Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lars en Sven Bender (31) nemen drastisch besluit over toekomst

Laatste update:

De broers Lars en Sven Bender stoppen na dit seizoen met voetballen. Hun club Bayer Leverkusen maakt maandagmiddag bekend dat de 31-jarige tweelingbroers hebben besloten om hun aflopende contract niet te verlengen bij de Duitse topclub. Het besluit van het tweetal is een tegenvaller voor trainer Peter Bosz, die dit seizoen regelmatig een beroep op hen doet.

Lars Bender draagt al sinds 2009 het shirt van Leverkusen, terwijl zijn broer Sven in 2017 werd overgenomen van Borussia Dortmund. “We hebben er lang over nagedacht, maar we zullen onze reis met Bayer Leverkusen niet voortzetten”, zeggen de twee verdedigers in een gezamenlijk statement op de clubwebsite. “De club kan nu ook verder. We voelden de verantwoordelijkheid om ons besluit snel kenbaar te maken." Eerder dit jaar maakten de voormalige Duitse internationals Andre Schürrle (30) en Benedikt Höwedes (32) al op relatief jonge leeftijd hun afscheid bekend.

Fysieke problemen liggen ten grondslag aan het besluit van de gebroeders Bender om te stoppen met voetballen. “We merken dat het ons steeds zwaarder valt om om te gaan met de lichamelijke klachten”, zo klinkt het. Technisch directeur Rudi Völler zegt veel respect te hebben voor het duo. “Ze kenmerken zich door hun voetballende klasse, extreme professionaliteit en absolute betrouwbaarheid.” Bosz liet Lars Bender dit seizoen tien keer opdraven in de Bundesliga, Sven Bender kwam acht keer in actie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt wel een nieuwe hype te zijn geboren onder Duitse spelers

21 december 2020 om 14:10

geblesseerd zijn? is van alle tijden hoor.

21 december 2020 om 14:16

Hij bedoelt vroeg stoppen.

21 december 2020 om 14:20

Ingezet door Philip Lahm. Opvalliend inderdaad dat het vaak Duitse jongens zijn.

21 december 2020 om 15:10

Huh, moet je blijven voetballen tot erbij neervalt? Stop gewoon wanneer je het niet meer leuk vindt.

21 december 2020 om 18:56

Vind je 34 stoppen op topniveau vroeg? We kunnen niet allemaal Ronaldo of Ibrahimovic zijn Bayern was zijn cluppie. Wellicht als hij van een andere club kwam uit de 2e bundesliga of bijvoorbeeld Eredivisie had hij daar nog wel over kunnen twijfelen zoals een van Persie, Kuyt etc.

22 december 2020 om 05:49

Lahm was toen hij stopte anders nog wel de beste rechtsback van de wereld. Miss dat Dani Alves nog op hetzelfde niveau zat. Maar wel opmerkelijk dat beide broers al op hun 31e stoppen. Ze spelen allebei gewoon basis en liggen er niet voor langere tijd oid. Dus redelijk opmerkelijk inderdaad

21 december 2020 om 23:34

Het is niet zozeer een hype, eerder een logische oorzaak-gevolg. Wanneer je voetballers steeds maar meer uitbetaald en meer premies meegeeft hoeven ze ook minder lang door te werken. Na een x aantal miljoenen heb je weleens zin om het stuur over je leven zelf vast te pakken.

Zo, deze had ik niet zien aankomen. Twee spelers die nog zeker een paar jaar mee konden draaien in de top van Duitsland. Erg dapper en sterk van ze dat ze stoppen vanwege de lichamelijke klachten. Hopelijk zien we jullie op een andere manier wel weer terug op het veld.

Wat een luxe om te kunnen stoppen met je werk omdat je toch al genoeg knaken heb verdiend.

21 december 2020 om 14:32

beetje negatieve insteek vind je niet? Ik denk dat deze jongens graag nog 4 jaar door gespeeld hadden in goede gezondheid.
Veel voetballers hebben tenslotte ook gewoon veel plezier in hun werk.

21 december 2020 om 16:48

Hoezo negatief? Is toch juist positief als je op die leeftijd kunt stoppen?verstandige gasten waarschijnlijk, nu lekker genieten.

22 december 2020 om 09:42

ja, t is positief dat je de stuivers binnen hebt. Maar ze hadden waarschijnlijk nog liever 4 jaar door gevoetbald zonder de lichamelijke ongemakken.

21 december 2020 om 14:33

Ik geef ze groot gelijk! , mijn baas ziet mij aankomen ja ik voel dat het fysiek allemaal niet zo lekker meer loopt dus ik kap er maar mee. Maar denk wel dat deze heren iets meer gespaard hebben dan mij .

21 december 2020 om 18:14

Misschien een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Wel zo eentje waarbij je uitgekeerd krijgt als je voor specifiek jouw baan wordt afgekeurd en niet zo eentje waarbij ze zeggen 'je kunt nog wel putjes scheppen en daar kun je nog 1500 per maand mee verdienen en voor de rest vullen we aan'. Maar in principe kan iedereen stoppen als ze fysiek niet meer geschikt zijn voor hun werk, als ze er van tevoren maar voor hebben willen betalen.

21 december 2020 om 23:36

Wat vullen ze dan aan? Ik dacht dat 1500 het sociale minimum was voor een stel, 1000 voor een individu.

21 december 2020 om 14:34

En jij denkt dat ze daarna nergens meer gaan werken?

21 december 2020 om 14:40

Nouja ze gaan doen wat leuk is. Analist spelen of iets dergelijks. Is wel een wezenlijk verschil

21 december 2020 om 14:53

Meeste jobs zijn leuk als je ervoor kiet omdat je het graag doet. Als je werkt tegen je zin ergens dan is het ebst om iets anders te gaan doen waar je geld mee verdient. Beide gaan zich waarschijnljk bezighouden in de voetbal wereld

21 december 2020 om 18:18

Ligadream, het is een illusie dat iedereen kan doen wat men leuk vindt. Dat is in mijn geval ook niet mogelijk omdat ik wel een heel hoog IQ heb, maar niet kan leren , dus veelal zie ik mijn werk als een verplichting. Overigens heb ik daarnaast nog een kleine onderneming, die uit 1 van mijn hobby's is gekomen. Echter is het een illusie dat ik daarmee genoeg kan verdienen om mijn hypotheek te kunnen betalen en daarnaast nog de leuke dingen kan blijven doen.

21 december 2020 om 14:51

Je reageert alsof voetbal een 9 to 5 job is, voor de meeste is het hun passie, hun leven. Ik ben zeker dat met een gezonder lichaam ze beide nog een paar jaren zouden voetballen

21 december 2020 om 15:16

Nog steeds leuk als je daarvoor je jeugd, anonimiteit en rust hebt moeten opgeven?

21 december 2020 om 15:49

Ja nog steeds leuk, want geld mag je misschien niet gelukkig maken maar het neemt heel veel stress van je af en als je daarnaast gelijk een lekker wijf hebt gegarandeerd met dat status is dat top.

21 december 2020 om 18:10

Hahah ondanks dat dit totale onzin is, had je mij bij 'lekker wijf'

21 december 2020 om 23:37

Zij zij hun jeugd dan misschien kwijt maar wij ook en wij zijn geen miljardair.

Ik weet niet of dit een trend is. Duiters zijn zo gefocust op conditietraining (zie interview van Dost bij Wolfsburg) dat zij conditioneel veel sterker zijn, waardoor ze ook vaak in de 90e minuut weten te scoren als de opponent kapot is. Dit heeft natuurlijk wel invloed op hun lichaam als je al vanaf jongs af aan zo intens traint. Dat voel je dan eerder terug als je de 30 bent gepasseerd. Dit is mijn beredenering op dit fenomeen.

21 december 2020 om 14:59

Dit lijkt mij toch juist niet het geval. Juist door op jonge leeftijd een basisconditie op te bouwen denk ik dat dit ervoor zorgt dat het je minder moeite zou moeten kosten in je dertiger jaren. Je zakt juist minder af omdat je kan terugvallen op je basis.

21 december 2020 om 15:22

@furr ja en nee. Je moet 2 variabelen onderscheiden: 1) de individuele lichaam & 2) precisie van training. 1. De individuele lichaam: Ronaldo kan een beter lichaam hebben dan een Bender. Dit heeft alles met genen te maken. Je kan je trainen tot een maximaal potentieel, maar als je lichaam niet meewerkt slijt het na een bepaalde tijd sneller dan bij een ander (kijk bijv. Kishna's knie, extreem voorbeeld); 2)dit punt lijkt op punt 1. Als je overtraint, kan dat effect hebben op je lichaam. De 1 overtraint lichtelijk en ziet dat later terug, terwijl het voor de ander precies de goede intensiteit kan zijn. Als je met 23 man overtraint, zullen 2/3 het aankunnen (ook heel lang erna), terwijl de andere 20 het bijbenen, maar er later gevolgen van zullen ondervinden. Daarnaast is een Ronaldo een uitzonderlijk voorbeeld. Hij weet wat genoeg is en wat niet. Hij neemt zijn rust er tussen door en traint na de training op het tempo dat hij aan kan. Of er voor natuurlijk. Deze andere spelers trainen mee met de groep. Groepsdruk komt spelen. Die gaan niet snel klagen. Als je kijkt hoe goed een niet-fitte Götze met onze Eredisie speelt, zegt het genoeg over de intensiteit in Duitsland.

21 december 2020 om 18:23

Ik denk dat het ook gewoon een mindset is. Het zijn toch veelal spelers geweest die erg voor hun sport leven. Dan moet je heel veel laten, terwijl Duitsers ook wel bekend staan om te kunnen genieten van een pot bier. Dat botst en als je dan een bepaalde leeftijd hebt bereikt dat dat laatste (wat onderdeel is van het gezinsleven, het familieleven en dergelijke) steeds belangrijker wordt. Ik denk dat dat eigenlijk de reden is dat vooral de spelers die uitblinken in uithoudingsvermogen en instelling sneller stoppen in Duitsland.

Excuseer dat ik ff een domme vraag stel, maar biologie was nooit mijn sterkste vak, maar is het zo omdat ze tweeling zijn elkaars fysieke klachten voelen. Dat wanneer de ene pijn heeft, dat de andere tweeling het kan voelen. Er zijn theorieën over dat, maar ik weet niet of het waar. Als het onzin is, dan geloof ik dat ook graag. Ik ben geen tweeling dus ik kan er niks over zeggen. Verder vind ik het jammer dat ze beiden gaan stoppen. Beide waren heerlijk, voornamelijk Sven in zijn tijd bij Dortmund. Maar wel dapper dat ze beiden de keuze hebben gemaakt.

21 december 2020 om 15:21

Er is geen fysiek verband tussen beide lichamen omdat ze een tweeling zijn. Wel hebben ze natuurlijk veel kenmerken die overeen komen, bijvoorbeeld dezelfde bouw en andere fysieke kenmerken. Maar dat je de fysieke pijn van je tweeling voelt is een fabeltje. Hier zijn inderdaad theorieën en onderzoeken over gedaan, maar de theorieën zijn nooit wetenschappelijk bevestigd. Dus het is een hypothese.

21 december 2020 om 17:53

Kort gezegd dat is onzin haha

Had eigenlijk gehoopt dat ze nog één jaar bij 1860 München zouden afbouwen. 34ste speeldag is het Borussia Dortmund - Leverkusen, ik hoop dat we Sven Manni Bender een mooi afscheid kunnen geven met fans erbij, was toch altijd een enorm gewaardeerde kracht bij Dortmund.

Knap van deze jongens. Volgens mij maakt het niet uit waar je voetbalt: Engeland, Duitsland het is allemaal intens. Zoiets heeft te maken met keuzes. En de acceptatie dat er meer is naast voetbal.

Maar de grootste vraag blijft. Wie was nu de beste van de 2? Sven of Lars?

Misschien een optelsom, fysiek en corona. Ik denk dat ik ook enorm de kik van het publiek zou missen. Toch enorm zonde. Zoals Huntelaar, in volle stadions dacht hij misschien nog een jaartje.. Nu denken ze misschien eerder het is goed zo..

ik ben gestopt op mijn 34ste want de lol was volledig weg.
na een wedstrijd kon ik nog nauwelijks uit bed en het duurde dagen tot ik weer normaal kon lopen .
en ik speelde op een veel lager niveau als die mannen dus ik kan het mij goed inbeelden wat er in hen omgaat .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren