Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Letsch kent debuut om snel te vergeten; Dortmund geeft voorsprong weg

Laatste update:

Thomas Letsch heeft bij zijn trainersdebuut voor VfL Bochum niet voor een verrassing kunnen zorgen. De ex-trainer van Vitesse zag zijn ploeg met 4-0 onderuitgaan bij RB Leipzig. Ook Borussia Dortmund kende geen beste middag. De titelkandidaat kende veel geblesseerden en ging uiteindelijk met 3-2 ten onder bij FC Köln. Die Borussen hebben daarmee verzuimd de koppositie in de Bundesliga te pakken.

Onder meer Malen en Brandt juichen na het openingsdoelpunt

FC Köln - Borussia Dortmund 3-2
In de jacht op plek één kende Borussia Dortmund de nodige personele problemen. Zo moest de ploeg van trainer Edin Terzic het doen zonder de geblesseerden Marco Reus, Mats Hummels, Giovanni Reyna en Mahmoud Dahoud. Het betekende dat Donyell Malen in de basis stond en de Nederlander was even voor het half uur gevaarlijk met een schot, dat uiteindelijk over ging. Malen zag hoe Julian Brandt de score een kleine vijf minuten later wél opende. De Duits international stond door zijn goede aanname plots alleen voor Köln-doelman Marvin Schwabe en rondde met buitenkant rechts fraai af: 0-1. De assist kwam op naam van Jude Bellingham, die voor het eerst de aanvoerdersband droeg. Malen kreeg vlak voor rust weer een kans, maar dit keer ontbrak het bij zijn schot aan kracht.

Na rust draaide de thuisploeg het helemaal om. Een splijtende pass van routinier Jonas Hector kwam terecht bij Florian Kainz, die voor het doel opdook en de 1-1 liet aantekenen. Köln had het plots te pakken en kwam slechts drie minuten later al op voorsprong. Dit keer was Kainz de aangever voor het doelpunt van Steffen Tigges, die binnenkopte uit een voorzet naar de eerste paal. Dejan Ljubicic zette de thuisploeg vervolgens op 3-1, voordat een eigen doelpunt van Benno Schmitz de eindstand bepaalde: 3-2.

RB Leipzig - VfL Bochum 4-0
Voor Thomas Letsch was de uitwedstrijd bij Leipzig een bijzondere, maar tegelijkertijd zal de ex-trainer van Vitesse met gemengde gevoelens terugkijken op zijn debuut voor Bochum. De thuisploeg bleek veel te sterk te zijn en opende de score na een kwartier via Timo Werner. De ex-spits van Chelsea was het alertst na een rebound. Een kleine tien minuten later verdubbelde Christopher Nkunku de score uit een strafschop. Na rust wist Werner wederom uit een rebound te scoren, voordat Nkunku, op aangeven van Emil Forsberg, ook zijn tweede van de middag liet aantekenen.

SC Freiburg - FSV Mainz 2-1
Freiburg trad met Mark Flekken in de basis aan tegen Mainz en de Nederlander zag hoe zijn ploeg via Michael Gregoritsch al na drie minuten op voorsprong kwam. De Oostenrijker ontving de bal van Maximilian Eggestein en zag zijn poging in de rechterbovenhoek belanden. De 2-0 viel tien minuten voor rust. Nadat Gregoritsch de lat raakte, stond Daniel-Kofi Kyereh klaar om de 2-0 uit een rebound binnen te koppen. Na rust moest Flekken vissen. Een fraaie steekpass van Jonathan Burkardt kwam terecht bij Aarón Martín, waarna de Spanjaard het net vond met een schot dat in de linkerhoek belandde.

RB Leipzig - VfL Bochum 4-0
Voor Letsch was de uitwedstrijd bij Leipzig een bijzondere, maar tegelijkertijd zal de ex-trainer van Vitesse met gemengde gevoelens terugkijken op zijn debuut. De thuisploeg bleek veel te sterk te zijn en opende de score na een kwartier via Timo Werner. De ex-spits van Chelsea was het alertst na een rebound. Een kleine tien minuten later verdubbelde Christopher Nkunku de score uit een strafschop. Na rust wist Werner wederom uit een rebound te scoren, voordat Nkunku, op aangeven van Emil Forsberg, ook zijn tweede van de middag liet aantekenen.

Mario Götze kent een uitstekend seizoen

Eintracht Frankfurt - Union Berlin 2-0
Ex-PSV'er Mario Götze liet zich na twaalf minuten spelen zien door de openingstreffer aan te tekenen. De aanvallende middenvelder werd in het zestienmetergebied gevonden door spits Randal Kolo Muani, waarna de Duitser met binnenkant rechts het net vond: 1-0. Vlak voor rust verdubbelde Jesper Lindstrøm de score en dat was volledig aan de Deen zelf te danken. De vleugelspeler veroverde de bal na een slordige pass, dribbelde twee man uit en verschalkte landgenoot Frederik Rønnow in de korte hoek. Na rust probeerde Union Berlin, met Sheraldo Becker, Morten Thorsby en Timo Baumgartl in de basis, de schade te repareren. Ondanks een rode kaart voor Kolo Muani lukte dit echter niet.

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 3-2
Wolfsburg, met Micky van de Ven centraal achterin in de basis, kwam na een klein kwartier op achterstand. Hiroki Ito vond Serhou Guirassy, die het leer hard in het dak van het doel werkte: 0-1. Wolfsburg liet zich niet uit het veld slaan en kwam een minuut na de openingstreffer alweer op gelijke hoogte. Een knap schot van Omar Marmoush van net buiten het zestienmetergebied vloog de linkerhoek in: 1-1. Wolfsburg kreeg vleugels van de gelijkmaker, drukte door en kwam in de 38e minuut op voorsprong via Maximilian Arnold, die zijn schot in het midden van het doel zag belanden: 2-1. Daarmee was het nog niet gedaan in de eerste helft, want Stuttgart kwam in blessuretijd op gelijke hoogte via Konstantinos Mavropanos. De Griek schoot de bal vlak voor het doel van Wolfsburg-doelman Koen Casteels binnen. In blessuretijd van de tweede helft zorgde Yannick Gerhardt voor de verlossing door de 3-2 aan te laten tekenen.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Bayer Leverkusen2925405579
2Bayern München2920364663
3VfB Stuttgart2920363363
4RB Leipzig2917573456
5Borussia Dortmund2916852356
6Eintracht Frankfurt2910127442
7Augsburg2910910139
8Freiburg2911612-1139
9TSG Hoffenheim2910613-836
10FC Heidenheim2981011-834
11Borussia Mönchengladbach2971012-631
12Werder Bremen298714-1331
131. FC union Berlin 298516-2029
14Wolfsburg297715-1628
15Bochum2951212-2527
16Mainz 052951113-1726
171. FC Köln2941015-2822
18Darmstadt292819-4414

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe kan je nou eigenlijk elke x die Modeste opstellen. DAn snap je er toch geen pepernoot van. Moukoko doet het veel beter en is veel beweeglijker. Verder is de aanval Modeste, Ademeyi en Malen zo verschrikkelijk slecht. 2 jaar geleden had je daar nog Haaland, Sancho en Reus. Overigens had ik wel verwacht dat Union zal wegzakken. Zie Freiburg het nog wel lang volhouden dit seizoen. Die hebben oprecht een goede ploeg. Volgende week Dortmund-Bayern, maar ik verwacht een 0-5.

Op deze verhoopte uitslag heb ik uiteraard gewacht. Het sukkelstraatje van het duo Süle-Schlotterbeck blijft aanhouden. Voor mij mogen die op het veld staan volgende week zaterdag

1 oktober 2022 om 17:38

En dan iedereen Hummels nog afschrijven. Die man is gewoon nog de beste cv van Dortmund.

1 oktober 2022 om 18:19

Hummels absoluut de beste: met Hummels 1 tegengoal, zonder Hummels inmiddels 9. Als BBayern wat meer wedstrijden had gezien dan wist hij dat Schlotterbeck zeker sterk gespeeld heeft de laatste tijd.

Letsch was zo goed als zijn assistenten waren. Toen Schreuder weg ging zakte het als een kaartenhuis in elkaar.

1 oktober 2022 om 18:18

Dick Schreuder heeft welgeteld krap vijf maanden bij Vitesse gezeten, waarvan 2 maanden zomervakantie (eind juni t/m begin november). Nu heb ik niks tegen Schreuder, maar is het wel toevallig dat men het succes van Letsch telkens probeerde toe te schrijven naar de assistenten (eerst Oosting, later Schreuder), echter wanneer het minder gaat was het dan opeens de schuld van Letsch. Zou dat misschien ook kunnen komen omdat Schreuder & Oosting iets betere contacten hadden met de lokale pers dan Letsch zelf?

1 oktober 2022 om 22:20

To be fair, het succes van Vitesse heeft ook welgeteld 4 maanden geduurd. Na de winterstop van Letsch’ eerste seizoen was het wel klaar. Daarna in Europa nog goed gepresteerd, maar dat was meer uitzondering dan regel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren