Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Lichtpuntje van Ajax weet het zeker: ‘Dit is het begin van een succesverhaal’

Laatste update:

Francisco Conceição is vastberaden om te slagen bij Ajax. De buitenspeler kwam deze zomer over van FC Porto en heeft zijn eerste speldenprikjes uitgedeeld. Zo scoorde hij in de Champions League op bezoek bij Rangers FC en leverde hij een assist op Davy Klaassen tegen FC Volendam. In gesprek met het clubkanaal van Ajax spreekt de Portugees van 'het begin van een succesverhaal'.

Conceição krijgt in het item onder meer een foto te zien van een duel met Ryan Gravenberch. De twee troffen elkaar in 2018 tijdens een jeugdtoernooi in de Algarve in Portugal. "Ik denk dat ik toen in de Onder 16 speelde", weet Conceição nog. "Wij wonnen dat toernooi. Maar ik herinner me de Nederlandse selectie ook als een hele sterke ploeg. Dat was een mooie wedstrijd." Naast Gravenberch maakten onder meer ook Kenneth Taylor, Donny Warmerdam, Sontje Hansen en Neraysho Kasanwirjo namens Ajax deel uit van het jeugdteam van Oranje.

Conceição zegt veel te leren van zijn vader, voormalig profvoetballer en 56-voudig Portugees international Sérgio Conceição. "Hij heeft mij geleerd om nooit op te geven", aldus de aanvaller. "Je moet nooit je doelen of dromen opgeven. Dat is het voornaamste, want als je kwaliteiten hebt, opgewekt bent en gelooft dat het gaat lukken, heb je alle ingrediënten voor succes. Dat is het belangrijkste wat hij mij en mijn broers heeft geleerd. Nooit de handdoek in de ring gooien. We bellen elke dag. Ik spreek hem zeker één keer per dag. Dat helpt mij en hem ook."

De overstap naar Ajax omschrijft Conceição als 'de moeilijkste in zijn leven'. "Vanwege alles wat ik bij Porto heb meegemaakt. Ik ben heel blij, dit was een belangrijke stap voor mij. Mijn beste momenten bij Ajax moeten nog komen en dat zal vast snel gaan gebeuren. Ajax is een fantastische club. We doen altijd mee in de Champions League en er wordt altijd geknokt om titels binnen te halen. Ieder jaar weer een stukje beter worden. Die mentaliteit van Ajax heeft me overgehaald om hier te komen spelen."

'Dit is het begin'
Conceição erkent in het begin de nodige aanpassingsproblemen te hebben gehad. "Ik moest er even inkomen. Nieuwe teamgenoten, nieuwe vrienden en een nieuwe trainer. Alles is anders", merkt de Portugees. "De cultuur is ook heel anders. Ik probeer me in deze beginfase aan te passen en te zien wat er anders is. Ik wen er steeds een beetje meer aan, kom er steeds beter in. Dit is nog maar het begin. De Ajax-fans gaan me nog vaak in dit shirt zien. Dit is het begin van een succesverhaal."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie het wel in hem zitten. Hijs niet aan de grote kant, maar wanneer hij speelt is hij wel actief.

18 november 2022 om 12:11

Ik krijg wel hele sterke Younes vibes van hem. Kleine speler, explosief, leuke acties en zeer sterke dribbels, maar ook met weinig rendement. Laten we hopen dat ik het mis heb!

18 november 2022 om 12:47

Heb hem al wel vaak buitenom zien gaan. Bovendien is hij een stuk sneller. Daar staat tegenover dat Younes wel een uitzonderlijke dribbeltechniek had, nog kijken of hij dat kan matchen.

18 november 2022 om 12:49

Hij heeft voorlopig nog maar 110 minuten gespeeld verdeelt over 8 wedstrijden in Ajax 1. Zullen we gewoon afwachten totdat hij iets meer heeft gespeeld? Snap ook daarom het 'lichtpuntje' verhaal niet helemaal.

18 november 2022 om 16:38

Voor de ouderen onder ons .... Jesper Olsen .... snel, klein, binnendoor en buitenom.

18 november 2022 om 20:50

@mhda: Oh mennnnn, wat een fijne speler was me dat zeg! Zal ook die penalty met Cruijff en Olsen nooit vergeten. Dat zijn de soort spelers die Ajax moet scouten.



Ik zit door Conceicao een beetje vast met wat nu de selectie van Ajax moet worden, ik zie namelijk graag Ziyech komen maar Conceicao kan je ook niet een heel seizoen op de bank houden. Wat een puzzel is dit Ajax momenteel...

18 november 2022 om 12:12

Ziyech ook op 10 gebruiken.Middenveld zal je toch wat moeten rouleren. Met Kudus, Alvarez, Berghuis, Taylor en eventueel Ziyech dan.Aanval rouleren met Tadic, Bergwijn, Conceiçao en eventueel ook Kudus/Ziyech... en Brobbey natuurlijk.Het rouleren is het probleem niet persé want bij Ten Hag ging dat vaak wel prima... al wil het bij Schreuder momenteel voor veel chaos binnen de selectie zorgen lijkt het wel... wellicht zit het hem in de communicatievorm?

18 november 2022 om 12:31

Die spelers willen helemaal niet rouleren, daardoor ontstaat er juist onrust in de selectie en dat maakt het voor Schreuder er niet bepaald makkelijker op. Ten Hag rouleerde toch helemaal niet zo heel veel? Hij gaf hoogstens tegen de laag geklasseerde teams andere spelers een keer een kans. Dat zullen de topspelers niet erg vinden, maar als ze in de cl op de bank voor rouleren plaats moeten maken dan is het al snel een ander verhaal.

18 november 2022 om 13:58

Ik snap op zich wel het rouleren. Je kunt daarmee je strategie aanpassen aan de tegenstander. Wel is het uitzonderlijk bizar om zo veel te rouleren in een team dat automatismen mist. Schmidt heeft bij Psv al lang en breed aangetoond dat dat simpelweg niet werkt.

18 november 2022 om 15:07

@regulator, inderdaad. Zoveel rouleren kan allleen in absolute topteams waar men zoveel verdient dat men hier niet over klaagt en teams ook veel langer kunnen behouden worden. Silva, Foden, De Bruyne, Gundugan bij City gaan al hun 5e/6e/7e/8e seizoen in. Rodri ook al zijn 4e seizoen. Die keeper, Walker, Stones etc zitten er ook al 5+ seizoenen

18 november 2022 om 12:12

Alvarez Berghuis Ziyech middenveld wellicht? Tadic/Bergwijn brobbey conceicao voorin.

18 november 2022 om 12:50

Ajax zal meewerken aan een vertrek van Alvarez na het WK. Is al eens naar buiten gebracht. Ik denk daarom niet dat Alavez na de winsterstop nog voor Ajax speelt. Daarom zijn ze aan het scouten in Brazilie. Ook verwacht ik een vertrek van Kudus omdat die weg wil en Schreuder hem toch niet als middenvelder gebruikt. Ook Ocampos zal vertrekken. Blind zal mogelijk gaan vertrekken als Schreuder aanblijft. Het zou mooi zijn als Ajax Ziyech zou kunnen halen, maar ik denk dat die te duur is, dus dat zal niet gebeuren. Wat ze zullen gaan halen is denk ik een keeper, een rechtsback, een centrale middenvelder en een rechtsbuiten. Daar moet Schreuder dan een team van zien te maken. Als hem dat niet lukt, dan is het aan het einde van dit ezoen ook exit Schreuder.
Naar mijn mening zijn 2 middenvelders nodig om de stabiliteit terug te krijgen in het elftal en dat is omdat ik vind dt Berghuis en Taylor niet samen op het middenveld kunnen spelen. Dan is er geen enkele balans meer en word je weggespeeld. Dat is nu wel gebleken.

18 november 2022 om 13:03

Vast in je hoofd ook echt :’) Hopen dat Conceicao de puzzel maar snel voor je oplost.

18 november 2022 om 15:56

Echt een geweldige toevoeging dit. Heb je nog meer van die flut reacties? Je snapt toch wel wat ik bedoel? Ik zie de oplossing niet. Is dat beter jochie?

Positieve gast, maar daarnaast ook een speler die Ajax op de rechtervleugel nodig heeft: snelheid, actie, technisch. Fysiek is wat minder relevant op die plek, als je uit de duels kunt blijven door positionering en techniek. Ik ben benieuwd naar meer!

Ben heel benieuwd naar zijn ontwikkeling. Zijn invalbeurten brengen wel altijd iets.
Soms nog iets te geforceerd, maar het talent zie je zeker!

Jammer voor hem dat hij in dit Ajax binnen komt. Maakt het niet makkelijker om jezelf in te passen.

18 november 2022 om 12:14

Wat maakt het nou uit hoe klein of groot iemand is? Messi is ook niet bepaald de grootste, Puyol was bv ook niet super groot voor een cv. Ik snap dat eerlijk gezegd nooit. Als iemand kwaliteiten heeft komt hij echt wel bovendrijven!

18 november 2022 om 12:49

Puur qua manier van lopen/dribbel vind ik hem wel iets weghebben van Messi, eigenlijk. Natuurlijk niet zo goed als Messi, maar Ajax zou hem wat vaker mogen brengen als het stroef loopt. Brengt stiekem toch iedere keer veel energie en enthousiasme met zich mee.

18 november 2022 om 13:14

@fckorsou zeker weten. Van mij mag hij ook vaker invallen/de kans krijgen want ik vind het een leuke speler om naar te kijken. Bergwijn op links, berghuis op 10 en Tadic gewoon banken. Dan heb je echt een prima opstelling.

18 november 2022 om 13:38

Overmars was ook niet de grootste maar daar hebben we heel veel plezier aan gehad tijdens zijn voetbalcarrière

Als Conceicao gewoon bruisend water gaat drinken dan wordt hij gegarandeerd basisspeler bij Ajax.

Ken deze jongen niet, ben benieuwd wat zijn kwaliteiten zijn.
Heb begrepen dat hij een rechtsbuiten is, die hadden we goed kunnen gebruiken dit seizoen.

18 november 2022 om 13:06

Hij heeft al minuten gemaakt in ajax 1.. hoezo ken je m niet

18 november 2022 om 20:07

Sarcasme..

Met andere woorden, Schreuder geeft hem veel te weinig minuten.

Ik ben wel benieuwd. Wat ik gezien heb van hem, is veelbelovend. Hopelijk ontwikkeld hij nog iets meer fysiek (niet te veel, want dan veranderd die te veel als speler) en krijgt hij alsmaar meer speelminuten.

Goede actie, relatief snel, binnendoor en buitenom en doelgericht. Rendement mag ook nog wel wat omhoog gok ik, maar hij is wel eentje die graag schiet.

"ajax is een fantastische club. We doen altijd mee in de Champions League."

Dat staat dit jaar nog te bezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren