Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liveblog: lees alles terug over de persconferentie van Brands en Stewart

Laatste update:

Ruud van Nistelrooij is niet langer trainer van PSV, zo maakten de Eindhovenaren woensdagmiddag bekend. Aanleiding zou de onrust zijn die onlangs naar buiten is gebracht door De Telegraaf. Van Nistelrooij was bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bij PSV en staat momenteel tweede. Hij won de TOTO KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal, maar maakt het seizoen dus niet af. De directie van PSV gaf woensdagmiddag een persconferentie om toelichting te geven. Via dit liveblog van Voetbalzone kan je alles teruglezen.

16.40 uur: Persconferentie afgelopen
De persconferentie is afgelopen.

16.34 uur: Directie was verrast door besluit van Van Nistelrooij
"Je gaat uit elkaar met een goede intentie. Ik had totaal niet het gevoel dat het gesprek verkeerd afgelopen was; het tegenovergestelde juist", geeft Brands aan. "Ruud is wel iemand die dingen laat bezinken en er dan op een ander moment op terugkomt. Dat doet Ruud wel vaker, maar dit zagen we allebei niet aankomen."

16.32 uur: Stewart voelde zich voor het blok gezet door Van Nistelrooij
"Ik heb wel een aantal vraagjes gesteld aan Ruud, maar nogmaals: hij was zeer vastberaden in zijn besluit. Het ging ook snel in een paar minuten", aldus Stewart. "Ruud wilde vijf minuten later de spelers inlichten. Dan voel je je wel voor het blok gezet, ja. We hebben heel veel gesprekken met elkaar gevoerd in de afgelopen periode. Als je zo uit elkaar gaat gisteravond, en je wordt dan zo verrast vanmorgen, dan is dat niet leuk. Ik kan niet zeggen dat hij een duidelijke reden heeft gegeven. Het ging niet over steun uit directie, hij voelde geen draagvlak meer."

16.30 uur: Voelde Van Nistelrooij zich 'verraden' door de spelers?
Brands: "Dat denk ik niet, omdat er bij ons nooit iets is binnengekomen als verraad. Dat het is uitgelekt is wel een kwalijke zaak, maar ik denk niet dat dit vanuit de spelers is gekomen. De intentie is altijd geweest om dingen te verbeteren en niet om afscheid te nemen."

16.28 uur: Brands over de spanningen in de PSV-staf
"Twee assistenten zijn gestopt, dan ga je daarover praten met de hoofdtrainer", geeft Brands aan.
"Dat lijkt me logisch. Als er spelers ook dingen signaleren, dat er spanningen zijn in de staf, dan proberen we dat op te lossen. Je gaat zeker niet proberen om dat tijdens het seizoen op de spits te drijven: je probeert het seizoen zo goed mogelijk te beëindigen, om de problemen vervolgens op te lossen. Dat is ook waar wij over in gesprek waren. Ik denk dat het niet netjes is om over de interne gesprekken alles te delen. Het ging over de samenwerking en voor mij was het wel een signaal om daarover te praten."

16.25 uur: Spelers van PSV zouden niet enkel hebben geklaagd
Brands gaat in op de berichtgeving van De Telegraaf dat een zestal spelers bij de directie hun onvrede over Van Nistelrooij zou hebben uitgesproken. "De spelers hebben niet geklaagd, maar maakten zich zorgen over het afscheid van andere stafleden. Ze zagen spanning binnen de staf. Het was niet zo dat het alleen maar klagen was, dat was niet aan de orde. De intentie van de mensen rond Ruud was absoluut positief. We wisten dat hij een beginnende trainer is en dat hij weleens ergens tegenaan kon lopen, maar de intentie was om het met elkaar op te lossen."

16.20 uur: 'Het lekken van gesprekken tussen spelers en directie is heel vervelend'
"We gaan niemand iets kwalijk nemen, maar je gaat wel kijken naar wat je probeert te creëren met elkaar", laat Stewart weten. "We willen een veilige omgeving, waarin je dingen veilig kan bespreken. Dat het naar buiten is gekomen, is wel heel vervelend."

16.19 uur: Brands wilde de onrust bij PSV niet te groot maken
Brands heeft niet besloten om publiekelijk voor zijn trainer te gaan staan. "Nee, dan denk ik dat je de verhalen groter maakt dan ze zijn. We vonden wel dat we iets moesten doen, daarom hebben we dat gesprek gehad. We wilden ervoor zorgen dat er maar één focus was en dat was de wedstrijd tegen AZ. Ik kan me niet voorstellen dat Ruud ooit het gevoel heeft gehad dat wij als directie niet achter hem stonden."

16.14 uur: Wie moet Van Nistelrooij opvolgen?
"Het is zo vers, daar hebben we nog niet over nagedacht", aldus Brands. "We waren alleen maar bezig met hoe gaan we de dingen oplossen mét Ruud, we hebben nooit gesproken over het volgende seizoen zonder Ruud."

16.06 uur: Stewart over mededeling Van Nistelrooij
"Zijn mededeling was vrij kort", aldus Stewart. "Hij zei dat hij per direct zou stoppen. We hebben daar heel kort over gesproken. Ik heb hem gevraagd of dit wel het juiste was om te doen en of hij dit besproken had, omdat we gisteren anders uit elkaar waren gegaan. Die mededeling van Ruud was vrij kort en je kon ook zien dat hij daarin vastberaden was."

16.04 uur: Clubleiding sprak zijn steun in Van Nistelrooij uit
Brands: "Waarom wij als clubleiding hem niet het gevoel konden en wilden geven dat we voor de volle honderd procent achter hem stonden? Dat hebben we zeker wél gegeven. Ik kan me niet voorstellen dat Ruud vindt dat wij niet alles geprobeerd hebben om met hem verder te gaan. Als je de afgelopen weken alleen maar in gesprek bent over hoe de staf er volgend jaar uit gaat zien en welke spelers we wel of niet gaan aantrekken, dan is er binnen de club niemand bezig geweest om niet verder te gaan met Ruud."

16.02 uur: Stewart verrast door beslissing Van Nistelrooij
Technisch directeur Earnest Stewart was verrast door het besluit van Van Nistelrooij. "Gisteren was Ruud bij mij, zoals dat wel vaker gebeurt. We hebben een gesprek gehad, waarin we afgesproken hebben om de beslissing over het weekend heen te tillen. Vanochtend toen ik op de club kwam zat ik op kantoor en kwam Ruud langs. Hij heeft me verrast met de boodschap dat hij per direct zou gaan stoppen."

"Als je verrast wordt ben je meteen bezig om alles zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. Ruud heeft de spelersgroep en de staf ingelicht, waarna ik ook met de spelersgroep en staf heb gesproken. Ik heb Fred gevraagd om aanstaande zondag op de bank te zitten, in een moeilijke tijd voor PSV."

16.00 uur: Marcel Brands geeft tekst en uitleg
Algemeen directeur Marcel Brands neemt als eerste het woord. "Welkom op deze niet leuke bijeenkomst. We zijn vanochtend verrast door de mededeling dat Ruud per direct stopt als hoofdcoach van PSV. Afgelopen weken zijn er een aantal gesprekken geweest met Ruud over een aantal interne zaken. Om een misverstand te voorkomen: wij hebben de spelersgroep verwezen naar de trainer."

"Gister hebben we op verzoek van Ruud nog een gesprek gevoerd. In onze ogen was dat een goed gesprek, waarin we tot de conclusie kwamen om vandaag gezamenlijk de selectie toe te spreken, zodat de volledige focus op de wedstrijd van AZ zou gaan. Dat de problemen die erkend waren voor na het seizoen waren en welke oplossingen we dan konden we vinden. Daar wil ik het vooralsnog bij laten."

15.20 uur: Withete Xavi Simons reageert op vertrek van Van Nistelrooij
Volgens Voetbal International-journalist Marco Timmer was Xavi Simons 'des duivels' dat zijn naam in een krant genoemd werd in relatie tot de onvrede over Van Nistelrooij. De Telegraaf meldde eerder dat er door een zestal spelers, onder wie aanvoerder Luuk de Jong en topscorer Simons, klachten over de vertrokken trainer waren neergelegd bij de directie. Simons laat op social media echter weten Van Nistelrooij dankbaar te zijn.

15.15 uur: ‘Crisis compleet bij PSV: na Ruud van Nistelrooij wil ook Walter Benítez weg’
Walter Benítez wil deze zomer wegens ‘persoonlijke redenen’ vertrekken bij PSV, zo meldt verslaggever Mounir Boualin van FCUpdate. Het nieuws volgt vrijwel direct nadat bekend werd dat Ruud van Nistelrooij de Eindhovenaren heeft verlaten omdat hij geen steun meer voelde vanuit de clubleiding. PSV probeert Benítez te behouden.

14.00 uur: Emotionele Van Nistelrooij vertrekt na 'giftige pijl' uit spelersgroep
Volgens journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad ontstond er bij PSV een onwerkbare situatie, nadat het verhaal naar buiten was gekomen dat er door een zestal spelers klachten over de trainer zijn neergelegd bij de directie. Betrokkenen typeren dit als ‘PSV-onwaardig’. Dat informatie vanuit een vertrouwelijk overleg tussen spelers en directie - vermoedelijk via een tussenpersoon - terecht is gekomen bij een krant (De Telegraaf, red.) zou naar verluidt door Van Nistelrooij zeer hoog zijn opgenomen.

13.20 uur: Van Nistelrooij stopt per direct als trainer van PSV
"Ruud van Nistelrooij heeft woensdagochtend bekend gemaakt te vertrekken bij PSV", schrijft de club op de website. "Na verschillende gesprekken over interne zaken die de afgelopen weken werden gevoerd, vond dinsdagavond een gesprek plaats tussen de directie en Van Nistelrooij. Daarin werd besloten de focus op de wedstrijd van aanstaande zondag tegen AZ te houden en na het seizoen verder te praten."

Van Nistelrooij heeft woensdagochtend kenbaar gemaakt dat er in zijn ogen te weinig draagvlak is bij PSV. "Dit legde hij direct daarna ook uit aan de spelersgroep en staf. Aanstaande zondag neemt Fred Rutten, op verzoek van de directie, tijdelijk zijn rol als hoofdtrainer over. PSV betreurt Van Nistelrooij zijn besluit en is dankbaar voor het winnen van de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker dit seizoen en hoopt het voetbaljaar af te sluiten met het behalen van de tweede plaats."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen verrassing dat Benitez zou willen vertrekken, die man is volgensmij juist gekomen door de aantrekkingskracht van van Nistelrooy.

Is het nou ontslag of opstappen? 🥴

24 mei 2023 om 15:53

Uit het statement van PSV blijkt het opstappen te zijn, de titel van VZ lijkt mij onhandig en onjuist.

24 mei 2023 om 15:58

JtjeVtt, yes thanks. Iets wat verwarrend inderdaad. 😊

24 mei 2023 om 16:41

Ontslag genomen Sule, niet gekregen 😉

24 mei 2023 om 16:55

😉

24 mei 2023 om 15:53

Wat is het verschil?

24 mei 2023 om 15:57

Ontslag is noodgedwongen, opstappen uit eigen wil. 😜

24 mei 2023 om 16:03

Opstappen; Ruud is schijnbaar verbolgen dat vertrouwelijke interne informatie terecht is gekomen bij de Telegraaf. Nou welkom in de voetballerij; het lekken van info naar de pers gebeurt al tig jaar. Ook in de tijd dat Ruud zelf speler was gebeurde dit. Als iedere trainer hier principieel in gaat zijn, dan blijft geen trainer aan! Wellicht speelt er meer en heeft Ruud er gewoon geen zin meer in…

24 mei 2023 om 16:04

Nee hoor, je kunt ook ontslag nemen, dus op zich kan dit wel.

24 mei 2023 om 16:10

Er is toch ook vrijwillig ontslag.😜

24 mei 2023 om 16:12

Ruud van Nistelrooy neemt ontslag en stapt daarmee op.
Zoiets?

Ongelofelijk toch dit bijna de einde van de competitie. Wat slecht zeg. Ruud geen kans op een nieuwe psv avontuur.

Wat schaam ik mij voor deze club op dit moment. Waar we eerst als een warme club bekend stonden zijn we ijskoud geworden. Bahbah/

Hele jaar kunnen lachen om Schreuder en Heitinga terwijl het daar net zo'n groot zooitje is haha

24 mei 2023 om 16:20

Waar Ajax vandaan komt is het meer dan triest dat ze zo'n lachwekkend seizoen hebben. Voor PSV is dat toch wel ff iets anders.

24 mei 2023 om 16:26

Onze spelers zijn te minste geen slangen die gaan lopen janken bij het bestuur achter de rug van een clubicoon om.

24 mei 2023 om 16:43

Klopt, jullie hebben alleen spelers zoals Blind die achteraf in de media allemaal dingen gaan roepen.

Ik vraag me af wat de aanleiding is geweest van Ruud om toch plotseling deze keuze te maken. Of Brands en Stewart zijn nu zwaar aan het liegen maar dit is toch wel een heel vreemd verhaal.

Als het echt waar is dat hij gisteren nog aangaf de focus te hebben op zondag en nu in een keer dit nieuws op ze dropt is dat natuurlijk onprofessioneel, maar ik vind dat het bestuur hier ook een slechte beurt maakt. Gooien hem echt voor de bus met hoe ze hem afschilderen.

24 mei 2023 om 16:18

Ruud is in zn carrière toch wel vaker boos geworden, zie Ferguson en van Basten onder anderen... het bestuur lijkt juist achter hem te staan.

24 mei 2023 om 16:22

Nouja, als van Nistelrooij echt uit woede nu opstapt vlak voor de misschien wel belangrijkste wedstrijd van het seizoen dan is hij echt volkomen ongeschikt voor het beroep als hoofdtrainer.

24 mei 2023 om 16:43

Als er gelekt wordt uit een vertrouwelijk gesprek met bijvoorbeeld twee spelers en de directeur, tja dan zou ik ook zeggen de mazzel. Je kan het normaal vinden dat gelekt wordt, maar het getuigd van slappeling gedrag. Ik zou daar ook niet mee willen werken.

Stel amateurs. Vooral die bloedzuigers die naar het bestuur zijn gestapt. Zal me niet verbazen als het spelers zijn die niet eens waardige selectiespelers zijn.

24 mei 2023 om 16:06

Drommel has entered the chat

Hoe vervelend ook voor psv, dit komt perfect uit voor ons aankomende zondag. Als AZ dit niet wint... Ik had wel Ruud graag langer bij psv gezien, vond hem er wel goed voor staan

Enige wat ik wil zien op deze persconferentie is een uitvoerige spijtbetuiging: Sorry, Ruud, dat we je er bij de haren bijgesleept hebben. Sorry, Ruud, dat we je met een kwalitatief onvoldoende selectie opscheepten, waarbij de twee beste verdedigers ook nog eens geblesseerd begonnen. Sorry, Ruud, dat we daarna die selectie afgeroomd hebben, en geen adequate vervangers kochten omdat we nog geen nieuwe TD hadden. Sorry, Ruud, dat we je dwongen slechte spelers te laten spelen omdat die een transfersom vertegenwoordigden, het is hier nu eenmaal een financiële puinhoop. Bedankt, Ruud, dat je ondanks al onze tegenwerking toch nog zulke fantastische resultaten hebt neergezet. Sorry, Ruud, dat we dat niet waardeerden. Sorry, Ruud, dat we jou niet steunden toen jouw positie ter discussie werd gesteld. Sorry, Ruud, dat we daar zelfs aan meewerkten door je te laten bungelen na ons gesprek afgelopen dinsdag. Dit had allemaal nooit mogen gebeuren. Mea culpa. Wij zijn de schuldigen.

24 mei 2023 om 16:15

En wat doen ze: alle schuld in de schoenen van van Nistelrooij schuiven en hem afschilderen als een onprofessioneel figuur.

Facepalms.

24 mei 2023 om 16:23

@jjtje, kan even niet kijken. Maar wat zeggen ze dan over Ruud?

24 mei 2023 om 16:32

Dat ze gisteravond een gesprek hebben gehad met Ruud en dat de conclusie tot dusver was dat de volle focus ging op de belangrijke wedstrijd zondag, en dat ze vanochtend totaal overrompeld werden door RvN die aankondigde dat hij er per direct mee stopt.

En nu geven ze aan dat ze zich voor het blok gezet voelen door hem. Dat hij het aankondigde en daarbij vermeldde het direct (5 minuten later) aan te kondigen aan de spelersgroep en dat hij daarna opstond en vertrok zonder verder in gesprek te gaan. Aldus PSV bestuur.

24 mei 2023 om 16:20

Prachtig, hoop dat van Nistelrooij dit ook te horen/zien krijgt.

24 mei 2023 om 16:56

Van Brands had je echt meer mogen verwachten. Die zal toch bij Everton een beetje eenzelfde onprettige periode hebben meegemaakt en is ook al op een leeftijd dat je je hand wel in het vuur voor iemand kan steken?

Maar het blijkt maar weer dat mensen in zo een rol geen enkele verantwoordelijkheid willen nemen. Of durven? Misschien zien ze het als een teken van zwakte, maar ik weet nog wel in het begin van Ten Hag dat de interne kritiek bij Ajax wel wat verstomde toen Overmars zijn lot (lees: lid) verbond aan dat van zijn trainer.

Ook als spelers piep je toch wel even anders als de man die jou een miljoenencontract heeft gegeven zegt dat je even normaal moet gaan doen.

24 mei 2023 om 17:06

Nou, ik ben diep teleurgesteld in, vooral, Brands. Dat kan ik je wel zeggen. Ik dacht juist dat we na de periode Toon Gerbrands en John 'de zwijger' De Jong wel klaar waren met dit soort amateurisme. Juist Brands was in zijn eerste periode heel zichtbaar en had dan aan één interview genoeg om de kou uit de lucht te halen. Bijna arrogant zo onverstoorbaar. En nu kwamen ze dinsdag, intern, met:

" We hebben het er na AZ wel over. "

Nou, dan weet je het als trainer wel, as ze je zo laten bungelen. Compleet onterecht. Ze hadden voor Van Nistelrooy moeten gaan staan.

Zo das verassend, ben benieuwd welke spelers hier een aandeel in hebben gehad.

Je moet als club toch wel wat beter bestand zijn tegen het gezaag van de Telegraaf hoor. Een vertrouwelijk gesprek gelekt en heel Eindhoven in rep en roer.

Ik ben wel benieuwd naar de rol van het Eindhovens Dagblad hierin. Nu hoef je een regionale krant niet te langs dezelfde meetlat te leggen als een nationaal dagblad, maar goede journalistiek verschilt niet van regio tot regio. Heb toch al langer het idee dat het ED wat oppervlakkig of vriendelijk rapporteren over PSV en dat zo een Rik Elfrink het maar wat leuk vind om ongehinderd door de burelen en de Herdgang te banjeren.

Ik vraag me oprecht af of ze het bij het ED ook wisten van de onvrede en het gesprek van de spelersgroep en of ze het bewust niet gebracht hebben? Ik zou het wel begrijpen wanneer het zo zou zijn, maar dan hebben ze zich wel het kaas van het brood laten nemen.

24 mei 2023 om 16:37

Tuurlijk wist ED dit ook, zo een gesprek van de spelersgroep gaat ook niet over één nacht ijs. Daar zal ook weken misschien wel maanden van te voren binnen de groep gezaagd zijn op RvN. Lijkt me sterk dat ED dan van niets weet. Willen enkel niet publiceren omdat het vriendjes van psv zijn Telegraaf heeft daar maling aan en zijn juist andere kant van het spectrum die elk gerucht als waarheid de wereld inslingeren

Nou, gun die tweede plek maar aan Ajax. Met al dit gedoe zie ik in geen elftal en staf neerzetten dat door de voorrondes heen komt

Goede reactie van Steward en Brandts. het lijkt erop dat Ruud impulsief heeft gehandeld , misschien heeft hij moeite met kritiek en is toch een einzelgänger . Teken aan de wand is wel dat Fred en André vertrekken.

Bedankt Luuk en Xavi! Niet alleen huilen tegen de scheidsrechter maar ook tegen de directie. Echte clubman als Van Nistelrooij hiermee weggejaagd.

24 mei 2023 om 16:39

Bericht gemist dat meerdere clubwatchers van PSV al hebben ontkracht dat Simons een van de namen zou zijn? Die lijkt juist de enige met het lef te zijn om het publiekelijk voor RvN op te nemen.

Dit is wel popcorn pakken en alles ademloos aanschouwen

Opvallend dat Brands al 2 mensen eruit heeft gewerkt. Wat vinden de PSVers van hem?

Wat ik toch hoor is dat het bestuur de volle vertrouwen had in Ruud en alles wou uitspreken met de spelersgroep. Alle vragen zijn ook teruggelegd bij Ruud ipv achter zijn rug om besproken met staff en technisch staff. Klinkt als een keuze die Ruud zelfs vrij impulsief gemaakt heeft. Geen vertrouwen in spelergroep lijkt het.

Er zijn hier op de site toch ook wel mensen die met hun leidinggevende hebben gesproken en daar geen goed gevoel van hebben gekregen en ja dan trek je zelf de conclusie.
Hier lijkt het voor mij het meeste op.

24 mei 2023 om 16:54

Ja, dat kan zeker. Maar als ze al meerdere gesprekken hadden gehad en gisterenavond hadden besloten om samen de spelersgroep toe te spreken dat alleen zondag belangrijk is op dit moment, dan is het vreemd dat Ruud er na een nacht slapen 180 graden anders over denkt.

Wat mij verbaasd is dat er geen journalist doorvroeg over het vertrek van de 2 assistenten. Dat was voor mij trouwens ook al nieuws. Misschien voor de PSV-fans niet. Maar als het voor Rutten geen medische en voor Ooijer geen persoonlijke redenen waren, wat is dan wel de reden dat ze wilde stoppen?

Want daar is alles mee begonnen denk ik. 2 assistenten die aangeven te vertrekken, een spelersgroep die daar bezorgd over is en dan naar de directie stapt.

Dit krijg je als management zijnde. Een trainer die niet als hoofdtrainer wilt beginnen maar dan toch als hoofdtrainer begint en dat ook met zo'n matige selectie.
Ruud bedankt voor alles wens je het beste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren