Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lahm: 'Tegen die tijd ben ik 34 en we hebben het wel over FC Bayern'

Laatste update:

Philipp Lahm verklaarde bij het tekenen van een nieuw contract dat hij in 2018 stopt als profvoetballer, maar hij lijkt te vroeg te hebben gesproken. De aanvoerder van Bayern München komt in een interview met Goal namelijk alvast voorzichtig terug op die uitlating. De 31-jarige vleugelverdediger beslist waarschijnlijk pas tegen die tijd hoe zijn toekomst eruit moet gaan zien.

/

"Bij het tekenen van mijn contract (afgelopen zomer,red.) heb ik inderdaad gezegd dat het waarschijnlijk mijn laatste contract als actieve voetballer zou zijn", bevestigt Lahm in het vraaggesprek. "Maar ik sluit niet uit dat ik in 2018 zeg: 'Ik voel me goed, ik ben fit, ik wil nog een jaar door.' Dat is heel goed mogelijk. Van de andere kant ben ik tegen die tijd 34, en we hebben het niet over zomaar een doorsnee club. Dit gaat om FC Bayern."

Het is volgens Lahm dus niet gezegd dat de technische leiding tegen die tijd nog een meerwaarde in hem ziet. "Bayern gaat altijd voor het allerhoogste en het allerbeste. Het zal niet eenvoudig zijn om onder die omstandigheden nog steeds te voldoen aan de eisen die worden gesteld." De rechtsback kan het sinds de zomer wel iets rustiger aan doen: na het winnen van het WK in Brazilië maakte hij zijn afscheid als international bekend.

Zie jij Philipp Lahm na 2018 nog steeds voetballen op het hoogste niveau?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De beste RB ter wereld in mijn ogen! Meest multifunctionele speler die op elke positie een abnormaal hoog niveau haalt. Ik denk wel dat hij tegen die tijd dat hij 34 is geen basis meer zal staan. Misschien als cvm, want daar hoeft hij minder te lopen (in een Pirlo rol bijvoorbeeld).

4 maart 2015 om 14:45

Voor mij was Alves in zijn prime de beste RB ter wereld. Veel meer aanvallende inbreng, maar verdedigend minder dan Lahm. Lahm heeft een tactisch inzicht waar je u tegen zegt. Dat compenseert zijn zwakke punten, onder meer zijn lengte en snelheid.

4 maart 2015 om 14:57

Is of was. Leer lezen. Beste aller tijden weet ik niet maar wel beter als Alves. Dat was niet zo een hele goede verdediger. Maar wel hele goede veredelde rechtsbuiten. Begrijp me niet verkeerd

4 maart 2015 om 15:00

Beter dan*

4 maart 2015 om 15:07

Nee, beter he!

4 maart 2015 om 15:13

Daar verschil ik in qua opvatting. De primaire taak is verdedigen, en dat heeft Alves nooit goed gekund. Lahm kan daarentegen zeer goed verdedigen en heeft veel meer inzicht in het spel. Aanvallend doet Lahm, buiten zijn snelheid, niet veel onder voor Dani Alves vind ik. Lahm heeft een goede voorzet en zeer strakke passing. Qua assists heeft Lahm er 41 over zijn gehele carrière en Dani Alves er 58, dus heel veel scheelt dat niet. Bovendien heeft Dani Alves ene Messi voorin lopen die alles raak schiet.

4 maart 2015 om 15:13

Hoeveel RB ken je wel niet? Dani Alves blundert zovaak in de verdediging en Philip Lahm is gewoon de afgelopen 10 jaar de beste van de wereld op zijn positie. Hij heeft altijd zijn team op sleeptouw genomen. Ivanovic is ook net zo geweldig met zijn inbreng en zijn kwaliteiten. Ik vind deze 2 spelers veruit met een groot voorsprong beter dan de rest van de RB. Ik ga ervan uit dat je fan van Barca bent anders zou je zoiets nooit roepen over Dani Alves.

4 maart 2015 om 15:20

Ivanovic was ik nog vergeten inderdaad! Maar die vind ik minder compleet dan Lahm. En ik vind hem sinds vorig seizoen of het seizoen daarvoor pas echt een volledige RB geworden. Vroeger vond ik het meer een CB die verdedigend als back zeer goed was maar aanvallend nutteloos. Nu is hij daar ook zeer goed in. Lahm is echter al 10 jaar constant inderdaad. Bovendien kun je Lahm op LB zetten en hij speelt net zo goed, of op CVM.

4 maart 2015 om 16:04

Misschien herriner ik het me verkeerd maar Lahm begon zijn carriere volgens mij als LB maar je haalt de woorden uit me mond. Hij is altijd constant.
je vergist je over Ivanovic omdat je hem niet zo vaak heb zien voetballen. Hij lijkt wel op een houthakker maar hij heeft altijd echt goed gevoetbald. Ik vind Lahm een veel intelligentere voetballer maar als deze 2 spelers allebei in vorm zijn dan kies ik eerder voor Ivanovic. Het is gewoon een beest + een goeie aanspeelpunt en in de lucht onverslaanbaar.

4 maart 2015 om 16:07

Ik drukte mij misschien verkeerd uit. Ik bedoelde meer dat vorig en dit seizoen Ivanovic voetballend echt vooruit is gegaan. Niet dat hij daar vroeger dramatisch in was. Voor de PL zou ik inderdaad voor Ivanovic kiezen, al denk ik dat Lahm door zijn intelligentie het ook zeer goed zou doen daar.

4 maart 2015 om 16:58

Alves is nooit beter geweest dan Lahm. Barcelona was gewoon enorm veel bekeken waar Bayern dat al jaren ver van was.

Daarom is het zo ongeveer als een schok voor de wereld geweest dat toen zowel Bayern als Duitsland prachtig voetbal begon te laten zien en ook daardoor meer volgers kreeg, dat men besefte hoe goed Lahm eigenlijk is.

Laten we heel eerlijk zijn sinds Cafú gestopt was, had Lahm zijn plaats als beste back overgenomen tot nu.

Aanvallend gezien was Alves wel niet normaal. Die combinaties met Messi waar ze gezamelijk meermaals vanaf het middenveld tot een doelpunt combineerden.

Ongelovelijk.

4 maart 2015 om 19:44

Beste is invanovic van chelsea vind ik , verdedigend geweldig met heel veel aanvallend inbreng en pikt zijn goaltjes mee die heel beslissend zijn.

Daarom is dit een superprof en uithangbord voor de voetballerij. Zelfreflexie, nooit negatief in het nieuws, inzetbaar op meerdere posities en doet altijd zijn stinkende best. Daarnaast intelligent en een enorme drive om te winnen. Geweldige voetballer.

4 maart 2015 om 15:30

Vooral zijn houding is inderdaad bewonderenswaardig. Nooit negatief in het nieuws, altijd netjes, altijd een gefundeerde mening. Een beetje zoals Scholes maar dan minder camerashy. En altijd de volle 100 % geven op het veld. Een echte leider en terecht al jaren aanvoerder bij zowel Bayern als voorheen bij het nationale elftal!

4 maart 2015 om 21:57

Is ook wel de Duitse mentaliteit, kunnen wij Nederlanders nog heel veel van leren

Topspeler. Als hij voelt dat hij nog belangrijk is voor het team, zal hij wel blijven, als hij voelt dat hij niet meer mee kan, zal hij er wel mee stoppen. Hij is er blijkbaar van overtuigd dat hij wil stoppen op een hoogtepunt en dat is prima. Al zal het natuurlijk een aderlating zijn.

Lahm heeft vooral een goede conditie. Zijn uithoudingsvermogen is fenomenaal. Aan de andere kant vind ik hem een simpele speler. Op het middenveld is hij simpelweg niet pienter genoeg.

Op het veld absolute wereldklasse en men kan zonder te twijfelen zeggen dat deze man de beste back is die er de afgelopen jaren rondliep. Andere backs worden en werden zwaar overschat door de massa terwijl deze man zwaar werd onderschat. Heeft zich ook pas sinds de succesreeks van Bayern echt in de kijker gespeeld bij de meeste mensen. Maar hij was altijd al van absolute wereldklasse.

Gewoon correct in de media, fair op het veld (in zijn loopbaan volgens mij nog geen enkele rode kaart gepakt) en noem maar op. Speelde zowat alle wedstrijden en was (tot aan deze blessure) nooit lang aan de kant.

Deze man is gewoon een voorbeeldprof en ik heb geen idee hoe dat Bayern het gat moet vullen als deze man er eenmaal mee stopt.

4 maart 2015 om 19:31

Je ziet het eigenlijk al bij het Duitse nationale elftal. Daar is Lahm ook moeilijk op te vangen geweest en ze spelen ook een stuk minder nu. Bayern heeft dan nog het voordeel dat het niet per se een duitser hoeft te zijn om hem te vervangen, maar ze gaan het wel moeilijk krijgen. Lahm is hun RB, CVM, en LB in geval van blessures. Op al deze posities vult hij het beter in dan de meeste andere spelers, dus dat gaat een hele opgave worden om hem te vervangen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren