Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lionel Messi schittert met vier goals; debutant Braithwaite maakt indruk

Laatste update:

Barcelona heeft zaterdag een ruime overwinning in LaLiga geboekt. Het team van coach Quique Setién had geen kind aan het bezoekende Eibar, dat liefst vier doelpunten van Lionel Messi om de oren kreeg: 5-0. Het waren de eerste competitietreffers van de Argentijn in iets meer dan een maand tijd. Frenkie de Jong deed alleen het laatste half uur mee. Door de zege gaat Barcelona voorlopig alleen aan kop in LaLiga, in afwachting van het resultaat van Real Madrid in de uitwedstrijd tegen Levante: 55 om 53 punten.

Barcelona legde in de eerste helft op riante wijze de basis voor de overwinning. Het team van Setién had de bal en voerde de score op naarmate de wedstrijd vorderde. Het was niet het spel dat naar doelpunten leidde, maar juist de doelpunten die Barcelona de weg wezen. Messi speelde een doorslaggevende rol voor de Catalanen. De vedette opende na veertien minuten de score: na een pass van Ivan Rakitic kregen drie verdedigers van Eibar de Argentijn niet van de bal en lag de bal in het net. Het was voor Messi pas zijn eerste doelpunt in LaLiga sinds 19 januari; in de daaropvolgende zes duels in alle competities was hij wel goed voor twee doelpunten (in de Copa del Rey) en zeven assists.

In de laatste negen minuten voor rust sloeg Messi nog tweemaal toe. Na een slim passje van Arturo Vidal drong de Argentijn op snelheid de linkerkant van het strafschopgebied binnen en eindigde zijn diagonale inzet laag in de rechterhoek: 2-0. Geklungel in de defensie van Eibar leidde de 3-0 van Messi. De Argentijn was niet zelfzuchtig en bood Antoine Griezmann een dot van een kans. De Fransman liet zich echter aftroeven door Álvaro Tejero, waarna Messi de bal alsnog in het doel schoot.

De ruime achterstand ten spijt, Eibar zocht in de tweede helft nadrukkelijk naar een doelpunt. Marc-André ter Stegen moest enkele keren in actie komen en een treffer van Anaitz Arbilla werd wegens gevaarlijk spel jegens Gerard Piqué geannuleerd. Een doelpunt van Samuel Umtiti werd evenmin goedgekeurd, daar zowel hij als Clément Lenglet buitenspel stonden.

De Jong maakte na een uur spelen zijn opwachting als vervanger van Sergio Busquets en achttien minuten voor het einde debuteerde Martin Braithwaite als azulgrana: hij nam de plaats van Griezmann in. Na een goede actie van de Deen op links tekende Messi van dichtbij voor de 4-0 en Marko Dmitrovic moest daarna ook nog de 5-0 incasseren. De doelman keerde de inzet van Braithwaite, waarna Arthur de rebound benutte. Barcelona speelt over drie dagen het eerste Champions League-duel met Napoli en komend weekeinde wacht de topper tegen Real Madrid.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat moet we nog zeggen over Messi? Laten we dan maar even stil staan bij Sergio Busquets wat haalde hij weer een ongekend niveau. Tuurlijk busquets is dit seizoen vaak slordig in zijn pasing, wat vooral te maken heeft met het feit dat hij meer risico’s neemt in zijn spel. Maar hij verovert zoveel ballen, loopt alles dicht, ontregelt het middenveld van tegenstanders, houdt het tempo in het spel en zorgt voor een uitstekende opbouw! Dit doet hij al jaren lang en ook dit seizoen Is hij niet weg te denken uit dit elftal. Een uniek fenomeen en de beste op zijn positie. En wat een wereld van verschil toen Busquets eraf ging en Frenkie op zijn plek kwam..maar goed Forca Barca!

22 februari 2020 om 18:13

Jammer dat niet meer mensen dit zien, hij was weer geweldig vandaag.

22 februari 2020 om 20:05

En Frenkie was slecht?

22 februari 2020 om 22:51

Busquets vind ik een wereltopper. Ik had de hoop dat Frenkie in zijn voetsporen zou kunnen treden maar heb inmiddels de hoop opgegeven. Totaal andere categorie helaas.hier op het forum word vaak gezegd dat Busquets plaats moet maken voor Frenkie. Met de beste will van de wereld zie ik dat niet.

23 februari 2020 om 02:51

Frenkie speelde gewoon oke. Barcelona begon met busquets ook matig aan de tweede helft, ze waren de controle op het middenveld al even kwijt toen Busquets eruit ging.

Wat een fenomeen is Messi hè......
Leuk voor Braithwaite dat hij een assistje meepakt bij z’n debuut. Goede en degelijke overwinning van Barca, al mocht dat natuurlijk ook wel tegen deze tegenstander. Voor alle fanboys: geen paniek, ik bedoel niks af te doen aan dit resultaat!

22 februari 2020 om 18:10

"deze tegenstander" won dit seizoen nog 3-0 van Real toch?

22 februari 2020 om 18:14

Dat was vorig seizoen. Dit seizoen heeft Real 0-4 gewonnen. Dat we vorig seizoen zo onderuit gingen was niet erg verbazend.

22 februari 2020 om 18:14

Stopte je na die zin meteen met lezen of..? Ik kan het mis hebben, maar de vorige wedstrijd (in La Liga tenminste) eindigde in een 0-4 overwinning van Real. Overigens maakt dat gegeven niks uit voor wat ik bedoel te zeggen: doorgaans hoort een club als Barcelona ‘gewoon’ van Eibar te winnen.

22 februari 2020 om 18:17

Moyashi hier ga je inderdaad de fout in, Eibar won in november 2018 met 3-0 van Real. Dit seizoen heeft Real er betrekkelijk makkelijk met 0-4 gewonnen.

22 februari 2020 om 21:59

Mijn fout heren. Ik dacht dat het dit seizoen ergens aan het begin was dat Real van Eibar uit met 3-0 onderuit ging. Bedankt voor correctie .

22 februari 2020 om 20:00

Al is het eibar, belangrijkste is hoe de vorm van Barcelona is op dit moment en het ziet er met de wedstrijd steeds beter uit. Dit zijn cruciale maanden en de vorm is heel belangrijk.

Braithwaite in 20 minuten meer getoond dan Griezman. Jammer dat we hem niet kunnen inzetten in de CL. Oogt gretig en brengt iets nieuws aan het elftal. Heb hem serieus onderschat. Heeft zichzelf beloond met een assist en een voet in de 5e goal. Blij dat die mij de mond snoert!

22 februari 2020 om 18:07

Griezmann had ook wel erg veel pech, twee keer wordt de bal voor hem weggespeeld terwijl ie 1-op-1 kon staan. Hij had daarnaast veel goede loopacties, helaas kreeg hij de bal of te laat (buitenspel) of helemaal niet. Braithwaite is gelukkig wel een nuttige speler, die kan barca de komende tijd veel helpen. En Messi moest t weer even bewijzen; 4 wedstrijd geen goals, nu 4 goals in een wedstrijd

22 februari 2020 om 18:25

Griezman speelde gewoon uitermate slecht man! Waarom word die zoveel verdedigd. Vooral de kans die die mist en daarna nog word afgemaakt door messi

Makkelijke wedstrijd voor Barcelona, ideale wedstrijd voor Napoli uit. Messi weer lekkere goaltjes, maar verder deed Barca niet meer dan nodig was. Braithwaith viel wel prima is, hij sleurt voorin en houd de verdedigers bezig. Tegen dit soort ploegen een nuttige speler, als die maar niet in de Classico gaat spelen.

Wat een invalbeurt van Braithwate, door velen werd die al afgeschreven maar dit gaat een hele goede spits worden voor Barcelona!
Messi weer fantastisch, was ongrijpbaar terwijl die op halve kracht speelde.

Goede eerste helft gezien van Barca en natuurlijk vooral van die kleine wat mij vooral opviel is dat we de bal snel terug hadden iets wat ook al een tijdje geleden is, tweede helft toch weer erg matig teveel afwachtend en teveel stoppen met voetballen en Eibar toch de nodige kansen geven en wat onze nieuwe aankoop betreft prima ingevallen was betrokken bij de vierde en vijfde goal

Die Messi denkt ik heb vier wedstrijden niet gescoord, ik maak er vier in een wedstrijd de goat natuurlijk. Net op tijd terug met zijn doelpunten voor de Classico. Laten we hopen dat Messi volgende week Bernabeu weer stil kan krijgen zoals hij vaak in het verleden heeft gedaan. Barcelona heeft de afgelopen jaren betere wedstrijden in Bernabeu gespeeld dan in Camp Nou. Altijd met Arthur in de basis beginnen by the way.

Laat me beginnen met de aankoop die door iedereen is afgebrand, wat viel hij goed in zeg. Je ziet gelijk dat hij voor diepte zorgt en zijn snelheid is ongekend. Ik vond Barcelona heel slordig beginnen de 2de helft maar messi messi die 4 wedstrijden niet gescoord heeft en mensen riepen het wordt met de jaren minder wat zo een onzin is. Asjeblieft 4 goals en vergeet de laatste 4 wedstrijden waarin hij zoveel assists heeft geleverd ook, gewoon een monster die niet te stoppen is. Goeie begin en nu komen we voor een belangrijke week te staan. Vamos barca

Zoals ik al zei, Braithwaite wordt zwaar onderschat door iedereen hier op VZ. Heeft het naar behoren gedaan bij degradatiekandidaat Leganes met slechte aanvoer en nu valt hij ruim een kwartier in bij Barca en maakt hij meteen indruk. Het leukste vind ik toch wel dat Real fans Braithwaite uitlachen terwijl hij een veel beter moyenne heeft dan Jovic die altijd in bescherming wordt genomen door Real fans.

Mooie invalbeurt voor de nieuwe medespeler. Het is nu hopen dat hij hierdoor zelfvertrouwen krijgt en ook de vertrouwen van zijn teamgenoten. We missen namelijk een spits freaking hard sinds Suarez uitgevallen is. Als we af en toe op hem kunnen leunen tot eind seizoen, dan kunnen we misschien nog op zijn minst de landstitel prolongeren. Wedstrijd tegen Real zal cruciaal worden! In 1 week tijd kunnen we grote stappen zetten in de CL en La Liga als we die twee winnen!eibar won overigens 3-0 van Real als ik me niet vergis, dus zo klein zijn ze ook weer niet mochten mensen weer naar kritiek op Messi's 4 goals zoeken .

22 februari 2020 om 20:03

Geloof me, zo een speler als brait missen we heel erg. Het is een onbekende speler maar zijn techniek en vooral snelheid is ongekend. Je zult zien hoevaak hij gestuurd gaat worden door messi en zijn loop acties tussen de linies zijn levensgevaarlijk mede ook door z’n snelheid. Deze jongen gaat iets doet daar geloof ik echt in

22 februari 2020 om 22:01

Ik hoop het enorm, want we gaan het keihard nodig hebben. We spelen dan met hem in La Liga en Griezmann kan wat vaker de rust pakken voor de CL wedstrijden.

Leuk statistiekje: Messi is nu betrokken geweest bij 1000 goals.

Messi heeft dit soort dingen voor zichzelf genormaliseerd. Niemand kijkt hier nog heel erg van op. Juist daarom verdiende hij ook vorig jaar de ballon d'or. Hij is zo extreem goed dat je nadat ie iemand poort, nog iemand voorbij speelt en dan scoort dat je denkt, ah ja Messi geinig. Stel je voor dat Frenkie dit had gedaan. We zouden deze datum een nationale feestdag maken.

Lekkere pot we hebben weer ff kunnen genieten voor de champions league! MAAR die griezmann weer jongens wat deed die me ogen pijn zeg man man man

Barca maakt Griezmann kapot, is geen schim meer van de speler van Atletico / Sociedad.

22 februari 2020 om 20:43

Doet Barca dat of doet hij het zelf? Kap nou een keer. Je ziet duidelijk dat Messi na zijn 2 goals ipv gelijk een hattrick te maken hem aflegt op Griezz, hij laat het zelf na. Speelde gewoon een trieste wedstrijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren