Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lazio kondigt komst nieuwe trainer op ludieke wijze aan via Twitter

Laatste update:

Maurizio Sarri is de nieuwe trainer van Lazio, zo maakt de Romeinse club woensdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De 62-jarige Italiaanse oefenmeester volgt daarmee Simone Inzaghi op, die op zijn beurt naar Internazionale vertrekt. Sarri was in het seizoen 2019/20 voor het laatst actief als trainer van Juventus en tekent in Rome een tweejarig contract tot de zomer van 2023. Sarri werd door Lazio op ludieke wijze aangekondigd. De club slingerde woensdagmiddag via Twitter een sigaret de wereld in om de komst van Sarri te bevestigen.

Het is een stoelendans voor trainers in de Italiaanse Serie A en dus werd ook de naam van Sarri de voorbije weken al meerdere keren in verband gebracht met een trainersklus op het hoogste niveau. Zo viel zijn naam bij Napoli, AS Roma en Internazionale. Sport Mediaset wist begin mei zelfs te melden dat er voor Sarri al een contract klaarlag bij Roma, waar hij als opvolger moest dienen van Paulo Fonseca. De komst van Sarri naar Lazio is enigszins onverwachts te noemen, daar de club in eerste instantie een mondeling akkoord had met Inzaghi om te verlengen. Hij verkiest een avontuur bij Inter dus boven een langer verblijf in Rome.

De aankondiging in de vorm van een rokende sigaret is ludiek en kenmerkend, daar Sarri erom bekendstaat regelmatig een sigaret op te steken langs de lijn. De oefenmeester kenmerkt zichzelf door al kauwend op een sigarettenfilter zijn elftal te coachen vanaf de zijlijn. Sarri kwam in 2019 in dienst van Juventus en won met de club uit Turijn de negende Scudetto op rij, maar moest plaatsmaken nadat hij in de achtste finales van de Champions League onderuit ging tegen Olympique Lyon en werd uitgeschakeld. Andrea Pirlo, die inmiddels ook weer is vertrokken bij Juventus, gold als zijn opvolger.

Het vertrek van Inzaghi als trainer was een hard gelag voor Lazio, dat ervan overtuigd was dat de jongere broer van Filippo Inzaghi ‘ja’ zou zeggen tegen een contractverlenging. Inter werd verrast door het vertrek van Conte en zag al snel in dat Massimiliano Allegri op weg was naar Juventus als opvolger van Andrea Pirlo. De alternatieven konden Inter niet overtuigen en daarom verhoogde de club het voorstel aan Inzaghi tot vier miljoen euro op jaarbasis én één miljoen euro aan variabele bonussen. Dat was het dubbele van het voorstel van Lazio, dat bovendien niet deelneemt aan de komende editie van de Champions League.

Vind jij dit een verstandige keuze van Lazio?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima aanwinst voor Lazio.
Sarri is een prima trainer die bij Juventus onterecht is ontslagen men wilden Sarribal zonder de spelers die hij nodig ervoor heeft.
Bij Chelsea vond ik hem wisselvallend en denk dat hij daar niet serieus genomen werd

9 juni 2021 om 14:21

Als je als een halve gare naast het veld staat met een peukje in de mond, kan je dan nog serieus genomen worden als trainer? On: Valt nog te bezien of hij erin slaagt, bij Napoli was hij wel heel goed, voor de rest kan hij me nog steeds niet overtuigen.

9 juni 2021 om 14:32

Nou met Pirlo voor de groep te zetten ging het goed.
Kom je kan toch zelf kritisch zijn is niet erg. Jullie hebben echt een goede ploeg maar dan moet je wel verdedigend en counter voetbal spelen.
Niet verwachtwn goed voetbal

9 juni 2021 om 14:43

Pirlo had alleszins het charisma, maar daarmee is de kous ook wel af. Als Juventus zijnde had ik hem nooit zo voor de leeuwen gegooid maar eerder assistent trainer gemaakt en een trainer die veel meer ervaring heeft aangesteld. Het is ook wel zo dat we gewoon te weinig aangekocht hadden om de concurrentie aan te gaan, die op dit moment sterker als team staat. Nu Allegri is aangesteld zal het misschien voetballend niet zo aantrekkelijk zijn, maar dat was uiteindelijk Inter dit seizoen ook niet. Het gaat erom dat we voor stabiliteit zorgen en dat het team draait zoals het hoort. En dat zie ik Allegri wel voor mekaar krijgen. Overigens is deze man ook enorm passioneel in zijn vak, dat straalt hij uit naar het team, de club, de supporters,...

9 juni 2021 om 14:53

Waarom zou je dan niet serieus genomen kunnen worden? Een trainer staat er om zijn ploeg naar resultaten te begeleiden?

9 juni 2021 om 16:40

Akkoord, maar in samenhang met de resultaten mag men zich toch wat professioneler opstellen, me dunkt.

9 juni 2021 om 14:22

Won gewoon de EL en werd 3de maar werd ontslagen. Kwam zeker niet door het sportieve want daarna stelden ze Lampard aan die nog niks had bewezen als trainer en dat werd gelijk pijnlijk duidelijk. Had Sarri die 300m gegeven en hij had sowieso meegedaan om het kampioenschap..

9 juni 2021 om 14:27

Sarri is bij Chelsea toch ook niet ontslagen? Hij wou toch graag naar juve of heb ik dat mis?

9 juni 2021 om 14:30

Beide Chelsea wou van hem af en Juventus kwam langs. Samenloop van omstandigheden

De Serie A wordt wel steeds competitiever zo, nu Juve's dominantie weg is en de 6 grootste clubs nieuwe trainers hebben (behalve Milan & Atalanta). Maar met Mourinho, Allegri, Sarri en Spalletti weer terug in Italië gaat volgend seizoen heel spannend worden. Ben benieuwd welke clubs ook zo ambitieus zullen zijn op de transfermarkt! Kan niet wachten op volgend seizoen.

9 juni 2021 om 13:43

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het volgend jaar nog moet zien. Inter moet zwaar sanneren en doen volgend jaar niet mee denk ik.
Als juventus goed gaat opruimen kunnen we voorlopig niet met hun wedijveren.
Maar we komen van ver over 3 jaar titel weer zou mooi zijn.
Laten we maar eerst stabiel en gezond worden. En onze trainwrs meer tijd gunnen.
Ikzelf was blij dat we CL haddem zodat Pioli niet weg moest. Pioli is geen wereldtrainef maar ik geloof oprecht in stabiliteit. Kijk naar UTD Solskejear

9 juni 2021 om 14:04

Nee joh, Inter gaat alleen Hakimi verkopen voor 70 mil, en hebben ze wel weer genoeg om jaartje vooruit te gaan, en een back is toch minder belangrijk. Ik denk niet dat Inter veel achteruit gaat

9 juni 2021 om 14:29

Het is natuurlijk jammer voor Inter dat Conte niet blijft (ookal houdt die man iets teveel aan één strategie imo). De combinatie met Marotta is gewoon subliem op vlak van transferbeleid. Ik denk ook niet dat Inter erop achteruit zou gaan. De schulden waar ze mee kampen is niet onoverkomelijk. Dat het volgend seizoen spannend gaat worden staat buiten kijf.

9 juni 2021 om 16:36

@khalid. Waarom doen mensen alsof inter helemaal leeg gekocht gaat worden. Er zal waarschijnlijk 1 dure topper Hakimi of Lautaro verkocht worden en Thats it. Voor de rest heeft inter nog een aantal overbodige spelers met marktwaarde die zeker verkocht zullen worden. Denk daarbij aan Lazaro Joao Mario Di Marco Naingollan Vecino perisic etc. Met de opbrengst van deze verkopen kan inter echt wel wat aankopen doen. En anders verzinnen ze wel iets een huur deal met koopoptie of iets. Inter zal er volgend seizoen gewoon weer staan

9 juni 2021 om 13:57

Flink wat verschuivingen geweest al qua trainers. Inzaghi, Mourinho, Spaletti, Gattuso, Allegri, Sarri. Gaat een leuk seizoen worden. 🥳

9 juni 2021 om 14:03

Als Inter echt een aantal toppers verliest na het verlies van Conte en Juventus niet zwaar investeert dan is wat mij betreft Milan de grote favoriet. Ik ben heel benieuwd wat Mourinho mag gaan doen bij Roma, hoeveel ruimte hij krijgt om te investeren. Als er versterkingen bijkomen die hij hebben wil, dan is Roma zeker kandidaat voor de top 3 achter Milan en Juventus in mijn ogen.

9 juni 2021 om 14:09

Enig idee hoeveel een Roma te besteden heeft? Worden in verband gebracht met aardig wat spelers maar ik heb geen idee hoe realistisch het is dat ze flink in gaan kopen. Zou mooi zijn als Mourinho in ieder geval 3/4 gerichte aankopen mag doen, dan zou Roma weleens een gevaarlijke outsider voor de titel kunnen zijn.

9 juni 2021 om 14:21

Roma ben ik nooit bang voor die worden geen kampioen. Ik gun het ze wel prachtige club met prachtige spelers maar de selectie is daar zeldem tot nooit in balans.
Juventus heeft over het algemeen meer te besteden dan wij.
En Allegri speelt saai resultaat voetbal

9 juni 2021 om 14:24

Xhaka gaat sowieso naar Roma. Echt een Mourinho speler ook en denk dat hij (met alle respect) een wat lager tempo beter tot zijn recht komt. Zie Xhaka het wel goed doen in de Serie A!

9 juni 2021 om 14:27

Ik heb werkelijk waar geen idee. Ik lees vaak twee heel tegenovergestelde dingen. De een zegt dat Roma een enorme warchest heeft door de Amerikaanse eigenaren, de ander zegt dat het krenten zijn die wel geld hebben maar het niet uit willen geven. Ik ben heel erg benieuwd naar wat hij daar neer kan zetten. Voor mij is dit de stap die hij na United meteen had moeten zetten, lekker terug naar Italie waar de pers geen persoonlijke vendetta aan het uitvoeren is..

9 juni 2021 om 15:00

Als inter al haal toppers verliest dan hebben ze ook 400-500 miljoen aan geld dat binnenstroomt.

Ik vind vooral het verhaal van Sarri’s loopbaan heel interessant. Lang een bankier geweest en heeft op een gegeven ogenblik gewoon gezegd: “fuck dit, ik word voetbaltrainer.”! Als je het soort verhalen zoals dat van Sarri leest en hoort dan geeft dat de gemiddelde FM’er toch hoop.

Volgend jaar Romeinse derby met Sarri vs Mourinho. Dat beloofd alvast!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren