Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool-grootheid verlaat de club en verzekert zich van Europees voetbal

Laatste update:

James Milner verruilt Liverpool voor Brighton & Hove Albion, zo maken beide clubs bekend via de officiële kanalen. De transfervrije 37-jarige middenvelder tekent een contract voor een seizoen met een optie op nog een extra seizoen. In mei werd al bekend dat Milner Liverpool na afloop van het afgelopen seizoen zou verlaten.

Met zijn transfer naar Brighton heeft de routinier zich verzekerd van Europees voetbal komend seizoen. The Seagulls eindigden het afgelopen seizoen als zesde en plaatsten zich daarmee voor het eerst in zijn geschiedenis voor Europees voetbal. In een poging over de internationale grenzen geen modderfiguur te slaan is Milner een welkome kracht. De Engelsman kwam namens Liverpool, Manchester City, Newcastle United en Aston Villa tot 131 Europese duels. Voor Liverpool, met wie hij onder meer de landstitel en Champions League won, speelde hij in totaal 332 wedstrijden.

Brighton-trainer Roberto De Zerbi laat in een reactie op de clubsite weten verheugd te zijn met de komst van Milner. "Ik ben heel blij om James te mogen verwelkomen bij Brighton. Hij is een uitstekende toevoeging voor ons en ik ben er zeker van dat hij ons zal helpen om een nóg hoger niveau te halen." Technisch directeur David Weir voegt daaraan toe: "We zijn verheugd dat James er mee akkoord is gegaan om ons te versterken na zo'n enorm succesvolle periode bij Liverpool. Zijn ervaring spreekt voor zich met de hoeveelheid wedstrijden die hij gespeeld heeft en de bekers die hij heeft gewonnen in zijn carrière." Eerder verzekerde Brighton zich van de diensten van João Pedro. Hij kwam voor zo'n 34 miljoen euro over van Watford.

Medio mei maakte Liverpool bekend dat Milner net als Roberto Firmino, Naby Keïta en Alex Oxlade-Chamberlain de club zal verlaten. Keïta heeft inmiddels onderdak gevonden bij Werder Bremen, terwijl de toekomst van Oxlade-Chamberlain nog onzeker is. The Ox wordt wel hevig in verband gebracht met Aston Villa. Firmino wordt bij meerdere clubs genoemd, maar waar de Braziliaan naartoe gaat is nog onzeker. Het is de tweede keer in korte tijd Liverpool en Brighton zaken doen. Alexis Mac Allister bewandelde eerder de omgekeerde weg voor omgerekend iets meer dan 40 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Milner, niet te stoppen. Voelt alsof die al honderd jaar in de Premier League speelt. Natuurlijk, heeft de laatste jaren in de Premier League de 1000 minuten niet meer aangetikt, maar echt de perfecte dertiende man. Qua veelzijdigheid en doorzettingsvermogen echt een Dirk Kuyt-type.

14 juni 2023 om 16:22

Mooie clubs ook gehad City, Liverpool. Het beste is er al een tijdje af bij hem, maar is altijd een betrouwbare speler gebleken.
Hopelijk kan hij met zijn bak aan ervaring nog wat toevoegen aan Brighton

14 juni 2023 om 16:28

Aston Villa ook prachtige club natuurlijk. Moeilijk voor te stellen dat hij daar gewoon rechtsbuiten was en een behendige 10. Speelt al een jaar of 6 nu heel diep op het middenveld.

14 juni 2023 om 18:46

Maakte bij Leeds in 2002 ook zijn debuut als linksbuiten, waar hij zijn eerste goal maakte door Desailly uit te spelen. Dat soort feitjes klinken echt alsof hij nog in het zwart-wit tijdperk speelde.

Ik vind dit best slecht van Brighton. Ze zijn bekend vanwege een goede scouting maar zo'n Milner hoort niet voor Brighton te spelen. Ga lekker de Zuid-Amerikaanse competities scouten wat ze voorheen goed deden door spelers als Caceido en Estupinan te kopen.

14 juni 2023 om 16:22

Wat, denk je dat Milner basis gaat staan ofzo?

14 juni 2023 om 16:40

Een plek op de bank is zelfs voor Milner te veel gevraagd vind ik.

14 juni 2023 om 17:20

Ik zie het probleem niet. De man wordt 13e man met bakken ervaring en leiderschap. Gewoon een prima move en een mooie aanvulling op jong talent.

14 juni 2023 om 19:00

Milner is een echte top professional, veelzijdig en heeft een ijzersterke mentaliteit. Hij is nu wel 37 inderdaad maar het type speler die een Arsenal bijv. had kunnen gebruiken voor het winnen van prijzen

14 juni 2023 om 16:25

Is gewoon een goede extra man om erbij te hebben. Vooral nu brighton europees gaat spelen kunnen ze de ervaring van milner goed gebruiken.

14 juni 2023 om 16:40

Ik vind ervaring overschat als je de kwaliteiten niet meer hebt.

14 juni 2023 om 16:28

Lallana was ook een prima aankoop van Brighton en Milner kan die jonge jongens echt nog wel wat bij brengen als het gaat om topsport. Jaar in jaar uit de fitste speler van de selectie van Liverpool ook met 37 jaar.

14 juni 2023 om 16:42

Lallana ging naar Brighton toen ze een stuk minder waren. Milner mag wel fit zijn maar hij is enorm traag geworden en kan dat niet meer compenseren.
Slechte aanwinst voor Brighton, hij gaat ze niet beter maken zelfs met zijn ervaring.

14 juni 2023 om 16:43

Ah ja Estupiñan, die ze gekocht hebben van het Zuid-Amerikaanse Villarreal CF...

14 juni 2023 om 16:51

Thanks, dacht dat ie net als Enciso en Caceido rechtstreeks uit een Zuid-Amerikaanse competitie kwam.

14 juni 2023 om 17:15

Ik denk niet dat een heel team vol jonge Latino's Brighton verder gaat helpen. Een selectie moet bestaan tussen talent en ervaring. Voor Brighton kost dit alleen een klein beetje salaris. Hij kan prima mee in bekerpotjes of eventuele verlengingen/strafschoppen. Ook in de kleedkamer of op het trainingsveld kan hij wat bijbrengen aan de jeugd.

14 juni 2023 om 17:41

Wie weet wat ze nog uit de hoge hoed gaan toveren somagunner, zo'n pareltje zal er wel komen.

14 juni 2023 om 18:38

Warya, denk dat Milner juist een goede leermeester is voor die jonge jongens. Hij gaat sowieso niet veel spelen, maar is goed om erbij te hebben. En wat hier ook al gezegd werd een team vol met jonkies uit Zuid Amerika wordt probleem.

14 juni 2023 om 19:34

Warya. Ik snap het wel aan de ene kant maar als je Milner zag spelen tegen Chelsea paar maanden terug dan heb je toch liever iemand die het nog kan belopen? Als hij voor een hele lage salaris op de bank wilt zitten dan moet het niet zo'n groot probleem zijn.

14 juni 2023 om 20:07

Klopt man, wat vind je van Taha Abdi Ali broer? Heb je hem zien spelen? Man is gevaarlijk op dreef in Zweden bij Malmo FF. Zie hem over 1/2 seizoenen wel stap maken naar een topploeg.

14 juni 2023 om 20:22

Ik hoop het man. Jammer dat Somaliërs nooit echt doorbreken behalve een paar. Hoop dat Taha de overstap maakt, zie soms beelden voorbij komen.
Had vroeger veel hoop Islam Feruz in de jeugd van Chelsea maar had de mentaliteit niet jammer genoeg.

14 juni 2023 om 20:29

Ze spelen nu wel steeds op hogere niveaus man, je had Ayub Daud vroeger ook nog bij Juventus. Die was daar zelfs nog talent van het jaar geworden maar helaas ook niks geworden. Jammer dat regering zo faya is en dat ze al het geld aan qat uitgeven. Anders hadden we zeker keertje kan voor Afrika cup deelname

14 juni 2023 om 20:11

Denk dat je het ook anders moet zien, Brighton gaat Europees voetbal spelen. Milner neemt ontzettend veel Europese ervaring mee. Niet alleen op het veld maar een nog belangrijkere rol achter de schermen en op het trainingsveld. Een prima kracht om erbij te hebben en een voorbeeld voor velen jonge gasten bij de club.

14 juni 2023 om 20:14

Ze zijn bekend van een goede scouting inderdaad, dus zal Milner ook niet voor niets gehaald zijn. Wanneer Liverpool afgelopen seizoen een 1-0 voorsprong over de streep moest trekken, was het altijd hopen op Milner vanaf de 80e minuut. De perfecte 13e man dus.

Zie de bijwaarde niet in van deze transfer. Vind Milner al ruim een jaar tekort komen voor Liverpool, uiteraard een harde werker en goed voor de ervaring. Maar Brighton is nu 6de geworden en als je daar wil blijven of dat wil overtreffen dan moet je toch met meer kwaliteit aankomen. Liverpool was afgelopen seizoen niet beter dan Brighton en daar kwam Milner ook al tekort. Gaat allemaal te snel voor hem..

14 juni 2023 om 16:27

Het is 14 Juni. Lijkt me heel sterk dat Brighton Milner aantrekt en dan maar denkt: "oké, gat op het middenveld ingevuld!". Milner gaat gewoon dezelfde rol krijgen als bij Liverpool: Dertiende man. Richting de duizend minuten volgend seizoen in alle competities en een leidinggevende en motiverende rol achter de schermen, met misschien uitzicht op een stafrol.

14 juni 2023 om 16:39

Nee dat snap ik inderdaad. Er valt ook wel wat voor te zeggen. Ben zelf alleen niet zo’n fan van Milner..

Als Milner komend jaar iedere iedere wedstrijd speelt dan evenaart hij het record van meest Premier League wedstrijd. Ik zou het hem van harte gunnen. Met wellicht nog 2 seizoenen voor de boeg zou het mogelijk moeten zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren