Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lestienne keert terug naar België om ernstig zieke vader bij te staan

Laatste update:

De rentree van Maxime Lestienne bij PSV zal nog even op zich laten wachten. De aanvaller verloor vorige maand zijn moeder en het was al bekend dat zijn vader ernstig ziek is. PSV maakt op de website van de club bekend dat Lestienne alle ruimte heeft gekregen om zich in België bij zijn familie te voegen. De gezondheidssituatie van zijn vader is inmiddels verslechterd.

/

Lestienne dreigt na zijn moeder nu dus ook zijn vader kwijt te raken. “Het is een vreselijk zware periode voor de familie Lestienne", reageert trainer Phillip Cocu. "Wij hebben er alle begrip voor dat Maxime nu in de nabijheid van zijn vader wil verblijven."

Lestienne kwam op 30 september, in de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou, voor het laatst in actie. Afgelopen zondag meldde hij zich weer bij PSV, maar hij keert nu dus weer terug naar België. PSV speelt aankomend weekend in de competitie tegen De Graafschap; vervolgens wacht de Champions League-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Potverdomme, het zit hem niet mee zeg...

29 oktober 2015 om 16:23

Miljoenen op je bank maar geen enkele cent kan dit compenseren. Sterkte familie Lestienne

29 oktober 2015 om 17:05

Heel sneu voor die jongen. Eerst ging zijn moeder onverwachts dood en dan is je vader ook nog eens ernstig ziek. Je zou op die leeftijd maar alle 2 je ouders kwijt raken binnen zo'n korte periode. Veel sterkte naar de familie lestienne.

30 oktober 2015 om 05:21

Heb zelf zoiets meegemaakt. Oprechte medeleven. Maxime, sterkte als je dit leest. Mooie woorden van Cocu ook. Hoop dat zn pa er nog over heen komt.

30 oktober 2015 om 07:48

Hij heeft wel geluk dat ie nu bij PSV speelt, lekker dichtbij. Als hij nog in Qatar zat ...

Chapeau voor het gebaar wat PSV maakt naar Lestienne, imo niet meer dan terecht, maar de praktijk wijst uit dat het vaak niet gebeurt, ook omdat er geen wettelijke bepaling is die zegt dat t moet. Blijft het een geweldig gebaar van ze!

Erg klote dat dit hem allemaal overkomt, dit gun je niemand. Je ma verliezen is erg zat, maar als je kort daarna ook je vader gaat verliezen ben je helemaal een stuk een houvast kwijt. Mag je 23 zijn ofz, maakt t niet minder klote! Hopelijk komt t goed met vaders en kan hij nog lang van m genieten.

29 oktober 2015 om 15:52

Staat vaak wel in je CAO of je moet het zien als mantelzorg. Overlijden van ouders of je eigen kind krijg je maar een dag of 3 (!). Soms van moment overlijden tot begrafenis (wat volgens mij ook neerkomt op maximaal een week).

29 oktober 2015 om 16:02

Ach ...als je een goede baas hebt krijg je hier alle tijd voor. Kan me niet voorstellen dat je in dit scenario aan 3 dagen voldoende hebt....en aan een zieke werknemer die niks presteert heb je niks. Laatst een collega gehad die een kindje verloor...kreeg alle ruimte en tijd om dit te verwerken...en dat lijkt me meer dan logisch!

29 oktober 2015 om 16:34

Maar geen weken/maanden dat gebeurt wel bij Lestienne. Dat is een gebaar van PSV zelf en daar staat geen wettelijke bepaling voor.

29 oktober 2015 om 17:01

Lestienne is dan ook geen doorsnee werknemer, voor wie meestal geldt: voor jou tien anderen. Er is hier natuurlijk sprake van wederzijdse afhankelijkheid. Daarnaast is een grote voetbalclub als PSV gevoelig voor imagoschade. Doet natuurlijk niets af aan het feit dat het netjes is van Psv. Ze hoeven het inderdaad niet te doen.

29 oktober 2015 om 16:03

Ik ben benieuwd naar de voorbeelden dat de club een speler opdroeg om te spelen ondanks dat een geliefde op sterven lag of ernstig ziek bleek te zijn.

Wat PSV doet is gewoon normaal en hoe elke club handelt, daar is niks bijzonders aan, neemt niet weg dat het voor Lestienne fijn is als de club het zo in het openbaar laat blijken en enorm rot voor die jongen.

29 oktober 2015 om 16:36

Denk niet dat het in t nieuws komt wanneer een speler geen vrij krijgt van de club voor overlijden. Maar er zijn, durf ze nu niet op te noemen, vast spelers die tegen hun wil toch bij de club kwamen na een week.

29 oktober 2015 om 17:36

Je bent puur aan het speculeren terwijl je helemaal geen bewijs hebt van clubs die zo handelen. Jammer om deze actie ban PSV te bagataliseren.

Verdomme zeg, deze jongen krijgt het zwaar te verduren. Ongelofelijk.


Heel veel sterkte.

Bleh, heel naar voor die jongen. Snap dat je dan bij je vader wil zijn (waarschijnlijk om afscheid te nemen). Ik kan me overigens ook wel goed voorstellen dat je juist wil spelen, om je gedachten even af te laten leiden.

Netjes van Psv, maar volgens mij niet echt verplicht. Volgens onze CAO krijg ik voor dit soort gevallen maximaal 3 dagen. Daarna mag ik weer terugkomen.

29 oktober 2015 om 15:53

Als jij aangeeft bij je werkgever dat je gewoon niet in staat bent om te gaan werken dan zullen ze wel moeten werken aan een oplossing en je vrij moeten geven, er zijn maar weinig die in zo'n situatie als deze jongen normaal kunnen functioneren, en logisch ook verschrikkelijk dit voor hem.

29 oktober 2015 om 15:59

Sommige kiezen er wel om te spelen zoal de speler van Braga die zijn vader ook verloor en scoorde en aan de overleden vader opdroeg. Maar ja iedereen zit ander in elkaar natuurlijk.

29 oktober 2015 om 17:54

Als ik 1 van mijn ouders verlies (laat staan allebei) dan moet me baas het eens durven om me na 3 dagen terug te verwachten. Ik laat hem alle hoeken van de kamer zien. Gelukkig heb ik een baas die je met gemak 2 weken de tijd geeft. Op zijn kosten welteverstaan. Respect voor Psv! En veel sterkte voor Lestienne.

Verschrikkelijk nieuws, hoe zwaar kun je het toch treffen... Heel veel sterkte!

Zware klap na klap. Laten we hopen dat hij nog sterker terugkeert. Ik moet er niet aan denken.

Pff! Verschrikkelijk dit... Heel goed dat PSV hem alle tijd en ruimte geeft!!

Zo, dat zit allemaal wel heel erg tegen. Gun je niemand dit op deze manier. Sterkte

Ah wat erg het zit hem echt niet mee. Ik heb het hem hem te doen. Sterke Lestienne

Wat erg voor hem! Wel mooi hoe PSV hier mee omgaat en hem de tijd geeft om dit allemaal te verwerken. Wel een gemis voor de eredivisie, want vond Lestienne toch een erg sterke indruk maken. Hopen dat het goedkomt en hij zich weer vol op het voetbal kan richten.

Vreselijk voor die jongen, kan er niets anders over zeggen, zo jong nog en dan al beide ouders dreigen kwijt te raken, afschuwelijk.

Pff wat erg man, sterkte lestienne! Wat is dit zwaar voor deze jongen. . Ik hoop dat hij sterk kan blijven en heel sjiek van psv

De enig juiste en menselijke oplossing; dit soort klappen moet iedereen op zijn eigen manier op kunnen lossen. De een vindt het lekker om zijn zinnen te verzetten en toch gewoon te voetballen en de ander wil graag 100 bij zijn familie zijn. In dit soort gevallen zouden Caos, regels etc geen rol moeten spelen en moet elke werkgever eigenlijk een humanitaire kant laten zien…maar helaas werkt het niet altijd zo

Het leven is echt oneerlijk op zulke momenten. Het doet me pijn voor hem!

Bah wat verschrikkelijk. Zou er niet aan moeten denken beide ouders zo snel kwijt te raken. Heel veel sterkte voor lestienne.

Het zit die jongen niet mee wat een ellende maakt hij momenteel mee sterkte.

Verschrikkelijk. Ik heb ongeveer de zelfde leeftijd als hem en op deze leeftijd mijn beide ouders dreigen te verliezen is alleen als gedachte al verschrikkelijk.

Echt erg voor die jongen. Hoop voor hem dat hij er goed uitkomt.
Vind het trouwens netjes hoe psv met deze situatie omgaat.

Lestienne dreigt na zijn moeder nu dus ook zijn vader kwijt te raken.
Het is een vreselijk zware periode voor de familie Lestienne.
Hier zijn geen woorden voor,veel sterkte Lestienne.

Tjonge, wat een pech voor die jongen zeg! Als hij zijn vader ook nog verliest op de korte termijn, moet ie wel helemaal kapot zijn. Zou razendknap zijn als ie ueberhaupt nog aan het voetballen zou komen dit zijn seizoen als dat het geval is. Dit soort dingen zijn bijzonder ontnuchterend; voetbal verdwijnt erbij in het niet.

Jeetje. Dit gun je toch niemand.. Ik hoop dat hij inmiddels ook in NL genoeg vrienden om zich heen heeft, zodat hij ook hier steun krijgt. Dit zijn wel echt loodzware tijden voor hem. Op die momenten is het ineens heel duidelijk dat er meer is dan voetbal.

Echt vreselijk nieuws om te lezen. Het zit hem niet mee de laatste tijd. Ik begrijp dat hij alle ruimte nodig heeft om dit te verwerken maar toch hoop ik hem zo snel mogelijk terug te zien op het veld. Ben Locadia op de linkerflank onderhand beu geworden.

Ik wil als ajacied toch de familie Lestienne en vrienden en kennissen van de familie heel veel sterkte wensen de komende dagen maanden en jaren. Hopelijk zijn de wonderen de wereld nog niet uit en komt het nog goed met zijn vader.

Sterkte jongen.. ik herken het...

En zo is er de ene dag nog niets aan de hand en ben je enkele weken later ineens een wees. Vreselijk! Je moet er mentaal ook ijzersterk voor zijn om zulke klappen te kunnen verwerken. Ik zou in dit scenario waarschijnlijk de rest van het seizoen niet meer aan voetbal kunnen denken, dus ik heb niets minder dan enorm veel respect voor Lestienne. Ik wens hem en zijn familie alle sterkte toe de komende periode. Wordt een beetje depressief van dit bericht. Te triest voor woorden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren