Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Lovren riskeert gevangenisstraf van vijf jaar door valse verklaring’

Laatste update:

Kroatische media berichtten in juni al dat Luka Modric betrokken is bij de rechtszaak rond voormalig Dinamo Zagreb-voorzitter Zdravko Mamic, waarin hij een valse verklaring zou hebben afgelegd, en de middenvelder van Real Madrid is niet de enige bekende naam uit het Kroatische voetbal die moet vrezen. The Sun meldt zondagochtend namelijk dat ook Dejan Lovren ervan verdacht wordt te hebben gelogen in de rechtbank.

Mamic is het middelpunt van een corruptiezaak en de voormalige preses van de Kroatische topclub zou samen met zijn broer en twee anderen bij de transfers van Modric en Lovren naar respectievelijk Tottenham Hotspur en Olympique Lyon een bedrag van vijftien miljoen euro hebben verduisterd. Modric en Lovren werden vervolgens gehoord in de rechtbank, waarbij het openbaar ministerie het gevoel kreeg dat de twee niet het hele verhaal vertelden.

“De openbaar aanklager in Osijek onderzoekt Lovren op dit moment vanwege een verdenking van het afleggen van een valse verklaring”, laat een woordvoerder weten aan de Engelse tabloid. De verdediger van Liverpool wordt dinsdag in de Kroatische rechtbank verwacht waar hij zich moet verantwoorden voor zijn eerdere uitspraken. Lovren kan een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar opgelegd krijgen.

Denk jij dat Dejan Lovren inderdaad achter de tralies verdwijnt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bekende voetballers met veel geld zullen echt geen gevangenisstraf krijgen voor zulke delicten, vooral niet in het oostblok.

31 december 2017 om 11:23

Nou ja, waarom eigenlijk niet. Als je een voorbeeld wilt stellen, dan is dit natuurlijk wel het moment. En je kant het 2 kanten op laten gaan. Of je bent bekend en rijk en je komt er mee weg. Of je bent bekend en rijk, maar dat doet er niet toe, Wet is wet.

31 december 2017 om 13:56

Ja en waarschijnlijk zullen ze wegkomen dat ze gedwongen werden niet de hele waarheid te vertellen, puur omdat ze bang waren voor hun eigen veiligheid door die mafketel van een voorzitter.

31 december 2017 om 14:26

Daar heb je zeker gelijk in, neem 3 jaar terug (weliswaar een andere scene) Bobby schurmda die 30 jaar gevangenisstraf krijgt, een bekend artiest. hij werd ook als voorbeeld gebruikt. maar de kans dat lovren de gevangenis in gaat is zeer minimaal.

31 december 2017 om 11:28

Oostblok? Heb je sinds 1989 onder een steen geleefd? Ja, in Kroatië hebben ze last van systematische corruptie, maar deze zaak toont juist aan dat ze hard werken om daar een eind aan te maken.

31 december 2017 om 12:09

Hij heeft zeker een punt. Vooral in de DDR en Joegoeslavie schijnt corruptie sterk aanwezig te zijn dezer dagen.

Liegen onder ede is een serieus vergrijp. Al betwijfel ik of Lovren ooit een gevangenis van binnen gaat zien. Dat heeft overigens niks met Oost Europa te maken. Ook in ons eigen kikkerlandje komen hoge bomen makkelijker weg met vergrijpen. Neem alleen al vrouwenmepper Eurlings als voorbeeld.

31 december 2017 om 12:22

Daar zit natuurlijk wel een kern van waarheid in, maar in Nederland oordelen we tegenwoordig wel erg makkelijk op basis van een half verhaal. Eurlings heeft een schikking getroffen (in het strafrecht een vaker voorkomende oplossing) omtrent een taakstraf en is dus wel degelijk, het zij met behoud van een VOG, bestraft. Ook gaat men er, alhoewel dit niet bewezen is, over het algemeen wel er makkelijk van uit dat de verwondingen van zijn vriendin ontstaan zijn door en ten tijde van de mishandeling

31 december 2017 om 12:57

Twee landen die niet meer bestaan... Dan heb je echt géén punt!

31 december 2017 om 14:25

Die corruptie los je pas op als het rechtssysteem gelijk gaat werken voor iedereen, en niet alleen de armen opsluit, terwijl de rijken zich vrij kunnen kopen met een sommetje dat voor hun geen verdere (financiële) gevolgen heeft. Als hij zich er straks met een paar ton of minder uit kan werken (geen idee wat die afkoopsommen zijn) is die corruptie er wat mij betreft nog steeds.

31 december 2017 om 14:38

In de voetballerij weet ik er geen één na Uli Hoeness die in de gevangenis zit of zat. Voetballers komen vrij aardig mee weg.

31 december 2017 om 15:35

Kroatië is geen Oostblok maar Balkan.

Berichtgeving komt van The S*n....
Een pulpkrantje die een zeer kwalijke rol heeft gespeeld in de berichtgevingen na het Hillsborough drama.
Wordt in heel Noord-West Engeland daarom geboycot.
Enig fatsoen hebben ze niet,daarom moet je dit ook met een korreltje zout nemen!

31 december 2017 om 11:44

Precies. Iedereen zal wel weer over Lovren heen vallen, en uiteraard zou het kunnen kloppen. Maar als ik al zie dat dit van de S*n komt, weet ik al dat het beter is om eerst maar even af te wachten.

Mijn reactie staat enigszins los van deze zaken, maar was deze meneer ook de voorzitter ten tijde van Lyon-Zagreb? Ik ben benieuwd of we ooit nog bevestiging van omkoping krijgen van die wedstrijd.

31 december 2017 om 11:52

Waarom vind je die wedstrijd zo belangrijk? Als Ajax beter had gepresteerd dan waren ze niet zo afhankelijk van die wedstrijd. Omkoping gebeurt helaas teveel en ja Mamic is een grote jongen daarin.

31 december 2017 om 12:02

Nou ja 7 doelpunten zou normaal genoeg voorsprong zijn, tegen real ook zwaar genaaid dat jaar door de grensrechter

31 december 2017 om 12:04

Ajax presteerde uitstekend! Twee onterecht afgekeurde goals tegen Real in de gelijktijdig gespeelde wedstrijd, een onterecht goedgekeurde goal van Real. Ajax had verdiend die wedstrijd te winnen. Als je dan tegelijkertijd wordt genaaid door corruptie in de andere wedstrijd dan heb je echt wel reden tot klagen, hoor...

31 december 2017 om 12:42

Over die corruptie heb je inderdaad gelijk maar ga nou niet doen of Ajax de betere ploeg was die wedstrijd. Real was ook anders gaan spelen als die goals wel waren gevallen. Arbitrage was inderdaad heel slecht maar of Ajax nou ook had verdiend om die wedstrijd te winnen...

31 december 2017 om 12:43

Naast de argumenten die anderen al aan hebben gedragen lijkt het mij altijd belangrijk om aandacht te houden voor dit soort - toch op z’n minst verdacht te noemen - wedstrijden. Heeft uiteindelijk ook invloed op de Coëfficiëntenlijst & dus op zowel t Europese als Nederlandse voetbal.

31 december 2017 om 18:03

Bizarre reactie spalato!


Ajax deed het juist fantastisch dat jaar in de CL. Ook de wedstrijd tegen real verliep dubieus, door 2(!!!!) onterecht afgekeurde goals. Daar is niet tegenop te voetballen, zeker niet tegen real dat normaal gesproken amper wat tegen krijgt.
Ajax/ het Nederlandse voetbal is gewoon genaaid, zowel sportief als financieel.

31 december 2017 om 18:43

Of Real anders was gaan spelen etc is koffiedik kijken. De gestolen doelpunten zijn keihard aantoonbaar. En totdat bleek dat Ajax niet mócht winnen waren ze wel degelijk de bovenliggende partij. Bovendien hoef je niet beter te spelen om terecht te winnen. Oranje speelde uit tegen Zweden slecht, maar is desalniettemin benadeeld doordat een doelpunt op de valreep werd afgekeurd. Dan heb je slecht gespeeld en toch onterecht niet gewonnen.

31 december 2017 om 12:02

Tja die bevestiging zal je waarschijnlijk nooit krijgen maar iedereen kon zien dat dit duidelijk een gevalletje “ van “ was.. helaas het is niet anders en we hebben er nu ook niks meer aan.

Ont: moet dit nog maar zien allemaal.. hoop voor hem dat het meevalt maar aan de andere kant als je een straf verdiend moet je hem krijgen ook ongeacht of je bekende voetballer bent of putjesschepper op Vlieland.

31 december 2017 om 12:02

Tja die bevestiging zal je waarschijnlijk nooit krijgen maar iedereen kon zien dat dit duidelijk een gevalletje “ van “ was.. helaas het is niet anders en we hebben er nu ook niks meer aan.

Ont: moet dit nog maar zien allemaal.. hoop voor hem dat het meevalt maar aan de andere kant als je een straf verdiend moet je hem krijgen ook ongeacht of je bekende voetballer bent of putjesschepper op Vlieland.

31 december 2017 om 12:02

Wikipedia is uw vriend.

Zdravko Mamić is a Croatian football administrator and football manager. From 2003 to 2016, Mamić was the executive director of the Croatian football club Dinamo Zagreb.

Dus ja toen was hij idd voorzitter van Dynamo Zagreb en Platini was voorzitter van de Uefa, die persoonlijk geen reden zag om te denken dat een Franse club werd bevoordeeld dmv omkoping. Platini weet u wel die brandschone bestuurder.....

Zou VZ The Sun ook niet kunnen boycotten? Schrijven niets als onzin en verzieken steeds weer heel de boel. Maar als Lovren echt in de gevangenis moet hoor je mij niet klagen Steeds weer stress als ik zijn naam in de selectie zie staan.

Coutinho en Liverpool stellen zich beiden heel netjes op.
Van beide kanten geen onvertogen woord over elkaar en de prestaties van Coutinho zijn excellent.
Het stast als een paal boven water dat Coutinho naar Barca gaat,alleen wil Barca nu weer proberen hem deze winter te laten overkomen.
Had hem graag de rest van zijn carriere in het LFC shirt gezien,maar dat is een utopie.
Hij heeft aan het begin van het seizoen een formeel transferverzoek ingediend,maar dat leverde niet direct iets op,wel de toezegging dat ie einde seizoen mag gaan.
Kortom geen ontevreden speler,club heeft duidelijkheid en hij levert natuurlijk een magische transfersom op die bij de aanhoudende prestaties zoals ze nu zijn alleen maar hoger wordt.

De voetbalwereld is een semi onderwereld waar wel vaker dan we denken duistere praktijken plaats vinden, nee geen moorden of drugs maar wel veel zwart geld en belasting ontduiking en smeergeld en ja ook in West Europa voor de mensen die meteen aan andere werelddelen dan de onze dachten.

Van dijk komt net optijd!

Maar effe zonder dolle hoop dat dit wel goed word aangepakt.

Die meneer Mamic is wel een dubieus persoon, to put it mildly. En uiteraard, iedereen is onschuldig totdat het tegendeel is bewezen dus ik wacht de uitkomst van deze rechtszaak tegen hem wel af. Maar het zou mij niet verbazen als hij inderdaad vijfiten miljoen heeft overgehouden aan de transfers van Modric en Lovren. We gaan het zien!

Overigens is deze man in augustus nog op straat neergeschoten. Hij raakte gewond aan zijn been. Uiteraard betekent dit niet dat hij, dus, schuldig is, maar het is op zichzelf wel opmerkelijk. Zoals ik al zei, ik vind hem behoorlijk dubieus. Zoals hij zich gedroeg als voorzitter van Dinamo was soms echt stuitend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren