Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leipzig stelt twee dagen na Europees debacle alweer een nieuwe trainer aan

Laatste update:

Marco Rose is de nieuwe trainer van RB Leipzig. De 45-jarige Duitser neemt het stokje over van Domenico Tedesco, die na de smadelijke 1-4 nederlaag in de Champions League tegen Shakhtar Donetsk de laan uitgestuurd werd. Rose, die geboren is in Leipzig, heeft een contract tot medio 2024 ondertekend.

Onder Tedesco werd vorig seizoen na een teleurstellende competitiestart een inhaalrace ingezet, die leidde tot het halen van de vierde plaats, een bijbehorend Champions League-ticket en het winnen van de Duitse beker. Toch had hij niet genoeg krediet om een reeks aan matige wedstrijden aan het begin van het huidige seizoen te overleven en nu is het dus aan Rose om het tij te keren. Aan de 45-jarige Duitser de taak om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen na de ruime nederlaag tegen Shakhtar. Komend weekend wacht de eerste test: een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund.

Rose kan bogen op de nodige ervaring en zijn eerste wedstrijd tegen Dortmund is meteen een pikante, aangezien hij daar tot mei van dit jaar werkzaam was. De oefenmeester was verder ook actief als coach bij Lokomotive Leipzig, Red Bull Salzburg en Borussia Mönchengladbach. Hij zegt tegen de officiële kanalen van die Roten Bullen dat hij uitkijkt naar de uitdaging. "Ik ken deze stad, de club en de kwaliteiten van de selectie. Alles is hier geweldig geregeld, alles wat nodig is is aanwezig."

"Ik wil zo snel mogelijk met de spelers aan de slag", gaat Rose verder. "We willen met veel energie en power de negatieve sfeer doen omkeren en snel goede resultaten neerzetten. Dat moet de eerste doelstelling zijn. We gaan het als team doen en de kern is om samen succesvol te worden." Dat kan de Duitse club goed gebruiken, want momenteel staat Leipzig op de elfde plaats in de Bundesliga en heeft het goede resultaten in de Champions League nodig om nog een kans te maken op een plekje bij de laatste zestien.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Tedesco zou wel een goede opvolger van Wormuth zijn bij Groningen. De leerling die het overneemt van de meester

8 september 2022 om 13:17

Groningen is toch geen enkele eer aan te behalen? Qua materiaal al jaren een grijze muis in de Eredivisie. Leeg stadion, teruggeschroefde begroting, lijkt mij niet dat een coach van RB Leipzig daar voor een paar grijpstuivers gaat instappen. Hij gaat gewoon naar een Schalke, Leverkusen etc. in de toekomst.

8 september 2022 om 13:29

Schalke en andere Bundesliga ploegen gaan hun handen echt niet meer branden aan Tedesco. 1 leuk seizoen 2e geworden met matig materiaal. Daarna compleet verzaakt.

8 september 2022 om 20:38

Met Leipzig vorig seizoen van plaats 11 naar plaats 4 en CL-deelname veilig gesteld; daarnaast halve finale EL en bekerwinnaar. Dat lijkt mij toch goed werk

8 september 2022 om 22:47

Mwah als kijkt naar de over gebleven teams, was het helaas vrijwel zeker dat het product. De Pokal zou winnen. 11 -> 4 is vrij oke. Heeft Nkunku goed laten renderen.

Leipzig lijkt de laatste stap maar niet te kunnen zetten. Ik denk dat ze misschien toch beleid technisch iets anders moeten gaan doen, in die zin dat ze misschien eens wat sterspelers vast moeten houden in plaats van ze met leuke clausules in het contract voor hooguit twee jaar weten te binden! Het zal sowieso lastig zijn om Bayern te verslaan, maar ik zie het ze op deze manier niet doen! Ze zijn in mijn ogen de afgelopen 3 jaar enorm achteruit gegaan. Het project Leipzig stagneert heel erg na een pijlsnelle start..

8 september 2022 om 13:27

Ze hebben wel nkunku kunnen behouden, voor mij de verassing van het seizoen dat ze die hebben weten te houden in deze gekte

8 september 2022 om 13:33

Mwoah ik denk dat het er nog steeds nog wel inzit, maar een goede coach is echt ontzettend belangrijk, zeker in het huidige voetbal waar het niveau in de top zo hoog ligt dat heel veel topwedstrijden echt op tactische keuzes beslist wordt en ze hebben gewoon nog geen goede opvolger voor Nagelsmann gevonden.

Jesse Marsch werkte niet omdat Leipzig gebaseerd was de laatste jaren op de 3-5-2 en dat omschakelsysteem waarbij iedereen aanvalt behalve de laatste drie van Nagelsmann (want hij lijkt nu bij Leeds helemaal niet zo'n slechte trainer) en Tedesco is het uiteindelijk ook net niet. Ze proberen nu hun nieuwe Nagelsmann te vinden door te blijven harken in hun Duitse trainers, maar van Rose heb ik ook niet zo'n hele hoge pet op. Als ik Leipzig was had ik toch eerst Tuchel even gepolst voordat ik bij Rose uitkwam. Bij Chelsea was het echt niet best sinds de zomerstop en leek de rek er wel een beetje uit, maar hij snapt als geen ander hoe een 3-5-2/3-4-3 werkt en kan zijn teams daarnaast ook echt wel leuk laten voetballen. PSG speelde onder hem een stuk beter voetbal dan onder Poch en bij Dortmund haalde hij een hoger puntengemiddelde dan Klopp bijvoorbeeld. Daarnaast kent hij de Duitse competitie en de eerste tijd van Chelsea onder hem was het wel countervoetbal, maar in ieder geval verzorgd countervoetbal en kon je best genieten van de wingbacks die ik wel goed vond.

8 september 2022 om 13:43

Hoe kan je nou de laatste 3 jaar achteruit zijn gegaan als je 2x een halve finale hebt gehaald (1x CL en 1x EL) en 3 van de laatste 4 jaar ind e bekerfinale hebt gestaan, waarvan 1x gewonnen. En bovendien altijd CL voetbal haalt.

8 september 2022 om 13:53

Maar het is ook de vraag of ze die positie in willen nemen. Misschien heeft ook wel te maken met het feit dat dit meer een "gemaakte" club is en daardoor minder aantrekkingskracht heeft voor topspelers.

8 september 2022 om 14:09

2 van de 3 beste clubs van dit moment zijn ''gemaakte'' clubs.

Leuke periode gehad bij Gladbach. Na zijn vertrek aankondiging richting Dortmund viel het als een kaartenhuis in elkaar. Bij Dortmund weinig goede dingen gezien en is er ook al snel weer uit gegooid. Van VfL naar Bvb is een mooie stap, maar om naar Red Bull te gaan is erg zonde. Snap dat hij uit de buurt komt, maar was dan een mooie club gaan coachen ipv de club waar je nu heen gaat. De kansen worden ook steeds groter dat Max Eberl naar RB gaat. Zonde hoe hij zo makkelijk een traditionverein gaat inleveren… waar hij gezien werd als een held.

8 september 2022 om 13:42

Echt beschamend van Eberl, vergooit zijn hele statuur in Gladbach. Rose was sowieso al not done dus had hem sowieso al daar ooit verwacht.

8 september 2022 om 14:25

Tja van Eberl had ik het ook niet zien aankomen. Ontzettend treurig inderdaad.

Lood om oud ijzer, Rose is niet een trainer die een elftal verder kan brengen, lijkt me wel een hele sociale man. Leipzig heeft een trainer met visie en eigenheid nodig die bij de club past.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren