Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leden van Ajax plannen crisisberaad om over de situatie van de club te praten

Laatste update:

De leden van de vereniging van Ajax komen op de geboortedag van Johan Cruijff, 25 april, bijeen om over de crisis bij de club te praten, zo weet de NOS vrijdagochtend te melden.

De vereniging van Ajax (Ajax NV) is een zeer machtig orgaan binnen de club. De vereniging wordt vertegenwoordigd door de bestuursraad en heeft 73% van alle Ajax-aandelen in handen.

Op de bijeenkomst op 25 april gaat de vereniging bepalen welke standpunten ze op 21 mei, wanneer de buitengewone vergadering voor aandeelhouders gepland staat, gaan innemen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Op de vergadering zal Michael van Praag, voorzitter van de Raad van Commissarissen, de leden van Ajax bijpraten over de schorsing van Alex Kroes en het onderzoek door KPMG naar de mogelijke belangenverstrengeling van Sven Mislintat.

Het zal een belangrijke bijeenkomst worden. De leden van Ajax waren verbaasd over de schorsing van Kroes en schreven in een brief dat Van Praag karaktermoord heeft gepleegd op hun vriend Kroes.

De leden van Ajax vinden dat het aan de desbetreffende autoriteit (AFM) is om een oordeel over te geven over het vermeende handelen met voorkennis van Kroes en om de juiste strafmaat te bepalen. De leden geven aan dat het belangrijk is om op te merken dat Kroes onschuldig is tot het tegendeel bewezen is.

Als de leden van Ajax na de bijeenkomst tot de conclusie komen dat de RvC niet correct gehandeld heeft, kan de bestuursraad de voltallige RvC uit hun functie ontheffen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van Praag wegwezen, S.V.P. Bedankt voor alles je ooit hebt betekend maar het is tijd ruimte te maken voor nieuw bloed.

12 april 2024 om 10:33

Voor nieuw bloed? De man is pas sinds oktober lid van de RvC. Volg jij het bestuur van Ajax uberhaupt wel?

Hij heeft niks te maken gehad met het aanstellen van Kroes noch Mislintat. En die peanuts/voor de show hoeveelheid aandelen die hij niet heeft opgegeven is gewoon een 'oversight'. Dat heeft niets met zijn betrouwbaarheid of whatever te maken. En valt volledig in het niets vergeleken wat Kroes heeft gedaan.

Verder vind ik ook dat de RvC terecht Kroes heeft geschorst met de informatie die naar buiten is gebracht. Dat de Vereniging van Ajax anders denkt vind ik eerlijk gezegd heel erg genant....

Daarnaast is hij voorzitter dus gewoon woordvoerder met wat gezamelijk besloten is binnen de RvC. Iedereen zit op van Praag af te geven omdat hij telkens het woord voerd, maar hij brengt gewoon naar buiten wat ze samen hebben besloten.

Als je wilt afgeven op de RvC prima, maar zoek het bij van Oevelen, Schlick en Mosman, die zaten er namelijk voordat Mislintat en Kroes werden aangesteld en hebben - ook naar mijn mening - daarin hun taak niet goed genoeg gedaan.

12 april 2024 om 10:46



Ik volg de club waarschijnlijk beter dan de gemiddelde bezoeker hier. Het zou je sieren wanneer je een discussie op een iets minder veroordelende toon begint, mijn beste.

Nieuw bloed. Van Praag is 76 en zal geen tien jaar meer de voorzitter zijn. We hebben behoefte aan nieuw bloed en iemand die de komende 10/15 jaar, in hoeverre dat realistisch is in de voetbalwereld, de lijnen uitzet. Niet aan een oudere man die over 10 jaar richting de 90 gaat. Nieuw bloed dus.

Oversight of niet, hij heeft een fout gemaakt. Wanneer je zo hard van de toren blaast en vervolgens zelf ook niet fris achter de oksels blijft dan is dat op zijn minst dubieus te noemen. Hij zei onder anderen dat dit karakterologisch is voor Kroes. Als je zulke termen gebruikt en dan vervolgens, zoals jij het noemt, een '' oversight'' aan je broek hebt hangen, dan moet je wat mij betreft je conclusies trekken.

Wat is precies genant? Heb je je ingelezen in de materie? Er zijn een legio aan strafrechtadvocaten, beursspecialist en andere juristen die grote vraagtekens zetten of het wel strafbaar is wat Kroes heeft gedaan. Het zou gaan om geen koersgevoelige informatie en dat vergrijp zou strafrechtelijk geen stand houden. Blijft de AFM over. Die toetsen niet naar strafbaarheid, maar naar principe. Zij zien als een vergrijp van Kroes als principekwestie en toesten dat bij voorbaat al fout in, strafrechteljk of niet, fout is in hun ogen fout. Vanuit principe dus. En dan is Kroes logischerwijs wel fout. Neemt niet weg dat de RVC en Van Praag hebben geoordeeld op het strafrechtelijke, wat dus waarschijnlijk geen stand houdt, en het morele kompas. Het morele kompas hetgeen bij Van Praag overigens wel ironisch is als je zelf ook niet fris achter de oksels blijkt met zijn '' oversight ''.

RVC en Van Praag allemaal OUT en schoon schip maken. Wegwezen. Ze maken de club kapot en daar ben ik inmiddels wel klaar mee. Kroes van mij part ook wegblijven. Zolang er maar schoon schip wordt gemaakt en al die machtbeluste types opzouten die hun eigen belang en de eigen bonussen boven de club plaatsen.

12 april 2024 om 10:57

Ah want leeftijd is natuurlijk een graadmeter hoe goed je je functie kunt uitoefenen als Rvc
Daarom zijn Mosman Schlick en van Oevelen de jongste leden van de RvC zo betrouwbaar geweest dit seizoen?

En dat argument van 10 jaar in de RvC is ook zo'n non argument. Dat is maar 1x voorgekomen tot nu toe en dat was Ernst Ligthart....

Het enige wat ik jou heb zien doen de afgelopen dagen is schreeuwen dat van Praag weg moet, en dat hang je op aan die paar luttele aandelen die hij niet heeft opgegeven.
Je praat notabene Kroes zijn handelen nog goed, terwijl die man voor een ton aan aandelen handelde met voorkennis, maar als het gaat om nog geen 1/100e ervan zonder voorkennis, aandelen die al 20 jaar in zijn bezit zijn, moet van Praag direct van jou vertrekken omdat hij ''ook niet fris onder de oksels is'.
Heb je nog zo'n grap?

Verder waren er ook een legio advocaten juristen en beursspecialisten, heb ik o.a. gelezen hier en op nu.nl, die de acties van Kroes 'dom' en 'onverstandig' noemde.
Notabene heeft Kroes zelf in het bericht op zijn linked-in pagina geschreven dat zijn eigen advocaat heeft gezegd dat hij niet 'slim' heeft gehandeld.
Dat is een mooie manier om tegen de buitenwereld te zeggen over je eigen klant dat hij een fout heeft gemaakt.

12 april 2024 om 11:16



Ik heb nergens gezegd dat de RVC betrouwbaar is geweest, toch? Wegwezen. De gehele RVC. Zijn we het toch nog eens. Wat een feest zo op de vrijdagochtend.

'' Hij handelde met voorkennis ''. A. Ja. Precies. Strafrechtadvocaat Doorenbos die is afgestudeerd op handelen met voorkennis deelt die mening niet met je. Die stelt dat het strafrechtelijk geen standhoudt en dat dit niet onder handelen met voorkennis kan worden geschaard. Het is voor mij een lastige keuze of ik deze beurskenner en strafrechtadvocaat moet geloven, of een random persoon op internet. Maar ik geef de voorkeur momenteel toch echt aan de desbetreffende advocaat.

Je hebt blijkbaar mijn posts gevolgd de afgelopen dagen. Mooi. Dan heb je je vast ook alvast kunnen buichen over de koersgevoeligheid en het handelen met voorkennis en de strafrechtelijke toetsbaarheid van dit '' delict ''. Dan kom je nu vast met een feitelijke onderbouwing en haal je het stuk van de heer Doorenbos onderuit. Ik zoek nu al dagen naar iemand dit dat kan, maar niemand komt echt met een goede feitelijke onderbouwing. Het is allemaal '' Ja, het is handelen met voorkennis '', terwijl ze dit allemaal niet met feitelijke onderbouwing kunnen onderbouwen. Ik overigens ook niet, dus ga ik maar uit van hetgeen een advocaat/beurskenner roept die al jaren diep in deze materie zit.


Er is toch ook niemand die stlet dat het niet dom en onderstandig is? Dat vindt volgens mij iedereen die niet dommer is dan een stoeptegel. Neemt niet weg dat een fout maken toch echt iets anders is dan strafrechtelijke vervolging, hetgeen Kroes momenteel toch echt niet is. En ik voorspel alvast, ook niet gaat gebeuren.

Van Praag heeft willens en wetens de deur dichtgesmeten op een hele kwalijke manier. Mag jij anders over denken, maar dit zaakje stinkt echt aan alle kanten.

12 april 2024 om 11:23

@krovikan,

“ Verder waren er ook een legio advocaten juristen en beursspecialisten, heb ik o.a. gelezen hier en op nu.nl, die de acties van Kroes 'dom' en 'onverstandig' noemde.”

Dom en onverstandig, dat is toch nog steeds iets compleet anders dan daadwerkelijk strafbaar? Kroese wordt afgerekend door de RvC als zijnde hij een strafbaar feit heeft gepleegd, terwijl dat dus nog maar de vraag is.

Iedereen is het er wel over eens dat zijn moment van handelen absoluut niet geweldig slim is geweest, en wordt daardoor vanuit de RvC weggezet als iemand die niet ethisch te verantwoorden is voor een functie binnen de club.

Echte als het echt zozeer een ethische kwestie zou zijn dan had van Praag ook weggestuurd moeten worden aangezien ethiek niet gaat om iets kwantificeerbaars maar puur om de aard van het vergrijp.

12 april 2024 om 11:52

Ik denk dat je volledige RvC wegsturen, waarvan 3 leden door notabene de vereniging van Ajax zelf pas in oktober zijn aangesteld (waaronder van Praag), voor nog meer bestuurlijke onrust gaat zorgen. Bovendien wat doet dat met de geloofwaardigheid van de vereniging van Ajax mocht dat gebeuren? Juist ja.

Dat je het bij van Praag, die je ophangt aan zijn leeftijd is gewoon geklets. Want we zien met Mosman Schlick en van Oevelen die 20 jaar jonger zijn dat ze nog veel slechter presteren. Bovendien is er zoals ik al eerder zei maar ooit 1 lid geweest dat uberhaupt 10 jaar in de RvC zat..
Dus de kans dat van Praag 10 jaar voorzitterschap ging houden was sowieso al vrij klein.

Verder heeft Ajax advies ingewonnen bij Nautadulith, een groot en gerenomeerd advocatenkantoor. Ik heb meningen gezien van Guido Roth (beursspecialist), Mark Putting (arbeidsrechtadvocaat), Peter Paul de Vries (beursspecialist financiele telegraaf) en van Nico Inberg (beursspecialist nu.nl) die allemaal een andere mening hadden dan jouw specialist.
Zijn eigen advocaat heeft in mooie woorden ook gezegd dat Kroes een fout heeft gemaakt

Tuurlijk maakt Kroes dat niet per definitie schuldig, maar het feit dat je je dus al in zo'n grijs gebied bevindt dat experts er onderling niet uit kunnen komen, kan toch al genoeg reden zijn om iemand (tijdelijk) te schorsen? Vanuit de club althans naar mijn mening zeer begrijpelijke houding.

Daar kun je van Praag naar mijn mening niet op afrekenen.

12 april 2024 om 12:02

Tinus
Heb jij de link voor mij waarin Doorenbos dit stelt. Ik kan het zelf niet vinden.
Mag ook in de Pm; ik ben benieuwd naar zijn precieze bewoording.

12 april 2024 om 12:08




Hier gaan we niet uitkomen. Jij vind dat het voor nog meer bestuurlijke chaos zorgt, ik ben van mening dat we momenteel niet dieper kunnen zinken. Jij bent voor het wegsturen van die drie leden, ik voor de voltallige RVC Van Praag. De bestuurlijke chaos is toch al totaal compleet, dieper dan dit gaan we niet meer zinken. Ik beschouw volgend seizoen al als verloren, dan kun je beter maar tijdig schoon schip maken.

We zullen het moeten afwachten. De beste man zou in beginsel maar voor een korte periode blijven, maar trekt in de tussentijd steeds meer en meer macht naar zich toe. Er zou zelfs inmiddels een situatie zijn ontstaan waarbij bijna alle belangrijke beslissingen langs hem zouden gaan. En daarnaast zou hij voor orde en rust zorgen. Nou. We zien het. Sinds hij is aangetreden staat de club alleen maar nog verder in de fik. Maar, hey, het wordt rustig. Ja, precies.

Het gaat mij ook niet om de tijdelijke schorsing. Die is volledig terecht. Maar wat mij tegen de borst stuit, en dat zou wat mij betreft elke ajacied enorm stuitend moeten vinden, is dat er geen onderzoek is afgewacht maar er binnen amper een week tijd een conclusie is getrokken, hij op non-actief is gesteld en zonder gedegen onderzoek de deur voor hem is dichtgetrokken. Definitief dus, zonder dat er uberhaupt goed de tijd is genomen om te zien wat er uit een onderzoek zou zijn gekomen. Met bewoordingen als '' Hij komt niet meer terug '', en '' zijn komst is een gesloten boek '', etc, etc.

Dat moeten we Van Praag juist wel kwalijk nemen en hem daar juist wel keihard op afrekenen. Hij is diegene die het nodig vond om zelf keihard van leer te trekken en de deur achter zich dicht te trekken, zonder uberhaupt af te wachten wat er uit een onderzoek zou komen. En daarnaast bleek hij zelf ook niet helemaal fris achter de oksels, wat de gehele situatie nog stuitender maakt. De schorsing is begrijpelijk, dat vindt ieder weldenkend mens waarschijnlijk, de houding van Van Praag en de afhandeling is dat dan juist weer totaal niet.

Voor mij persoonlijk is dat genoeg voor Van Praag om te wieberen.



12 april 2024 om 12:14

@njfromvol,

Niet volledig, maar ik post deels een artikel van een andere site. Die hebben de hoofdlijnen wel uiteengezet.

'' 'door de timing van zijn aankoop heeft Alex Kroes de schijn gewekt dat hij daarbij gebruik gemaakt heeft van voorwetenschap', begint Doorenbos bij Het Financieele Dagblad. 'de Europese Verordening inzake marktmisbruik verbiedt slechts het daadwerkelijk handelen met voorwetenschap', vervolgt de hoogleraar. Kroes handelde inderdaad met concrete niet-openbare informatie. Doorenbos vraagt zich echter af of de aanstelling van Kroes ook koersgevoelig was.

'de AFM neemt als uitgangspunt dat een wijziging in het bestuur een belangrijk feit is en noemt het in haar voorlichtingsbrochure over voorwetenschap een voorbeeld van mogelijke voorwetenschap. Dat is een terechte nuance: het kán koersgevoelig zijn, maar dat hoeft niet', vertelt Doorenbos. Volgens Doorenbos nemen beursgenoteerde bedrijven hier in de praktijk geen risico's mee en worden bestuurswijzigingen standaard aangemerkt als voorwetenschap.

Ajax is geen gewone onderneming
Juridisch blijkt dit genuanceerder te liggen. Ajax is namelijk geen gewone onderneming, maar een voetbalclub. 'uit onderzoek blijkt dat de aandelenkoers van beursgenoteerde voetbalclubs bovenal wordt bepaald door de resultaten op het veld en in de competities. Daarnaast zijn beslissingen over sponsorcontracten, licenties, uitzendrechten, belangrijke transfers en bijvoorbeeld het aanstellen van een hoofdtrainer van belang', licht Doorenbos toe. Volgens hem is het niet vanzelfsprekend dat de aanstelling van een nieuwe bestuurder een dusdanige invloed heeft op de aandelenkoers.

'natuurlijk zal onder beleggers de hoop of verwachting kunnen bestaan dat de nieuwe bestuurder of ceo de club vooruit zal helpen. Maar dat heeft een hoog speculatief gehalte. Zeker wanneer het gaat om een bestuurder die zich nog niet of nauwelijks heeft bewezen, is dat niet echt een reële verwachting', stelt Doorenbos.

'gezien het bijzondere karakter van deze beursvennootschap, de relatief beperkte invloed van een ceo van een voetbalclub op de resultaten, het nogal beperkte trackrecord van de nieuwe kandidaat en het gegeven dat de beurskoers feitelijk ook niet noemenswaardig is beïnvloed door het nieuws van zijn aanstelling, lijkt mij in dit geval geen sprake te zijn geweest van koersgevoelige informatie', concludeert de hoogleraar.

Doorenbos is van mening dat de zaak geen aangifte waard is. 'niet alleen omdat hier naar mijn oordeel geen sprake is van voorwetenschap, maar ook omdat vrij evident is dat Kroes zijn aankoop niet met kwade intenties heeft verricht', stelt hij. 'door de RvC is hij onterecht weggezet als dader van een strafbaar feit. Dat is buitengewoon kwalijk en onzorgvuldig. Iedereen is onschuldig totdat een rechter anders heeft geoordeeld.' Doorenbos laat ook weten dat het geen eenvoudige zaak is. 'het is niet aan een RvC om een bestuurder publiekelijk te betichten van strafbaar handelen.' Hij denkt dat het verstandiger was als de RvC eerst zelf contact had opgezocht met de Autoriteit Financiële Markten (afm) om de casus te bespreken. 'grote kans dat de AFM er genuanceerder tegenaan zou hebben gekeken.'

'dat heeft de RvC kennelijk niet gedaan: men is direct naar buiten gegaan met premature meningen over strafbaar handelen en laat het verder aan Kroes over om het oordeel van de AFM in te winnen. De handelwijze en de media-uitingen van de RvC zijn naar mijn mening onzorgvuldig en zeer schadelijk. Paniekvoetbal', is Doorenbos van mening. Volgens Doorenbos is het de vraag of Ajax aan zijn zorgplicht heeft voldaan door Kroes duidelijk te maken dat de gesprekken als koersgevoelig werden beschouwd. 'indien zij dat niet hebben gezegd, hoefde Kroes daar ook niet op bedacht te zijn.'

12 april 2024 om 13:10

@tinus

Dank.

Ik vind het eerlijk gezegd niet een heel sterk betoog. Er zitten nogal wat aannames en stellingnames in zijn betoog. Is deze man onafhankelijk ?

Aan de andere kant wel iemand die er een mening over mag/kan hebben gezien zijn achtergrond.

12 april 2024 om 13:23

Het financieel dagblad benadrukt in het stuk dat hij onafhankelijk is. Maar goed, in hoeverre dat dan ook zo is, durf ik niet te zeggen. Niets of niemand lijkt in dit dossier echt onafhankelijk te zijn.

12 april 2024 om 13:30

Dat vraag ik omdat hij een aantal aannames doet die hij eenzijdig uitlegt.

We gaan het zien ...

12 april 2024 om 13:48

Mening deel ik ook. Maar dat is een beetje nadeel aan deze casus. Elke specialist die je aan het woord hoort / ziet lijkt het van een kant te bekijken. Dat geeft ook wel de moeilijkheid van de casus uit. Juist daarom had Van Praag voorzichtigheid in zijn bewoordingen en acties moeten betrachten, mijns inziens. Daar zit vooral mijn verbazing.

12 april 2024 om 13:53

@misjel. Advocaten zijn er niet zozeer om iemand te veroordelen, daar is een rechter voor. Te bepalen of iets strafbaar is. Dat hangt toch af van veel facetten.

Van Praag vergeet de aandelen aan te geven na 20 jaar. Komt overeen met €1000,-. Wat (bij wijze van spreken) hetzelfde voor ons is als een kadobon van €100,- die je vergeet aan te geven bij de belastingdienst.
Is toch anders dan een ton aandelen inkopen op het moment dat je van plan bent je handtekening te zetten.
Om vervolgens het moment van aanschaf te verzwijgen.
Ik ga er niet vanuit dat hij snel geld wilde verdienen, maar mogelijk zag hij wel toekomst in de club met de informatie die hij had vergaard als nieuwe directeur. Informatie die wij niet ter beschikking hebben.

Vind het oprecht jammer. Denk dat Kroes wel korte metten had gemaakt met het flut rapport over Mislintat. Geld verkwanselen. Terwijl we nu al aan 2025 hadden kunnen bouwen.

12 april 2024 om 15:59

Naar mij weten is Kroes nog niet schuldig bevonden aan aankoop met voorkennis. Dat het alle schijn heeft is nog niet genoeg om te zeggen dat iemand schuldig is?

Laten we hopen dat ze zich niet om laten lullen door deze malafide voorzitter. Dat Kroes niet terug zou kunnen keren is prima, maar deze man mag nooit en te nimmer verder gaan met het vernietigen van onze prachtige club. Spelers, sponsors, RVC, bestuur iedereen is te vervangen. Behalve wij supporters.

12 april 2024 om 10:17

En toch zijn er na dat CL-jaar een hoop supporters weggebleven

12 april 2024 om 10:23

Was dat maar de waarheid. Dan was er tenminste nog ruimte voor mensen die een seizoenskaart willen. Helaas is de realiteit toch anders.

12 april 2024 om 10:35



Daarom is het ook altijd uitverkocht en is het nog steeds haast onmogelijk om aan een seizoenskaart te komen Zeballos... Deze situatie laat juist zien dat Ajax niet alleen maar succes supporters heeft zoals men altijd roept.

12 april 2024 om 10:42

Ik zat die donderdag avond tegen GAE in het stadion en het was voor een donderdag avond behoorlijk gevuld, gok zeker op 85 zeker omdat het uitvak bijzonder klein was en ze dus een deel van de utivak kaarten konden verkopen aan thuispubliek

Dus zelfs in een moeilijk seizoen op gare tijden zit het stadion gewoon goed gevuld.

12 april 2024 om 12:17

Heel theoretisch gezien heb je gelijk; de toeschouwersaantallen na seizoen 2018/2019 laten inderdaad een flinke dip zien.

Dat de twee seizoenen erna gedeeltelijk zonder publiek is gespeeld in verband met een wereldwijde gezondheidscrisis vergeten we dan voor het gemak maar even.

Dat Ajax al bijna 10 jaar standaard de seizoenskaarten uitverkoopt vergeten we voor het gemak maar even.

Dat Ajax voor aankomend seizoen qua verlenging van de seizoenskaarten op hetzelfde aantal zit in vergelijking met andere jaren vergeten we voor het gemak maar even.

Dat er in de afgelopen 5 jaar slechts een handjevol wedstrijden zijn geweest waar je met een clubkaart nog kaartjes kon kopen omdat alles al weg was nadat de SVA leden aan de beurt zijn geweest vergeten we voor het gemak maar even.

Dat er afgelopen seizoen vrijwel constant 54.000+ toeschouwers zijn geweest met uitzondering van de wedstrijd tegen Vitesse (waar de F-side moest leeg blijven) ondanks dat we het meest k*tte seizoen ooit draaien vergeten we voor het gemak maar even.

Dat we sinds 2010 continu te horen kregen dat als het ooit zo slecht zou gaan bij ons als bij Feyenoord destijds er bij ons nog maximaal 10.000 man op de tribune zou zitten, en het bij ons dan echt nooit zo vol zou zitten als het bij hen zat na die 10-0 nederlaag en 10e plek in de competitie (41.600 van de destijds max capaciteit van 47.500), en er bij Ajax gewoon alsnog 54.000+ toeschouwers waren toen Ajax 18e stond, vergeten we voor het gemak maar even.

Maar theoretisch gezien, heb je gelijk…

12 april 2024 om 11:26

Hoezo is van Praag de club aan het vernietigen?

RvC leden mogen nu ook wel een keer opstappen, ze hebben fout na fout na fout gemaakt. Al neem ik ze de schorsing van Kroes niet kwalijk, een logisch gevolg. Wat ik ze wel kwalijk neem is de manier waarop dit alles gecommuniceerd is, ze hadden samen met Kroes moeten kijken hoe ze dit het best naar buiten hadden kunnen brengen, zonder elkaar te schaden. De harde manier waarop dit gedaan is in combinatie van dat ontzettend slechte rapport is genoeg reden tot speculatie.

Kroes geeft aan dat op het moment van kopen, de onderhandelingen niet rond waren. Vraag is nu hoe ver deze waren en hoe dat juridisch wordt gezien, waar ligt de grens?

25 april en vervolgens 21 mei. De club staat in brand maar het blussen begint gelukkig vanaf 21 mei. Waanzin!

12 april 2024 om 10:24

Ik was hier in het begin ook vrij verbaasd en zelfs wat gefrustereerd over, maar wat ik er van begreep is het helaas wettelijk bepaald dat er een tijdspanne van zes weken moet zitten tussen het aankondigen van een vergadering zoals die op 21 mei en de daadwerkelijke datum. Ajax kon hier blijkbaar niet anders.

12 april 2024 om 11:38

Dat klopt Tinus88. Maar ik ben voorstander van de minnelijke weg. Zet van Praag en Kroes bij elkaar samen met bijvoorbeeld van Gaal en laat ze overleggen tot er een voor beide partijen bevredigende oplossing is. Dan kun je nu door en hoef je niet te wachten tot 21 mei.

12 april 2024 om 11:47

O, zo. Eens. Het liefste vandaag nog. Al vrees ik er met grote vrezen voor dat het allemaal doorsiddert en het echt pas wordt beslecht op 21 mei. Op zijn vroegst. Als er nog allemaal rechtzaken achteraan volgen zijn we nog verder van huis.

12 april 2024 om 10:28

Dat was het eerste wat ik dacht.

Op 21 mei is er (mogelijk) enige duidelijkheid. Stel dat je een nieuwe AD moet zoeken (zeker niet ondenkbeeldig), een TD en een trainer ... dan ga je een fijne transferzomer in.

Wordt dit nog ergens live uitgezonden, want ik denk dat het wel weer vermakelijk kan gaan worden. Er zijn daar toch zo veel meningen en belangrijke poppetjes.

Zolang je niet kan ingrijpen voor 21 mei is het toch compleet kansloos, dan heeft de huidige leiding het grootste deel al in moeten vullen en zit je weer met hun troep opgescheept. 21 mei ben je gewoon te laat en is het enige wat je mag doen vingertje wijzen.

12 april 2024 om 10:31

Want wat is 21 mei voor belangrijke datum?

12 april 2024 om 10:35

Dan is die bestuursvergadering, BAVA?, waarin onder anderen wordt gestemd over Kroes en de RVC. Gaat volgens mij om 700 leden die dan hij stem kunnen laten horen.

12 april 2024 om 10:41

De kans om op een nette manier het gebrek aan vertrouwen uit te spreken en om het vertrek van een aantal leden vragen. Nu blijft het nog meer dan een maand in de lucht hangen en gegarandeerd dat dit met geweld wordt beantwoord door een bepaald deel van de achterban.

Ook zou je dan pas vanaf 21 mei nieuwe posities kunnen invullen en weken later ben je misschien pas met voetbal bezig, dan gooi je weer een seizoen weg.

12 april 2024 om 10:46

Dat zou mooi zijn je huidige RvC wegsturen door de Vereniging van Ajax, terwijl ze zelf 3 van deze leden in Oktober 5-6 maanden geleden hebben aangesteld, tijdens het huidige seizoen.

Dan wordt je daarna zelf ook niet serieus meer genomen.

12 april 2024 om 10:40

Of je zoekt gewoon iemand anders voor de functie van Kroes?
Begrijp me niet verkeerd, ik snap dat de vereniging van Ajax wil stemmen over het functioneren van een deel van de RvC (mosman van Oevelen en Schlick)

Maar Kroes weer in genade aannemen kan toch niet? Wat die man heeft gedaan is gewoon raar....

12 april 2024 om 10:45

Mee eens maar vind maar is een persoon die met steun vanuit beide kampen nu kan instappen.

12 april 2024 om 10:41

Op 21 mei kan je uiteindelijk ook niet echt ingrijpen. Zelfs al stemt 90 procent of meer tegen het ontslag van Kroes kan de RvC nog anders besluiten. Vraag is hoe verstandig dat is natuurlijk, maar de RvC die het terug draait of een andere oplossing is ook dramatisch. Dan zit je met een bestuurder die de RvC niet kan vertrouwen. Of zit je met een RvC die mogelijk met een latere BAVA weggestuurd gaat worden door de bestuursraad

12 april 2024 om 12:08

Als niet ajax fan moet het toch genieten zijn hoe al die mensen die het beste voor hebben met ajax elkaar de tent uitvechten.

12 april 2024 om 12:19

Ja, stel er wordt na de bijeenkomst op de 25ste van april besloten dat de Bestuursraad overgaat tot het wegsturen van de RvC. Dan zit je tegen de tijd dat die BAVA plaats kan vinden in juni op zijn vroegst (gezien de wettelijke termijn). Dan wordt er een tijdelijke RvC benoemd door het OK van het gerechtshof in Amsterdam, mocht de RvC weggestuurd worden. Het is 1 grote shitshow, en het einde is nog lang lang niet in zicht.

"als de leden van Ajax na de bijeenkomst tot de conclusie komen dat de RvC niet correct gehandeld heeft, kan de bestuursraad de voltallige RvC uit hun functie ontheffen"

Kan niet meer wachten op dit moment. Gelijk Van Praag ook een keer lozen

Oké kroes heeft een fout gemaakt, maar kan van Praag zen grote ego niet op zij zetten, ze willen de kroes lijn zeker doorzetten, dat geeft mij het gevoel dat kroes dus in die korte tijd wel indruk heeft gemaakt.

Zou er snel een einde komen aan deze klucht? Als ik dit zo lees zie ik het somber in voor deze club de komende jaren....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren