Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lasse Schöne vernietigend: ‘Hij bakte er weinig van, hij is er niet klaar voor'

Laatste update:

Lasse Schöne heeft geen goed woord over voor het optreden van scheidsrechter Sander van der Eijk tijdens de wedstrijd tussen FC Groningen en NEC (4-3). De leidsman deelde al na negentien minuten een rode kaart uit aan Souffian El Karouani, vanwege een vermeende kopstoot richting Jörgen Strand Larsen. Van der Eijk erkent na afloop voor de camera van ESPN dat dit niet de juiste beslissing was.

Strand Larsen tikte na een duel de bal tegen de liggende El Karouani aan. De vleugelverdediger stond daardoor op en kwam met zijn hoofd tegen dat van de spits van FC Groningen aan staan. El Karouani duwde vervolgens met zijn hoofd tegen dat van Strand Larsen, wat Van der Eijk interpreteerde als een kopstoot. Videoscheidsrechter Serdar Gözübüyük besloot deze beslissing van Van der Eijk niet terug te draaien.

“Volgens mij is het bijna dagelijks kost en er wordt nooit rood voor gegeven. Als je goed kijkt, dan zie dat Strand Larsen bal tegen hem aan schiet. Dat is een provocatie en dus een gele kaart. En wie is het die daarna naar voren leunt? Dat is die van Groningen, dus weer een gele kaart en dus rood”, zegt Schöne tegenover ESPN. “Dat krijg je met zo'n scheidsrechter, die er vandaag weinig van bakte. En dan staat de druk erop in zo'n vol stadion. Hij is er blijkbaar niet klaar voor.”

“We hadden meer verdiend. We kunnen trots op onszelf zijn, maar daar koop je niets voor”, benadrukt Schöne, die van mening is dat NEC de enige ploeg was die verdiende te winnen in de Euroborg. Door twee doelpunten van Romano Postema in de laatste tien minuten won Groningen echter met 4-3. “We voetbalden ze van het kastje naar de muur, creëren veel kansen. En dan gooi je alles weg in de laatste tien minuten. Dat is zonde.”

“Strand Larsen schiet de bal tegen het hoofd van Souffian en daarna staan ze met hun hoofden tegen elkaar. Volgens mij gebeurt er verder niet zo veel. Er gebeurt helemaal niks. Ik heb in deze competitie ergere voorvallen gezien waar niets aan werd gedaan. Het is volstrekte willekeur”, zo analyseert NEC-trainer Rogier Meijer de rode kaart voor El Karouani. Hij kreeg daarna zelf een gele kaart voor aanmerkingen op de leiding, een beslissing die volgens hem getuigt van ‘weinig leiderschap’.

“Wat ik overhoud aan de wedstrijd? Buiten de eerste en de laatste minuten hebben we de wedstrijd gedicteerd. Met tien man hebben we goed gespeeld en veel kansen gecreëerd. Maar we nemen ook een zuur gevoel mee”, aldus Meijer. Van der Eijk erkent na afloop dat hij met de rode kaart voor El Karouani niet de juiste beslissing heeft genomen. “Ik was vrij resoluut, omdat ik er zicht op had. De bal werd tegen hem aan getrapt en ik besloot direct rood te geven. Ik zag een stootbeweging, dan wel een koppende duwbeweging.”

“Op het veld vond ik dat voldoende om een rode kaart te geven. Ik moet zeggen dat ik achteraf niet blij ben met die beslissing”, vervolgt Van der Eijk. “Ik heb de beelden gekeken en voor mij is dit te zwaar voor een rode kaart. Eerlijk gezegd is deze beslissing voor de scheidsrechter, ik moet op het veld beslissen of het rood of geel is. Ik zie ook het uitlokken en dat bestraf ik ook. Ik kan wel wachten, maar dan om op het veld advies in te winnen. Ik sta op vijf meter, ik zie het en ik neem het besluit, daar moet ik dan nu voor staan. Maar daar ben ik niet blij mee. Ik had liever een gele kaart gegeven.”

“Je moet de twee incidenten los van elkaar zien. Ik heb ze allebei gezien en bestraft”, geeft de leidsman te kennen. Van der Eijk zegt ‘begrip’ te hebben voor het gevoel bij NEC. “Daar kan ik weinig aan doen, het scoreverloop is zoals het is. Maar daar baal ik wel van, natuurlijk. Ik ga helaas met een heel slecht gevoel naar huis.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ook niet voor het eerst dat Serdar Gözübüyük faalt als VAR.

13 maart 2022 om 00:15

Die man hadden ze dan ook 5 jaar geleden al moeten ontslaan, belachelijk slechte scheidsrechter. Eigenlijk kunnen ze de helft wel ontslaan want het is echt behoorlijk triest gesteld met de scheidsrechters.

13 maart 2022 om 07:20

En dan niet voetballen in het weekend? Als er betere achter zaten hadden we die wel gezien, die kunnen er dus nog minder van.

13 maart 2022 om 00:45

Hij faalt niet als VAR, dit is gewoon 100 procent een fout van de scheids. De VAR is er om 100 procent fouten er uit te halen, als de scheidsrechter besluit om voor dit rood te geven is het niet aan de VAR om dit terug te draaien. Er kan voor zo’n beweging namelijk gewoon rood worden getrokken.

13 maart 2022 om 01:05

Nee er kan geen rood getrokken worden het gaat namelijk om de intentie van de overtreding. Dus de var hoort dit terug te draaien

13 maart 2022 om 08:25

@bakkert, als er voor zo'n beweging gewoon rood getrokken kan worden, dan is het toch geen 100% fout?

13 maart 2022 om 08:50

Sjikkes, er is een kleine beweging, dus je kan rood geven. De VAR is er om 100% fouten van de scheids terug te draaien. Dit is eerder een 80 of 90 procent fout.

Het blijft wennen aan die irritante VAR. Ik denk dat iedereen het wel eens is dat dit geen rood had moeten zijn.

13 maart 2022 om 09:15

Als het een 100 procent fout is van de scheidsrechter moet de var het toch terugdraaien?

13 maart 2022 om 10:40

Je zegt dat dit een 100% fout van de scheidsrechter is en dat de var er is om 100% fouten van de scheidsrechter eruit te halen. Dan is het toch een grote blunder van Gözübüyük?

13 maart 2022 om 14:41

Tsja ik vond het ook geen rood, maar Soufiane moet dit gewoon niet doen, klaar. Het "weinig leiderschap" waar Meijer op doelt kan je keihard terug counteren, want niemand bij Nec neemt de verantwoordelijkheid dat die speler zich gewoon niet moet laten provoceren. Fout van de scheids? Jazeker. Dom van de Nec speler? Zonder twijfel.

Gelijk heeft ie ik kreeg gewoon plaatsvervangende schaamte van die scheidsrechter , wat een amateur en misschien wel erger die Gozoboyok als ik het goed schrijf wat een amateur , heeft de beste systemen om dit te beoordelen en terug te kijken en doet helemaal niets, ik hoop dat deze amateurs de komende tijd geen NEC mogen fluiten !

Eindelijk een speler die zegt waar het op staat. Vd Eijk is er lang niet klaar voor. Wilt zelf in belangstelling staan. Vorig seizoen rkc-utrecht ook die penalty van utrecht hij was o zo zeker en dan daarna voor de camera totaal geen penalty

13 maart 2022 om 04:08

Toch zegt het ook wel wat dat hij zijn fout toegeeft... De var is er natuurlijk ook om zo'n beslissing terug te draaien. Hij maakt zeker een fout, maar misschien zorgt de var er ook wel voor dat zo'n scheidsrechter zo'n kaart wel durft te geven omdat hij weet dat een foute beslissing terug word gekeken.

13 maart 2022 om 08:51

Vastrekuh

Als we zo kritisch zouden zijn over voetballers zou er geen profvoetballer meer over zijn. Werkelijk elke fout van een scheidsrechter wordt onthouden, maar de blunders van eigen spelers worden direct vergeten.

Hij zegt it precies zoals it is.

Begint me een beetje de spuigaten uit te komen die achterlijke excuses van die 3de rangs scheidsrechters......

Na dit gezien te hebben, zit ik fout.... Wederom gebeurd dit bij NEC...

Wat speelde nec goed zeg, en zelfs met 10 man! Hadden zeker meer verdiend. Kansen die ze later in de wedstrijd kregen hadden wel afgemaakt mogen worden.

Schone slaat de spijker op zn kop, maar wat ik bizar vind is dat de VAR niet in MAG grijpen. Daar zit het probleem. Want het blijft een interpretatie van de scheids..oftewel dan is het altijd wel te rechtvaardigen.

13 maart 2022 om 00:01

De var mag hem in dit geval gewoon naar het scherm roepen hoor.

13 maart 2022 om 00:06

@ajax1812: Dit had een reactie op Schumert moeten zijn, niet op jou. Ik ben het volledig met je eens.

Natuurlijk mag het wel. Maar Serdar vond het schijnbaar geen overduidelijke fout. Misschien moeten we het maar zo gaan doen dat scheidsrechters bij dit soort discutabele momenten altijd naar het scherm geroepen Moeten worden. Zodat ze dan direct zelf kunnen beoordelen of hun waarneming goed was. Hoeven ze dat na de wedstrijd niet meer te doen voor de camera bij Espn.

13 maart 2022 om 04:20

Het probleem is dan weer dat een wedstrijd 10x stilgelegd wordt voor 3 minuten omdat de scheidsrechter naar het scherm moet lopen en je dan 20 minuten blessuretijd hebt

13 maart 2022 om 07:19

10 keer ja? Volgens mij was dit gewoon de enige keer geweest in deze wedstrijd. Het is echt maar een zeldzaamheid dat een dergelijke situaite twee of meer keer voorkomt. VAR had hier gewoon moeten ingrijpen, geen rare smoesjes..

13 maart 2022 om 08:10

Tja beter dN in ploeg rood geven en normaal gesprokken in wedstrijd kapot fluiten

Overigens hoop ik dat van Eyck zeven dagen aan de schijterij raakt... Wat een zak hooi, kan der nog steeds niet bij met mijn hoofd ...

13 maart 2022 om 00:01

Hahah ik hoop met je mee

Oké dat is nu 3 wedstrijden achter elkaar dat een scheids zijn excuses aanbied na afloop van de wedstrijd aan NEC. Ongelofelijk!

2e week op rij dat NEC onterecht wordt benadeeld door de arbitrage. En tot 2 keer toe staat de scheidsrechter na de wedstrijd voor de camera toe te geven dat hij het fout heeft.

Gelukkig heeft NEC al de nodige punten bij elkaar gesprokkeld, want het zou heel erg lullig zijn als je er op deze manier uit gekieperd wordt. Ik zeg niet dat NEC vorige week van AZ had gewonnen, maar vandaag met 11 tegen 11 zeker weten.

De reactie van de scheidsrechter kan ik echt niet bij. Als je er zo van baalt dan kun je toch de VAR gewoon raadplegen en naar het scherm gaan: “Jongens, het is me allemaal te snel gegaan. Ik wil het eventjes terugkijken.” Niks om je voor te schamen. Of hebben we te maken met arbiters met hele grote ego’s? Vorige week ook al Nijhuis waarbij de VAR niet leek in te durven grijpen. Dit soort slappe excuses zijn meer zout in de wonden, want als ‘benadeelde club’ koop je hier natuurlijk niets voor.

Weetje wat het nou gewoon is, de spelers die tegenover elkaar gaan staan. Dan gaat het om de reactie en daar is JSL gewoon koeler in en die andere jongen niet (zie je wel vaker ). Dan doe je een domme duw naar voren, ja dat is slim uitgelokt en dom uitgevoerd door degene. Is het rood? Nou eigenlijk wel, ze hadden ook beiden geel kunnen krijgen, maar hij deed toch echt zn hoofd naar voren. Het is gewoon dom en onprofessioneel.

14 maart 2022 om 13:33

Ik hoop vooral dat Strand Larsen het goed maakt na deze ‘gewelddadige handeling’. Dit soort dingen zijn altijd slim uitgelokt, maar als de VAR of arbiter van dienst gewoon consequent is gaat Strand Larsen er ook af met rood (bal onnodig tegen speler aan trappen en vervolgens opstootje). Helaas lijkt de arbitrage (inclusief VAR) maar wat te doen in NL

Belachelijke rode kaart en beïnvloed zo al heel vroeg de wedstrijd. Ook de var vaalt hier keihard.

Hoe je het ook bekijkt , het is een rode kaart

13 maart 2022 om 08:11

Dan moet je niet de regels bekijken, want dan is het geen rood

13 maart 2022 om 13:30

@barca

De scheidsrechter zelf heeft na afloop gezegd dat hij geen rood had moeten geven. Dus alleen om die reden is jouw oneliner (waar ik de onderbouwing overigens erg bij mis) onjuist.

Het stuk in de Telegraaf over de KNVB scheidsrechter afdeling was nog zo gek nog niet. Te veel incapabele scheidsrechters worden ingezet op een niveau wat ze (nog) niet aankunnen.

Als de speler van NEC niet zo dom was geweest om als een dolle stier op Strans Larssen af te vliegen met zijn hoofd naar voren en de situatie gewoon te laten beoordelen door de scheids en de var in plaats van zelf voor rechter te gaan spelen, dan had Strand Larssen geel of rood gekregen en de speler van NEC niks. Eigen schuld dikke bult ....

13 maart 2022 om 12:47

Larrsen deed als eerste ze hoofd naar voren hoor kijk maar goed maar dif is het nadeel met in vAr, voorheen kon ik hiermee leven nu niet dit is pure willekeur

13 maart 2022 om 13:34

Ja joh, het ligt aan die speler van NEC, tuurlijk. Hij ligt op de grond, die gast van Groningen tikt bewust die bal tegen hem aan. Speler van NEC staat op, loopt naar hem toe, speler van Groningen doet zijn hoofd naar voren. En dan ligt het aan die gast van NEC.

Was het verstandig? Nee. Maar hij werd geprovoceerd en die ander deed meer dan hij, en die beweging met zijn hoofd was echt heel minimaal. Die matennaaier van Groningen ging niet eens op de grond liggen, kan je nagaan.

Er lopen in de Eredivisie inderdaad een aantal scheidsrechters die het niveau nog niet hebben. Al met al vind ik het niveau van het scheidsrechterskorps nog wel aardig hoor. Kijk eens naar Spanje, België of Italië. Daar is het niveau helemaal bedroevend.

Allemaal gelul Schone als hij niet in die positie gaat staan om net te doen of hij één kopstoot geeft is er niks aan de hand. Hij moet gelijk weg lopen. Het is absoluut te zwaar gestraft. Maar dat is het risico als je zo gaat staan.

13 maart 2022 om 09:11

Gozer dit soort opstootjes gebeuren per wedstrijd een stuk of 20 a 30x , als we voor alles rood gaan trekken wordt voetbal het nieuwe ballet , het is een contactsport en dat willen we zo houden.

13 maart 2022 om 09:26

Tjaa ik vindt it raar larssen schiet bAl tegen speler geel en wie gaat er als eerste met zo hoofd naar voren? Juist larrsen tweede geel en rood

Ik heb ook met zeer grote verbazing gekeken naar een voortreffelijk spelend NEC, dat door deze arbitrale mega blunder van alle kanten benadeeld is.
Lasse Schòne heeft hier dus volkomen gelijk , dat er drie punten gestolen zijn in het nadeel van de mensen uit Nijmegen.
Het aandeel van de var hier, is helemaal lachwekkend ,onthutsend slecht!

Hey,

Domme actie kinderachtige rode kaart.

Dat hier een rode kaart voor gegeven wordt vind ik prima. Deze actie heeft niks met voebal te maken en het is ook lastig oordelen hoe hard een klap aankomt. Maar ik vind wel dat de KNVB dan een rechte lijn moet trekken. Dus niet dat NEC nu wel een rode kaart krijgt en een speler van Ajax later weer niet bijvoorbeeld (doelend nu op de situatie met Anthony). Wat mij betreft had die ook wel bij geel kunnen blijven. Alleen vind ik wel dat NEC niet zo moet gaan klagen bij de Knvb, maar gewoon El Karouani aanspreken op zijn gedrag want dom is het gewoon.

Trouwens wil ik ook even zeggen dat ik het goed vind dat die Larsen niet als een stervende zwaan op het veld gaat liggen rollen bollen naar dat 'tikje'. Dat zie je vaak wel anders.

13 maart 2022 om 11:15

Hoe kan je dat prima vinden? Dit gebeurd zovaak en zolang er geen stoot komt is het maximaal geel?

13 maart 2022 om 11:53

Hey Sergioramoshm,

Ik zeg dat ik het prima vind als de KNVB dan wel een duidelijke lijn trekt. Dit soort 'stoerdoenderij' hoeft niet perse op het voetbalveld plaats te vinden. Vandaar dat ik zeg dat ik het prima vind als voor dit soort acties rode kaarten worden gegeven.

13 maart 2022 om 12:45

Tja larssen is gewoon in smeerlap bal tegen el kourani aanschiete is geel, als je goed kijkt zie je dat larsson als eerste ze hoofd naar voren beweegd, 2e geel en rood soufian kourani hoort zo niet te reageren maar begrijp hem wel, en nec mag zeker klagen op de knvb dit is de 2e wedstrijd op rij waarbij je gewoon benadeeld wordt. En al 5-6keer in dit sezioen dat kan gewoon echt niet

13 maart 2022 om 12:51

Hey Mitchelnec,

Het was inderdaad geen sportieve actie van Larssen, maar het was een heel zacht tikje. De reactie van El Karouani was enorm overdreven. Ik zal als NEC zijnde hier eerst maar naar gaan kijken voordat je je beklag gaat doen over de arbitrage. Want deze rode kaart had gewoon voorkomen kunnen worden. Wel is het natuurlijk een erg kinderachtige rode kaart die echt niet gegeven had moeten worden.

Lastige situatie voor alle kanten waarin rood voor NEC het laatste zou zijn. Eerder dan nog beide geel en dus rood voor de Groningen speler. Beste was denk ik alleen geel voor Groningen speler.

Ik ben het wel eens met Schone. Beide een gele kaart was hier op zijn plaats geweest.
Van der Eijk is geen geweldige scheidsrechter die duidelijk nog meer ervaring opdoen.

Daarom vind ik de beslissing van Gözübüyük veel kwalijker. Dat is al jaren een vreselijk slechte scheidsrechter met een misplaatste arrogante persoonlijkheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren