Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luuk de Jong pakt de hoofdrol en knalt Sevilla in Spaanse top

Laatste update:

Luuk de Jong heeft zondagavond een cruciale rol gespeeld in de derby tussen Real Betis en Sevilla. De voormalig spits van PSV was verantwoordelijk voor de laatste treffer van de wedstrijd en bezorgde zijn ploeg de drie punten: 1-2. Door de overwinning stijgen los Rojiblancos naar de vierde plek in LaLiga, terwijl Real Betis op de zeventiende positie blijft steken.

Sevilla was voorafgaand aan het treffen logischerwijs de favoriet, maar de uitploeg had een pittige tegenstander aan Real Betis. Toch kwamen de bezoekers in de beginfase op voorsprong via Lucas Ocampos. De aanvaller kon de bal na twaalf minuten spelen controleren in het strafschopgebied en schoot vervolgens langs enkele verdedigers en onder doelman Joel Robles door raak: 0-1.

Sevilla leek met een nipte voorsprong de kleedkamer op te zoeken, maar vlak voor het rustsignaal kon de thuisploeg op gelijke hoogte komen. Emerson kwam bij een voorzet vanaf links boven iedereen uit en kopte richting zijn ploeggenoot Loren Morón, die van dichtbij de bal tegen de touwen werkte: 1-1. Direct na rust wist De Jong echter alweer toe te slaan voor Sevilla.

De aanvaller werd in minuut 55 aangespeeld door Ever Banega. De Jong wist daarbij buitenspel te vermijden, nam het leer aan en knalde hard raak: 1-2. Real Betis zette vervolgens alle zeilen bij om alsnog een punt over te houden aan de derby, maar Sevilla, met onder anderen Nemanja Gudelj als invaller, hield stand en kon na negentig minuten spelen juichen om de drie punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Twee keer gescoord in Laliga, beide keren was die goal 3 punten waard. Lekker Luuk!

10 november 2019 om 22:58

Nu moet hij dit doortrekken, want laten we eerlijk zijn: 2 goals in 13 wedstrijden is niet genoeg. Heb zeker wel vertrouwen in Luuk, maar hij moet een stuk scherper worden voor het doel.

10 november 2019 om 23:07

Die 2 doelpunten leverde 6 punten op waarvan 3 in de derby, zulke doelpunten zijn veel waardevoller dan als hij er 6 had gescoord voor de statistieken

10 november 2019 om 23:12

Dit is natuurlijk wel onzin. Ja, het leverden zes punten op, maar hij miste ook vier 100 procent kansen tegen Barcelona waar ze anders een resultaat hadden gehad. 2 uit 13 is gewoon te weinig voor een Spaanse subtopper.

10 november 2019 om 23:14

Voor de supporters waarschijnlijk wel, maar een trainer gaat toch ook grotendeels op statistieken af. Zeker omdat de jong niet altijd goed betrokken raakt in het spel en dus als het ware moet leven van de goals die hij maakt.

10 november 2019 om 23:19

Een spits wordt nog altijd afgerekend op doelpunten. Als de spits van RKC er 25 in zou leggen dit seizoen, maar ze degraderen toch, dan kijken voetbalclubs echt niet naar de waarde van de ranglijst om zo een spits aan te trekken. Als Luke op 2 blijft steken, dan krijgt hij echt geen voldoende op zijn rapport van de supporters aan het eind van het seizoen... bij Sevilla moet je ook presteren.

10 november 2019 om 23:22

@lierse1997, De Jong is over het algemeen juist wel een spits die erg betrokken is in het spel. Heel goed aanspeelpunt en schroomt ook het verdedigende werk niet.

10 november 2019 om 23:27

Zijn trainer heeft heel veel vertrouwen in hem, dus daar zal het niet aan liggen

10 november 2019 om 23:30

@Davilla7, Algemeen heb je zeker gelijk, maar bij Sevilla komt dat voetballende gedeelte er (nog) vrij vaak niet goed uit. Op dit moment heeft hij echt al veel wedstrijden gehad waar hij voetballend niet al te veel bijdroeg.

10 november 2019 om 23:31

Nu heb je het erover dat hij na 38 wedstrijden nog steeds op 2 doelpunten zou staan, buiten dat denk ik niet dat Luuk nog verkocht gaat of wil worden. En als Luuk in de volgende wedstrijd tegen Betis weer de winnende scoort krijgt hij een plaquette in het supportershome ongeacht de rest van zijn statistieken 😉

11 november 2019 om 00:45

@Lierse1997 waarom zou een trainer blind staren op een statistiek terwijl hij een vakman is op het voetbal gebied. Een trainer zal veel meer kijken naar of De Jong zijn kwaliteiten van pas komen in zijn team en tactiek. Juist supporters kijken veel meer blind op statistieken. Dit zag je ook bij De Jong bij PSV, maar ook bij Karim Benzema bij Real.

Lekker hoor Luuk! 🔥 Je word erg gemist in Eindhoven

10 november 2019 om 23:04

Zeker en angelino ook! 😥 Speelde vandaag ook wel een aardige pot tegen liverpool..

Wat mis ik hem bij PSV zeg. Keilt gewoon keihard de bal in het dak van de goal, met zijn verkeerde been nota bene. Mooi voor hem!

Fantastisch voor Luuk om zo belangrijk te zijn in de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Het is hem gegund.

als je de beslissende goal maakt heb je het altijd goed gedaan als spits natuurlijk. leuk voor De Jong en hopelijk kan hij dit door zetten

Goeie goal zeg, echt een spitsen goal! Hopelijk zet ie dit door!

Heerlijk Luukinho. De winnende maken in een derby uit tegen Real Betis. Dan kan je al snel niet meer stuk bij de Sevilla's supporters. Hoop serieus dat die slaagt bij Sevilla. Toch wel mooi om te zien hoe Lopetegui het doet bij Sevilla, en ik gun het hem ook. Uitgekotst bij Real, maar ondertussen staat die met mindere materiaal keurig gedeeld derde in de competitie.

Ik zat in het stadion, geweldig dat luuk dan scoort.

10 november 2019 om 23:15

Hoe ben je aan kaartjes gekomen en hoeveel koste ze ongeveer. Wil ook heel graag een el Grande Derbi meemaken, maar weet nooit waar ik die kaartjes relatief goedkoop en betrouwbaar kan krijgen.

Psv kan hem op dit moment goed gebruiken

10 november 2019 om 23:13

Niet alleen PSV hoor, elke ploeg in Nederland kan een spits als Luuk de Jong gebruiken

11 november 2019 om 00:11

Lol nee, Ajax heeft helemaal niets aan hem

Heerlijk afgemaakt ook. Je krijgt toch wel even heimwee als je Guardado en De Jong zo samen op dat veld ziet staan.

Lekkere goal hoor! Wel jammer dat 'ie tegen Barcelona zoveel kansen miste. Als 'ie daar een paar van raak geschoten had, hadden ze misschien zelfs bovenaan gestaan. Mooi dat het zo spannend is daar in Spanje. In Engeland en Nederland lijkt het al gespeeld.

Over rendement gesproken, typisch Luuk, altijd weer die belangrijke winnende treffer net als bij Psv. Het is je gegunt Luukie, nu je weer lekker aansluiten bij Oranje en hopelijk zien we je weer een winnende maken

Oprecht mooi om te horen dit ! Lekker luuk. Was er even bang voor 2 maand geleden, zal wat zijn Luuk die bij Sevilla slaagt. Dan heeft ie wel afgerekend met het "alleen in nederland" dilemma.

Moet heerlijk zijn voor Luuk zo´n goal, zo´n wedstrijd. Begon ook al wat beter waar hij het spel voorin een aantal keer goed vasthield. Met z´n goal ontzettend belangrijk, maar voor de goede orde Ocampos was wel de man of the match aan de Sevilla zijde. Speelde heerlijk, instinct voetballer, sterk, snel, hardwerkend, en een aardige truckendoos met af en toe geniale staaltjes techniek. 5 belangrijke goals van hem al dit jaar, en ook vandaag weer genieten.

Doodzonde dat real Madrid vorige week zoveel kansen misten tegen dit betis. Leuk voor de jong. Op naar doelpunt nr 3

Zou hij het dan toch gaan redden daar? Moet zeggen dat hij echt goed speelt buiten zijn goal om ook. Tis hem gegund, zeker na die goal bij Oranje heeft ie er een met mij een fan bij

Zal fekir al spijt hebben van zijn transfer?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren