Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luxeprobleem Feyenoord snel verdwenen: basisspeler lijkt te vertrekken

Laatste update:

Feyenoord en Torino zijn in onderhandeling over Marcus Pedersen, zo meldt het Algemeen Dagblad zaterdagochtend. De Rotterdammers verlangen zo'n 7 miljoen euro voor de 23-jarige rechtsback, die in De Kuip nog tot medio 2026 vastligt. Pedersen, achttienvoudig international van Noorwegen, ziet de overgang naar de Serie A wel zitten. De ochtendkrant verwacht komende week een akkoord tussen beide clubs. Feyenoord hoeft niet op zoek naar een vervanger van Pedersen, daar de regerend landskampioen afgelopen woensdag Bart Nieuwkoop contracteerde.

Torino was al langere tijd geïnteresseerd in Pedersen en heeft zich opnieuw gemeld bij Feyenoord. De Rotterdammers staan open voor een verkoop van de Noor, daar de club momenteel teveel verdedigers in de gelederen heeft. Trainer Arne Slot gaf tijdens de persconferentie van vrijdag al aan dat er nog spelers mogen vertrekken. "Omdat wij in de stellige overtuiging waren dat Geertruida zou vertrekken, hebben we geanticipeerd door Nieuwkoop te halen. Wij hebben nu veel spelers voor één positie, misschien wel teveel. Dat zou gevolgen kunnen hebben." Pedersen lijkt nu dus de speler te zijn die Rotterdam-Zuid gaat verlaten.

Pedersen speelt sinds de zomer van 2021 voor Feyenoord, dat destijds 2 miljoen euro overmaakte aan Molde FK. Momenteel staat de teller op 88 officiele duels in Rotterdamse dienst, waarin de vleugelverdediger goed was voor 1 doelpunt en 7 assists. Vorige week vrijdag was Pedersen nog basisspeler in de verloren wedstrijd om de Johan Cruijjff Schaal tegen PSV (0-1). Komende zondag speelt Feyenoord de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Fortuna Sittard, maar dan lijkt Nieuwkoop te starten. De 27-jarige Zeeuw kwam voor zo'n 2 miljoen euro over van het Belgische Union Sint-Gillis. De Jupiler Pro League is al even bezig, waardoor Nieuwkoop volledig fit is gearriveerd bij Feyenoord.

Bij Torino kan Pedersen teamgenoot worden van Perr Schuurs, al bestaat de kans dat de Limburger deze zomer vertrekt bij de Serie A-club. Voor de rechtsbackpositie krijgt de Noor in Turijn behoorlijk wat concurrentie. Met Stephane Singo, Raoul Bellanova, Mërgim Vojvoda en Brian Bayeye heeft Torino reeds vier rechtervleugelverdedigers onder contract staan. In het afgelopen seizoen eindigde de Italiaanse club op de tiende plek in de Serie A.

Is het begrijpelijk dat Feyenoord meewerkt aan een vertrek van Pedersen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is dan toch een mooie ruil uiteindelijk

12 augustus 2023 om 09:15

Inderdaad, zowel financieel als sportief een verbetering.

12 augustus 2023 om 09:34

Het moet blijken, toen Nieuwkoop vertrok vonden wij het niet zo erg. Daarvoor kwam pedersen en die deed het goed in het begin. Het is een hele snelle speler, maar je merk vaak dat die bal dan niet via de rechterkant zo makkelijk loopt. Met zijn snelheid maakt hij alles goed.

Uiteindelijk maak je wel financiële winst.

12 augustus 2023 om 09:51

Als hij die snelheid in balbezit nou ook eens gebruikt in plaats van altijd te kappen.. prima deal zo voor Feyenoord 5 miljoen(?) gepakt en een betere speler.

12 augustus 2023 om 10:00

Was de zwakke schakel afgelopen seizoen en afgelopen week tegen psv ook weer

12 augustus 2023 om 09:51

Mooie ruil? hele goede deal! Nieuwkoop voor 2.5 mil

Zo 7 mil voor Pedersen, is dat de (nieuwe) Feyenoord tax? Wat een geld voor een simpele back.

Kroes doet echt goede zakem

12 augustus 2023 om 10:42

Kroes?? te vroeg denk ik..

12 augustus 2023 om 09:54

Tja, Nieuwkoop heeft 50 wedstrijden gespeeld als rechtermiddenvelder. Als rechtsback bakte hij er bij Feyenoord helemaal niks van.

12 augustus 2023 om 10:09

Stond in het kampioensjaar van Feyenoord rechtsback Ipv Kasdorp, ook toen deze hersteld was van zijn blessure. Wordt snel vergeten
Daarna veelvuldig geblesseerd bij Feyenoord

12 augustus 2023 om 10:24

Nee hij heeft een tijdje daar gespeeld ja en toen was het goed. Maar dat was niet een heel seizoen. Nadat Karsdorp wegging kreeg hij alle kans maar bakte hij er helemaal niks van.

Vind het veel erger dat z’n vriendin dan vertrekt uit Nederland 😅. Nee, dat is onzin. Ik voel het niet bij Pedersen nog maar wel 23, snel en heeft af en toe een prima actie. Nieuwkoop is wat stabieler en meer betrouwbaar, daar zie ik meer in vooral in de Champions League straks. Torino is een mooie stap, toch?

12 augustus 2023 om 09:18

Gelukkig sport zij zelf niet in NL 😉

12 augustus 2023 om 09:19

Zou die zomaar vertrekken bij het beste hockey team ter wereld?

12 augustus 2023 om 09:20

Nieuwkoop betrouwbaar?😂😂 jij hebt geen wedstrijden van hem gezien in belgie niet doen als of en bij feyenoord was t rennen vliegen aub man

12 augustus 2023 om 09:20

Pedersen is enorm snel wat veel verdedigend werk compenseert, maar hij durft geen bal meer voor te gooien het is allemaal terug kappen en tikkie terug..

12 augustus 2023 om 09:20

Wie is z’n vriendin dan?

12 augustus 2023 om 09:25

Noor Omrani, hockeyster bij Den Bosch. Ben het er persoonlijk ook niet helemaal mee eens. Er zit een leuk koppie op maar ze komt niet direct over als een leuke vriendin. Dan toch liever de vriendin van Bijlow of Santi.

12 augustus 2023 om 09:32

Duidelijk is vriendin van Santi! Wat ze in Arena had gedaan en zomaar bij een supporter achter op de scooter zitten geweldig!

12 augustus 2023 om 09:53

Het niveau lag zoveel lager bij Feyenoord toen Nieuwkoop vertrok en daar waren bijna alle Feyenoord supporters toen blij mee. Speelt nu in een 5 mans achterhoede en doet het in België goed en bijna alle Feyenoord supporters zijn blij dat hij terugkomt ineens. Gek.

Basisspeler? Niet helemaal terecht he, alleen als Trauner er niet is. Verder lijkt het me een prima deal en het beste voor Feyenoord en Pedersen zelf

12 augustus 2023 om 11:37

In de sterkste opstelling geen basisspeler maar met 26 basisplaatsen in de eredivisie vorig jaar snap ik dat labeltje wel.

7 miljoen? Erg karig. Verwacht een bedrag van met 7 nullen.

12 augustus 2023 om 09:16

Ja ik had ook een hoger bedrag in gedachten

12 augustus 2023 om 09:21

Op FR12 stond dat Torino bereid was om 7 miljoen te betalen. We moeten maar kijken of Feyenoord dat een acceptabel bod vindt. Ik weet niet hoe ver de onderhandelingen gevorderd zijn maar wellicht dat Feyenoord er een nog mooier bedrag uit weet te slepen. 10 miljoen zou ik inderdaad een meer passend bedrag voor een speler als Pedersen vinden. Anders hopelijk een groot doorverkoop-percentage want ik zie hem echt wel slagen met 3 spelers achterin.

12 augustus 2023 om 09:33

7 miljoen vind ik juist wel veel. Is erg beperkt, is lekker snel en kan mee met vechtvoetbal. Aan de bal is het wel erg matig en een goede voorzet hoef je niet te verwachten.

12 augustus 2023 om 13:59

Komop man, beperkte spelers als Zerrouki kosten tegenwoordig al 8 miljoen. Pedersen heeft een aantal zwaktes maar tenminste ook wel een aantal echte krachten. Pedersen is gewoon een prima speler voor top Eredivisie. Ajax en PSV hebben op die plek ook niemand rondlopen van zijn niveau. Als we hem met Zerrouki’s prijs vergelijken dan zou 15 tot 20 miljoen meer op zijn plek doen. Ik denk echter dat we uiteindelijk rond 10 miljoen + doorverkoop uitkomen.

12 augustus 2023 om 09:55

Je nu 3e rechtsback die vooral alleen snel is voor meer dan 10 miljoen? Gaat het?

Altijd doen. Pedersen kan de hele wedstrijd hard rennen, maar meer dan dat is het niet. Erg matig aan de bal, altijd tikkie-terug. Zijn voorzetten komen 9 van de 10 keer niet eens in de buurt.

Met Nieuwkoop heb je een betere speler als vervanger en houden we als we de transfersommen van elkaar aftrekken ook nog eens een miljoen of 5 aan over. Prima!

Mooie club hoor. Via Torino kan die zich lekker in de kijker spelen bij de grotere clubs.

Iedereen praat maar over de statistieken van nieuwkoop maar vergeet dat hij in een ander systeem speelde , ik ben benieuwd wat hij gaat laten zien want ik denk dat niemand 90minuten naar zijn wedstrijden heeft gekeken in de jaren in belgie😬 nu zou hij een directe tegenstander kunnen krijgen als aanvaller..

12 augustus 2023 om 09:24

Hij speelde jaren daarvoor wel als rechtsback. Overigens hebben we veel Belgische volgers hier, heeft Feyenoord twee keer tegen Union gespeeld, heeft Union in Europa gepresteerd en wordt de Belgische competitie tegenwoordig ook in Nederland (deels) uitgezonden. De Playoffs zien volgens mij vrij veel mensen hier, ik wel althans.

12 augustus 2023 om 10:10

49 duels als rechtermiddenvelder en 5 als rechtsback. Daar klopt dus weinig van. Heeft bij Feyenoord wel als rechtsback gespeeld en bakte daar niks van.

12 augustus 2023 om 10:41

Onzin, was prima vervanger karsdorp.

12 augustus 2023 om 10:44

En lees dat hier telkens van rechtermiddenvelder maar dat is ook hoe transfermarkt de opstelling van Union weergeeft. Tegen Feyenoord speelden ze altijd met 5 man achterin en was hij de rechtsback. Maar transfermarkt geeft dat weer als rm

12 augustus 2023 om 09:35

Nieuwkoop had destijds de potentie Karsdorp op te volgen. Niet door kwaliteitsgebrek maar vooral door fysiek ongemak en gebrek aan ritme en vertrouwen kwam het er niet uit. Ik zie niet in waarom hij nu opeens niet meer zou kunnen renderen in een 433. Fysiek is hij inmiddels helemaal in orde nml

Waar je vorig jaar nog veel mensen hoorde roepen over een vreemdelingen legioen heeft Feyenoord momenteel 8 Nederlands sprekende spelers in de basis.

Nou vind ik het zelf vooral leuk als er eigen jeugd in het eerste elftal zit en maakt het me verder niet zo uit waar spelers vandaan komen.

12 augustus 2023 om 09:29

Als je kijkt naar de verwacht verdediging + keeper morgen ... 4 van de 5

12 augustus 2023 om 11:43

Ik vind dat sowieso een dooddoener dat vreemdelingen legioen. Hoor het ook bij Ajax-topics voorbij komen terwijl die de laatste 2 oefenwedstrijden ook met 8 Nederlanders begonnen.

Uiteindelijk vind ik het prima als er “maar”” 3 of 4 Nederlanders in de basis staan. Heb er meer problemen mee als de hele bank en tribune vol buitenlanders zit want dat betekend dat je veel spelers hebt gehaald die weinig toevoegen.

12 augustus 2023 om 14:25

@scummyman, hoezo betekent dat laatste dat je veel spelers hebt gehaald die weinig toevoegen? Je hebt toch bankzitters nodig en als de eigen jeugd voornamelijk bestaat uit een extreme lichting spelers die of goed genoeg zijn voor het eerste of niet eens goed voor de bank, dan heb je toch een bank nodig. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de eigen jeugd niet op de bank wil zitten. Jongens als Riedewald, Bazoer wilden na een korte periode op de bank al snel weg. Zuid amerikanen op de bank zijn eerder bereid zich terug te vechten

Zonde, ondanks z’n slordigheden zo nu en dan was ik toch wel fan van hem.. zeker aanvallend.. hopen dat trauner snel weer fit is en geertje naar rechtsback kan.. ben zelf niet zo onder de indruk van Nieuwkoop of Kasanwirjo.. ze hadden beter kasanwirjo kunnen verhuren en pedersen nog een jaar houden..

Pedersen voor 7 verkopen. Voor 2 Nieuwkoop halen.
5 miljoen winst, maar wel een veel mindere speler aangetrokken.

Vind het meer voorsorteren op mindere jaren die gaan komen dan goede bedrijfsvoering.

12 augustus 2023 om 09:57

Grapjas, Nieuwkoop is in alles 5 klasses beter. Hij heeft zich echt uitstekend in België ontwikkeld.

Zou toch een prima deal zijn. Denk dat Pedersen en Nieuwkoop beetje zelfde type spelers zijn. Als je Pedersen voor 7 miljoen kan verkopen dan doe je het prima.
Vind verder dat ze nog 1 of 2 buitenspelers moeten verkopen. Wat mij betreft Dilrosun en Wahlemark. Is kwalitatief niet goed genoeg en nu moet je door selecteren.

Lijkt me prima dit. Goeie prof die Pedersen, maar hij helpt Feyenoord niet naar een hoger level. Voor hem een leuke stap én een acceptabele transfersom.

12 augustus 2023 om 11:49

Uiteindelijk valt en staat het bij de prestaties van Van Nieuwkoop.
Bij Pedersen weet je wat je hebt, een speler die het niveau aan kan maar je zoals je zelf ook zegt niet naar een hoger level tilt.

Ik heb Van Nieuwkoop niet meer gevolgd in België dus ik heb geen idee of het een vooruitgang is. Klein gokje maar als je jezelf wil verbeteren is het vaak wel beter op niet altijd voor de veilige optie te gaan en dat je door durft te selecteren

Pedersen is op zich een prima RB, snel en technisch vaardig. Dat zijn voortzetting voorin na een loopactie niet altijd lukt ligt ook voor een groot deel bij Alireza.
Als Pedersen echt weg wil dan moet Feyenoord wel meewerken. Anders zou ik hem niet laten gaan.

12 augustus 2023 om 10:01

Wat kan Jahanbakhsh eraan doen dat de voorzetten van Pedersen niet goed zijn? Zit Pedersen telkens naar de vetkuif van Jahanbakhsh te kijken?

ik vind dat mijn cluppie vaak ye laat actie onder neemt kwa huur of koop/?. ze maken tranvers niet normaal voor mij prima hoor. elke positie dubbel bezet.maar hier komt mijn vraag nu krijgen we geen onvrede in onze ploeg?

Jammer, ik heb wel een zwak voor hem. Tuurlijk was het wat slordig en een voorzet ontbrak er nogal aan. Aan de andere kant, met zijn snelheid en het continu blijven gaan trok hij de flank van tegenstander behoorlijk uit elkaar. Het lijkt mij lastig verdedigen en vooral lastig meelopen met hem. Ondanks zijn gebreken was het voor de tegenstander een behoorlijk handvol en een stoorzender, zeker organisatorisch.

Zeven miljoen geweldig, leuke jongen, verdedigend aardig, super snel maar nooit een goed vervolg.

7 miljoen? Te weinig. Ik vind hem vrij steady. Groot, snel, sterk, nog vrij jong, doet geen domme dingen in het veld. Ff het dubbele vragen. Hij zal wellicht een leuk salaris geboden hebben gekregen, maar Torino? Sja, als je wat warmer wil wonen, OK, maar qua voetbal zie ik de vooruitgang niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren