Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luis Enrique blij met Italiaanse 'mislukking': 'Heel erg waardevol gebleken'

Laatste update:
/

Barcelona treedt woensdagavond in het kader van de Trofeo Gamper in eigen huis aan tegen AS Roma, de club waar Luis Enrique zijn trainersloopbaan aftrapte. De samenwerking tussen hem en de Italiaanse topclub verliep niet naar wens, maar toch bewaart de Spaanse oefenmeester goede herinneringen aan zijn tijd in Rome. "Ik ben daar een betere coach geworden", zegt hij.

Luis Enrique tekende in de zomer van 2011 een contract voor drie seizoenen bij i Giallorossi, maar maakte slechts een derde van dat dienstverband vol. Hij besloot na één jaar op te stappen. "Het was mijn vierde jaar als hoofdcoach, na drie jaar bij het jeugdteam van Barcelona. Het was een intense ervaring, die me uiteindelijk veel waardevols heeft opgeleverd."

De samenwerking verliep niet naar wens, maar juist daarin schuilde volgens de succescoach van los Azulgrana een wijze les. "Ik heb goede herinneringen, al had ik liever gezien dat we wat hoger waren geëindigd (Roma eindigde dat jaar als zevende, red.). Ik zal de club altijd dankbaar blijven voor de kans die me daar is geboden." Luis Enrique trok een jaar na zijn afscheid bij Roma naar Celta de Vigo en werd medio 2014 aangesteld bij Barcelona.

Het succes van Barcelona is volledig toe te schrijven aan Luis Enrique

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als ik over MSN beschikte zou ik ook makkelijk kunnen praten. Groot deels te danken aan MSN niet enrique zonder messi en neymar is barcelona kaliber als Malaga.

4 augustus 2015 om 17:24

Jij kijkt zeker alleen cl anders zou je dit niet zeggen als je alle wedstrijden hebt gekeken

4 augustus 2015 om 17:25

Ik zou eens een wedstrijd kijken toen hij nog coach was van celta ze speelde geweldig voetbal en versloegen real madrid 2-0

4 augustus 2015 om 17:25

Bla bla bla, hand van enrique is heel duidelijk te zien na een slecht jaar onder tata.
Defensie is veel sterker geworden aanval veel gescoord, dus wat je zegt is echt onzin.

4 augustus 2015 om 19:07

Alleen het feit dat hij Messi heeft overtuigd om vanaf rechts te spelen en zo MSN werkend te krijgen is al genoeg om hem wat krediet te gunnen.

Iedereen weet natuurlijk dat dit succes grotendeels aan van Gaal te danken is.

4 augustus 2015 om 17:42

Dat staat natuurlijk buiten kijf. Al het succes in de voetbalwereld is te danken aan van Gaal. Of het nou direct of indirect is...

4 augustus 2015 om 17:42

Nee aan de ouders van Van Gaal. Dankzij hen is van Gaal geboren..

4 augustus 2015 om 19:32

Nee dankzij Adam en Eva want via hun is de mensheid Begonnen

4 augustus 2015 om 23:25

Excuus, je hebt uiterraard gelijk. Thanks Adam en Eva voor het succes van Barca!

Een trainer heeft altijd wel een hand in succes, zet een slechte trainer er neer en je verliest van real e.d omdat kwaliteit niet alles zegt, al scheelt het alw je msn hebt

4 augustus 2015 om 17:53

Het succes is toe te schrijven aan het team. Een trainer is daar onderdeel van. Dus diegene die zegt dat het 'volledig' toe te schrijven is aan de trainer mist een stukje inzicht. Dan had hij dus met elke selectie kampioen kunnen worden. Een goede trainer zorgt dat alles goed functioneert, dat is Luis Enrique wel goed gelukt.
Maar hij had ook de beschikking over een aantal 'vrij goede' voetballers dacht ik zo. Die voor het overgrote deel al eerder prijsjes hebben gewonnen, met andere trainers trouwens.

4 augustus 2015 om 18:36

Ik ben het gedeeltelijk met je eens, maar je zult toch nuances aan moeten brengen.

Barcelona heeft de laatste 10 jaar stuk stuk voor stuk geweldige teams gehad.

Tata Martino and Tito Vilanova hadden spelers als Messi, Xavi, Iniesta, Puyol, Busquets, Thiago, Alexis Sanchez en David Villa tot hun beschikking, en toch deden zij het beduidend minder dan Guardiola en Enrique. Ook het laatste seizoen van Frank Rijkaard was verschrikkelijk.

De spelers die ik opnoeem zijn spelers die bij elk topclub in de basis zouden staan. Messi:beste speler in de wereld, Xavi, Iniesta Busquts, Thiago en Villa hebben alles gewonnen wat er te winnen valt, David Villa is topscoorder aller tijden van Spanje en Alexis Sanchez draagt nu Arsenal en Chili en schittert in de Premier League.

Barcelona zou eigenlijk elk jaar kampioen moeten worden. Maar Real Madrid of Bayern Munchen hebben soortgelijke selecties en die pakken ook niet elk seizoen de prijzen.

Nee, Enrique heeft toch wel een duidelijke hand gehad in deze prestatie (en ik heb hem nooit gemogen). De verdediging is erg sterk, de omschakeling is vele malen beter geworden, Barca werkt meer met cross passes, maar toch bleef de passing vaak op een kwalitatief hoogstaand niveau.
Als je ziet hoeveel trainers het met topmateriaal verprutsen, mag je Enrique toch wel iets mer credits geven.

4 augustus 2015 om 19:28

volgens mij zijn we het dan wel met elkaar eens

4 augustus 2015 om 23:27

Perfect gezegd. Al die 'kenners' die denken dat iedereen barca wel even kampioen kan maken snappen voetbal dan ook niet helemaal. Als het zo simpel was namelijk....

5 augustus 2015 om 11:13

@fbca Ben je verder gekomen dan de eerste zin. Ik reageer op de poll waarin staat, volledig. Dat betekend, dus dat niemand verder aan het succes zijn meerwaarde heeft toegebracht. De vele goals van MSN staan volledig op naam van Luis Enrique.
En waar jij de gefaalde trainers noemt, kan ik Pep en Frank noemen.
Ik geef aan het deels is toe te schrijven aan Luis Enrique, niet volledig. Ik geef hem dus zeker wel credits, alleen niet alle.

@twente6 Ik zie idd, dat ik op de verkeerde reactie heb gereageerd, wij zijn het idd met elkaar eens.

Onder Enrique is de verdediging enorm sterk geworden. Waar ik vroeger bij een corner of vrijetrap mijn hart vast hield, kan ik nu gewoon relax zitten. Daarbij is Barca zelf veel gevaarlijker bij dode spelmomenten. De fitte selectie die Barca had is ook aan hem te danken vind ik, omdat hij goed rouleerden waardoor iedereen genoeg rust kreeg en tijd om te herstellen. (Dit gebeurde bij bijvoorbeeld Real veel minder, waardoor daar meer blessures en spelers met vermoeidheid waren.) Daarbij zie je ook een verandering in het spel, er wordt veel eerder diepte gezocht waardoor MSN heel gevaarlijk is. Daarbij wordt er goed geswitch tijdens de wedstrijd tussen inzakken en vooruit druk zetten en het mooie is dat het combinatiespel wat we gewend waren nog steeds aanwezig is, alleen meer in mate.
Dus Enrique heeft zeker zijn hand gehad in het huidige Barca.

Je ziet wel zijn hand bij Barca, maar hij beschikt daar ook over 's werelds beste spelers. Met MSN gaat het al een stuk makkelijker. Bij Roma zijn de middelen minder en daar hij heeft hij gefaald, waar Rudi Garcia Roma toch een nieuwe adem heeft gegeven.

4 augustus 2015 om 18:31

Bij celta heeft hij het prima gedaan. Iedereen daar was blij met hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren