Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool moet koppositie door wereldgoals Manchester United laten aan Arsenal

Laatste update:

Liverpool heeft een flinke tik moeten incasseren in de strijd om de Engelse landstitel. De ploeg van manager Jürgen Klopp was tegen Manchester United lange tijd de betere ploeg, maar moest genoegen nemen met een punt: 2-2. The Reds domineerden met name in de eerste helft, waarin ze veel te weinig scoorden maar wel de leiding pakten via Luis Díaz. Na rust zorgden Bruno Fernandes en Kobbie Mainoo met wereldgoals voor de onverwachte ommekeer, waarna Mohamed Salah alsnog voor de 2-2 zorgde. Liverpool zakt op basis van doelsaldo (+51 om +42) naar plek twee, maar heeft nog evenveel punten als koploper Arsenal (71). Manchester City staat derde met 70 punten.

Aan de kant van Manchester United kreeg de pas negentienjarige centrumverdediger Willy Kambwala de kans zich te laten zien. De Fransman stond in de basis bij afwezigheid van onder meer Jonny Evans. Voorin keerde Marcus Rashford terug in de basis, waardoor Antony op de bank terechtkwam. Bij Liverpool was Virgil van Dijk de enige Nederlander die aan de aftrap verscheen. Voorin koos Klopp voor spits Darwin Núñez en flankspelers Salah (rechts) en Díaz (links).

Net als de recente FA Cup-ontmoeting tussen beide grootheden begon het duel op zondag ook spectaculair. Garnacho dacht al snel de openingstreffer voor zijn rekening te nemen, ware het niet dat de Argentijn uit buitenspelpositie vertrok en er dus een streep door zijn goal ging. Aan de andere kant was het geen buitenspel voor Dominik Szoboszlai, die ervan dichtbij niet in slaagde om André Onana, die een katachtige reflex in huis had, te passeren.

De bijzonder open wedstrijd leverde aan beide kanten hachelijke momenten op. Zo wist Van Dijk nog maar net te voorkomen dat Garnacho zijn volgende kans kreeg en schoot Szoboszlai aan de andere kant slechts een halve meter over het doel van Onana. Op aangeven van Andrew Robertson kreeg Szoboszlai zijn volgende grote kans. De Hongaar stormde de zestien in, raakte de bal niet goed en verkwanselde zo een prima mogelijkheid.

Halverwege de eerste helft was het alsnog raak voor Liverpool. Een hoekschop werd door Núñez doorgekopt naar de tweede paal, waar Díaz in volledige vrijheid binnenschoot achter de kansloze Onana: 0-1. Manchester United wist in de daaropvolgende fase weinig klaar te spelen, al werd het wel even dreigend via Casemiro. De Braziliaan kopte voorlangs en zag geen van zijn teamgenoten op tijd opduiken om binnen te prikken bij de tweede paal.

Salah loste aan de andere kant twee gevaarlijke schoten, waar Onana een antwoord op had. Núñez liet Onana wel kansloos, maar schoot een meter over. Manchester United werd in die fase van het kastje naar de muur gespeeld en kwam opnieuw goed weg toen een schot van Salah net geen doel trof en Díaz zijn inzet maar net gekraakt zag worden door een verdediger. Opnieuw Díaz en ook Conor Bradley misten hun kansen, waardoor de 0-1 ruststand vrij wonderbaarlijk genoemd mocht worden.

Ook in de fase na rust was Liverpool de bovenliggende partij, maar een dramatische breedtebal van Jarell Quansah bracht Manchester United volledig terug in de wedstrijd. De Engelsman speelde niet een teamgenoot, maar Bruno Fernandes aan. De Portugees had een milliseconde nodige om te zien dat Caoimhín Kelleher iets te ver uit zijn doel stond en schoot vanaf een meter of veertig schitterend raak. Kelleher kwam millimeters tekort om de inzet van de United-aanvoerder te keren: 1-1.

Liverpool leek zich te herstellen van die enorme klap, maar in plaats van 1-2 volgende een mokerslag. Na enkele korte combinaties draaide Mainoo richting het doel en zonder daadwerkelijk naar het doel te kijken, schoot de Engels international schitterend raak in de verre hoek: 2-1. Klopp reageerde direct door Cody Gakpo en Harvey Elliott te brengen. De wedstrijd was nog verre van gespeeld en Liverpool liet in de persoon van Salah een enorme kans onbenut. De Egyptenaar kreeg een rebound voor zijn mindere rechtervoet en schoot vlak voor de neus van Onana over.

Met nog tien minuten te gaan kreeg Liverpool de nodige hulp van zijn aartsrivaal. Aaron Wan-Bissaka beging een oliedomme overtreding op Elliott, waarna de toegekende strafschop een prooi was voor Salah: 2-2. The Egyptian King pakte de bal snel op: Liverpool moest winnen. De bezoekers drongen aan, maar ook in blessuretijd wisten zij niet te scoren. De bal belandde in de zestien perfect voor de voeten van Díaz, die de bal tot zijn eigen ongeloof over het doel van Onana werkte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er was ene Arsenal supporter die zich afvroeg waarom wij zo een slechte doelpuntsaldo hebben, als je met deze dwazen in de verdediging speelt, kan het niet anders. Ook al scoor je er 100, ze zullen op de een of andere manier wel ervoor zorgen dat we er ook weer 100 tegen krijgen. Belachelijk hoe slecht de verdediging van United is. Ze kunnen de druk niet aan.

7 april 2024 om 18:28

Nou de aanval is ook wel dramatisch. Zelfs minder doelpunten dan Luton…

7 april 2024 om 18:32

Inderdaad Hojlund was echt compleet waardeloos! Die heeft echt alles fout gedaan vandaag, verloor elk duel, overal te laat, slechte aanames etc.

7 april 2024 om 18:35

Behalve Hojlund en Garnacho, is ons aanval indd ook matig. Bruno te wisselvallig. Rashford is gewoon ergens in Bali met zijn hoofd na zijn verlenging. Antony is Antony en verder hebben we weinig van andere spelers gezien.

7 april 2024 om 18:32

Heel veel spelers die door de mand weer vallen vandaag met Bruno, Rashford, Casemiro en AWB als hoofdrolspelers.

Enige lichtpunt was Mainoo vandaag.

7 april 2024 om 18:35

De 1 0 was wel zijn fout liet diaz zomaar alleen voor goal maakte het daarna wel weer goed door die wonderschone goal.

7 april 2024 om 18:36

Holjund kan ook wel in dat rijtje hoor. Die heeft letterlijk niks goed gedaan. Maguire en die jonge gast achterin waren niet slecht.

7 april 2024 om 18:37

Volgens mij had hij een andere rol, en kwam Diaz gewoon even bij hem staan. Je merkte ook dat hij meer gefocused was op spelers die vanaf de 16 naar binnen liepen, maar hij moest indd dat door delegeren.

7 april 2024 om 18:39

Vind het meer een middenveld probleem, er is totaal geen structuur daar, waardoor er makkelijk doorheen gespeeld kan worden.

So, Could anyone tell me where I can find the remote? (;

7 april 2024 om 18:37

Arsenal

7 april 2024 om 18:43

What?

7 april 2024 om 18:47

Top of the table

7 april 2024 om 19:12

Aaaah 👍

Wonder dat United voorkomt, en dan zelfs dat nog weggeven door een oliedomme overtreding. Toch wel ongekend zeg. Maar een gelijkspel is wel top!

8 april 2024 om 13:08

Was geen overtreding , schwalbe

Om de titelrace nog even wat spannender te maken. 😬

Eerste helft hoor je met 0-3 voor te staan. 2de helft belachelijk gespeeld. Na de 2-2 heb ik niemand van Liverpool ook maar een sprint zien trekken. Alles moest traag, zelfs het nemen van een ingooi. Ik snap er niks van. Gefeliciteerd Arsenal/City

7 april 2024 om 18:38

Absoluut geen moment om de titel te incasseren. Zeg ik als Arsenal-fan. Het ligt nu zo debiel open. Arsenal heeft het lastigste schema

7 april 2024 om 18:40

Misschien wel in ons voordeel de teams tegen wie wij moeten spele of voor niks of voor Europese plek. Ik heb liever dat dan teams onderin de ranglijst die 90 minuten de bus parkeren en volop counteren.

7 april 2024 om 18:40

Arsenal heeft inderdaad het lastigste schema maar zijn wel het meeste in vorm.

7 april 2024 om 18:54

Wil niet grootmoedig overkomen, maar Spurs uit is vooral lastig. Arsenal moet gewoon dit spel blijven spelen, dan zie ik het wel goed komen

7 april 2024 om 19:28

City moet ook uit naar spurs alleen liverpool krijgt ze thuis maar die zijn het minst in vorm van de 3 naar mijn mening.

Wat een leuke wedstrijd zeg, zulk tempo blijft gewoon genieten. Jammer dat Diaz op het eind niet de winnende maakte.

Typisch United weer. Eigenlijk volkomen kansloos de gehele wedstrijd tot die fout van Quansah waardoor ze ineens weer terug kunnen komen.

Liverpool moet echt beter om gaan met de kansen voor de goal. Deze pot had je voor de rust al in het slot moeten gooien. Erg zonde.

Dat Casemiro geen rood krijgt op het einde is toch bijna niet te begrijpen eigenlijk. Liverpool doet zichzelf toch wel echt tekort vandaag.

Dat veld dat zo afloopt bij Man U is toch ook echt niet verantwoordelijk eigenlijk. Kan wel eens slecht aflopen voor een speler.

7 april 2024 om 18:39

Ja snap er niks van wat de regels in Engeland zijn voor een rode kaart. Kan je geen pijl op trekken.

7 april 2024 om 23:10

Het was een donkerpaarse. Twee voeten van de grond en gestrekt. Aan zijn gezicht te zien schrok hij er zelf van. Anthony Taylor bewees zijn volslagen incompetentie maar weer. Of zouden Diaz' aanstellerijtjes a la Neymar hem geen goed hebben gedaan in de beoordeling van de fluiter?

8 april 2024 om 12:22

Hier ben ik het mee eens. Rood was ook terecht geweest. Maar goed, Casemiro heeft ook een paar keer rood of geel gekregen waar het echt onterecht was. Nu komt hij eens goed weg.
Verder duiken er nu beelden op dat Wan Bissaka die Elliott eigenlijk helemaal niet raakt en Elliott zelf zijn been laat hangen. Die had ik tijdens de wedstrijd gemist. Het zag er erg lomp en dom uit van Bissaka, maar als ik die beelden zie, had er echt geen penalty gegeven moeten worden.
Dat maakt het nog minder goed van Anthony Taylor.

Sowieso een wonder dat Liverpool nog zo hoog staat, hoeveel ontsnappingen hebben die al niet gehad. City zal wel weer de titel gaan stelen uiteindelijk.

7 april 2024 om 18:55

Ontsnappingen? Ze verliezen hier twee punten tegen een zwaar armoedig United. Dit was achteraf een wedstrijd om je doelsaldo op te krikken, niet één om met een schamele punt naar huis te gaan.

8 april 2024 om 09:04

Liverpool kon hun doelsaldo nog niet opkrikken tegen Sheffield, dan kan je toch niet serieus verwachten dat ze het wel tegen Utd gaan doen? Die 7-0 is geen graadmeter.

8 april 2024 om 10:33

Dat mocht ook wel eens, Liverpool heeft dit seizoen al zovaak nipt gewonnen dat het net goed valt. Kregen af en toe ook wel erg veel blessuretijd.

Liverpool pakt maar 2 punten dit seizoen tegen United. 2 punten tegen Man City, 1 puntje tegen Arsenal. Presteren slecht tegen druk en goede tegenstanders. Maar het blijft toch spannend bovenin.
Arsenal heeft het in eigen hand. Doelsaldo gaan ze niet inhalen. Verdediging is te slecht daarvoor. Vingers gekruist want dit is te spannend.

7 april 2024 om 18:36

Normaal gesproken voldoende als je tegen je concurrenten gelijk speelt. Wel 3 punten gepakt tegen de nr 4(met nog een wedstrijd). Ik denk dat Arsenal en City beide ook nog wel punten laten liggen. Ik blijf erbij 90/91 punten is genoeg voor het kampioenschap dit seizoen.

7 april 2024 om 18:41

Als Liverpool Trent, Alison en Jota snel terugkrijgt van blessures dan geef ik Liverpool nog een goede kans. City heeft de makkelijkste programma.

Wat heeft United voor domme verdedigers zeg. Dalot vond ik ook dom tegen Chelsea. En dan doet Wan-Bissaka een schepje bovenop. Waarom ga je daar een sliding maken terwijl dat onmogelijk kan. Daarnaast was hij nog niet eens bij het doel. Toch bizar dan dat je zo'n oliedomme tackle gaat doen. En dan geef je dus je ploeg een overwinning uit handen. United ook weer in een notendop zeg. Spelers die niet geconcentreerd voor 90 minuten kunnen verdedigen. Daar zou je als United fan wel moe van worden dit seizoen.

Pfff. Wat een zure appel is dit zeg. Quansah, Salah en Nuñez allemaal een 3. Jones en Gomez vielen beide dramatisch in. We hadden dit de 1e helft al in het slot moeten gooien. We mogen Elliott op onze blote knieën bedanken dat ie een strafschop mee krijgt na een oliedomme sliding van AWB.

Als we dit seizoen geen kampioen worden dan mogen we het ons zelf heel erg aanrekenen. Kampioen van grote kansen missen zijn we wel iig.

Liverpool had gewoon 0-3 voor moeten staan na de eerste helft. Man Utd komt dan knap terug maar dan maakt Wan Bissaka zo'n overtreding. Oliedom!

It was fun while it lasted, maar wij moeten afhaken. Het zal tussen City en Arsenal gaan. Wij zijn duidelijk geen competitie ploeg maar eerder een bekerploeg onder Klopp. Wij kunnen niet wedstrijden controleren en afmaken zoals de andere twee titelkandidaten. Bij ons moet het altijd volle chaos zijn tot het einde en dat kan je niet 38 speeldagen volhouden. De teleurstelling is zo groot, na zo een dominante eerste helft stond het in de sterren geschreven dat we dit zouden weggeven, FA cup all-over again. Seizoen 13/14 met Suárez vibes heb ik nu en het doet evenveel pijn misschien nog meer omdat dit Klopp zijn laatste seizoen is. Football is overrated als je het mij vraagt 😅.

7 april 2024 om 18:39

Niet zo negatief joh, Liverpool staat er nog steeds goed voor. In mijn optiek de makkelijkste programma van de top drie. Maar Arsenal mag m dit jaar wel pakken😏

7 april 2024 om 18:43

City heeft de makkelijkste programma. Liverpool moet nog uit tegen Everton, Aston Villa en Fulham.

7 april 2024 om 18:47

We gaan nog punten laten liggen, de druk speelt ons echt parten. Had ik tegen Brighton en Sheffield al gemerkt. De absolute killersmentaliteit ontbreekt bij ons dit seizoen , iets wat bv Arsenal wel heeft dit seizoen. Ik heb het gevoel dat de druk nog extra hoog is bij ons omdat we positief willen eindigen onder Klopp, want we hebben nochtans heel wat ervaring opgedaan en toch spelen we alsof we nog nooit iets hebben gewonnen. We verliezen zo makkelijk de controle over een wedstrijd , waardoor we telkens onze tegenstanders zelfvertrouwen geven.

7 april 2024 om 19:07

Eens. Deze komt erg diep binnen. Vooral omdat je het aan ziet komen en je weet dat er meer punten blijven liggen..

Dan, naar City en vooral Arsenal kijkend: die gaan niet veel meer laten liggen hoor. Wat spelen en scoren die makkelijk.

Wat een dreun.

Helaas de weg voor Man City om kampioen te worden, ligt helemaal open.
Of er moeten echt gekke dingen gaat gebeuren.

Arsenal o.a. nog tegen Villa, United, Tottenham en Chelsea.
Liverpool o.a. uit tegen Tottenham, Villa en Everton.
City o.a. nog uit tegen Tottenham.

Niet dat de andere wedstrijden gegarandeerde overwinningen zijn hoor.

7 april 2024 om 18:59

Van die drie ploegen zie ik enkel City alle resterende wedstrijden winnen helaas. Zeker als je naar het resterende programma van City kijkt. Er bestaat nog wel een kans dat City en Arsenal elkaar treffen in de halve finale van de CL. Wellicht dat de wedstrijden in de CL ervoor kunnen zorgen dat City nog een slippertje maakt.

Voor de verandering een andere kampioen dan City is ook wel eens leuk.

7 april 2024 om 19:02

City en winnen bij Spurs? Dat zie ik echt niet gebeuren. Spurs is de angstgegner van City

7 april 2024 om 19:18

City heeft volgens mij al 5 jaar niet bij Tottenham gewonnen. Het is en blijft de Premier League he. Vorig jaar verspeelde Arsenal het nota bene tegen degradant Southampton THUIS!

Geen van de 3 ploegen gaat 21 punten uit 7 wedstrijden pakken. Ze gaan allemaal nog ergens punten laten liggen.

Jammer dat Mainoo uiteindelijk niet de winner maakte, was een geweldig doelpunt. Een aantal spelers due echt heel matig waren waaronder Bruno, Rashford, Hojlund en Casemiro. AWB met een oliedomme overtreding in de 16 is typerend voor dit seizoen.

7 april 2024 om 23:16

Echt een van de weinige spelers waar ik echt van kan genieten, die Mainnoo. Heerlijke voetballer, hoe simpel hij het soms eruit laat zien. Dit wordt echt een wereldspeler, soms wel gezond jaloers op die talenten die doorbreken bij jullie haha. Vond dat bij Rashford ook destijds, leek allemaal zo makkelijk te gaan aan de bal.

Liverpool heeft hoognodig behoefte aan het killer instinct van Jota, want de huidige voorhoede, met name Nunez en Salah, grossieren in het missen van kansen, belabberde passes en foute keuzes. Het is dat of de vorm terugvinden van die voorhoedespelers, want anders gaat het kampioenschap het sowieso niet worden.

8 april 2024 om 08:32

Inderdaad, de gemiste kansen van Szoboszlai in de eerste- en Nunez, Salah en Diaz in de tweede helft laten zien dat Jota het allergrootste gemis is bij LFC. Veel groter nog dan Trend of Alisson.

Het was een heerlijke voetbalmiddag! Eerst genoten van Feyenoord en toen van een intensieve wedstrijd met een tempo wat 100x hoger lag dan de eredivisie

Geweldig nieuws en gerechtigheid. Hoe Liverpool dit seizoen met nipte overwinningen wegkwam in de laatste minuten, is niet kampioenswaardig. Nu mag Arsenal zelf laten zien dat ze daadwerkelijk de beste zijn, en niet alleen het mooiste voetbal spelen.

7 april 2024 om 19:20

Dan moet je vaker wedstrijden van Liverpool kijken ipv alleen de uitslag met het scoreverloop.

Liverpool pakt te weinig punten tegen de ‘grote’ terwijl ze op basis van het spelbeeld wel in aanmerking komen voor 3 punten. Thuis tegen City, tweemaal tegen United. Zijn al 6 punten die je eigenlijk had moeten pakken. Dan was je nu eigenlijk al kampioen.

Voor de neutrale toeschouwer is het geweldig; het ligt wagenwijd open. Maar als je fan bent van een bepaalde club in Engeland is het frustrerend.

7 april 2024 om 22:20

Ik zal niet achter stoelen of banken steken dat ik bevooroordeeld ben
Vooral blij dat Arsenal het nu in eigen hand heeft. Als ze het nu weggeven kunnen ze niet verschuilen achter een ander.

8 april 2024 om 08:12

Dat geldt toch voor elke club? Elke club heeft sommige wedstrijden te weinig gekregen. Kansen creëeren en die vervolgens afmaken is kwaliteit.

7 april 2024 om 19:26

Ah joh Arsenal is ook vaak zat heel goed weg gekomen, soms zit het mee soms tegen. Luton - 90+8Brentford uit en thuis - laatste 3/4min?Daarnaast nog wat discutabele arbiters beslissingen in het voordeel van Arsenal gehad dit seizoen zoals handsbal tegen Liverpool.

7 april 2024 om 19:37

Die discutabele beslissingen heeft iedereen ondertussen gehad Keizer. Comment van Dsquared is ook onnodig, maar continu die handsbal tegen Liverpool benoemen is ook aardig afgezaagd onderhand...

Zag laatst ergens uitgerekend wat de VAR dwalingen per team waren dit seizoen en zowel Liverpool als Arsenal hadden 3x "geluk" gehad.

7 april 2024 om 19:56

Ik zeg toch ook soms zit het mee en soms zit het tegen. Had ook de afgekeurde goal tegen Tottenham erbij kunnen halen maar die zitten niet in de titel race.

7 april 2024 om 19:35

Wat iemand 'mooi' voetbal vind is persoonlijk.
En de wedstrijden waar Liverpool met nipte overwinningen weg kwam vielen mee. En een nipte overwinning is niet hetzelfde als een onterechte overwinning.
Het heeft ze ook vaak zat tegen gezeten dit seizoen.

7 april 2024 om 19:49

Dat Arsenal tegen Sheffield, Burnley, Westham en Palace 22!! x scoorde geeft ze nu een voorsprong van +9 goals op Liverpool met hetzelfde aantal punten en niet, zoals jij beweert, met de hakken over de sloot overwinningen van Liverpool. Want op dié 4 wedstrijden na, waarin Arsenal zn doeldsaldo opkrikte, waren de resultaten van Liverpool dus minder hakken over de sloot dan die van Arsenal.

7 april 2024 om 20:36

Je vergeet dat de verdediging van Arsenal in 10 wedstrijden maar 4 tegendoelpunten incasseert. De doelsaldo is ook deels door de verdediging opgekrikt.

7 april 2024 om 21:06

Dat maakt voor doelsaldo niets uit. 20 goals vóór en 10 goals tégen is net zoveel als 10 goals vóór en 0 goals tégen.

7 april 2024 om 22:23

Ik snap je wel. Had het anders moeten verwoorden. Door een goede verdediging verlies je ook geen doelsaldo.
Ben wel met je eens dat Arsenal het van die wedstrijden het moest hebben qua doelsaldo. Maar afgelopen weken scoor je er wel mooi 5 en krijg je niets tegen. Dat helpt ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren