Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lof voor ‘wereldklassespeler’ Depay: ‘Hij kan iets bijzonders geven’

Laatste update:

Olympique Lyon begon zondag uitstekend aan het nieuwe seizoen in de Ligue 1 door in eigen huis met 2-0 te winnen van SC Amiens. Memphis Depay was vorig seizoen een van de smaakmakers bij les Gones en afgelopen zondag deed de Oranje-international wederom van zich spreken met een prachtige vrije trap. Bruno Génésio is blij met de prestaties van de Nederlander.

Na 24 minuten spelen brak Bertrand Traoré namens de thuisploeg de ban en in de tweede helft verdubbelde Depay de score door een vrije trap prachtig binnen te schieten. “Hij is een atypische speler die meer en meer constant gaat presteren”, zegt de trainer van de Franse club in aanloop naar de uitwedstrijd vrijdagavond tegen Stade Reims, geciteerd door diverse Franse media.

“Sinds zijn komst bij Lyon heeft hij zich goed ontwikkeld. Hij is een speler van wereldklasse. Na zijn teleurstellende jaar in Manchester (bij Manchester United, red.), is hij bij zichzelf te rade gegaan en is heel hard gaan werken. Het belangrijkste is dat hij ons kan bevrijden uit moeilijke situaties. Hij is in staat om ons iets bijzonders te geven en dat lukt hem telkens.”

“Hij heeft de potentie om nog beter te worden, zeker nu hij ook beter wordt in het uitvoeren van zijn defensieve taken”, aldus Génésio. Depay gaf na afloop van het duel afgelopen zondag al aan dat hij zich goed voelt: “Ik ben blij dat ik goed in vorm ben. Ik heb me nooit zo goed gevoeld op het veld, ook niet bij Manchester United en PSV. Ik ben nu heel gelukkig. Niet alleen als voetballer, maar ook in mijn privéleven.”

Verwacht jij dat Memphis Depay deze zomer Olympique Lyon nog gaat verlaten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Afgelopen half jaar echt uitstekend voetbal laten zien, behoorde tot de betere aanvallers in Ligue 1 en EL. Ben enorm blij voor hem, sinds dag 1 bij PSV 1 al groot fan van hem. Ik hoop dat het alleen beter wordt de komende jaren en hij niet weer een terugval krijgt, zou ook gunstig zijn voor Ons Oranje waar dat verschrikkelijk 352 systeem de prullenbak in moet. We hebben gewoon een dynamisch aanval/middenveld nodig, daarin renderen zeker Depay, Promes, Bergwijn/Kluivert op den duur, Wijnaldum, Donny, Strootman simpelweg het best.

15 augustus 2018 om 14:11

Danny Blind, is that you?

15 augustus 2018 om 14:43

Hetgeen dat Oranje denk ik vooral mist om 4-3-3 te kunnen spelen is een écht goede spits voor dat systeem. We hebben inmiddels prima verdedigers, degelijke middenvelders, een aantal behoorlijk getalenteerde middenvelders die eraan komen en aardig wat kwaliteit op de vleugels. Maar als je geen spits hebt die én een bal kan vasthouden, én kan meevoetballen én genoeg scorend vermogen heeft dan zullen tegenstanders vanaf een bepaald niveau daar niet bang van worden en zélf het initiatief durven nemen. 3-5-2 is met de kwaliteiten die je wél hebt dan geen vreemde keuze. Dan heb je plek voor al dat verdedigende talent dat je wél in huis hebt en compenseer je de verdedigende zwakte van een aantal van je backs die eigenlijk puur aanvallende kwaliteiten hebben. Daarnaast past zo'n 2 spitsen systeem wat beter bij aanvallers die niet pure centrumspitsen zijn. Ook dáárvan hebben we er een paar. Buiten Depay doen ook Babel en Lens het bijvoorbeeld heel aardig in Turkije. En mocht Locadia zich een beetje gaan ontwikkelen in Engeland dan is dat ook meer een jongen voor in een 2-spitsen systeem. Zodra je een fatsoenlijke spits hebt die wél aan de eisen van dat 4-3-3 voldoet zou ik ook gewoon omschakelen naar 3 spitsen.

15 augustus 2018 om 14:51

Ik ben het wel met je eens hoor, alleen staan die 2 voorin op een enorm eiland, en daar weten ze te weinig raad mee.

15 augustus 2018 om 14:54

Eigenlijk word ik wel verdrietig met al die namen die je opnoemden. Er zit eigenlijk niks tussen wat de wereldtop gaat halen.

15 augustus 2018 om 15:03

Word ik ook Arepa..

15 augustus 2018 om 15:21

Probleem is juist het gebrek aan aanvallende middenvelders. Daardoor worden we enorm beperkt en kunnen we alleen spelen met de aanvallers die zelf wat kunnen creeren.

15 augustus 2018 om 15:36

Een speler als Frenkie de Jong kan zich prima tot een speler ontwikkelen die de beslissende pass kan geven. Daar achter wordt de spoeling misschien wat dun, maar dat is er op z'n minst één. Qua spitsen heeft zich de laatste jaren eigenlijk geen enkel talent geopenbaard.

15 augustus 2018 om 16:21

Promes is goed maar niet meer dan dat. Het is niet een bijzondere speler ofso. Ik heb liever bergwijn in de basis bij oranje. Depay is de man en hij moet dat beseffen en zich richten op het dragen van het Nederlands elftal.

15 augustus 2018 om 17:39

@ajaxcunian

we zijn nu net 2 keer op rij een eindronde misgelopen door dat gekke 4-3-3 systeem omdat 2 bondscoaches onze Oranje selectie zwaar overschatte en dachten dat je 4-3-3 kan spelen zonder creativiteit in je elftal, wat natuurlijk niet gaat werken. laten we aub een keer gaan leren van onze fouten nu

5-3-2 is de beste opstelling voor dit elftal waar totaal geen creativiteit of voetballend vermogen in zit. veel doelpunten maken ga je niet dus zorg dan iig dat je de 0 houd achterin

Typische momentenvoetballer die alles op intuïtie en gevoel doet. Ben blij dat hij wat constanter en slimmer aan het worden is met zijn spel.

15 augustus 2018 om 14:13

Wat bedoel je eigenlijk precies met momentenvoetballer? Dat is ook zoiets wat alleen aanvallers genoemd worden.

15 augustus 2018 om 14:19

Middenvelders krijgen dat ook vaak mee, dat etiket, is mij toch enorm duidelijk, Depay wisselt afwezige periodes af met geniale goals/acties, Neymar bv is veel constanter, die heeft die flitsen ook maar laat ze regelmatiger zijn en is voetballend zo goed dat hij niet alleen flitsend maar ook spelbepalend kan zijn.

15 augustus 2018 om 14:28

Een voetballer die over grote periodes van wedstrijden slecht spelen/onzichtbaar zijn maar toch vaak het verschil (kunnen) maken. Heel de wedstrijd continu slordig balverlies maar dan wel een winnende goal door een schitterend afstandsschot.

Verdedigers en verdedigende middenvelders hebben zoiets niet want bij hun is stabiliteit heel belangrijk. Verdedigers die schitterende tackles met blunders afwisselen halen het profvoetbal niet.

15 augustus 2018 om 14:39

Dat maakt Depay geen momenten voetballer, Neymar is gewoon een veel betere speler. Alleen de beste aanvallers combineren geniale acties/goals/productie met weinig balverlies/goeie balbezit/veel balretentie.

15 augustus 2018 om 15:11

Neymar is een veel betere speler én Depay is een momenten voetballer.

Depay maakt vaak slechte keuzes, wisselt aannames achter het standbeen af met makkelijke passes van zijn voet af laten springen etc. Als supporter vaak heel erg frustrerend maar dan schiet hij er toch weer een in of geeft hij een perfecte assist. Schoolvoorbeeld momentenvoetballer.

15 augustus 2018 om 15:25

Ik ben het er niet helemaal mee eens, althans niet de laatste paar maanden. Depay speelt veel beter over de 90 min, is steeds constanter met meer dreiging over 90 min. Hij heeft een matige basistechniek, waardoor hij soms makkelijk de bal verspeelt of ballen van zijn voet vliegen. Dat maakt het nog steeds geen momentenvoetballer.

Ik denk dat dat het is, Depay heeft een vrij matige basisstechniek. Net als Rashford, ene long shot gaat erin, de andere gaat de tegenovergestelde richting in om het maar zo te noemen. Een momenten voetballers zou ik iemand als Balotelli noemen, of Martial. Spelers met ongelooflijk veel kwaliteit, techniek, maar dat komt er sporadisch uit. Ze spelen niet niet 90 min full focus.

15 augustus 2018 om 19:30

Ja en daarom is het dus een momentenvoetballer. Niet heel veel moeilijks aan.

15 augustus 2018 om 15:15

En dat is Messi niet wil je zeggen. En Messi is geen wereld speler wil je zeggen haha. Laat we zeggen wat is er erg aan een moment voetballer die er dan toch 3 in schiet.

Goeie voetballer die, naar het lijkt, ook wat constanter wordt. Maar wat is dat toch met dat rare gedrag weer na die goal? Weglopen van je medespelers, beetje stoer gaan doen. Blijft zijn zwakke punt en gaat hem ook niet helpen als hij z’n medespelers een keer nodig heeft.

15 augustus 2018 om 15:44

Een groot deel van het Lyon team doet precies hetzelfde. Wss begrijpen ze hem prima want het zijn wel een beetje soortgelijke karakters, allemaal jonge extravagante jongens. Zo'n Mariano Diaz doet niks anders dan Depay

Je kunt iets vinden van het mannetje zelf maar het blijft gewoon een groot talent. Laten we hopen dat hij zich de komende 2 jaar kan ontwikkelen naar een absolute topspeler. Speler als Memphis, De Ligt, Frenkie de Jong moeten er over 2 jaar staan op het EK. Die hebben de potentie om de absolute top te halen, Neerlands hoop in bange dagen.

15 augustus 2018 om 15:25

Misschien moet je de betekenis van 'ironisch' er maar eens op naslaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren