Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lookman beslist EL-finale voor Atalanta en beëindigt ongeslagen reeks Leverkusen

Laatste update:

Atalanta heeft zich woensdagavond gekroond tot winnaar van de Europa League. De Italianen waren in de finale met 3-0 te sterk voor Bayer Leverkusen, dat geen schim was van de ploeg die de Bundesliga aan flarden schoot dit seizoen. Voor de ploeg van Xabi Alonso is het de eerste nederlaag in 52 wedstrijden. Ademola Lookman zorgde voor de complete doelpuntenproductie en werd daarmee de eerste speler ooit met een hattrick in een Europa League-finale.

Voor Leverkusen betekende het de derde Europese finale in de clubgeschiedenis. Atalanta stond nog niet eerder in een finale in clubverband en dus beleefde die club zijn vuurdoop. Dublin, waar de finale werd gespeeld, kleurde dan ook massaal blauw-zwart.

Over precies vijf dagen is het een jaar geleden dat Leverkusen voor het laatst een officiële wedstrijd verloor. Dat gebeurde op de laatste speeldag van de Bundesliga. De 34 competitiewedstrijden, 12 Europa League-duels en 5 bekerwedstrijden die volgden bleef het ongeslagen.

Dat de ploeg van Alonso barst van het zelfvertrouwen was in de beginfase van de finale weinig van terug te zien. De Duitsers oogden gespannen en waren bijzonder slordig in balbezit. Atalanta profiteerde daar dankbaar van.

Binnen een kwartier namen de Italianen brutaal de leiding via Lookman. De aanvaller dook bij de tweede paal op uit de rug van Exequiel Palacios en schoot hard en hoog raak: 0-1. De Nigeriaan staat in de Serie A op negen treffers dit seizoen.

Atalanta was stukken feller in de duels en zorgvuldiger aan de bal, wat na een half uur leidde tot een verdubbeling van de score. Een aanval die werd opgezet door Teun Koopmeiners kwam uiteindelijk bij Lookman terecht.

De aanvaller ging twee verdedigers van Leverkusen voorbij en schoot feilloos raak van buiten de zestien: 0-2. Naast Koopmeiners was er overigens ook een basisplek voor Jeremie Frimpong. Het aantal Nederlanders dat aan de aftrap verscheen kwam daarmee op twee.

Beide ploegen kregen in het restant van de eerste helft kleine kansen om tot scoren te komen, maar slaagden daar niet in. Onder meer een schot van Charles De Ketelaere in de korte hoek werd knap gepakt door bekerdoelman Matej Kovar van Leverkusen.

Leverkusen probeerde het wel na rust, maar kwam er simpelweg niet aan te pas. De ploeg van Gian Piero Gasperini speelde de wedstrijd van zijn leven. Een voorzet van Koopmeiners kort na rust kon net op tijd onschadelijk worden gemaakt.

Even dacht Frimpong de spanning terug te brengen in de wedstrijd na een klein uur spelen, maar zijn rebound na een hard schot van Amine Adli ging hoog over. Een kwartier voor tijd was het opnieuw de beurt aan Lookman.

De Nigeriaan bleek niet te stoppen en voltooide op magistrale wijze zijn hattrick. Nadat hij de bal had ontvangen van Gianluca Scamacca ging hij het sprintduel aan met zijn directe tegenstander, om vervolgens verwoestend uit te halen in de verre kruising: 0-3.

Tien minuten voor tijd mocht ook Hans Hateboer nog meedelen in de feestvreugde. De Nederlander zag hoe zijn ploeg gemakkelijk stand hield en bij de eerste Europese finale ooit met de hoofdprijs aan de haal ging.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja als je Liverpool en Leverkusen jantje geeft dan verdien je het ook volledig. Die hebben Leverkusen totaal onschadelijk gemaakt vandaag, wat een intensiteit . Lookman wat een speler, dat Leipzig die voor 20 miljoen ooit heeft laten gaan is echt onbegrijpelijk. Na R9 (1998) geen speler zo hard meer zien domineren in een Uefa cup finale. En Alonso mag het zichzelf aanrekenen was al weken aan het goochelen en het had tegen Roma en Stuttgart al mis moeten gaan. Opstelling met 6 verdedigers en zonder spits en Andrich beginnen dan snap je er weinig van.

22 mei 2024 om 22:55

Alonso die er weinig van snapt, maar DerKaiser123 weet precies hoe de vork in de steel zit.

22 mei 2024 om 22:56

Goochelt al wekelijks met rare opstellingen laatst mer Frimpong en Tella in de spits of Hincapie als linker wingback. Waarom mag daar geen kritiek op zijn, omdat die succes heeft? Dan telt kritiek niet of wat?

22 mei 2024 om 22:57

Opstelling sloeg toch nergens op? Alsof hij een return speelde met een 4-0 voorsprong.

22 mei 2024 om 23:01

Als je 51 wedstrijden op rij niet verliest, dan vind ik de term goochelen lichtelijk ongepast. Mooi dat gelijk dergelijke types als jij onder hun rots vandaan komen om hun wijsheden met de wereld te delen.

22 mei 2024 om 23:03

Onzin kijk mijn reacties maar terug naar de potten tegen Stuttgart, Dortmund en Roma. Zijn identiek aan deze. Maar ook fijn dat de kritiek inhoudelijk op gereageerd wordt. Man man.

22 mei 2024 om 23:04

Oxxis, hij heeft genoeg veren in zijn reet gekregen. Deze kritiek is meer dan terecht. Helemaal van onze half Duitse vriend Kaiser.

22 mei 2024 om 23:06

Gewoon prima reactie. Leverkusen heeft ook echt ongelofekijk vaak geluk gehad. Hele rare opestelling inderdaad.

22 mei 2024 om 23:06

Maar Deechteajacied weet natuurlijk wel hoe het zit of niet? Kom op man, waarom zou je een finale starten tegen Atalanta met 6 verdedigers en zonder spits. Kan je mij uitleggen wat daar het doel van is? Je gaat toch niet 90 minuten achteruitlopen in een finale?

22 mei 2024 om 23:13

@DerKaiser, jij roept het al weken…en toch wonnen ze elke keer. Dat jij nu qua uitslag een keer gelijk had zegt echt niets. Zelfs een stilstaande klok geeft 2x per dag de juiste tijd aan. Maar goed, wil ik niet ontkennen dat jij wellicht een punt hebt, maar om over een trainer die in een heel seizoen maar 1 wedstrijd verloren heeft, roepen dat die er niets van snapt…Sorry maar dan heb je grootheidswaanzin of je snapt er zelf niets van.

22 mei 2024 om 23:18

Ze wonnen niet elke keer met geluk nog gelijk gespeeld tegen Roma, Stuttgart, West Ham en Dortmund. Het was al weken met de hakken over de sloot om de ongeslagen status te houden. En tegen elke fatsoenlijke tegenstander werd er op Roma uit ook niet meer gewonnen. Tegen Stuttgart ook nog die arbitrale dwaling want dat had 1-2 moeten blijven.

22 mei 2024 om 23:25

Ze speelden het beste voetbal met het elftal Kossounou, Tah en Tabsoba achterin, Grimaldo en Frimpong als wingbacks, Xhaka en Palacios of Andrich op het middenveld, Wirtz, Hofmann en Boniface voorin. Dat was de vaste opstelling aan het begin van het seizoen. De keuze om met Adli en Frimpong voorin te spelen vond ik maar vreemd. Kossounou vult de RCV positie ook beter in en stond op wissel.

22 mei 2024 om 23:29

@ajaxnl
Amen!

23 mei 2024 om 06:51

@DerKaiser Als je 5x met de hakken over de sloot wint/ gelijk speelt, is het dan geluk of dwing je dat ergens ook af? Ik denk zelf dat laatste.

23 mei 2024 om 07:52

Ik denk persoonlijk dat je verkeerd begonnen bent. Helemaal als je ook nog eens meer kwaliteit hebt dan de tegenstander.

23 mei 2024 om 16:08

@derkaiser123,

Als er iemand is die het spelletje wel begrijpt dan is het Alonso wel. Hij hanteerde een tactiek waarvan hij dacht dat het de beste manier zou zij om Atalante te bestrijden. Dat is niet gelukt. Prima, kan ook gebeuren.

Maar zeggen dat hij er weinig van snapt omdat hij een tactische fout maakt is enorm gechargeerd en kort door de bocht.

If you're on top, everyone wants to take you down. Bewijst het maar weer.

22 mei 2024 om 22:57

Hele seizoen ongeslagen tot de finale van de EL, maar Alonso snapt er inderdaad vrij weinig van. Ik zou hem ontslaan als ik het voor het zeggen had bij Leverkusen

22 mei 2024 om 23:00

Dat zeg ik toch nergens. Ik uit gewoon kritiek op zijn rare wisselingen de laatste weken. Al meermaals aangegeven, maar anders praat lekker mee hoe de wind waait joh.

22 mei 2024 om 23:03

Je zegt toch letterlijk dat hij er weinig van snapt?

22 mei 2024 om 23:06

Er weinig van snappen en ontslagen worden. Volgens mij zijn dat nog steeds twee verschillende dingen.

22 mei 2024 om 23:08

Deze wedstrijd inderdaad, maar waar roep ik om ontslag? Er zijn betere coaches maar die gaan niet naar Leverkusen (Hoeness of een Michel). Dus als ik Leverkusen was zal ik Alonso behouden.

22 mei 2024 om 23:10

Wat is er toch zo lastig aan te begrijpen dat het specifiek om deze wedstrijd gaat en niet over het hele seizoen? Derkaiser heeft gewoon gelijk dat het ontzettend dom is om deze wedstrijd met 6 verdedigers en zonder spits te starten tegen een aanvallend sterk Atalanta en vervolgens na de 2-0 ook niet zou willen ingrijpen, terwijl je ziet dat het team achter de feiten aanloopt.

22 mei 2024 om 23:13

Wat is er moeilijk aan te begrijpen dat het belachelijk is te zeggen dat Alonso er niet veel van snapt?

Natuurlijk doet Xabi dat met een reden. Die heeft een hele techniek uitgedacht en dat toegepast. Dat kan fout gaan natuurlijk. Dat betekent niet dat je er niet veel van snapt.

22 mei 2024 om 23:15

@Jerke: Deze opstelling snapte niemand. Men valt alleen over DerKaiser zijn grootheidswaanzin. Waarin hij zichzelf boven Xabi Alonso plaatst, want "hij begrijpt er niets van". Dáár valt iedereen over

22 mei 2024 om 23:31

Dat betekent dat je dus nooit kritiek mag hebben op trainers? Hoe vaak roepen mensen dit wel niet over een Steijn, of Bosz met zijn naïeve voetbal (voor dit jaar kreeg die louter kritiek), F. de boer, nu een Ten Hag weer. Mag je dan ook niks zeggen en plaats je jezelf er dan boven. Dit is toch een forum om je mening te ventileren?

22 mei 2024 om 23:43

Ik zeg toch ook dat ik zijn keuzes niet snap en dit heel slecht vond van Xabi Alonso? Daar zijn velen het over eens

22 mei 2024 om 23:47

@faptherooster Wat mij betreft heeft Derkaiser het gewoon over de finale. Ik weet dat iedereen daarover valt, maar volgens mij hebben we het gewoon over de finale en niet over het hele seizoen.

23 mei 2024 om 00:04

Kom op Kaiser, je verward -de trainer maakt verkeerde keuzes in deze wedstrijd- met -hij snapt er weinig van- je begrijpt zelf het verschil toch wel??

Er is al lang en breed bewezen dat de trainer er veel meer van begrijpt dan jij suggereert op basis van deze wedstrijd. Iedereen kan vergissingen maken, hoort bij het leven. Net als dat jij een verkeerde conclusie trekt op basis van dit (of een handvol andere) duels. Niks ergs aan.

23 mei 2024 om 07:54

Ik gaf al toe dat ik mijn laatste zin niet goed en tactisch geformuleerd had. Maar ik ga me reactie niet wijzigen.

23 mei 2024 om 23:00

Ik had die gemist, netjes. Je punt mbt de wedstrijd aan zich, kan ik wel begrijpen

22 mei 2024 om 22:58

Haha briljant weer hoor derkaiser123. Dat jij nog geen hoofdtrainer bent geweest in de Bundesliga is nog een groter mirakel dan de ontsnappingen van Leverkusen dit seizoen. Over de wedstrijd: Jammer, maar iedere reeks eindigt een keer en dan verdient Atalanta het ook wel echt. Mooi elftal met een Koopmeiners die er ook perfect past. Ben benieuwd naar zijn volgende stap.

22 mei 2024 om 22:59

Anderzijds verliest hij gewoon van een iets betere club uit een betere competitie. Dat kan eens. Atalanta heeft het erg goed voor elkaar. Gasperini mag de complimenten wel krijgen, want dat het verschil zo groot is, dat had ik ook niet verwacht.

22 mei 2024 om 23:01

Das natuurlijk nonsens en populistische kletskoek of is Atalanta ook opeens beter dan een Liverpool? Bij elke bookmaker was Leverkusen de dikke favoriet, Alonso is gewoon overklast door Gasperini vandaag op alle vlakken.

22 mei 2024 om 23:04

Nee. Dat van de competities is gewoon op basis van wat ik zie. Bundesliga is de 4e competitie in Europa. Wel nog beter dan Frankrijk.

Liverpool is tactisch overklast. Leverkusen dus ook, want zo'n groot verschil had ik ook niet voorzien.

22 mei 2024 om 23:09

Daar kan ik nog mee inkomen, maar Atalanta is dit seizoen natuurlijk niet beter dan Leverkusen. Daar doet een dramatische pot niks aan af. Als Dortmund wint van Real met 3-0 zijn ze ook niet opeens beter dan Real.

22 mei 2024 om 23:14

Daar zit een heel groot verschil in kwaliteit van de selectie, tussen Atalanta en Leverkusen niet. Dan hangt het af van de vorm van de dag, en vandaag was die duidelijk voor Atalanta.

Je hoeft het denk ik niet te over-analyseren. Atalanta begon sterk, schopte er rap een goal in en daarna zakte het zelfvertrouwen en de scherpte bij Leverkusen langzaam weg, ook omdat Atalanta geen domme dingen ging doen. Dat is voetbal.

22 mei 2024 om 23:26

Normaliter niet maar dit seizoen is Leverkusen naar een ongekend toppunt gekomen met 90 punten. 3-0 thuis gewonnen van een Bayern etc. Atalanta kan op een goede dag van elke ploeg winnen maar 90 punten ongeslagen halen zie ik ze niet doen.

22 mei 2024 om 23:32

Nee maar dat is die flow waar je dan in zit, het mentale idee dat je niet kan verliezen. Zo kan een relatief beperkte ploeg toch heel ver komen, we hebben het al zo vaak gezien in het voetbal. Vorig jaar had Napoli dat ook bv. Maar zodra de toverspreuk gebroken wordt, dan kan je ook ver terugvallen.

22 mei 2024 om 23:38

Ja das waar natuurlijk beperkt is ook wel overdreven. Ze hebben een uitstekende selectie. Beste elftal sinds 2002.

23 mei 2024 om 00:26

Niet dat het een stel prutsers zijn, naar beperkt in de zin dat een Leverkusen, Dortmund, Atalanta, Napoli etc kwalitatief niet de selectie hebben van een PSG, City, Bayern of Real Madrid, dat ontkent denk ik ook niemand. Maar als zo’n ploeg een seizoen draait waar alles goed valt, dan kan het gewoon. Ik bedoel, Leicester won de Premier League ten koste van 6-7 betere selecties.

23 mei 2024 om 07:55

Real en City eens. De selecties van PSG en Bayern zijn niet zo extreem bijzonder op het moment.

22 mei 2024 om 23:03

Sorry maar op het moment dat je beschrijft dat Alonso er weinig van snapt nadat hij 51 wedstrijden onverslagen is vraag ik mij af of jij het wel snapt?

22 mei 2024 om 23:10

Sinds de titel is hij doorgeslagen in rouleren en spelers op andere posities neer te zetten. Kijk gerust zijn 10 laatste opstellingen maar eens terug en je ziet continue de meest rare rotaties en ze zijn er niet beter op gaan voetballen iig.

22 mei 2024 om 23:14

Je kan wel 51 wedstrijden ongeslagen zijn maar uiteindelijk gaat het om finales en in deze finale is hij tactisch afgetroefd.

22 mei 2024 om 23:18

Vond het ook een aparte opstelling vandaag van Bayer. Daarbij Atalanta verdient gewonnen, domineerde de wedstrijd volkomen.

ps. Jantje is 3-0 bij rust

22 mei 2024 om 23:54

Nou nou, je kan ook overdrijven, maar ze hebben het zeker verdient.

Gefeliciteerd Atalanta, de winst is aan ons niet besteed vanavond. Atalanta veel sterker, feller en frisser.

Hincapie, Grimaldo en Palacios drama, maar de grootste dramaqueens waren de Italianen dan toch weer zelf. Zoals ze soms als stervende zwanen naar de grond gingen, heel onnodig en dan een beetje commentaar op de scheids van de spelers van Leverkusen en hoppa een paar gele kaarten erbij. Echt heel jammer, want verder is het volledig terecht dat Leverkusen hier heeft verloren. We hadden niks te vertellen. Sterke verdediging waar Leverkusen amper doorheen kon komen.

Verder man of the match Lookman, heel erg duidelijk. Maar zeker ook de complimenten naar coach Gasperini. Domme keuze van Alonso om Boniface en Andrich op de bank te laten starten, want daar heb je toch meer aan tegen de muur van Atalanta.

22 mei 2024 om 22:57

Lookman natuurlijk MOTM, maar vond Ederson ook echt weergaloos. Die was echt overal.

22 mei 2024 om 22:59

Ederson was ook erg goed, alleen jammer van dat dramaqueen gedrag. Nergens voor nodig

23 mei 2024 om 00:39

Ik vond Lookman zeker goed. Idem voor Ederson & Koopmeiners.
Daarnaast vond ik Scalvini ijzersterk invallen.
Maar voor mij was eigenlijk die Hien de man of the match. Ofja, buiten Lookman om dan, maar die tellen wij maar even niet mee vandaag. Bizar haha

22 mei 2024 om 22:58

Vond Hincapie en Palacios juist de beteren aan Leverkusen kant. Zeg maar gerust Wirtz, Xhaka en Frimpong drama

22 mei 2024 om 23:01

Hincapie beter? Die kon nog niet eens een goede pass afleveren en schoot regelmatig de ballen maar paniekerig weg. Wirtz was inderdaad ook niet veel, maar vond Xhaka de enige op het middenveld die nog een beetje sterk aan de bal was.

22 mei 2024 om 23:05

Ja? Vond Xhaka, met name in de eerste helft, totaal niet gefocust ogen. Veel zwakke balletjes die vaak niet aankwamen en nam vaak de verkeerde beslissing zodra die onder druk kwam.

22 mei 2024 om 22:58

Kan je mij wat vertellen over Boneface? Wat is dat voor een speler? Want wat ik van hem heb gezien, vraag ik mij af wat hij in de finale doet. Die kan er niets van (mijn conclusie op basis van 45 minuten). Slechte motoriek en onbeholpen komt ie op mij over.

22 mei 2024 om 23:00

Boniface heeft maar 14 goals in 23 competitiewedstrijden gemaakt, haha. Was voor de winterstop de revelatie van Leverkusen.

22 mei 2024 om 23:04

Boniface is sterk aan de bal, belangrijke speler om een bal vast te houden en past in het snelle spel dat Leverkusen graag speelt. Boniface begon dit seizoen heel erg sterk, ging vervolgens naar de Africa Cup en raakte geblesseerd.

Na zijn blessure ben ik nog niet helemaal overtuigd, maar als ik hem vergelijk met de andere opties die we voorin hebben, Schick en Iglesias, dan heb ik veel liever Boniface dan die andere twee. Boniface voetbalt meer mee en zakt regelmatig verder terug uit de spitspositie. Schick en Iglesias staan vaak vooral voorin en wachten op voorzetten/acties van de flanken.

22 mei 2024 om 23:27

Tja vandaag leken alle Leverkusen spelers wel op amateur voetballers. Wat Xhaka en Grimaldo aan het doen waren verbaasde mij nog het meest.

Wat een grandioze wedstrijd van Lookman. Die zal deze zomer wel voor 85 miljoen naar Chelsea gaan denk ik zomaar 🤣

Een ding is alvast zeker voor volgend seizoen: Feyenoord vs AS Roma in de CL

22 mei 2024 om 22:58

Dat stond al vast. De enige vraag: uit of thuis

22 mei 2024 om 23:01

Uit natuurlijk

22 mei 2024 om 23:02

Nu al zin in.

22 mei 2024 om 23:03

Neeeeeee. De dacht die je wist dat zou komen, is eindelijk: hier.

Man man man zelfs als nummer 6 van de competitie krijgen ze het nog elkaar om zich alsnog te plaatsen, helemaal terecht natuurlijk gezien de regelementen, maar och wat had ik gehoopt dat ons de ellende bespaard zou blijven.

Maar we gaan ze gewoon loten, en dit keer pakken we ze!

22 mei 2024 om 23:04

Is nog helemaal niet zeker dat Roma nu ook de CL in gaat. Heeft met de eindstand van Atalanta te maken.

22 mei 2024 om 23:15

Iets te snel gekeken, Atalanta kan indd nog stijgen op de ranglijst😬

22 mei 2024 om 23:07

Denk dat Juve 5e gaat worden. Dus dan houdt het op voor Roma helaas. Zou het mooi vinden als er 6 Italiaanse ploegen in de CL komen. Maar verwacht niet veel meer van Juve. Atalanta moet dan nog een keer gelijk spelen of verliezen.

22 mei 2024 om 23:30

We gaan monza gewoon kloppen met een 4 3 3!

22 mei 2024 om 23:37

Hoop het maar de wedstrijd tegen Bologna was weer slecht. Heb der weinig vertrouwen in.

22 mei 2024 om 23:16

Atalanta heeft twee thuiswedstrijden voor de boeg. Torino en Fiorentina. Als ze die beiden winnen eindigen ze gewoon vierde.

22 mei 2024 om 23:33

Edit: medereacties waren nog niet geladen haha! Andere waren me ruim voor

Dat is nog niet zeker! Ik las ergens dat als Atalanta in de Top 4 eindigt en dus via de competitie CL voetbal haalt deze CL ticket (dus deze via de EL) naar het volgende land op de coëfficiëntenlijst gaat.

En aangezien Atalanta nog 2 competitiewedstrijden te gaan heeft en de rest 1 kan dat zomaar gebeuren.

Geweldig voor Atalanta! Het is ze echt ongelofelijk gegund, een ware kroon op het ongelofelijke goede project van de afgelopen jaren! Leverkusen was geen schim van zichzelf vanavond en dat is toch ook wel door de tactiek van Atalanta.

Er was maar 1 team dat echt wou winnen dat was Atalanta. Jammer voor Leverkusen maar Atalanta heeft het fantastisch gedaan. Leverkusen gaf niet thuis.

22 mei 2024 om 22:55

Nou denk niet dat het een gebrek aan willen was. Leverkusen kon gewoon niks. Atalanta heeft ze echt de gehele wedstrijd bij de strot gepakt. Zo ontzettend knap en volledig terecht.

22 mei 2024 om 23:04

Ja tactisch heel goed gedaan maar ik vond ook dat de spelers van Leverkusen echt veel duels verloren. Atalanta was fysiek sterker of ging gewoon feller de duels in. Dat is ook wel hun speelstijl maar daar had je als Leverkusen beter op moeten inspelen

22 mei 2024 om 23:28

Het is denk ik vooral een mentaal dingetje - Atalanta begon scherp en energiek, schopte er vrij rap een goal in, en deed daarna geen domme dingen. Dan loopt het zelfvertrouwen al snel leeg, en lukt niks.

Na nog twee goals was het geloof al helemaal verdwenen, en dan ziet het er idd uit als een cafe elftal, maar natuurlijk is Leverkusen normaal gesproken beter dan dat.

Gasperini masterclass, eindelijk iets tastbaars voor hem na jarenlang goed werk!

Daarnaast de eerste EL-beker voor Italië, dit seizoen de best presterende competitie. Mooie tijden.

22 mei 2024 om 23:02

Waar waren ze de best presterende competitie dan? Eerder Duitsland imo. Dit is trouwens een serieuze vraag geen sneer.

22 mei 2024 om 23:05

Hij bedoeld de punten die vergaard zijn in Europa. Hierdoor ontvangt Italië als eerst geplaatste land een extra CL plek.

22 mei 2024 om 23:07

Dank voor de toelichting.

Jammer voor Alonso deze nederlaag. Ik zag atalanta tegen Liverpool en Marseille en nu tegen leverkusen en die ploeg die blijft maar gaan. In de 80e minuut sprinten ze nog alsof het de 1e minuut is. Hebben ze wat spul gebruikt net als juve in 96. De 3e goal was heerlijk ingeschoten.

Bravo Atalanta! Fenomenale teamprestatie.

Dit is geschiedenis geschreven door dit prachtige team die liverpool en het bijna onverslaanbare Leverkussen verloeg. Grande Gasperini loodst de ploeg uit het kleine Bergamo naar een Europa league, wat een verhaal.

Schitterend. Na al die jaren van mooi voetbal en tegen de top aan te hebben gezeten belonen ze zich eindelijk met een prijs.

Lookman masterclass. Atalanta werelds. Niet verwacht. Toppers als Wirtz, Palacios en Grimaldo waren nergens. Lookman, Zapacosta en Koopmeiners fenomenaal. Fantastisch dit. Ere wie ere toekomt. Wat is het Atalanta gegund. Italië heeft een erg mooie competitie.

23 mei 2024 om 00:41

En wat dacht je van Ederson & Hien? Die vond ik wellicht nog sterker. Die Hien heeft volgens mij teen duel verloren, wat een beer.
Scalvini viel ook ijzersterk in

Leverkusen viel wel erg tegen, of was Atalanta zo goed vandaag?

22 mei 2024 om 23:16

Een groot deel van voetbal is zelfvertrouwen, en bij Leverkusen viel dat vrij snel weg, en toen lukte maar weinig meer. Als je twee min of meer vergelijkbare ploegen hebt, dan maakt dat het verschil.

22 mei 2024 om 23:21

Ik vond Atalanta wel heel erg goed hoor. Wat een power en een wil om te winnen zeg. Koopmeiners ook heel sterk. Als die deze vorm even laat zien bij NL?

23 mei 2024 om 00:20

Koopmeiners, Xavi, De Ligt. Als dat soort spelers hun clubvorm doortrekken naar Oranje, worden we Europees kampioen.

23 mei 2024 om 00:26

Is toch grappig dat Koopmeiners zo geroemd wordt nu (en terecht), want die wordt doorgaans toch niet genoemd als waardevol in Europees topvoetbal. We neigen dan toch meer terug te vallen op jongen die het hebben laten zien bij (Nederlandse) topploegen, Koopmeiners komt onder de radar boven drijven, zelfde geldt voor Reinders, Schouten en noem maar op die niet via Ajax, psv of Feijenoord succesvol worden in subtop buitenland en dan omhoog steken. Als ik dit zo zie zijn er echt veel voorbeelden te noemen (van Dijk, Frimpong, Botman, Flekken.,,,.,,). En des te verbazingwekkend is het dat wij in Nederland nog steeds vinden dat echte topspelers het eerst maar een paar jaar in de eredivisie en CL moeten laten zien.,,

Wie had dat gedacht?
Atalanta die even het ongeslagen Leverkusen van de mat speelt....

Lookman speelde geweldig absoluute klasse hattrick!

Heel mooi voor Atalanta, wel echt jammer voor de treble kansen van Leverkusen en het ongeslagen seizoen. Ook ontzettend jammer dat deze scheids zo'n wedstrijd mag fluiten. Floot werkelijk waar alles dood... Hoogtepunt: Lookman! Linker- of rechterbeen kan hem niet schelen.

22 mei 2024 om 22:56

Hij floot gewoon prima aan beide kanten

Een ware masterclass van Atalanta. Leverkusen heeft geen moment in de wedstrijd gezeten, en hulde voor beide ploegen, hebben een mooie finale voorgeschoteld

Had afgelopen dagen al vaag vermoedden dat het huidige Atalanta wellicht Leverkusen kon verslaan, maar ZO?Leverkusen afgeserveerd. Al speelde beide goed voetbal en hoog tempo. Achteraf zat het er wel aan de komen. Leverkusen moest laatste weken al veel schade repareren in de laatste minuten. Gefeliciteerd maar beide! Want beide hebben dit seizoen alsnog geschiedenis geschreven!PS:Serie A met 6(!!!!) clubs CL in! 🤭Wat een prestaties zetten de italiaantjes neer laatste jaren. En kan Fiorentina ECL nog winnen!

22 mei 2024 om 23:05

Prachtige prestatie. Dat van Roma is trouwens nog geen feit. Ik heb begrepen dat Atalanta dan niet in de top 4 mag eindigen en die kans is zeker nog aanwezig. Ik hoop dus dat ze Roma een plezier doen en de twee wedstrijden die ze nog moeten, voor spek en bonen spelen.

22 mei 2024 om 23:28

Hoe kan dit Atalanta in godsnaam geen top-4 staan met zon soort voetbal?

22 mei 2024 om 23:32

Allegri bal

23 mei 2024 om 00:28

Wisselvallig, en sterke concurrentie. Milan, Juventus, Inter, Roma, Lazio, Fiorentina etc zijn geen cafe elftallen, die pakken ook punten. En Bologna draait een superseizoen.

Maar je zag het met Leverkusen tegen Roma ook, daar werden ze ook helemaal teruggedrukt. Als die bal op de lat in de eerste pot erin was gegaan, dan had je misschien net zo’n wedstrijdverloop gehad als vanavond. Nu ging hij er niet in, houdt Leverkusen het geloof in hun onverslaanbaarheid, en ze tikken er twee counters in. Da’s voetbal.

Of zo’n Dortmund dat er in de competitie bar weinig van bakt, maar in de Champions League op wonderbaarlijke wijze naar de finale rolt. Is dat te begrijpen? Nee eigenlijk niet, maar daarom kijken we voetbal en geen tennis ofzo.

23 mei 2024 om 10:18

Derkaiser. Het scheelt maar 2 punten met de nummer 3 en 4. En daarbij was Atalanta begin va het seizoen nog wel wisselvallig.

Het is ze gegund. Ze voeren al een aantal jaren goed beleid en presteren goed. Eindelijk een prijs

Xabi Alonso had nooit moeten gaan rommelen aan z'n opstelling. In het klein deed Bas Sibum dat ook bij Roda. Blijf gewoon bij jezelf.

Zeer verdiende overwinning van een goed Atalanta. Maar waarom was dat in hemelsnaam geen penalty voor Leverkusen op het laatst? Van Boekel is als VAR nog ongeschikter dan als scheids.

22 mei 2024 om 22:58

Misschien buitenspel?

22 mei 2024 om 23:13

In het geval van buitenspel: okay, te voorbarig. Maar ik mis dan de 'terugkoppeling' op beeld. Blijft staan dat deze scheids om mysterieuze redenen zo hoog wordt ingeschaald.

22 mei 2024 om 22:59

Was volgens mij nét buitenspel

22 mei 2024 om 23:02

Was buitenspel en overigens ook geen penalty. Raakte de aanvaller amper aan. Dit was een prachtige schwalbe.

23 mei 2024 om 00:43

Nou, hij raakte gem wel degelijk. Check de herhaling maar. Rechterbeen in de holte

Goed verdedigd van Atalanta. Gaven Wirtz geen ruimte. Graven zich ook niet helemaal in en op juiste momenten zetten ze even druk. Leverkussen had de technische bagage niet om erdoorheen te spelen.

Wirtz was schandalig slecht. Werd telkens fysiek overlopen en is echt niet op het niveau Musiala en Bellingham. Technisch heel vaardig maar redelijk traag en tijdens duels in de dribbel te zwak

Atalanta heeft Leverkusen gewoon helemaal tactisch overklast. Was geen schim van de Leverkusen die je het hele jaar hebt gezien. Chapeau naar hoe Gasperini zijn Atalanta heeft neergezet. Maar goed ze hebben niet voor niets Liverpool uitgeschakeld dus. Zuur voor Alonso dat hij uitgerekend in deze finale verliest. Maar ja nog steeds een topseizoen voor ze en kijken of ze wel de dubbel kunnen pakken. Voor Atalanta natuurlijk geweldig dat ze hun eerste Europese prijs ooit hebben gepakt. Toch een mooie beloning voor de progressie die de club de afgelopen jaren heeft gemaakt.

Ik denk dat leverkussen nog een zware kater heeft van de kampioenschap. Leek echt alsof 11 man geen bal kon spelen over 2 meter aannames gingen verkeerd en bal direkt inspelen lukte ze ook vrij weinig. Lange ballen en thats it.

Atalanta verdiend gewonnen.

Heerlijke pot van Lookman. Echt genoten van deze wedstrijd. Je kan tegen dit Leverkusen nooit stilzitten, want die hebben al zoveel wedstrijden omgedraaid op het einde. Maar gelukkig heeft Atalanta hun onschadelijk gemaakt. Ederson mag ook genoemd worden vind ik. Die zat overal tussen niet normaal.

Atalanta na jaren pakken ze eindelijk wat al die tijd verdiende.Gasperini kwam over van Genoa en al in zijn 1e seizoen maakte hij een machine van Bergamo en heeft dit ook steeds volgehouden de seizoenen erna, terwijl Atalanta vaak een middenmoter was of tegen degradatie vocht.Heerlijk dit voor het Italiaans voetbal nu hopen dat onze vrienden uit Florence het ook laten lukken en dan hopelijk naar een top EK voor Italië.

Ederson wat een geweldige wedstrijd speelde hij! Met & zonder bal

Felicitaties aan Atalanta. Jammer voor Leverkusen. Hele seizoen ongeslagen en de belangrijkste wedstrijd van het jaar ga je zo spelen. Dan verdien je de cup ook niet.

Had niet verwacht dat Atalanta de cup zou pakken. Maar als je terugkijkt hebben ze toch wel goede ploegen verslagen! Congratz

Wel weer bewijs dat xg niet altijd een goed statistiek is om een wedstrijd te beoordelen. Leverkussen 0,79 VS atalanta 0,77, maar leverkussen was eigenlijk de gehele wedstrijd kansloos voor de overwinning.

Koopmeiners 🔥 wat een baas

23 mei 2024 om 01:23

Speelde echt goed! Hopen dat ie dat over een paar weken ook heeft!

Prachtige prestatie, eindelijk weer eens een Italiaanse bekerwinnaar van de EL. Nu hopen dat Atalanta rustig aan doet de komende twee wedstrijden en niet in de top 4 eindigt. Dan krijgt Roma ook een ticket en hebben we 6 Italiaanse ploegen in de CL. En nog mooier zou zijn als Fiorentina volgende week ook wint.

Lookman is echt zo een speler die in de premier league past, bij een Chelsea ofzo

22 mei 2024 om 23:16

Dat is een dikke stap naar beneden.

22 mei 2024 om 23:26

Een stap van atalanta naar Chelsea is een dikke stap naar beneden? Een dikke nog wel?
Zeg maar van Feyenoord naar FC Emmen ? Zoiets ?

23 mei 2024 om 00:32

Dikke stap naar beneden? Nee hoor. De premier league is de beste en sterkste competitie op de wereld.

23 mei 2024 om 07:56

Waar zijn die Engelse clubs dan, al op vakantie?

Wie had ooit gedacht dat een hateboer,bakker koopmeijners of de roon de europaleage zou winnen. Fantastische prestatie van atalanta

23 mei 2024 om 08:42

Koopmeiners wel. Dat is een uitstekende speler die wel toe is aan een stap hogerop.

Bakker en Hateboer zijn dan weliswaar de uitschieters naar beneden.

De Roon is oerdegelijk.

Alonso heeft een lesje tactiek gekregen. Dat Leverkusen is gewoon een middelmatige ploeg waar het dit seizoen allemaal goed viel . Ze hebben geen goede voorhoede en spelen zonder spits. Zij zijn het Leiceter van Duitsland. Zij hebben niets de zoeken in de Champions League en volgend seizoen gewoon weer middenmoot.

Atalanta heeft Leverkusen goed geëxploiteerd. Het geluk houdt een keer op. Ze zijn de laatste maanden zo vaak goed weggekomen. Ik had hier in het verleden al meerdere discussies over. Tegen Qarabag bijvoorbeeld was het ook alles behalve overtuigend. Ik vond de begin opstelling van Xabi discutabel.

Atalanta meer dan terecht kampioen. Ik gun het ze erg. Zij zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een Europese subtopper. Het was allemaal maar net niet.

Ik moet ook zeggen de huidige Europa League veel leuker om naar te kijken dan de vorige UEFA Cup edities.

Waarom kreeg Lookman geen publiekswissel? Daar had hij toch wel recht op in mijn optiek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren