Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool-speler neemt dvd’s mee naar huis: ‘Ronaldinho inspireert me’

Laatste update:

Philippe Coutinho geniet veel vertrouwen van Brendan Rodgers en krijgt ook complimenten voor zijn spel bij Liverpool, maar helemaal tevreden is hij nog niet. De Braziliaanse middenvelder zegt dat hij nog veel zaken ziet in zijn spel, die voor verbetering vatbaar zijn. Hij neemt dvd’s van zijn wedstrijden mee naar huis en kijkt die terug, om te zien wat er goed gaat en wat er beter kan.

/

“Ik probeer mijn teamgenoten beter te bedienen en mijn doelpuntengemiddelde op te krikken, want dat maakt wel deel uit van de rol die ik vervul”, zegt Coutinho. “Ik reken erop dat dat ook beter zal gaan. Tijdens de training werk ik met de coaches specifiek aan het afmaken. En wanneer het kan, doe ik mee aan sessies na de training om mijn nauwkeurigheid met schieten te verbeteren”, aldus de Braziliaan op de clubwebsite van Liverpool.

Daar blijft het echter niet bij: Coutinho neemt dvd’s van zijn eigen wedstrijden mee naar huis én dvd’s met daarop beelden van landgenoot Ronaldinho. “Of ik dan studeer? Zo zou ik het niet noemen”, lacht de 22-jarige Coutinho. “Ik houd net zo veel van voetbal kijken als ieder ander. En ik heb er altijd van genoten om Ronaldinho te zien spelen. Hij inspireert me. Ik kijk ook mezelf terug om te zien wat goed ging en wat niet.”

Elke prof zou dvd's mee moeten krijgen, om zijn eigen spel te analyseren

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Elke prof zou op de club onder begeleiding moeten kijken naar zijn eigen spel waarbij er gelijk feedback gegeven kan worden. Wie zegt mij dat de speler er thuis kritisch naar kijkt. Jezelf een spiegel voorhouden is voor heel veel mensen moeilijk dus doe het op een professionele wijze op de club.

29 januari 2015 om 10:59

Wat ik me af vraag, wordt er eigenlijk ook een video compilatie gemaakt voor individuele spelers van hun directe tegenstander met notities en statistieken bij? Want daar kun je gigantisch veel van leren. Ik denk eerlijk gezegd dat dit niet voor komt. Enkel een algemeen plan hoe er gespeeld moet worden en wat moet er moet gebeuren in plaats van het individuele aspect.

Als je precies wat of kunt aanvoelen wat een speler doet kun je hem in je broekzak steken (als verdediger).

Intensief werkje voor een video coördinator maar goed, dat is zijn beroep.

29 januari 2015 om 11:28

Jonker, nu bij Arsenal, gaf een interview voor VI een poos geleden. Daarin werd wel gesproken over video evaluatie van de eigen speler. Over de tegenstander werd toen niet gesproken. Maar dan hebben we het ook over de jeugdafdeling.

Desalniettemin, Ik denk dat het juist wel gebeurd. Hoe vaak hoor je in een interview (vooral na de wedstrijd of na een penaltyreeks) niet: 'we hadden de beelden goed bestudeerd en ik wist dat hij...' etc.

Waarom denk je dat het niet voorkomt?

29 januari 2015 om 11:35

Dat is de eredivisie helemaal niet om aantegluren

29 januari 2015 om 12:13

@weazel

Ik denk dat het wel voorkomt op een zekere schaal (eerder de belichting van het hele team, manier van spelen en enkele belangrijke spelers die worden uitgelicht bv. Clasie/immers/toornstra) maar ik denk dat het redelijk veel werk is om elke tegenstander zo te gaan bekijken.

Dan krijg je te maken met 11 basisspelers en de paar jongens die tussen de bank/basis hangen en ook belangrijk zijn en minuten kunnen maken. Dan vraag ik me ook af of je wel de juiste beelden hebt om iedereen goed te scouten. Een Messi of Ronaldo hebben bijvoorbeeld 1 of meerdere camera's die enkel hun volgen de hele wedstrijd lang. Dan kun je pas goed je analyses maken (niet dat ze de stoppen zijn).

Ik weet hoe het in zijn werk gaat in de NBA maar dat is een andere sport en is veel makkelijker om te doen.

22 jaar pas, groot talent. Moet zoals die zelf ook al zegt wel werken aan zijn afstandsschot en afmaken maar zijn dribbelen en steek passen zijn nu al fantastisch! Little magician!

29 januari 2015 om 11:01

Mag ik een gekke vraag stellen? Waarom ben je nog talent als je 22 bent. Je hebt talent ja, maar tot welke leeftijd ben je nog talent. Jeugdelftallen gaan maar tot 21 dus je zou kunnen stellen dat hij geen talent meer is?

29 januari 2015 om 11:41

Talent is niets meer of minder dan iemand die een aangeboren kwaliteit heeft. Een innerlijke kwaliteit die er dus altijd al in zit. In de voetbalwereld spreken we over ´een talent´ wanneer iemand dusdanig veel kwaliteit bezit op jonge leeftijd dat hij uit zou kunnen groeien tot een topper.
En dan wordt het moeilijk, want wanneer is iemand een topper? Daar zijn de meningen sterk over verdeeld dus daar heeft iedereen een andere kijk op. In principe is het dus allemaal een beetje gokken en baseren op gevoel. Als je dus denkt dat Coutinho nog veel beter kan worden dan is het inderdaad een talent in jouw ogen, heeft hij volgens jou de top bereikt, tja dan is hij wat hij is. Je zou zelfs een eeuwig talent kunnen blijven, als het er altijd in lijkt te zitten, maar het er nooit uitkomt.

29 januari 2015 om 12:45

Dank! Klinkt logisch.

29 januari 2015 om 11:55

22 jaar en nog een talent? Laat me niet lachen. De echte grote talenten die knallen al op hun 18e. Zie Ronaldo en Messi. Derest is het toch net niet.

'elke prof zou dvd's mee moeten krijgen, om zijn eigen spel te analyseren'

Neen, elke prof zou vanuit de club bijgestuurd moeten worden op de club. En dat gebeurt al steeds vaker. Clubs houden tegenwoordig alles bij, zowel van trainingen als uit wedstrijden. Diverse clubs (waaronder Ajax dacht ik), gebruiken een persoonlijk systeem waarbij alles gemeten en bijgehouden wordt waaruit individuele trainingen ontstaan.

Lijkt me ook niet meer dan logisch. Individuele ontwikkeling is net zo belangrijk als de ontwikkeling van een team. Zie het als een cursus op kantoor. Ook daar train je je competenties.

Wel goed dat hij inderdaad zijn eigen tekortkomingen onderkend. Coutinho is een geweldige speler, maar moet zich net dat tikkeltje verbeteren op scorend en assisterendvermogen om de stap te maken naar een topspeler. Als hij dit kan doen heeft Liverpool de komende jaren veel plezier van hem! Dat zorgt ook weer voor minder afhankelijkheid van Sturridge en Sterling

Hij maakte de verdediging een aantal keren kapot tegen Chelsea. Echt als hij zich verbeterd kan hij een van de beste voetballer worden. Hij en Neymar zijn een van de weinige samba voetballers. Oscar is meer een Europese middenvelder.

29 januari 2015 om 13:10

Mooi gezegd, samba voetballers, ik kan zo erg van hem en neymar genieten, de dribbels de trucjes flikjes etc. Coutinho kan als hij zijn passen en afmaken verbeterd een van de beste ter wereld zijn. Ik vind hem op dit moment (na sturridge) de beste speler van liverpool

Heel sierlijke voetballer en is me wel opgevallen tegen Chelsea. Leuke speler, en ik vind het wel nog gewoon een talent. Denk namelijk dat hij zeker nog veel kan groeien. Je bent op je tweeëntwintigste nog lang niet uitgeleerd: deze speler kan een hele goede worden voor Liverpool (en eigenlijk is hij dat al).

Het kan echt helpen volgens mij als je je eigen beelden terugkijkt en dan bepaalde momenten ziet, waar je bij denkt: "Hey, dit had ik anders kunnen doen." Op een gegeven moment ga je die fouten niet meer maken en dan ga je jezelf ontwikkelen.

On: Coutinho vind ik echt een hele fijne speler om naar te kijken. Ik volg hem al jaren en zie hem steeds beter worden. Qua niveau kan hij echt bizar goed worden. Ik denk dat hij evenveel potentie als Pogba, Götze, Neymar en Hazard in zich heeft, het is aan hem om het eruit te halen. Hij zal moeten winnen aan spierkracht, zijn moyenne moet echt omhoog, maar ook zijn dwingende aanwezigheid moet vorderen. Af en toe is hij niet echt te zien in de wedstrijd, met zijn talent moet dat altijd kunnen!

Overschatte speler, niet omdat hij geen talent heeft, want dat heeft die zeker. Maar omdat hij totaal geen voetbalintelligentie bezit, zijn steekpasses zijn altijd net te hard of te zacht, lijdt veel balverlies, scoort nooit, en geeft ook nooit een goede assist. Eigenlijk een typische Liverpool voetballer van het moment, net niet. Coutinho zal dan ook nooit de wereldtop halen, mark my words. Cazorla is 2 keer de voetballer die Coutinho, terwijl hij veel minder de erkenning krijgt heb ik het gevoel.

29 januari 2015 om 16:04

Ahahahh hij heeft geen voetbal intelligentie? Je spreekt jezelf tegen want als een steekpass te hard of te zacht, dan ligt het eerder aan de uitvoering. Hij heeft in zijn pink meer talent dan Lallana gelukkig ben jij geen bestuurder bij Liverpool anders zouden er alleen maar Milner en Lallantjes rondlopen.

29 januari 2015 om 16:18

Nope, spelintelligentie heeft ook met timing en inzicht te maken, en Coutinho maakt bijna altijd de verkeerde keuze. En persoonlijk ben ik meer gecharmeerd van Lallana inderdaad, ik weet niet hoe je bij Milner komt maar je zal wel gefrustreerd zijn omdat iemand met argumenten tegen jouw denkbeeld ingaat. Daar hebben ze een begrip voor trouwens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren