Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lof bij FOX voor Oranje-international: ‘Eén van de beste passers van Europa’

Laatste update:

De positie van Daley Blind blijft onderwerp van discussie. De veelzijdige linkspoot begon het seizoen bij Ajax als defensieve middenvelder, maar werd de laatste weken ook weer steeds vaker gebruikt als centrale verdediger. Tijdens de interlandperiode speelde Blind in de EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal met Duitsland en Estland als linksback. Bij FOX Sports denkt men dat de toekomst van Blind in Oranje voorlopig in elk geval op de linksbackpositie ligt.

Analist Hedwiges Maduro en voetbalcommentator Cristian Willaert discussiëren dinsdagavond in Voetbalpraat over de rol die Blind vertolkte in de wedstrijden tegen Duitsland (2-4 zege) en Estland (0-4). Met name na het duel met Duitsland kreeg de Ajacied enige kritiek te verwerken, vanwege zijn discutabele rol bij het eerste tegendoelpunt van Oranje in Hamburg. Maduro noemt Blind 'een hele intelligente voetballer, die goed op het middenveld en centraal achterin kan spelen'. "Als back is hij wat kwetsbaarder, omdat je dan in situaties komt waarin je écht moet sprinten. We weten allemaal dat hij niet de snelste is. Tegen Duitsland kwam dat een aantal keer voor", vertelt de oud-voetballer van onder meer Ajax en Valencia.

"Het is een kwetsbaarheid. Als centrale verdediger heb je wat meer spelers om je heen en valt het wat minder op. Maar als back moet je af en toe sprinten en dan zie je dat hij af en toe eruit wordt gesprint", stelt Maduro. Tafelgenoot Willaert prijst het voetballende vermogen van Blind als linksback. "Wat hij natuurlijk wel heeft: hij is gewoon één van de beste passers van Europa. Hoeveel spelers zijn er nu die over twintig of dertig meter een teamgenoot hard inspelen? Er zijn er maar heel weinig die dat zo goed kunnen als hij."

"Hij zal nooit in een wereldelftal als linksback gekozen worden, maar we hebben nu eenmaal geen wereldlinksback. We hebben wel goede middenvelders. Als we Blind als linksback opstellen, hebben we wel zijn passing en verdedigend houdt zich ook redelijk overeind", aldus Willaert. Maduro is het eens met Willaert. "Heel veel spelers hebben wel een goede pass, maar je moet het wel van tevoren gezien hebben. Hij kan het vervolgens ook nog uitvoeren", vult de oud-international aan. "Ik vind hem centraal wel beter dan als linksback."

Zou jij Daley Blind bij Oranje graag op het middenveld zien?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van Aanholt lijkt mij een prima alternatief in een klassieke 4-3-3 met aanvallende vleugelverdedigers. Dan kan Blind mooi een trio vormen op het middenveld met Frenkie en Wijnaldum

11 september 2019 om 00:08

De inspeelpass van van Aanholt is om verdrietig van te worden. Ake heeft een prima inspeelpass en hij heeft ook nog de snelheid van een linksback. Plus Nathan is een super talent die eigenlijk gewoon in de basis 11 hoort. Op het middenveld zou ik kiezen voor vd beek wijnaldum en de Jong. Blind word ook een jaartje ouder en kan max nog 2 jaar mee.

11 september 2019 om 00:11

Blind is 29. Die kan nog minstens 5 jaar mee. Er zit zoveel meer voetbal in met spelers als Blind. Dat liet hij zien bij Ajax en laat hij zien bij Oranje.

11 september 2019 om 02:08

Hij kan leuk voetballen voor een verdediger maar op het middenveld zie ik toch echt liever vd beek.

11 september 2019 om 00:38

Dan vergeet je toch vd beek..

11 september 2019 om 00:44

Blind op het middenveld bij Oranje? Toen hij op het middenveld bij Ajax stond in een voorronde Champions league werd geroepen dat die weer centraal moest gaan staan, en dat was niet alleen omdat het centraal niet goed liep hoor. Menig Ajacied vond hem toen te traag op het middenveld en alles behalve de beste paser van Europa. En nu mag die op het middenveld hij oranje? Mag toch hopen dat proper gewoon blijft staan. Ok hij speelde de eerste helft niet best, maar straalt in alles uit dat het een beter alternatief is dan Daley daar. Met een beetje vertrouwen komt dat helemaal goedm

In de Eredivisie zitten er momenteel 2 passes tussen Blind en Koopmeiners (322 om 320 )alleen heeft Koopmeiners een percentage van 91% en Blind 88%. Deze 2 zijn met afstand de beste passers in de Eredivisie, beide hebben het inzicht en de traptechniek om het uit te voeren. Al is Koopmeiners veel atletischer.

11 september 2019 om 01:20

Ben zeker benieuwd hoe Koopmeiners zich blijft ontwikkelen. Ik denk dat voor hem de EL heel belangrijk gaat worden. Dat geldt ook voor Stengs. Als je in Europa je positief laat zien zal ook de bondscoach de AZ spelers een kans gaan geven.

11 september 2019 om 02:49

Alleen heeft Koopmeiners veel minder spelinzicht en intelligentie. In potentie echt een hele goede voetballer, maar nog echt niet van het niveau van Blind.

11 september 2019 om 03:14

Dat hij minder overzicht en intelligentie heeft blijkt nergens uit. Sterker nog Koopmeiners doet het op het middenveld waar het veel drukker is. En Blind veelal vanuit de opbouw achterin waar veel minder druk op de bal is zeker bij een club als Ajax.

11 september 2019 om 13:38

Koopmeiners heeft ook meer snelheid, maar beide spelers geven ook hooguit 1 of 2 risicovolle passes per wedstrijd. Dan kom je al snel op dat soort percentages. Echter zal Koopmeiners het nog moeten laten zien op een hoger niveau. AZ is nauwelijks een graadmeter. Verder zijn dat soort percentages vrij normaal in de Eredivisie. Er zijn genoeg spelers die daarbij in de buurt komen door de jaren heen.

Ik zou graag Aké een keer zien als linksback, geweldig talent, en op dit moment ook op die positie bij zijn huidige club. Daarnaast zal blind nooit als CV of als middenvelder gepositioneerd worden vanwege betere spelers

11 september 2019 om 01:18

Koeman heeft waarschijnlijk meer vertrouwen in Blind. Aangezien de goede resultaten is er geen reden om ineens Ake de sleutels te geven. De bondscoach staat er boven op. Geef hem wat meer vertrouwen.

11 september 2019 om 06:16

Goede resultaten inderdaad, maar stilstand is achteruitgang, Blind op de linksback kan niet langer naar mijn mening. We hebben op de meeste posities doorgeselecteerd alleen Blind mag continue blijven staan, maakt niet uit hoeveel fouten hij verdedigend maakt. Mooi Ake eens de kans geven op de linksback.

11 september 2019 om 13:41

Blind staat inmiddels al jaren linksback en we kijken nog steeds naar dezelfde fouten. Zodra er ruimte achter de verdediging ligt, speelt Blind structureel een slechte wedstrijd. Blind staat er alleen nog in vanwege z'n passing, terwijl z'n gebrek aan snelheid al meer dan eens tegendoelpunten opleverden.

Fox is echt een verademing tegenover dat circus wat VI heet. Een mooi gesprek over Daley. Ook bij Voetbalpraat was men van mening dat Blind geen superster is, maar dat hij wel bepaalde kwaliteiten heeft. Net als op de rechtsback positie, moet je soms gewoon genoegen nemen met wat minder talent, maar wel jongens die ook goed passen in het geheel. Koeman ziet van dichtbij wat Blind het elftal kan geven. De resultaten zijn goed dus ook daar moet maar eens naar kijken in plaats de club voorkeur de discussie laten winnen...

11 september 2019 om 13:44

Alleen omdat daar een aantal jongens zitten die wel positief zijn over Blind? Blind is geen aanfluiting, maar hij voegt ook zeker niets toe over het geheel gezien. Maduro lijkt me nou ook niet de meest objectieve persoon als het jongens als Blind betreft.

Nou, voor kénnis over voetbal hoef je dus níet bij FOX te zijn. Vorige keer mocht Kraay al de nodige onzin spuien over Blind en ‘altijd na de goede kleur spelen’, nadat we dezelfde Blind wedstrijd na wedstrijd bal na bal knullig bij tegenstanders zagen inleveren. Nu hebben deze heren uitgevonden dat Blind een prima back is en een geweldige passer, na van alle kanten te zijn voorbij gelopen door Duitsers en Esten. En oh ja, ondanks dat er 2 verdedigers op de bank zitten die basisspeler bij hun clubs in de beste competitie van Europa, waarvan er één een, Van Aanholt, een echte linksback is en één, Aké, daar prima kan spelen, zien deze wijze heren ook geen alternatief voor Blind.
Deze heren zitten niet voor niets achter de decoder zullen we maar zeggen.

Ik snap niet waarom er altijd 'van Europa' wordt gesproken... In Europa zijn toch de beste competities, dan is het toch gewoon 'beste van de wereld'?

Ik heb ook de passes van De Light gezien, en van Virgil van Dijk die kunnen dat ook, dus Nederlands elftal heeft een aantal goede passers in het elftal. Moeten ze meer gebruik van maken

Ik vind Blind wat betreft passing inderdaad ook een uitstekende voetballer. Vooral zijn strakke lage inspeelballen zijn echt een beetje zijn handelsmerk geworden. Ook kan hij gewoon goede voorzetten en hoge steekballen geven. We zijn allemaal zijn assists tegen Spanje niet vergeten op het WK van 2014.

Het is maar net de vraag wat er van de back van het Nederlands elftal verwacht wordt.is zijn primaire taak niet eerst het verdedigen en zorgen dat we van links niet steeds een voorzet om de oren krijgen met alle evt gevolgen vandien omdat hij op snelheid wordt geklopt.of laten we dat toe en vinden we het belangrijker dat hij een mooie pass naar voren geeft.ikzelf kies voor de eerste optie.blind kan zeker die pass geven, maar dan liever als cv. Helaas voor hem hebben we daar 2 betere spelers die ook een goede pass kunnen geven en voor het middenveld hebben we ook betere spelers.ik vind dat je in het Nederlands elftal de beste spelers op de juiste positie moet spelen en dat is Blind op lb niet. De lb is in 1ste instantie een goede verdediger en het zou mooi zijn als die ook nog andere aanvallende kwaliteiten heeft zoals een pass/voorzet geven, maar je gaat niet een verdediger neerzetten die op de back positie verdedigend te kort komt omdat hij wel de andere kwaliteiten heeft.kortom Blind als reserve voor cv of middenveld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren