meer geld moeten gaan afdragen... Wij hebben ook ambities dus elke cent ook nodig... ca. 20 jaar terug waren wij ook nagenoeg failliet, dat wij nu veel geld hebben en daar trots op zijn is (grotendeels) onze eigen verdiensten.

Lees het complete artikel op vi.nl en dan zie je meteen dat niet alleen Ajax en Feyenoord tegen zijn maar inmiddels ook Psv

En dat ze groot gelijk hebben.

Ik heb echt helemaal niks met Ajax, maar ik kan me wel vinden in het standpunt van Ajax. Ajax verdient tientallen miljoenen per jaar in Europa. Soms zelfs dicht tegen de 100 miljoen aan zoals in 2019. En dan mag je wel even 5 procent inleveren? Dat gaat in absolute aantallen bij Ajax letterlijk om miljoenen.

De andere clubs in de Eredivisie, ook bijvoorbeeld PSV en AZ, mogen blij zijn als ze zelf een paar miljoen pakken in Europa. Geen wonder dus dat die niet zoveel problemen hebben met de 5 procent. 5 procent van weinig is heel erg weinig wat je dan inlevert.

Altijd mooi als andere mensen voor je gaan bepalen dat je wel even een paar miljoen kunt missen op jaarbasis. En dan is Ajax gierig? Yeah right.

8 december 2022 om 10:42

Aan de andere kant, Ajax wil iets heel graag. Namelijk grasvelden, liefst in goede staat. En verdient mega veel. Een goede investering kost geld. Dus ja als je goed afspreekt dat het geld echt in de velden komt. Dan is dat toch geen probleem. Het is voor het gezamenlijk goed en als je als kleine club geen geld hebt. Waar kijk je dan bij de club met wel geld, is dat zo n gekke gedachte.

8 december 2022 om 11:25

Relatief gezien heb je het door de percentages over dezelfde impact. Je kan het ook omdraaien, als je al minder geld pakt, kan je elke euro ook goed gebruiken.

8 december 2022 om 19:19

En als je meer geld pakt begroot je daar ook op...

Waarom zouden de grote clubs deel van hun opbrengsten moeten afgeven? Vaak voeren zij goed beleid en moeten dan geld afstaan. Zien dan kleine clubs met geld smijten (bijv Emmen die dan dure Zuid Amerikanen haalt).

De clubs moeten zich schamen! Gewoon goed beleid voeren, wees creatief en bedenk nieuwe geldstromen.

8 december 2022 om 10:43

Maar dat is maar 1 club. Kijk naar een club als Zwolle, Cambuur en bijvoorbeeld een niveau lager bij Telstar. Daar lopen dat zo jongens niet. Die voeren doordacht beleid.

Overigens zijn die zuid Amerikanen een project van een suikeroom bij Emmen.

We hebben in Nederland al de oneerlijke verdeling van de tv gelden, waarbij de grote clubs veel beter zelf de rechten kunnen verkopen dan gezamenlijk. Maar voor de competitie doen ze water bij de wijn. Nu moeten die clubs ook nog eens Europese inkomsten afstaan. Wat is de volgende? Van elke transfersom boven de 5 miljoen moet er 10% naar de andere clubs doorstromen?

8 december 2022 om 13:39

Oneerlijke verdeling ten faveure voor de topclubs ja. In andere landen hebben ze allang in de gaten dat een eerlijkere verdeling zorgt voor een aantrekkelijkere competitie.

Het model dat de Premier League hanteert is enkele jaren geleden zelfs verplicht gesteld in Spanje om daar ook de verschillen tussen de clubs te verkleinen.

Ajax bijvoorbeeld pakt aan tv gelden een bedrag wat voor andere clubs in de competitie gelijk staat aan hun gehele of een groot deel van hun begroting.

En dan is in kleinere landen het ook gewoon problematisch dat de gelden voor Europese deelname en successen dusdanig zijn dat de concurrentie dan financieel al helemaal niet meer kan wederijveren.

8 december 2022 om 15:23

De prijzen daar zijn ook een stuk hoger dan in Nederland en zullen de clubs hun individuele rechten waarschijnlijk niet voor heel veel meer kunnen verkopen. Waarom denk je dat Ajax wil dat de nationale rechten collectief worden verkocht en eerlijker verdeeld en dat zij de internationale uitzendrechten dan zelf gaan vermarkten? Omdat niemand wil betalen voor Groningen-Zwolle, maar voor Ajax willen ze internationaal wel geld neerleggen. Meer dan de eredivisie nu krijgt.

Volkomen terecht wat betreft de opstelling van Ajax, Feyenoord en inmiddels ook PSV (als ik VI mag geloven). Dat andere clubs maar normaal beleid gaan voeren dan komen ze er ook wel. Waarom betalen voor het falen van anderen. De reden zonder de anderen geen competitie is onzin. Er zijn altijd wel andere clubs te vinden die in het gat willen springen. Een groot deel van de clubs kotst Ajax en in mindere mate Feyenoord en PSV uit, maar houdt wel hun handje op. In de eerste divisie is er veel weerstand tegen de jong teams, maar dat dat leidt tot betere kijkcijfers en dus voordelig is voor de overige clubs wordt structureel genegeerd. Dat Ajax, PSV en Feyenoord al een geste doen door de verdeling van de tv-gelden wordt ook structureel genegeerd. Het argument dat je zonder tegenstander geen wedstrijd hebt is legitiem te noemen, maar dat die tegenstander dan ook een keer zorgt voor aantrekkelijke tegenstand en niet met 11 man voor de kist gaat hangen en vanaf seconde 1 gaat tijdtrekken. Ik hoop dan ook nog steeds dat we samen gaan met België en wat mij betreft ook Denemarken of Schotland, gewoon een sterke North-Atlantic league maken met een robuuste piramide. Het argument van supporters met betrekking tot uitwedstrijden is met de huidige problematieken ook snel te tackelen. En het argument dat een wedstrijd Ajax - Club Brugge of Celtic niet leuk is komt meestal van supporters van clubs die buiten de boot vallen en in deze opzet op het tweede, derde of vierde niveau terecht komen.

Er is een machtsstrijd gaande om macht en geld, wow , die zag zelfs ik niet aankomen, .

Wordt tijd dat de Superleague daadwerkelijk tot stand komt, dan kan Nederland vertegenwoordigd worden door AFC en de rest kan op het lagere nivo doorgaan in de eredivisie en de UEFA toernooien.

De markt bepaalt immers en dan is er in Nederland op het allerhoogste nivo maar 1 club die echt mee zal kunnen doen met de oliebaronnen - internet- en oorlogsclubs: De 1e AFC, Ajaxfeyenoordcombinatie wel te verstaan.

Of willen we dat niet?

Puntje bij paaltje komt het er dus op neer dat er vanuit de topclubs altijd wel wordt geroepen dat ze een zo sterk mogelijke competitie willen hebben met zo veel mogelijk weerstand, maar wanneer men hier ook daadwerkelijk aan bij kan dragen ze niet thuis geven. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat de tv gelden al zo lang oneerlijk (in verhouding tot andere Europese landen) tussen de clubs wordt verdeeld. Waarbij het zeker in het geval van de tv-gelden te billijken is dat dit eerlijker wordt verdeeld, immers heb je toch een tegenstander nodig om een wedstrijd uit te kunnen zenden.

Natuurlijk is het vanuit het clubperspectief te begrijpen dat men voor zichzelf kiest, uiteindelijk staan er toch altijd meer eurotekens dan visie in de ogen. Wel vind ik het oprecht jammer dat de bestuurders bij dergelijke clubs dus niet de capaciteiten hebben het grotere plaatje te zien en de ambitie hebben de competitie echt vooruit te helpen (de genoemde % zijn peanuts voor hen). Maar goed, gezien het proces rondom tv-gelden hadden we van deze clubs ook niet anders mogen verwachten ben ik bang...

8 december 2022 om 19:26

Ga je nou serieus beweren dat de topclubs niet bijdragen? Waarom heeft ajax dan zoals eerder hier aangegeven meer dan 10 miljoen betaald aan de rest van de eredivisie clubs? De genoemde procenten zijn geen peanuts. Het is namelijk zo dat minimaal 3 topclubs die extra inkomsten begroten. Oftewel, ze rekenen hierop en geven op basis daarvan ook geld uit. Draai het eens om, waarom hebben die andere clubs recht op de Europese inkomsten van andere clubs? Een betere verdeling van de eredivisie tv gelden ben ik het helemaal mee eens (overigens staan de topclubs hier ook gewoon positief tegenover), daar hebben die andere clubs namelijk een aandeel in. In de Europese inkomsten hebben zij echter 0 aandeel. Die clubs staan vooral vooraan in de rij als het aankomt om gratis jeugdspelers van topclubs, vragen 8x zoveel als spelers waard zijn aan de topclubs tov buitenlandse clubs en verder vooral handje ophouden en geld proberen te claimen waar ze geen recht op hebben... Maar het is uiteraard allemaal de schuld van de grote boze topclubs...

Ik stel voor dat Ajax en Feyenoord hun eigen competitie maar moeten vormen. Kunnen ze lekker het hele jaar tegen elkaar voetballen.

Ergens kan ik Ajax wel begrijpen. Het is namelijk een bedrijf en al lang geen club meer, daarom kunnen ze niet worden gerund als club. Ik zou als aandeelhouder ook boos worden als het bedrijf waar ik geld in heb gestopt zomaar zijn vermogen verbrand (daar zijn Huntelaar en Hamstra nu ook mee bezig).

Hier ben ik wel trots op van der Sar, hopelijk houdt ie z'n poot stijf. Welk land heeft nou clubs die Europese gelden af moeten staan? En dan spelen wij nog 5 jaar CL ook. Bizar. Laat ze er maar in stikken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren