Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Liverpool-talent Ben Woodburn verrast met huurperiode in Eredivisie’

Laatste update:

Ben Woodburn speelt komend seizoen op huurbasis voor Sparta Rotterdam, zo weet de London Evening Standard te melden. De twintigjarige aanvallende middenvelder wordt door de Rotterdammers tijdelijk overgenomen van Liverpool. Pepijn Lijnders, die als assistent van manager Jürgen Klopp bij the Reds werkt, zou de tienvoudig Welsh international hebben aangeraden om te kiezen voor een huurperiode in de Eredivisie.

Woodburn speelt sinds 2007 in de jeugdopleiding van Liverpool en maakte in 2016 al op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht. Met een treffer in de EFL-Cup wedstrijd tegen Leeds United werd Woodburn met 17 jaar en 45 dagen de jongste doelpuntenmaker in de clubgeschiedenis. Nog geen jaar later maakte Woodburn al zijn debuut voor de nationale ploeg van Wales. In zijn eerste interland tegen Oostenrijk in september 2017 tekende hij direct voor zijn eerste interlandtreffer.

De afgelopen jaren is de stormachtige ontwikkeling van Woodburn echter gestagneerd. Liverpool verhuurde hem in de eerste helft van het seizoen 2018/19 voor het eerst aan Sheffield United, maar in de Championship kwam hij mede door blessureleed tot slechts acht optredens. Tijdens zijn tweede huurperiode bij Oxford United in de League One gooide een voetbreuk afgelopen seizoen roet in het eten, al kwam hij nog wel tot zestien officiële wedstrijden.

Bij Sparta moet Woodburn nu zijn ontwikkeling weer op gang helpen. Volgens de London Evening Standard maakt de tienvoudig Welsh international op aanraden van Lijnders nu de gang richting Het Kasteel. Na Lennart Thy (afkomstig van PEC Zwolle), Reda Kharchouch (afkomstig van Telstar), Michaël Heylen (afkomstig van FC Emmen), Danzell Gravenberch (afkomstig van FC Dordrecht), Maduka Okoye (afkomstig van Fortuna Düsseldorf), Benjamin van Leer (afkomstig van Ajax) en Tom Beugelsdijk (afkomstig van ADO Den Haag) zou Woodburn de achtste versterking van Sparta zijn.

Is Ben Woodburn een aanwinst voor Sparta?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier gaat Sparta heel veel plezier aan beleven. Heeft een gigantisch goed schot in zijn benen, leest het spel goed en scoort ook redelijk makkelijk.

10 september 2020 om 17:45

Zou wat zijn als hij met een gigantisch goed schot niet makkelijk scoort..

10 september 2020 om 17:49

Wanneer heb je hem voor het laatst zien spelen? In zijn tijd voor Oxford geef ik gelijk. Na zijn zware blessure herkende ik hem amper. Zit amper nog durf in qua aanvallende kwaliteiten. Het is heel veilig en speelt erg ver van de goal af..

10 september 2020 om 19:15

Er zijn wel meer spelers die veel scoren in de onder 23 competitie en qua schot vind ik het echt niet bijzonder. Heb jij niet Harry Wilson in gedachten?

10 september 2020 om 19:33

Wel al bijna 2 jaar voornamelijk geblesseerd.. op papier een geweldige transfer, volgens mij werden ook Ajax en Willem 2 ooit met hem in verband gebracht? Het is hopen dat hij een jaar fit kan blijven.

Zo dat is wel een stuntje van sparta. Sowieso: ja het zijn veel huurspelers en ja, we moeten het nog maar afwachten maar ik heb serieus het idee dat het niveau van de eredivisie in de breedte echt aan het stijgen is. Hoop transfers deze zomer die op papier echt wel interessant lijken, en ook veel spelers die weer terugkeren uit het buitenland en echt nog wel van niveau zijn. Heel benieuwd naar het komende seizoen, hopen dat alles doorgaat want het kon wel eens een van de leukste seizoenen in lange tijd gaan worden. Ajax dat nog altijd heel sterk is, maar ook Feyenoord dat de weg naar boven weer gevonden lijkt te hebben, Psv met een goede nieuwe trainer en veel potentie, AZ dat veel spelers lijkt te behouden. Zo al 4 titelkandidaten. Maar ook clubs als Utrecht, Willem II en Heerenveen zijn lekker bezig. Dan ook nog de terugkeer van Robben, Fc Twente dat toch ook wel een leuk team krijgt, net als Emmen en Fortuna, minder kunstgrasvelden.... ziet er allemaal goed uit!

10 september 2020 om 17:54

In de breedte aan het stijgen? Het is één grote huur en transfervrije bedoeling juist geworden. Tijden dat Vitesse topscorer van Sparta Praag voor 5 miljoen haalt (Bony), of Groningen/Heerenveen een tropische verassing voor 3/4 miljoen (Suarez, Afonso Alves) zijn vervlogen. Twente is de laatste jaren natuurlijk ook een huurlegioen aangevuld met net niet transfervrije spelers. Terwijl zij zich een aantal jaren geleden ook konden meten met stabiele Europa League clubs. Kijk voor de grap eens naar de begrotingen van de Eredivisie in 2008/09 in vergelijking met nu. De hele subtop is kaalgeslagen tegenwoordig. Dit terwijl de bedragen in het internationale voetbal juist alleen maar toenemen. Overigens wel mee eens dat kunstgras eruit wel een goede ontwikkeling is. En Robben terug is natuurlijk fantastisch.

10 september 2020 om 18:19

Ik ben het hier ook wel mee eens, als je bijvoorbeeld Sparta zag tegen Feyenoord dan schrik je toch echt wel. Het was dan nog niet helemaal in de laatste fase van de voorbereiding maar ik schrok wel van het niveau verschil. Feyenoord dat niet op volle kracht was en fluitend de eerste helft over een armzalig Sparta liep. Je kan dan zeggen dat Feyenoord een prima eerste helft speelde maar ik schrok vooral van het gebrek aan creativiteit en pure kwaliteit. Met deze achterhoede ga je er tegen de topclubs gewoon een hele hoop tegen krijgen. Ik denk dat het gat juist groter is geworden tussen de top en de subtop. Het enigste team dat ik nog wat zie uitrichten is Utrecht maar verder heeft iedereen daaronder kwaliteit ingeleverd, Willem II zie ik bijvoorbeeld niet nog zo'n seizoen draaien.

10 september 2020 om 19:52

Dat was tegen een veredeld jeugdelftal met Mijnans, Meerstadt, Drakpe, etc. Dat zijn geen basisspelers.

11 september 2020 om 14:31

Groningen geeft nooit zoveel uit aan spelers, zeker geen 3 of 4 miljoen, of je moet al 0.75mln bedoelen. Wat dat betreft niks veranderd. Alleen heeft FCG al sinds Tadic niet meer zo goed gescout (Kostic excl.). De scouting in Nederland lijkt voorbij gestreeft door andere landen helaas.

Speelt Sparta nog op kunstgras eigenlijk? Ik vind dat toch wel het meeste droevige van de Eredivisie. Kunstgras op Het Kasteel, degene die daar mee op de proppen kwam, heeft echt geen enkele liefde voor voetbal. Gelukkig kan deze Woodburn na een jaartje op rubberen korrels weer terug naar het heilige gras in Liverpool.

10 september 2020 om 17:53

Helaas nog steeds ja. De focus ligt eerst op het verbouwen van de jeugdaccomodstie en de trainingsveld. Daarna gaat er weer echt gras komen.

10 september 2020 om 21:03

Wat ook logisch is; je kan immers moeilijk echt gras in je stadion leggen als je dan geen trainingsveld meer hebt

Twee seizoenen terug zag je bij Sheffield wel dat hij talent had maar was op dat moment nog veel te licht voor de Championship en kon nooit indruk maken. Nu is hij weer wat rijper en hopelijk kan hij blessure vrij blijven, ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen bij Sparta!

Sparta proficiat met deze getalenteerde jonge voetballer. Knap gedaan.
Heeft iemand wel tegen Klopp gezegd dat Sparta op nepgras speelt? Ik denk dat dit niet gebeurd is, die jongen is al geblesseerd geweest. Niet echt slim van Liverpool.

Ik weet niet wat voor een voetbal Sparta speelt maar Woodburn heeft wel baat bij een voetballende ploeg. Die niet met 10man achter de bal spelen. Ben wel benieuwd was altijd wel fan van Woodburn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren