Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luis Enrique: ‘Ajax maakte het ons moeilijk, maar ik ben blij met de afloop’

Laatste update:

Barcelona boekte dinsdagavond de tweede zege in de groepsfase van de Champions League. Na de benauwde 1-0 zege op APOEL Nicosia en het verlies in het Parc des Princes (3-2) werd nu op eigen veld met 3-1 gewonnen van Ajax. Luis Enrique zag hoe zijn team voor rust de Amsterdammers overklaste, maar daarna niet doordrukte en het op einde toch nog onnodig spannend maakte.

Halverwege de eerste helft stond het al 2-0 voor Barça door doelpunten van Neymar en Lionel Messi. De Catalanen waren op dat moment helemaal niet in gevaar gekomen en dat bleef ook lange tijd zo. Kort voor het einde tekende Anwar El Ghazi echter wel voor de aansluitingstreffer en dat maakte Luis Enrique nog wel zenuwachtig. “We wisten de wedstrijd niet dood te maken en Ajax maakte het ons moeilijk”, had de trainer gezien.

“Maar ik ben blij met de afloop”, benadrukte Luis Enrique. Hij koos ervoor Messi na bijna zeventig minuten naar de kant te halen ten faveure van Munir El Haddadi. Even daarvoor had Neymar het veld reeds verlaten voor Sandro Ramírez, die uiteindelijk de 3-1 op zijn naam schreef. “Of die wissels riskant waren? Nee, ik zou het zo weer doen. Ik neem graag een risico, als je daar al van kon spreken nu”, aldus de trainer.

“De wissels hadden overigens niets te maken met El Clásico van zaterdag. Ik had het gevoel dat we de goede kant op gingen en wilde daarom goed voor de spelers zorgen”, verklaarde Luis Enrique naderhand. “Mijn doel is niet louter en alleen om spelers als Messi en Neymar te laten schitteren in de wedstrijden. Ik moet er zorg voor dragen dat wij als groep sterk blijven.”

Nam Luis Enrique een groot risico, door Neymar en Lionel Messi te wisselen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Luis Enrique doet het op zich goed, ik ben alleen niet fan van die keeper constructie a la Madrid van vorig jaar. Ter Stegen oogt nog een beetje nerveus en ik denk dat het riskant is om de ko fase zo in te gaan. Ook te veel rouleren kan averechts werken, hoop dat er nu wat verandering in komt nu Suarez er is en we steeds meer een vaste 11 te zien krijgen.

22 oktober 2014 om 00:19

Mats speelde gewoon goed, oogde soms wat instabiel maar voor derest deed hij het gewoon goed. Voordeel van Bravo is dat hij de Spaanse League al kent en zich dus niet teveel moet aanpassen. Ik zelf zou voor Bravo gaan in alle wedstrijden en soms Mats erin brengen. Bravo is naar mijn mening niet minder dan Valdez, Casillas, Weidenfeller, Hart etc.

Barca speelde vandaag op 70 procent niet meer niet minder.
Ajax was angstig dat zag je gewoon in de ballen die ze speelde. Bang om op avontuur te gaan.

21 oktober 2014 om 23:46

Nou ze speelde op 70% na de 2-0. En aangezien die 2-0 al vroeg viel hoefde ze niet meer aan te zetten. Dat kwam ook mede door Ajax die het ze niet echt moeilijk maakte. Ik had gehoopt op meer vandaag maar helaas is het niet anders.

Ik baal hier verdomme echt van! We speelden maar op 50 procent van ons kunnen, zo matig speelden wij vandaag! We kunnen zoveel beter, en dan kunnen we het barcelona echt moeilijk maken! Talent hebben we genoeg daarvoor, daar ben ik heilig van overtuigd!

Gelukkig komt er een hele mooie lichting aan, gezien de goeie wedstrijd in de youth league van Ajax. Barcelona werd daar helemaal weggespeeld de eerste helft.

22 oktober 2014 om 00:29

Hou jezelf toch niet zo voor de gek, als de wedstrijd vandaag iets aan heeft getoond is het wel dat Barcelona helemaal niets te vrezen heeft van clubs van het niveau Ajax als het dat echt niet wilt.

Laten we aannemen dat Ajax echt beter zou kunnen zoals je zegt, denk je niet dat Barcelona nog 1,2 of zelfs 3 versnellingen hoger had kunnen spelen dan vandaag? Je zag aan alles dat ze na de 2-0 extreem terugschakelden, hoogstwaarschijnlijk met het oog op de wedstrijd van dit weekend tegen een tegenstander waar ze wel echt wat van te duchten hebben.

Wat betreft die jeugdlichting wil ik je ook meteen uit je droom halen, want als er echt spelers tussen zitten die het verschil zouden kunnen maken in de toekomst, worden die al weggekocht voordat ze echt van waarde kunnen zijn voor het eerste elftal van Ajax.

Wake up and smell the coffee, de concurrentiestrijd met de absolute top van Europa is al jaren geleden verloren. Je zult er goed aan doen niet zulke hooggespannen verwachtingen te hebben van clubs uit de Eredivisie uitkomend op het hoogste niveau in Europa, de CL.

22 oktober 2014 om 00:53

Met gasten in de basis zoals o.a. Kishna en Zimling win je nog im geen 100 jaar van ajax. Zimlimg sws te slecht en Kishna heeft totaal geen inzet en ook maniertjes van iemand die zichzelf de beste van de wereld vindt.

22 oktober 2014 om 01:31

Ignition, laat me niet lachen. Barcelona speelde op zestig procent en Ajax kan gewoon niet beter.

Barca maakte het zichzelf moeilijk in de tweede helft. Met een 2-0 voorsprong dachten ze er al te zijn. Dat zag je aan het spel en aan de wissels. Desondanks is een overwinning nooit in gevaar geweest. Ajax maakte per ongeluk de aansluitingstreffer en even later was het weer raak voor Barca.

Misleidende kop!
Ajax maakte het zichzelf de hele wedstrijd moeilijk maar had met al het geluk van de wereld zomaar die gelijkmaker kunnen maken.
Was totaal onverdiend geweest maar daar hadden we in Nederland niet om gerouwd.
Het was wel zeer pijnlijk om Ajax zo overklast zien worden.
Op halve kracht zet barca Ajax simpel opzij. Wat een bedroevende verdediging!!
Geen verrassing natuurlijk als je weet dat Ajax zelfs in de Nederlandse competitie het al niet makkelijk heeft, zoals geen één club dat heeft in Nederland.
Conclusie: we tellen niet meer mee maar fungeren alleen als opvulling van de CL.

22 oktober 2014 om 06:53

Onzin dat ajax als opvulling dient voor de cl.b dan zou dat gelden voor 50% van de ploegen aangezien ajax de afgelopen jaren altijd als derde eindigd met uitzicht op de 2e plaats. En dat niet in makkelijke poules

Soms trek ik die wenselijke sociale antwoorden niet van trainers... Zo ook deze... Ajax was kansloos, klaar. Stelletje kleuters rondlopend in een hbo school.

22 oktober 2014 om 09:26

Het was wel een beetje jongens tegen de meisjes ja. Vooral Veltman laat zien dat hij echt niet klaar is voor dit niveau. Een beetje als stervende zwaan naar de grond gaan en naar zijn gezicht grijpen, terwijl Neymar hem bij het lostrekken gewoon een keer over zijn hals strijkt. Veltman had daar geel moeten krijgen voor vasthouden, en ook nog voor zijn belachelijke toneelspel.

Verder viel Pique me aan Spaanse kant op. Die had echt zijn dag niet. Bijna een eigen goal, en hij liet zich kinderlijk makkelijk uitspelen door Kishna op de achterlijn.

Nu drijf je toch wel enigszins door Hoppa,

Los of Veltman klaar is voor dit niveau (wat hij bij lange na nog niet is) gebeuren dit soort dingen praktisch continue op het voetbalveld en dan nog wel wat gradaties erger dan Veltman, niet te prijzen dat hij dat deed, maar geel voor dat 'toneelspel'? Doet hij dat niet dan wordt hij naïviteit verweten op dit niveau door anderen.

Prima als hier geel voor wordt gegeven, maar dán is het wel gelijke monniken, gelijke kappen.

Verder hoor ik je niet over het overdreven opspringen en aanstellen van meneer messi in een duel met Klaassen waarbij hij compleet niet geraakt wordt, over uitlokking gesproken...
En nee, had hij blijven staan was er nog steeds geen contact geweest.

Verder vind ik Pique al tijden de zwakste schakel bij Barca, wel weer belachelijk dat Kishna er verder helemaal niks mee deed en dacht dat hij in een park liep na die balverovering, waardoor hij de bal weer verprutste...

Armoe troef.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren