Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

L’Équipe geeft Wijnaldum hoogste cijfer: ‘Ik heb hier lang op gewacht’

Laatste update:

Georginio Wijnaldum kan op persoonlijk vlak terugkijken op een mooie Champions League-avond. De Oranje-international stond in de basis bij Paris Saint-Germain tegen RB Leipzig en was met twee doelpunten van grote waarde in het duel dat in een 2-2 gelijkspel eindigde. Volgens het Franse L’Équipe heeft de dertigjarige middenvelder zijn kans gegrepen nu een aantal concurrenten niet in actie konden komen. Met een zeven krijgt hij het hoogste cijfer van alle PSG-spelers.

Volgens de Franse sportkrant heeft Wijnaldum de afgelopen maanden teleurgesteld bij zijn huidige werkgever, maar heeft hij zijn klasse nu eindelijk getoond in de Champions League. “Zijn Champions League-debuut namens PSG tegen Club Brugge op 15 september was zo slecht dat Mauricio Pochettino hem in de rust wisselde. Maar iedereen heeft het recht op een tweede kas, zeker als Marco Verratti geblesseerd is en anderen moeten opstaan. Wijnaldum wist zijn kans woensdag te grijpen en scoorde zijn eerste dubbel in ruim twee jaar.” De laatste keer dat Wijnaldum twee keer scoorde in een wedstrijd was namens Liverpool in tegen Barcelona op 7 mei 2019.

Net als Gianluigi Donnarumma en Marquinhos werd Wijnaldum beoordeeld met een zeven. “Er werd aan hem getwijfeld. Maar de Nederlander speelde als nummer tien en was met zijn twee doelpunten beslissend. Hij koppelde efficiëntie aan creativiteit. In verdedigend opzicht was hij minder aanwezig”, zo klinkt het oordeel over de Oranje-international. Zijn doelpunten waren niet genoeg voor een overwinning. Door een doelpunt diep in blessuretijd van Dominik Szoboszlai moest PSG genoegen nemen met een punt.

"Natuurlijk is het een opluchting. Je wil gewoon belangrijk zijn voor het team, nu was ik dat met twee doelpunten", vertelde Wijnaldum na afloop in gesprek met Canal+. "Ik heb hier lang op gewacht. Eindelijk was het zover, maar helaas hebben we deze wedstrijd niet gewonnen. Dat zou het nog beter maken." Op de website van PSG laat Wijnaldum weten dat dit het moment is waar hij lang op heeft gewacht. “Het is mooi dat ik het team heb kunnen helpen. Mensen zullen door mijn goals wel zeggen dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld, maar ik kan nog veel beter. Dan kan ik er ook voor zorgen dat we deze duels winnen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fijn voor Gini. Goede speler die van meerwaarde kan zijn voor dit PSG, prettig dat hij zijn draai lijkt te vinden. Pak dit door!

4 november 2021 om 11:40

Gini vind ik in geen enkel opzicht een meerwaarde voor PSG, zeker gezien wat daar normaal rondloopt op het middenveld. De laatste jaren vind ik hem echt wel achteruit gegaan, pikt nog af en toe een goaltje mee, maar blinkt voor de rest in mijn ogen uit in balletjes breed en alibi verdedigen. Die was bij Liverpool fans de laatste jaren ook vaak de gebeten hond, dat was niet voor niks.

4 november 2021 om 11:51

Hoezo was hij bij de Fans de gebeten hond. Was gewoon een populaire speler kijk ook maar alle LFC fora na. Ook Door de meeste trainers zeer gewaardeerd en altijd basisspeler bij een Machine als LFC is een zeer grote prestatie. Snap niet waarom hij nu dan geen meerwaarde kan zijn voor PSG. Vind juist dat hij in Nederland vaak onderschat wordt.

4 november 2021 om 11:52

Silverfront// ik hoorde dus altijd dat wijnaldum heel veel bijbrengt in verdedigend opzicht en met balverlies. Ik ben dus bij heel veel wedstrijden die ik ben gaan kijken specifiek op wijnaldum gaan letten en snapte echt voor geen meter hoe het kwam dat hij elke wedstrijd speelde. Draagde letterlijk niks bij. Verdedigend niet, in balbezit niet en in balverlies niet. Hij blonk uit in alibiverdedigen inderdaad.

4 november 2021 om 11:53

Echt ongelooflijk hoe snel speler hier worden afgeschreven. Wijnaldum bij Liverpool fans de gebeten hond? Hoe kom je erbij? De enige vorm van kritiek was dat de Liverpool fans Wijnaldum als prime Lampard zagen spelen bij het Nederlands elftal, terwijl hij bij Liverpool zelden tot nooit scoorde.

Een speler van 30 kan even een mindere periode hebben, maar als je naar zijn werkethiek en de rest van zijn carrière kijkt, dan weet je dat hij er wel weer bovenop gaat komen. Hoeft echt niet minder te zijn dan houthakkers Paredes, Gueye en Danilo.

4 november 2021 om 11:59

Wat een onzin! Wijnaldum was juist erg populair bij Liverpool. Een harde werker, sterk aan de bal en veel loopvermogen. Daarom was Klopp ook altijd laaiend enthousiast en wilde hem liever behouden. Ik gun Wijnaldum nog een paar mooie jaren in Frankrijk.

4 november 2021 om 11:59

Wat loopt er normaal rond op het middenveld van PSG? Volgens mij heeft PSG juist het minste middenveld in vergelijking met andere topploegen. Vaak komt het middenveld ook in problemen tegen topploegen. Wijnaldum kan zeker een meerwaarde zijn voor het middenveld van PSG. Als hij goed wordt gebruikt en dat is al verdedigende/controlerende middenvelder in plaats van aanvallende middenvelder kan hij flink bijdragen aan het spel van PSG.

4 november 2021 om 12:04

paredes is echt wel meer dan een houthakker hoor. Die kan echt zeer goed voetballen. Gueye kan ook echt wel wat aan de bal hoor. Danilo wel eens maar is wel duidelijk dat je niet vaak naar psg kijkt

4 november 2021 om 12:08

In zijn beginjaren was hij mateloos populair bij Liverpool inderdaad. De laatste 2 jaar was dat echt wel minder. Wijnaldum heeft nota bene zelf gezegd dat dat 1 van de redenen was van zijn vertrek; dat hij weinig liefde voelde van een deel van de fans. Overigens als persoon helemaal niks tegen Wijnaldum, laat dat duidelijk zijn. Als die man lacht dan ga je zelf ook lachen.

4 november 2021 om 12:08

Mensen zien echt zo graag hun eigen waarheid dat ze met verzinsels wat andere mensen zogenaamd vinden als waarheid proberen te verkopen..

4 november 2021 om 12:31

@realxiiimadrid: dus jij ziet het beter dan b.v. Klopp, Van Gaal en Pochettino? Okay, bijzonder, dan ben ik nieuwsgierig, welke topclubs heb jij dan getraind? Hij speelde b.v. zowat alles onder Klopp al die jaren, denk je dat Klopp dat doet bij een speler die helemaal niks bijdraagt en niks kan? Of al die andere trainers? Je denkt echt dat jij het beter ziet dan alle toptrainers?

4 november 2021 om 12:47

Wat zijn zijn sterke punten?

4 november 2021 om 13:32

Heb ik net benoemd:
Een harde werker, sterk aan de bal en veel loopvermogen. Bovendien door zijn fitheid nauwelijks geblesseerd.

4 november 2021 om 13:51

@fgljn niemand heeft gezegd dat Wijnaldum zijn hele carriere al ondermaats is ofzo? Ik belichtte net als realxiimadrid zijn laatste 2 jaar bij Liverpool. En blijkbaar vond Liverpool het niet erg om hem te laten gaan. Bij PSG ook nog geen enkele goede pot gespeeld tot gisteren aan toe.

4 november 2021 om 14:22

Silverfront// Liverpool zag hem liever gaan dan dat ze verlengde (als ze hem echt waardevol vonden hadden ze zijn contract wel verlengd) en als transfervrije speler was er opmerkelijk weinig interesse in hem buiten koeman en de man die over de transfers van psg gaat (maar die leek dan ook elke transfervrije speler op te pikken). Na een paar wedstrijden en trainingen had poch ook genoeg gezien en zette hem op de bank. Dus het is echt niet zo dat wij het verkeerd zien. Ik denk eerder dat wij meer wedstrijden gezien hebben van hem dan de mensen die hem goed vinden en dat hun vooral de doelpunten bij oranje zwaar meetellen en die tegen barca in de halve finale.

Frisianreds// dat is echt zo’n leeg begrip eh “harde werker”. Ik zie echt genoeg wedstrijden van hem en hij doet meer aan alibi verdedigen dan dat zijn bijdrage in verdedigend opzicht nut heeft. Sterk aan de bal? Je bedoelt hopelijk dat hij fysiek sterk is en niet dat hij technisch aan de bal goed is? Zowel dan houdt mijn discussie met jou meteen op. Veel loopvermogen.. dit is geen atletiek maar voetbal. Als je slim loopt heb je er wat aan maar dat zie ik bij hem niet.

4 november 2021 om 16:30

@realxiiimadrid
Het is precies zoals ik zeg, ik vind hem sterk aan de bal. Maar blijkbaar kan dat niet volgens jou. Gelukkig verkeer ik in goed gezelschap met mijn waardering voor Wijnaldum. Klopp omschrijft hem alsvolgt:

"gini speaks on the pitch for the way he plays. It's just so obvious his importance. It is just so obvious his importance. It is both directions, small spaces, big spaces, it is hard challenges, fine football, pretty much all of that.

"is he the perfect midfielder? From the skillset 100 per cent. He has all the things you need. There was his header against Barcelona too. He is not the tallest, but he is good in the air. He is a good jumper with good timing, all that stuff. It all makes him a pretty good footballer.

"that is how it should be. It is not my fault if he goes under the radar. You cannot ask me why he goes under the radar. I don't set the radar!"

Tja zal geen basisspeler worden ook al had ie er 5 ingeschopt. Blijft gewoon een ideale 12e man maar absoluut geen wereldtopper.

4 november 2021 om 11:36

Stond bij Liverpool gewoon basis hoor.

4 november 2021 om 12:15

Stond en Liverpool.. allebei niet relevant dus. En zat ook steeds vaker op de bank in zijn laatste 2 seizoenen. Het is een goede speler maar niet iemand waarmee je hele elftal gelijk 30% minder is als hij er niet is. Zijn impact is kleiner dan dat men hem hier doet voorkomen. Ik denk dat Keita zijn plek zonder probleem heeft overgenomen en Liverpool is nu ook een machine zonder hem. Life without gini is fine in liverpool.

4 november 2021 om 12:16

Omdat alle middenvelders geblesseerd waren of als CV speelden. Contract werd niet voor niets niet verbeterd. Mocht gewoon weg, zou gewoon 6e middenvelder zijn dit seizoen.

4 november 2021 om 12:21



Steeds vaker op de bank? Wat een onzin speelde vorig seizoen 38 wedstrijden in de PL en het seizoen daarvoor 37.

4 november 2021 om 12:33

Speelde letterlijk vrijwel alle wedstrijden in de basis. Wijnaldum kan om andere redenen niet veel goeds meer doen voor velen hier en dat hij ook nog slecht begon, helpt mensen ook nog om het te verklaren.

4 november 2021 om 13:35

@marten4sho
Hij heeft wel een nieuwe contractaanbieding gekregen, maar wilde graag een 3-jarig contract. Dat geeft Liverpool niet aan 30-plussers. Hierdoor kwamen ze er niet uit.

4 november 2021 om 12:11

Daar denkt Jürgen Klopp anders over

4 november 2021 om 12:25

Buiten Veratti is Wijnaldum echt niet minder dan de andere middenvelders die daar lopen.

Ik blijf Wijnaldum geen topper vinden, snap niet dat hij bij PSG speelt maar het is hem wel gegund. Geen hele vervelende kerel en hij doet zijn best en kan altijd de pure blijdschap wel waarderen.

4 november 2021 om 12:11

Klopt, toppers als herrera speelt hij er nooit uit en PSG heeft niks aan lopers als wijnaldum op het middenveld want messi, neymar en mbappe maken al zoveel dubbele meters!

4 november 2021 om 12:18

Thats what he bringing to the table? Vuile meters maken.. thats it?

4 november 2021 om 13:28

Wat wil je precies zeggen? Ik snap je bericht niet echt. Ik zelf ben meer van een creatieveling die die gasten de bal geeft op onnavolgbare wijze of een balveroveraar op het middenveld voor de balans, beide is Gini niet naar mijn mening.

5 november 2021 om 08:52

Toch is meters maken uiteindelijk een van de belangrijkste aspecten in het voetbal dat begrijp je wel toch? Jij denkt toch niet dat het winnen van een 2e bal na een lange bal bijvoorbeeld toeval is? en jij denkt niet zodra mbappe een actie wil maken die actie dubbel zo makkelijk gaat als die verdediger rekening moet houden dat hij hem ook nog kan afspelen en zelfs dus een combinatie kan aan gaan? jij denkt niet dat een steekpass of uberhaubt een pass sneller aan komt op het moment dat er meerdere opties zijn waar de tegenpartij rekening moet houden ipv die ene of twee otpies die ze anders met zekerheid kunnen afdekken/drukken? Jij denkt niet dat het verdedigen veel makkelijker afgaat als je weet dat je altijd nog zekerheid om je heen hebt die rugdekking geven of jou directe tegenstander minder afspeel opties geven op het moment dat je wil afpakken? Buiten dat kan wijnaldum ook nog prima ballen afpakken, scoren, passen, dribbelen en is hij best snel. Eigenlijk is hij een prima alrounder die ook nog eens dubbele meters maakt. Niet alle belangrijke aspecten in voetbal zijn dingen die opzichtig zijn zoals een tackle of steekbal hoop dat je dat toch wel snapt?

4 november 2021 om 12:35

Wat versta jij onder een topper?

4 november 2021 om 13:27

Goede vraag; niet goed genoeg voor een topclub. Ik snapte het niet bij Liverpool en nu niet bij PSG. Maar goed, ik ben geen prof voetbalcoach dus ik kan dingen missen.
Ik signaleer dat hij over het algemeen tegenvalt, dan op sommige momenten er ineens staat en waardevol is maar niet echt iemand is die het niveau omhoog trekt of het verschil maakt op structurele basis.
Misschien is mijn eis wel: niveau omhoog trekken of het verschil maken.
Ik zie bijvoorbeeld Haller en Antony dat beide bij Ajax wel doen gisteren en wel vaker, Wijnaldum is niet zo'n type speler. Niet 1tje waar je voor naar het stadion komt, niet 1tje die vaak de doelpunten maakt. Maar goed een elftal bestaat uit 11 man en een bank vol reserves en misschien brengt hij wel iets wat dat soort clubs waardevol vinden. Ik had hem meer een speler voor 1 niveau lager gevonden (atalanta, Villareal, Leipzig). Vind niks mis met hem maar ik heb hem nooit als top 50 speler van de wereld gezien, onderscheidend gevonden of structureel goed.

4 november 2021 om 13:48

Iemand die het niveau omhoog trekt? Dus mee komen en het niveau aankunnen is niet genoeg alle 11 moeten het niveau omhoog trekken?

Ik had Gini toch graag gezien in de Serie A. Is geen absolute wereldtopper, maar iemand die prima meevoetbalt in een goed draaiend team. Bij PSG toch teveel concurrentie in een mindere competitie.

Blijft het altijd bijzonder vinden dat Wijnalbum geen wereldtop wordt genoemd. Die speelde bij Liverpool alles. Dan ben je toch echt wel top.

4 november 2021 om 12:17

Tja mensen houden er een raar perspectief op na. Wijnaldum is beter dan 99.9% van alle profvoetballer ter wereld. Dan ben je denk ik wel wereldtop.

4 november 2021 om 12:17

Sergi Roberto speelde ook bijna alles toen barca iedereen kapotspeelde met MSN. Is dat ook een wereldtopper?

4 november 2021 om 12:43

Sergi Roberto speelde geen een seizoen 'bijna alles' en dat was zelfs na jaren aan gebrek aan beter niet eens zo. Wijnaldum heeft 5 jaar lang vrijwel constant in de basis gestaan, were geprezen door Klopp waar hij werd gezien door Klopp als een van de spelers die hij als eerst op het lijstje zette met een enorm grote inbreng met beslissende doelpunten in de halve finale CL en finale CL in het jaar dat Liverpool won.Allemaal toptrainers die hem standaard in de basis zetten maar blijkbaar is het voor jou net een Sergi Roberto. Daarom zit jij dus op de bank thuis.

4 november 2021 om 13:10

Gast, vergeet het. we leven in nederland en iedereen hier doet er alles aan om alles wat wij doen niks oor te laten stellen. Frenkie word constant matig genoemd en speler voor niveau everton. Vdijk is een 1 season wonder in een goed draaiend team. De ligt is een oncontroleerbaar projectiel die slechter dan demiral is, De vrij kan er niks van en depay is minder dan suptob. Cruyf was alleen een legende in Nederland en in het buitenland zien ze dat totaal niet zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren